Campanie de responsabilizare a autoritatilor (10)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Beatriz spune:

Cum intalnirea de azi este parte din campanie, doresc sa raportez si aici.

Dar in primul rand doresc sa va multumesc din partea mea si a lui Kinldy! azi ne-am descurcat onorabil la intrevedere pt ca am fost pregatite/ instruite/ inarmate cu documente de catre fetele care au initiat totul, care se ocupa permanent de campanie si o coordoneaza. Acest pas inainte reflecta toate eforturile depuse de cand a inceput campania si ne obliga evident la alti pasi pana la realizarea acestui deziderat.

Pentru realizarea urmatorilor pasi vom fi si mai puternice daca vom fi si mai multe fete implicate.

Raport intalnire:
1. Dl Ministru Secretar de Stat Irimie ne-a sfatuit sa retrimitem petitia, oficial catre Minister, dar si la cabinetul sau. O asteapta. Si ne-a sfatuit ca documentul cu petitia sa aiba neaparat urmatoarele cereri din partea noastra:
- solicitam ca toate tipurile de infertilitate masculina si feminina sa fie recunoscute (nu doar cea de tip hormonal)
- solicitam ca tratamentele cu inductori de ovulatie sa fie aplicate tuturor femeilor care fac parte din cupluri infertile si au nevoie pt proceduri RUAM nu doar femeilor care beneficiaza teoretic acum
- sa solictam pt toate tipurile de infertilitate compensare de minim 50% a medicamentelor, atat pt famei cat si pt barbati, tinand cont ca suntem platitori de asigurari sociale de sanatate
- sa solitam ca protocoalele terapeutice privind infertiliatea de orice fel!!! cat si analizele preliminare sa fie intorduse/prinse in normele din Contractul Cadru.
A zis ca ei lucreaza la o noua lege a sanatatii si ca ar dori/ ar putea sa introduca in ea un capitol dedicat lucrurilor de mai sus
2. ref le intalnire cu D. Barbu, s-a aratat incantat. A zis sa ii transmitem doamnei ca ei sunt deschisi pt o stransa colaborare intre MS si doamna parlamentar in vederea initierii legii. Pt ca el considera ca finantarea procedurilor RUAM se poate face de catre stat doar printr-o lege dedicata. Considera ca:
pasul I - este initierea legii si promulgarea ei (a zis ca teoretic, dpv legal atat D. Sulfina B cat si ei=MS pot initia legea, dar a zis sa continuam cu D. Sulfina si sa-i transmitem ca MS sprijina inititerea legii si sunt dispusi la intalniri de lucru cu dumneaei)
pasul II - MS poate face un program national dedicat RUAM (asa cum este de ex. cel de screening pt cancer de col), dar numai din 2010, ca anul asta bugetul nu ar permite
3. despre concediu medical, a zis ca e prins cu cod ca si "sterilitate" ca doar in ultimii ani a aparut termenul de infertilitate si ca inainte era folosit termenul de sterilitate pt conceptul de infertilitate
4. referitor la Dl.Ministru Bazac, a zis ca nu e necesara o intalnire (va fi oricum informat), ca totul se face cu acordul sau, dar ca este f ocupat

Cum am zis si la celalalt subiect, Kindly va scrie partea sa de raport curand

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinici spune:

Am primit si eu raspuns de la CNCD, cred ca e identic cu cel al Mihaelei. Intrevederea cu ei tb sa fie pe 26.02, sper sa pot merge personal. Astept instructiuni Luca de la tine ce si cum.
merci cristinici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucaLuca spune:

Cristinici, daca poti sa te prezinti, e excelent. Da-mi un mail la luca.bonzi@yahoo.com si iti trimit punctele de vedere scrise ale lui Mihaele & Ioana, ca sa vezi cum au argumentat ele.

Daca nu ajungi, nu-i grav - se vor pronunta si in dosarul tau in baza punctelor de vedere trimise de ele. Dar ar fi fain sa poti ajunge.


Ca tot esti pe la Giulesti, ne ajuti si pe noi cu afisul despre campanie?

Avem textul facut!

Propunere de text (il puteti adapta):

Te lupti cu infertilitatea ? Vrei sa ai un copil si singura ta sansa este reproducerea umana asistata medical?

Ai facut mari eforturi ca sa strangeti banii pentru aceasta procedura si pentru tratament. Sau poate nu iti permiti nici macar o tentativa de FIV, iar astfel sansele de a avea copilasul vostru mult dorit devin nule...

Platesti lunar din salariu contributii la asigurarile de sanatate, dar nici macar analizele medicale premergatoare inceperii tratamentului nu se deconteaza de catre Casa de Asigurari.

Infertilitatea este o boala, recunoscuta ca atare de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii. Scopul sistemului de asigurari de sanatate este de a ii ajuta pe cetatenii care se confrunta cu boala. Avem nevoie sa fim ajutati!

Cele mai multe tari europene finanteaza integral mai multe incercari de inseminare artificiala si fertilizare in vitro, ca sa nu mai vorbim de medicamentele pentru afectiuni mai usoare.

Am hotarat sa incercam sa facem ceva. Incercam sa construim o campanie pentru a responsabiliza autoritatile in problema finantarii procedurilor de reproducere asistata din Romania.

Impreuna putem sa ne facem auziti : www.infertilitateaesteoboala.wordpress.com - avem nevoie de idei si voluntari! A avea nu copil nu trebuie sa fie un lux!Dariela a lasat data trecuta un text similar pe o masuta la Giulesti si, inainte sa plece ea, deja femeia de servicu le pusese la pubela, bombanind. Deci propun ca textul sa fie lipit la avizierele clinicilor (sper ca exista).

Daca poti face asta, te rugam sa ne confirmi, Cristinici. :)

---------------------------
New pics: http://villaprovence.wordpress.com/english/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaele spune:

Suntem tot mai putini! Romania a ajuns la 21,5 milioane de locuitori
http://stirileprotv.ro/video/suntem-tot-mai-putini-romania-a-ajuns-la-21-5-milioane-de-locuitori/60243137

Cu ajutorul Bunului Dumnezeu si al Maicutii Domnului voi reusi sa ma si eu copilasul meu mult dorit si iubitMergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kindly spune:

stiu ca asteptati sa scriu.scuze mii,am avut si alte treburi de facut.
deci:

am ajuns la MS.putem spune ca de la POARTA pana la dl secretar de stat,toata lumea ne intreba:SUNTETI DE LA SOS INFERTILITATEA?POFTITI VA RUGAM,SUNTETI ASTEPTATE.

completez la cele spuse de beatriz:

referitor la un studiu statistic oficial privind infertilitatea(am citit raspunsurile primite mai sus)dl ministru ss a spus ca o lege care va fi initiata trebuie sa aiba la baza asa ceva.ca urmare a sugerat sa solicitam acest studiu doamnei SB.
dupa intalnirea de vineri cu SB sa-l informam (printr-un mail catre consiliera dumnealui)despre cum a decurs aceasta.
in principiu ,absolut fiecare lucru pe care vrem sa i-l comunicam sa luam legatura cu consiliera d-lui.

A FOST DE ACORD(i-a si spus consilierei sa noteze) sa facem cunoscuta intalnirea de azi printr-un COMUNICAT DE PRESA.a parut chiar incantat.

am intrebat (cand avem lacune si ne trebuie ajutor din partea lor)daca putem sa ne facem din nou prezenta la MS.raspuns:ORICAND!!!!!!!doar sa anuntam inainte.

ne-a urat succes,atat pe linie de reusita a procedurilor(fiv/ia) cat si in demersurile noastre privind campania.PENTRU INTREGUL GRUP DE INITIATIVA SOS. a recunoscut ca ceea ce am facut noi,vb lui Luca cu BUGET ZERO,este un lucru mare si ne felicita.

dragi prietene,avem o mana intinsa de la MINISTERUL SANATATII!!!!!
vom continua munca pentru ca exista o sansa reala SA REUSIM.

LucaLuca,urgent COMUNICAT IN PRESA DESPRE INTALNIREA DE AZI.maine voi vb cu prietena mea de la REALITATEA TV,sa vad daca ne poate ajuta.
ti-am trimis si mail si am nevoie de raspuns pana maine.daca poti.
felicitari sincere pentru actualizarea blogului.E minunat ce ai scris.si MERITA,ZAU.

una peste alta ne-am descurcat minunat si am plecat multumite.daca imi mai aduc aminte ceva va scriu.

continuam cu intalnirea de vineri.FOARTE IMPORTANTA.
va doresc :sa incepeti deja sa va ganditi ca infertilitatea nu va mai fi un subiect tabu in ROMANIA.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucaLuca spune:

Perfect, Kindly! Am ras la aia cu "Oh, SOS Infertilitatea? poftiti, va rog!" Foarte tare. :)

Vestile sunt intr-adevar foarte bune. Fac comunicatul de presa, maine dimineata devreme il avem. Pana atunci, avem deja articolul pe blog (va rog sa comentati): http://.

Multumim mult de tot pentru timpul si energia acordate. C'est pour la bonne cause. :)

---------------------------
New pics: http://villaprovence.wordpress.com/english/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kindly spune:

multumim mult,LucaLuca.fara voi oricum nu aveam ce pune pe ,,masa,,.munca voastra incepe sa prinda valoare.asteptam comunicatul.am nevoie de raspuns.ti-am trimis mail.

uite ce am mai gasit :
Pentru coordonarea activitatii de specialitate, elaborarea strategiei terapeutice si a pachetului de baza; de servicii medicale ce se acorda; po****tiei în sistemul asigurarilor sociale de sanatate, precum si a proiectului listei cu medicamentele de care beneficiaza asiguratii, cu sau fara contributie personala, în tratamentul ambulatoriu, se înfiinteaza urmatoarele comisii consultative ale Ministerului Sanatatii Publice:a ramas aceeasi comisie( COMISII PE SPECIALITATE OG MINISTERUL SANATATII )


20. Comisia de obstetrica-ginecologie
Presedinte - conf. dr. Gheorghe Peltecu - Bucure#351;ti
Membri:
- prof. dr. Bogdan Marinescu - Bucure#351;ti;
- acad. prof. dr. Ioan Munteanu - Timi#351;oara;
- conf. dr. Dan Mihu - Cluj-Napoca;
- prof. dr. Florentina Pricop - Ia#351;i;
- conf. dr. Bela Szabo - Târgu Mure#351;;
- conf. dr. Nicolae Cernea - Craiova;
- prof. dr. Vlad Tica - Constan#355;a;
Secretar - conf. dr. Radu Vl#259;d#259;reanu - Bucure#351;ti
avem nevoie de ei?.cred ca va fi solicitata de catre MS si nu ar fi rau sa le trimitem si lor documentul.

ce zici?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns psj spune:

A zis Luca mai demult ca universul conspira in favoarea noastra.

Daca nici reactia asta de la Min. Sanatatii nu va convinge ca avem sanse reale, chiar nu stiu ce ar trebui sa se intample.

Eu sunt sincer impresionata.


Meritam ca analizele si procedurile privind infertilitatea sa fie gratuite!
Infertilitatea este o boala


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_p76 spune:

Ma bucur mult ca am ajuns pana aici, felicitari si multumiri fetelor implicate, coordonatoarea noastra Luca , fetelor care au mers ieri la intalnire Kindly si Beatriz si tuturor fetelor care contribuie la aceasta campanie!

Este un pas important facut de noi si vom continua tot asa!Ioana
animalutele mele iubite

CAMPANIA NOASTRA *** www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!

http://.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucaLuca spune:

Am facut comunicatul, sper ca nu se vad diacriticele aiurea (ei da, i-am pus si diacritice, suntem profi - traiasca programele automate de pus diacritice!:)


Edit: eh, bineinteles ca se vad aiuritor, o sa dam link la unul din site-urile de comunicate pe care il vom posta.

Mergi la inceput