Campanie de responsabilizare a autoritatilor (11)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Loredana_G spune:

Sa scriu si aici...Bravo pt plasarea fruntasa de la rbf!!! Intaresc ideea ca se poate perseverand!!!Am devenit po****re, mai avem sa fim intelese si apoi ajutate. Faza cu criza e o probl. dar sa speram ca nu ne va afecta . Initial sa obtinem voturile cand va fi gata proiectul, apoi mai vedem noi cu fondurile!:)..(sa voteze ideea in sine chiar daca momentan nu sunt bani). Nu stiu de ce dar am o doza de optimism si presimt ca vom izbandi in cele din urma.Vreau sa cred ca vom reusi!!Doamne ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaele spune:

Beatriz multumesc din sufelt ca teai gandit la mine mi-au dat lacrimile cand am citi sper din tot sufeltul sa se indure Bunul Dumnezeu si de mine sa am rezultatul cu mine
Fetelor va pup si va citesc de aici din Ungarai daca pot sa ajut nici nu sta pe ganduri o fac cu el mai mare drag felicitari pentru tot ce ati facut pana acum

Cu ajutorul Bunului Dumnezeu si al Maicutii Domnului voi reusi sa ma si eu copilasul meu mult dorit si iubitMergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elenada spune:

Mihaele fetele care se implica in campanie raman insarcinate asa ca s sa nu indraznesti sa te intorci altefl decat graviduta din Ungaria.
Va pup si ma rog pt voi.

elena +19
Burtica mea la 17 sapt la
Cosulete bebelusi


***CAMPANIA NOASTRA *** www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucaLuca spune:

Mihaele, te asteptam cu vesti bune, cele mai bune!

Girls, vin europarlamentarele. Nu putem rata ocazia de a ii scrie Elenei Basescu. :) :)

---------------------------

New pics: http://villaprovence.wordpress.com/english/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucaLuca spune:

Psj a scris la Fertility Europe, completand chestionarul de aici: http://www.freya.nl/web_enquetes/eia.php Acum trebuie sa asteptam sa ne contacteze ei.

---------------------------

New pics: http://villaprovence.wordpress.com/english/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexela spune:

Fetelor,

nu stiu daca va ajuta cu ceva, dar poate postati pe blog urmatoarea statistica. Ma gandesc ca poate fi un argument in plus si la intalnirile cu oficialii...
Iata statistica, ultima data publicitatii, de INS.

Po****tia Romaniei s-a diminuat in ianuarie cu 6.400 persoane comparativ cu decembrie 2008, continuand tendinta de scadere din ultimii ani.

Diminuarea are loc din cauza numarului mai mare de decese fata de numarul de nou-nascuti, a anuntat, luni, Institutul National de Statistica (INS. La 31 decembrie 2008, po****tia Romaniei ajunsese la 21,5 milioane persoane, cu 0,14% mai putin decat in 2007, potrivit datelor Statisticii.

In ianuarie, rata natalitatii a stagnat la 9,9 nou-nascuti la mia de locuitori, iar numarul total al nou-nascutilor a fost de 18.094 copii, cu 136 mai multi decat in decembrie.

Fata de aceeasi luna din 2008, in Romania au fost nascuti cu 2.000 de copii mai putin in ianuarie 2009, determinand o scadere anuala a ratei natalitatii de la 11 la mie la 9,9 la mie.

Numarul persoanelor care au decedat in prima luna a acestui an a fost de 24.521, cu 702 mai multe decat in luna anterioara, rata mortalitatii urcand pana la 13,4 decedati la mie, de la 13,1 decedati la mia de locuitori .

Comparativ cu luna similara din 2008, rata mortalitatii a stagnat la 13,4 persoane decedate la 1.000 locuitori.

Rata mortalitatii infantile a crescut la 12,4 copii sub un an decedati la mia de nou-nascuti in ianuarie de la 11,2 la mie in decembrie 2008. Raportat la aceeasi luna a anului 2007, rata mortalitatii infantile a crescut de la 10,8 decedati sub un an la mia de nou-nascuti.

In ianuarie 2009 a fost inregistrat un spor natural negativ de 6.400 de persoane, comparativ cu ianuarie 2008 cand se inregistrase un spor natural negativ de 4.300 de persoane. Rata sporului natural a fost de -3,5 persoane la 1.000 de locuitori in ianuarie 2009 fata de -2,4 persoane la 1.000 de locuitori in prima luna din 2008.

Numarul casatoriilor inregistrate la oficiile de stare civila in prima luna a acestui an a fost de 5.165, cu 500 mai putine decat in luna precedenta, ceea ce corespunde unei rate a nuptialitatii de 2,8 casatorii la mia de locuitori (fata de 3,1 casatorii la mia de locuitori in decembrie), mai mica decat rata nuptialitatii din ianuarie 2008, care a fost de 2,9 casatorii la mia de locuitori.

In ianuarie, prin hotarari judecatoresti definitive s-au pronuntat 1.483 de divorturi, cu 1.700 mai putine decat in decembrie, rata divortialitatii coborand de la 1,77 de divorturi la mia de locuitori in decembrie pana la 0,81 de divorturi la mie.

Numarul de divorturi din ianuarie 2009 a fost mai mic decat in aceeasi luna din 2008, cand se inregistrase o rata a divortialitatii de 0,83 la mia de locuitori.

INS a mai anuntat ca datele demografice pentru anul 2008 sunt operative, iar datele pentru ianuarie sunt provizorii.

O zi buna va doresc si mult succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucaLuca spune:

Alexela, multumim pentru informatii. Sigur ca informatiile demografice sunt un atu in lupta noastra. Tocmai am creat subpagina noua pe blog, cu un fragment dintr-un foarte interesant discurs al presedintelui Traian Basescu, unde vorbeste despre problema demografica si, printre altele, despre necesitatea incurajarii de catre stat a nasterilor: http://.problema-demografica-in-romania/

Asta ca tot avem maine intrevedere la Cotroceni.

---------------------------

New pics: http://villaprovence.wordpress.com/english/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Beatriz spune:

Claudia_prea si cu mine am avut azi intalnire programata cu Dl. Virgil Paunescu, consilier presidential pe probleme de sanatate publica, la Palatul Cotroceni. Am avut acolo o surpriza placuta: pentru a spori eficienta intalnirii, dl.consilier a invitat la intrevederea cu noi si pe un alt consilier presidential - dl.Bujor Bogdan Teodoriu cel care se ocupa de politici economice si sociale.

Domnii consilieri prezidentiali Virgil Paunescu si Bujor Bogdan Teodoriu considera ca ar fi bine ca legea viitoare de reglementare RUAM sa fie integrata intr-un sistem de politici publice ce privesc cresterea natalitatii in RO, in ideea de a fi aplicata pe termen lung si de a nu fi stopata de schimbari in conducerea politica; ne-au orientat si catre ministerul muncii care va fi matricea pt aceste politici; ne vor deschide ei drumul pt o intrevedere cu reprezentantii ministerului muncii; ne-au cerut textele legilor corespondente din alte tari; sunt deschisi la a ne face lobby si pt a ne deschide usa altor institutii

intrevederea a durat o ora si jumatate, incredibil dar adevarat, cat timp ne-au acordat si cu ce implicare au dezbatut problemele - chiar am dezbatut pe larg problema infertilitatii in Romania si problema declinului demografic. Am dicutat inclusiv despre prejudecatile romanilor privind infertilitatea. Nu am timp acum sa detaliez mai mult, dar domnii consilieri au abordat problemele noastre in stil vizionar, vor sa gaseasca solutii nu doar ca se ne fie temporar decontate cheltuielile, dar chiar sa conlucreze mai multe institutii pt ca decontarea procedurilor FIV si IA sa se implementeze in RO a la longue.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia_prea spune:

Buna seara fetelor!
Asa cum a spus si Beatriz, intalnirea de astazi de la Cotroceni a fost clar un pas inainte si ceea ce mi se pare primordial, faptul ca ni s-a dat directia corecta si fireasca care ar trebui sa o aiba campania noastra pentru a avea sorti de izbanda si nu numai temporar.
Urmeaza o intrevedere cu cei de la ministerul muncii si protectiei sociale intermediata de domnul consilier Paunescu.
Noapte buna!Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elenada spune:

Mii de multumiri pentru munca depusa fetelor.

elena +20
Burtica mea la 17 sapt la
Cosulete bebelusi


***CAMPANIA NOASTRA *** www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!

Mergi la inceput