Campanie de responsabilizare a autoritatilor (11)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ANITA75 spune:

luca sa va ajute DD

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirimir spune:

Luca, multa bafta si multumim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_p76 spune:

Citat:
citat din mesajul lui LucaLuca

Suntem in vacanta, si noi dar mai ales parlamentarii, asa ca am decis ca vom relansa campania la toamna cu actiuni publice (ceea ce nu inseamna ca intre timp stam degeaba pe planul asta; dimpotriva, am cooptat noi membri si sustinatori si ne-am apucat de hartogarie).

Dar n-am putut sa pierdem ocazia recentei mediatizari in domeniu generate de ce s-a intamplat la clinica Sabyc pentru a atrage atentia asupra vidului legislativ din Romania.

Deci Grupul de Initiativa "SOS Infertilitatea" a difuzat un comunicat:

http://www.comunicatedepresa.ro/In_Romania_nu_exista_un_cadru_legislativ_privind_reproducerea_umana_asistata_medical~NTQ3OTM=

http://www.comunicatemedia.ro/In_Romania_nu_exista_un_cadru_legislativ_privind_r_ic28287.html



De asemenea, sa semnalam aici ca se vorbeste despre demersurile SOSINf intr-un articol al prestigiosului Deutsche Welle (inca de dinainte de comunicat):

http://www.dw-world.de/dw/article/0,,4504020,00.html?maca=rum-aa-top-913-rdf


Comunicatul nostru a avut ceva reactii, multumim LucaLuca
http://www.atitudinea.ro/articole/Sanatate/In+Romania+nu+exista+un+cadru+legislativ+privind+reproducerea+umana+asistata+medical


http://www.topsanatate.ro/articol/nu-avem-o-legislatie-clara-privind-reproducerea-umana-asistata-medical-29101.html

http://www.allpress.ro/stire/24-07-09/2245029.htm

http://www.ftr.ro/16-50-actualitate-romania-este-sub-nivelul-uniunii-europene-in-privin-24742.php



Ioana 5+ Doamne Ajuta!

animalutele mele iubite Noua generatie de pisicuti

CAMPANIA NOASTRA *** Infertilitatea este o boala



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucaLuca spune:

In ciuda aparentelor, munca la campanie continua.

Grupul de intiativa "SOS Infertilitatea" este foarte constient de situatia economica a Romaniei, vedem colapsul din mai toate domeniile, inclusiv din sanatate. In contextul asta, ar o dovada de lipsa de inteligenta/adecvare din partea noastra sa ne imaginam ca s-ar putea obtine finantare pentru fiv pe termen scurt - la anul sau pe-acolo. Nu vom obtine, din pacate. De unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere.

Lupta va continua insa. Vom incerca sa facem tot posibilul sa existe legea RUAM, cu prevederea privind obligatia statului de a garanta dreptul de acces la tratament pentru cuplurile infertile. E important sa existe principiul, iar cand se va redresa situatia economica putem reincepe atacul pe finantarea in sine. Dar nu va fi foarte curand. :( Pana atunci, este esentiala mediatizarea, sa mentinem subiectul pe agenda publica.

In consecinta, lupta se prelungeste. Singura solutie pentru ca aceasta campanie sa supavietuiasca, sa nu se stinga, este sa ne constituim legal.

Ca atare, "SOS Infertilitatea" va deveni asociatie, constituita legal. Avem sediu, avem statut, avem banutii necesari pentru constituire, am rezervat denumirea, avem jurist care se ocupa de hartogaraie si formalitati juridice. Totul prin eforturi si donatii personale ale celor opt membri activi ai nucleului grupului de initiativa.

Va asteptam alaturi de noi, in curand va veti putea inscrie ca membri in Asociatia "SOS Infertilitatea".

E singura sansa ca aceasta lupta sa poata continua pe termen mediu/lung.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cornelia1172 spune:

daca aveti nevoie de contabil ma ofer

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucaLuca spune:

Cornelia, multumim mult. :) Deocamdata avem cenzor (obligatoriu prin lege) pentru Asociatie, de profesie economist. Sa dea Domnul sa ajungem la un moment dat sa avem atatea fonduri pentru cauza infertilitatii incat sa avem nevoie de doi contabili. :)) Dar de membri avem nevoie, vor fi multe de facut. [btw, mi-am amintit de ceva, la un moment dat, in primavara 2008, la apelul meu s-au donat pe forum cei 2% pentru aceasta campanie, banii au intrat in conturile asociatiei unei forumiste, mariaa - care nu a mai dat nici un semn de atunci, in ciuda mesajelor mele explicite, atunci cand fetele faceau cheltuieli din buzunarele personale cand mergeau la intalniri. chiar, o sa caut topicul cu pricina si o sa intreb pe mariaa ce s-a intamplat cu banii donati pentru aceasta campanie.] Tot ce pot sa va asigur e ca la SOS Infertilitatea totul va fi foarte transparent. Vom accepta donatii (deocamdata donatori suntem doar noi, membrele nucleului grupului de initiativa), dar orice membru al Asociatiei are dreptul sa stie si sa vada chitantele care atesta cum se vor cheltui banii.

In curand o sa publicam si statutul Asociatiei, este in faza finala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucaLuca spune:

Dupa o vacanta aparenta, campania "Infertilitatea este o boala" se relanseaza luni, 14 septembrie, intr-o noua formula.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucaLuca spune:

Veste buna: blogul campaniei "Infertilitatea este o boala" s-a calificat in finala Webstock, categoria Company & Brand Blogs 2009: http://www.webstock.ro/company-brand-blogs-2009/

Jurizarea nu a fost cu voturi publice, ca la roblogfest, ci a fost facuta de un juriu de specialisti in pr si/sau online. Dupa cum vedeti, celelalte patru bloguri finaliste sunt profesioniste, facute de specialisti cu superbuget, de talia BMW - deja plasarea in finala este o performanta si o recunoastere. :)

am scris pe blog, poate puneti si voi niste comentarii (zilele astea va intra juriul sa vada despre ce e vorba, este foarte important sa fie interactivitate!): http://.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copilutzu spune:

Felicitari si multa bafta!!



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_p76 spune:

Campania se va relansa si avem nevoie de cat mai multi voluntari, asa ca va asteptam in prima faza sa lasati comment-uri pe blog si sa il urmariti zilnic.


Ioana 12+ Doamne Ajuta!
*** animalutele mele iubite

CAMPANIA NOASTRA Infertilitatea este o boala



Mergi la inceput