Campanie de responsabilizare a autoritatilor (9)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Beatriz spune:

LucaLuca - eu va multumesc voua pt tot ce faceti!
Si trec inapoi la treaba, eu si Mihaele ne ocupam de baza de pagini web din RO: eu am sanatate&familie, Mihaele are maternitate&resurse ONG, le vom reuni la final.

Sa imi dati si mie niste "destinatari" si textul aferent. Primele 3 zile ale saptamanii viitoare vor fi mai agitate, dar sunt sigura ca trimiterea ia f putin timp.

Cat despre momentul ales - cum zici si tu nimic nu e potrivit in perioada asta, in general, in RO niciodata nu e un moment propice. Insa cand ma gandesc la "scenariul optimist" - cel in care parlamentul adopta reglementarea, eu vad realist ca asta sa se intample in toamna lui 2009, chiar inceputul lui 2010. Pt ca asa cum stiti, lucrurile astea sunt de durata dupa ce se initiaza oficial. Asta presupune ca oricum noi sa fim multe si f active pe baricade in toata aceasta perioada, pt ai convinge sa demareze oficial treaba. Pe scurt: parerea mea este ca trebuie sa ne luptam puternic, ca sa avem un final fericit peste un numar de luni. Lucrurile marete se obtin greu, dar cu atat mai mare va fi bucuria reusitei.

toate fetele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delphinas spune:

Luca si eu si eu vreau sa va ajut. trimit si eu mail-uri. luni poate o sa am un pic de agitatie pe la munca, dar in rest i`m free

poze, Just Me
ambitioasa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki-miki spune:

Buna fetelor, am gasit niste link-ri care cred ca va pot fi de folos in campania voastra.

Societatea Americana pentru Medicina Reproductiva: www.asrm.com

Societatea Europeana a Reproducerii Umane s Embriologiei: www.eshre.com

Organizatia nonprofit dedicata pacientilor cu cancer care se confrunta cu infertilitatea: www.fertilehope.org

Grupul de suport pentru pacientii care sufera de sindromul ovarelor polichistice: www.pcosupport.org

Forumul pentru pacientii care se confrunta cu menopauza prematura: www.pofsupport.org

Asociatia Nationala Americana de Infertilitate: www.resolve.org

Articole referitoare la cauzele si statisticile infertilitatii: www.emedicine.com/med/topic3288.htm

Editia Publicatiei de Informare asupra Sanatatii asupra optiunilor de tratament:
yourmedicalsource.com/library/infertility/INF_assisted.htmlwww.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!

Miki Anul asta pun de-un pui ........................ sau doi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristal1995 spune:

Luca: trimit si eu, doar sa-mi spuneti ce si cui.
Va pupic

Aly-"Viitoare mamica, cat de curand"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns psj spune:

Multumim, miki-miki .

In general ne-ar interesa ONG-uri din Europa, de altfel Beatriz , a facut o lista foarte bine documentata. In ideea ca au conexiuni la organismele UE si pot face lobby pentru noi sau ca stiu mai multe despre legislatia in domeniu la nivel european.
Meritam ca analizele si procedurile privind infertilitatea sa fie gratuite!
Infertilitatea este o boala


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elenada spune:

Trimit si eu mailuri.

elena +12

***CAMPANIA NOASTRA *** www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucaLuca spune:

De maine, sper sa apuc sa scriu textul si apoi sa pot fi online - sa ne organizam cu trimiterea mailurilor catre deputati. Trimitem doar celor din comisiile carora le-am adresat petitia - individual si personalizat.---------------------------
New pics: http://villaprovence.wordpress.com/english/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abibrinza spune:

La Neata pe Antena1 se vorbeste de infertilitate.

Incerc sa identific si eu editori pe sanatate/social la diverse publicatii.Cred ca sunt tuta rau caci merge tare greu, mai ales la adresele de mail.Adica nu prea gasesc.

Trimit si eu mail-uri unde este nevoie.

Arabela, mama lui Victor si a lui Mihai
www.flickr.com/photos/11775702@N07/" target="_blank">poze
www.flickr.com/photos/27370307@N06/?saved=1/" target="_blank">Un pic de zapada...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucaLuca spune:

Abi, au vorbit la modul general? Ai retinut cumva cine era redactorul care realizase rubrica? I-am putea scrie, mesajul ar fi mult mai targetat, cu mai mari sanse de concretizare. Realizarea bazelor de date (mai putin cea privind ong-urile internationale, realizata de Beatriz si de mine - à propos: e gata, putem sa incepem sa le scriem) este coordonata de PSJ, vorbeste cu ea. Multumim mult. :)

OK. Deci, incepem lobby-ul pe langa deputati (de la Senat nu am reusit sa obtin adresele de mail, dar mai insist).

Am adresat petitia catre patru comisii ale Camerei Deputatilor:

Camera Deputatilor - Comisia pentru cercetarea abuzurilor, coruptie si pentru petitii http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura.co?leg=2008&cam=2&idc=14&poz=0&idl=1

Camera Deputatilor - Comisia pentru drepturile omului http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura.co?leg=2008&cam=2&idc=5&poz=0&idl=1

Camera Deputatilor - Comisia pentru munca si protectie sociala http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura.co?leg=2008&cam=2&idc=7&poz=0&idl=1

Camera Deputatilor - Comisia pentru sanatate si familie http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura.co?leg=2008&cam=2&idc=8&poz=0&idl=1

Practic, acum trebuie sa se trimita cate un mesaj catre fiecare dintre membrii acestor comisii. Am facut textul scrisorii, il reproduc in post separat.

---------------------------
New pics: http://villaprovence.wordpress.com/english/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucaLuca spune:

Catre: Parlamentul Romaniei, Camera Deputatilor
Dlui / dnei deputat YYYYY YYYYYY
Membru/ Vicepresedinte / Presedinte al Comisiei pentru ZZZZZZZZZ


Stimata doamna deputat, / Stimate domnule deputat,

Va scriu in numele a foarte numeroase cupluri, pentru a trage un semnal de alarma cu privire la o problema grava cu care se confrunta foarte multe tinere familii din Romania: infertilitatea. Noua, persoanelor care ne confruntam cu dificultati in a obtine o sarcina pe cale naturala nu ni se ofera sprijin din partea statului roman pentru investigatii si tratament, desi suntem cetateni platitori de taxe si impozite, iar infertillitatea este o boala recunoscuta de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii.

In prezent, cetatenii romani trebuie sa plateasca integral pe cont propriu o procedura medicala de tip inseminare artificiala (IA) sau fertilizare in vitro (FIV), inclusiv analizele preliminare si medicamentele aferente. Costurile acestora sunt uriase in raport cu veniturile medii ale unei familii din Romania; cu titlu de exemplu, pretul global al unei tentative de FIV variaza intre 1.400 si 3.000 euro, in functie de spital si de procedura/medicamentatie. O procedura de tip IA / FIV reprezinta o experienta extrem de dificila pentru un cuplu, in plan fizic si mai ales psihic, care se accentueaza dramatic atunci cand la aceste dificultati se adauga un obstacol insurmontabil de ordin financiar.

Solicitam ca statul roman sa garanteze cuplurilor dreptul de acces universal la tratament impotriva infertilitatii, in conformitate cu reglementarile europene. Concret: solicitam introducerea, in regim de urgenta, a procedurilor inseminare artificiala (IA) si fertilizare in vitro (FIV) in programele nationale de sanatate, astfel incat costul unui anumit numar de proceduri, stabilit prin lege, sa fie suportat de la bugetul asigurarilor sociale de sanatate, asa cum se intampla de multa vreme in majoritatea tarilor europene.


Am semnalat aceasta problema intr-o petitie adresata oficial Comisiei din care faceti parte si va rugam sa acordati toata atentia acestui subiect. Conform Rezolutiei Parlamentului European privind viitorul demografic al Europei (2008), Parlamentul European "constata ca infertilitatea este o boala recunoscuta de Organizatia Mondiala a Sanatatii, care poate avea efecte grave, cum ar fi depresia; subliniaza faptul ca rata infertilitatii este în crestere, atingand in prezent aproximativ 15% din cupluri; invita, prin urmare, statele membre s#259; garanteze cuplurilor dreptul de acces universal la tratament impotriva infertilitatii".


Ajutati-ne, va rugam, sa ne putem realiza visul de a avea un copil. Suntem constienti ca traversam o perioada dificila la nivel macroeconomic, insa dorinta de a avea un copil este nepretuita. Platim pana si analizele preliminare, ceea ce este o masura foarte discriminatorie. De pilda, tratamentele pentru ciroza pe fond alcoolic sau pentru dependenta de droguri sau costurile avorturilor sunt suportate de catre stat, nu insa si eforturile cuplurilor care isi doresc un copil! Va rugam din suflet sa sprijiniti petitia noastra si o eventuala initiativa legislativa in domeniu. Nu este vorba de o joaca de-a societatea civila, pentru noi este o miza vitala! Mai multe amanunte despre infertilitate si despre campania noastra puteti gasi in textul de prezentare atasat.

Astept cu incredere pe adresa electronica infertilitatea@yahoo.com raspunsul dvs. la acest mesaj, adresat in numele a peste 15% dintre votantii dvs. si a familiilor lor largite.

Cu multumiri,
RRR NNN,
Grupul de Initiativa “SOS Infertilitatea”

M-am straduit sa concep textul in asa fel incat sa fie cat mai putin de adaptat. Avem de personalizat doar la inceput si la sfarsit, rubrica "catre" (nu uitati sa alegeti intre dna/dl si intre membru/vicepresedinte/presedinte, dupa cum e specificat pe pagina web a Comisiei), formula de adresare si, desigur, numele vostru la semnatura. Intrucat nu e petitie oficiala, nu e nevoie de adresa voastra postala. Am preferat sa pun adresa de mail generica pentru primirea unui (eventual!) raspuns si sa semnez cu denumirea grupului de initiativa, ca sa para mai oficial.


Cine doreste documentul excel cu adresele de mail ale deputatilor, sa imi trimita un mesaj scurtissim la luca.bonzi@yahoo.com Va voi trimite totodata si o prezentare actualizata a campaniei, care trebuie atasata mesajului.

Nu va apucati sa trimiteti inainte de a stabili exact cine ce comisie ia (in absolut, ar fi fost de preferat sa scrie mai multe persoane membrilor aceleiasi comisii, sa difere numele expeditorilor, dar devine prea complicat si nu merita efotul - sa nu fim mai catolici decat Papa). Mergem pe o persoana (sau doua) / Comisie.

Textul de mai sus adaptat, personalizat in corpul mailului, iar ca attach prezentarea pe care o sa v-o trimit. O sa vedeti in excel, exista cativa deputati care nu au adrese de mail, daca va fi vreunul din comisiile noastre in situatia asta, nu-i grav, il trecem la pagube colaterale.
---------------------------
New pics: http://villaprovence.wordpress.com/english/

Mergi la inceput