Campanie de responsabilizare a autoritatilor (3)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LucaLuca spune:

Vad ca sunt deja peste 160 de semnaturi, e foarte bine, insa sper ca sunteti constiente ca maine nu vor mai fi tot atatea. :)

Trebuie batut fierul cat e cald. Deci, pe shleau: daca aveti adrese de mail valide, nu ezitati sa semnati si in numele apropiatilor vostri (de pilda, parintii, care sigur va sustin, dar poate nu au acces la net).

De asemenea, trebuie pus anunt de popularizare a petitiei in salile de asteptare ale clinicilor, sunt multe cupluri in situatii similare care nu intra pe forumul asta. Sa facem un text, iar fetele care sunt in tratament sa il lipeasca la Giulesti&co.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucaLuca spune:

Citat:
citat din mesajul lui Tabitha

Oare am putea vorbi cu administratorii forumului sa se poata trimite un mail referitor la petitie si la link-ul catre aceasta petitie din partea forumului la toate adresele de mail inregistrate? Pentru ca ma gandesc ca exista o baza de date cu toate adresele de mail ale persoanelor inscrise vreodata pe forum. Cu siguranta unele persoane nu mai intra pe forum, dar poate ca ar semna petitia. Ce spuneti?
Da, Tabitha, baza de date exista si e foarte usor de trimis, un simplu "send all" - asa se trimit newsletter-urile (sau mesaje publicitare, uneori). Problema e sa fie de acord adminisratorii forumului cu ideea. ...Ioana, ai legatura. :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tabitha spune:

O alta intrebare: daca mama mea nu are adresa de mail, as putea sa semnez si pt. ea (ea este de acord, 100%), dar sa folosesc adresa mea de mail? Am deja presimtirea ca raspunsul este NU, dar am zis ca se merita sa stric o intrebare. Ca de nu, ii fac de urgenta adresa de mail Si fac si pt. bunici, pe bune, ei m-ar sustine cu totii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucaLuca spune:

Singura conditie e ca adresa de mail sa fie valida (pentru a confirma), nu conteaza ID-ul. Cred (nu stiu, nu am verificat - si nici nu o pot face, caci iar am doar fond albastru la rubrica de cod) ca nu poti semna insa de doua ori cu aceeasi adresa de mail. Incearca tu si spune-ne si noua.


Eu m-am amuzat dand o raita pe site, petitii pentru crearea de emisiuni tv pentru columbofili, pentru crearea partidului somerilor, pentru demiterea nushcaror starlete tv, pentru transferul sau penalizarea unor jucatori de fotbal etc. Multa lume odihnita. :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tabitha spune:

Nu merge, am incercat. Deci fiecare pers. care semneaza petitia trebuie sa aiba o anumita adresa de e-mail, asta face diferenta intre o semnatura si alta. Ma apuc sa face adrese de mail pt. parinti, bunici si restul fam. care nu are acces la net.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mariaa spune:

ca si voi am trimis in lista din mailbox link-ul cu petitia. am trimis-o si unui redactor de la Radio Timisoara cu care am pregatit si un alt material despre o actiune demarata aici, pe DC - Proiectul BabyKlapper - proiect despre salvarea vietii bebelusilor nedoriti de parinti.

am primit raspuns ca saptamana viitoare doreste sa ne intalnim sa pregatim un material, un reportaj despre aceasta petitie. i-am scris Ioanei si astept sa-mi raspunda sa discutam cum sa pregatim reportajul. nu e BBC, e drept, insa e o portavoce prin care persoane importante pot afla de acest demers unic!

pentru Emma

ai grija si tu ca Alesia sa ajunga acasa


Lyme
blog DC,Impreuna Timisoara"mai bine mori in picioare decat sa traiesti in genunchi" Che Guevara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki-miki spune:

Succes Tabi!
Am cateva idei:
1.Cred ca fiecare din voi primiti tot felul de mail-ri haioase cu Forword incarcate cu adrese de mail . Copiati-le si trimiteti petitia.
2.O alta idee buna ar fi sa trimitem petitia dar si un link catre ac subiect ziaristilor, dc intri pe site-ul unui ziar gasesti multe adrese de mail ale acestora. Cred ca vor fi captivati , ei sunt cei care cauta mereu subiecte noi.
Miki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki-miki spune:

Fetelor , care ma ajuta cu un text care sa-l trimit redactiilor/ ziaristilor? Nu ma facut mama poeta deloc

Edit: ma mananca degetele sa le trimit un mesaj
http://www.ziua.ro/red.php?data=2007-04-13
http://www2.gds.ro/redactiaMiki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tabitha spune:

Iata o varianta de mesaj pt. ziare:

Subiectul mesajului: COPIII REPREZINTA SANSA NOASTRA PENTRU VIITOR


Stimati Redactori,

Apelam la Dumneavoastra in speranta ca ne veti intelege, sustine si ajuta! Suntem un grup de cupluri de tineri din Romania care nu putem concepe in mod natural un copil si avem nevoie de proceduri de reproducere asistata (inseminari artificiale, fertilizari in vitro). Costul acestor proceduri este foarte ridicat pentru nivelul de trai din Romania, pentru o singura incercare de fertilizare in vitro, un cuplu din Romania trebuind sa dispuna de sume intre 2500 si 5000 Euro, din pacate acest lucru negarantand reusita obtinerii unei sarcini, procentul de reusita in majoritatea clinicilor situandu-se in jur de 30-35%.

Faptul ca tot mai multe cupluri sunt in situatia de a apela la fertilizare in vitro este o realitate a zilelor noastre, fertilitatea cuplurilor tinere fiind in scadere. Acest lucru este valabil pentru toate tarile europene, care insa au constientizat din timp aceasta problema si sustin financiar mai multe incercari de fertilizare in vitro. In tari precum Franta, Ungaria, Italia, Spania, Olanda, Suedia Belgia se suporta de catre bugetul asigurarilor sociale pana la 5 incercari de fertilizare in vitro si 6 inseminari artificiale per cuplu.

Am creat o petitie online, in care solicitam Sustinere pentru reglementarea legala a reproducerii umane asistate medical si introducerea procedurilor inseminare artificiala si fertilizare in vitro in programele nationale de sanatate. Petitia poate fi vizualizata si semnata la adresa http://www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html.

Facem pe aceasta cale un apel la Dvs. sa semnati petitia si sa inaintati link-ul catre ea mai departe in lista Dvs. de mess, pe mail, etc. si, in masura posibilitatii, sa faceti cunoscut cititorilor Dvs. aceasta initiativa, in speranta de a putea strange cat mai multe semnaturi si de a contribui la crearea unei legislatii in materie.

Mai multe informatii despre aceasta campanie puteti gasi la adresa http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=124159&whichpage=1.

Avem certitudinea ca acest mesaj va avea un ecou pozitiv din partea Dvs., pentru ca A FI AJUTATI PENTRU A AVEA UN COPIL ESTE UN DREPT, NU UN PRIVILEGIU.

Va multumim.

[nume, prenume]Va pup dulce

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucaLuca spune:

(Later edit: Reiau mesajul Thabitei pe pagina asta, cu cateva foarte mici modificari.)

Tabitha, foarte-foarte bine.

Doar la titlu as mai lucra un pic, caci "copiii reprezinta sansa noastra pentru viitor" e prea general.

Propun ceva explicit - chiar daca mai lung -, sa se inteleaga ideea chiar si daca nu se citeste restul textului. Apoi, jurnalistii sa il modifice dupa cum le dicteaza meseria, inspiratia si spatiul tipografic.

"Hipofertilitatea este o boala. Cuplurile hipofertile platesc taxe si impozite. A fi ajutati financiar de catre stat in incercarea de a avea un copil este un drept, nu un privilegiu."


Stimati Redactori,

Apelam la Dumneavoastra in speranta ca ne veti intelege, sustine si ajuta! Suntem un grup de cupluri de tineri din Romania care nu putem concepe in mod natural un copil si avem nevoie de proceduri de reproducere asistata medical (inseminari artificiale, fertilizari in vitro). Costul acestor proceduri este foarte ridicat pentru nivelul de trai din Romania, pentru o singura tentativa de fertilizare in vitro, un cuplu din Romania trebuind sa dispuna de sume intre 2500 si 5000 Euro; din pacate, nici macar acest efort financiar nu garanteaza reusita obtinerii unei sarcini, procentul de reusita in majoritatea clinicilor situandu-se in jur de 30%.

Faptul ca tot mai multe cupluri sunt in situatia de a apela la fertilizare in vitro este o realitate a zilelor noastre, fertilitatea cuplurilor tinere fiind in scadere. Acest lucru este valabil pentru toate tarile europene, care insa au constientizat din timp aceasta problema si sustin financiar mai multe incercari de fertilizare in vitro. In tari precum Franta, Ungaria, Italia, Spania, Olanda, Suedia Belgia s.a. se suporta de catre bugetul asigurarilor sociale pana la 5 incercari de fertilizare in vitro si 6 inseminari artificiale per cuplu.

Am creat o petitie online, in care solicitam sustinere pentru reglementarea legala a reproducerii umane asistate medical si introducerea procedurilor inseminare artificiala si fertilizare in vitro in programele nationale de sanatate. In primele cateva ore de la creare, petitia a fost semnata de peste 300 de persoane. Petitia poate fi vizualizata si semnata la adresa http://www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html.


Facem pe aceasta cale un apel la Dvs. sa semnati petitia si, eventual, sa faceti cunoscut cititorilor Dvs. aceasta initiativa, in speranta de a putea strange cat mai multe semnaturi si de a contribui la crearea unei legislatii in materie.

Mai multe informatii despre aceasta campanie puteti gasi la adresa http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=124159&whichpage=1.

Avem speranta ca acest mesaj va avea un ecou pozitiv din partea Dvs., pentru ca A FI AJUTATI PENTRU A AVEA UN COPIL ESTE UN DREPT, NU UN PRIVILEGIU.

Va multumim.

[nume, prenume]Sa ne organizam, insa, sa nu se trimita mesajul de mai multe ori aceleiasi persoane, caci spamul are efecte naspa. Inainte de a trimite, anuntati aici unde si cui, va rog.

Mergi la inceput