Pufuleti ianuarie - februarie 2010 (8)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ale1212xa spune:

Citat:
citat din mesajul lui cristies

Beatrice, doctorul tau e in trendul pe care l-am observat eu. Si anume: am trei prietene in orase diferite si cu medici diferiti, tuturor de la 3 luni le-a recomandat sa inceapa cu sucurile (nu stiu cum impartite ca nu m-a interesat, ajungand la 5 luni sa introduca cereale, piure bla bla, cica "mancarea solida". In stilul acesta la 8 luni se termina cu diversificarea si copilul e pe cont propriu.
Eu am dat vina pe faptul ca doctorul se gandeste ca tot ce mananca copilul e bio (niciuna nu era din Bucuresti).
Ultimile recomandari sunt ca in nici un caz pana la 5 luni sa-i dai ceva (daca e hranit cu lp) si pana la 6 daca e hranit cu san.

Si de crescut... Alexis avea 5,600g la doua luni si 60 de cm, dar vezi ca pe mailul comun sunt primite de la Mariucasara tabelele de crestere unde se vede mai bine de la nastere.

Danyelana, cum se comporta copii sotului cu Arthur? Sunt destul de mari, ma gandesc ca au o atitudine mai mult parinteasca decat copilareasca fata de el.

Fetele, cica laptele praf pana la 6 luni costa 2000 de dolari (cu tot cu apa, biberoane, tetine, sterilizatoare, supozitoare bla bla) Asa este? A facut cineva o statistica?

_
Cristina, de gargaritz Alexis.

Povestea zilei de 6.01.2010

Cresc


noi in prima luna stata acasa am consumat 7 cutii de lp. Si cum pe o cutie de NAN1 HA am dai in medie 36 de lei ajungem la 252 lei numai lp...

-----------------------------------------
Dragos-Andrei...un bebic mic si pitic facea baie intr-un ibric

pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyelana spune:

Citat:
citat din mesajul lui mamidepuiuti

mariucasara sa treaca de tot durerea de cap...

danielatu ai nascut?nu cred...pe arthur cred ca ti l-a adus barza...
ce bine seamana printul cu tati...



cornelia,mami de Radu (30.07.2000) si Alexander (05.01.2010)
www.flickr.com/photos/43575800@N02/" target="_blank">poze




Merci mult de compliment , ma faci sa rosesc Si noua ni se pare ca seamana cu tati dar are si de la mine. Ma bucur ca macar el seamana cu tati ca cei mari deloc, deloc.






Mami de bebe Arthur, "printul zapezii" -07 ian 2010

pozele mele


"L'inspiration, c'est de travailler tous les jours."
Charles Baudelaire




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tanaion spune:

'Neata, neata,
La noi a fost exact invers decat la voi cu dormitul in aceasta noapte. Raportez prima noapte in care s-a trezit o singura data a papat si a adormit imediat

Lorex ma bucur ca te-ai linistit
Beatrice ce m-ai distrat cu ora fixa 4 fara 20
Eram sigura ca pediatrul care ti-a recomandat deja diversificarea este mai in varsta, de moda veche. Mama imi povestea ca la o luna jumatate a inceput sa-mi diversifice cu fructe si la doua luni cu suc de rosii , ca asa era moda. Si aveam niste colici...nici nu ma mir cu asa mancare.
Ti-au raspuns fetele pana la 4, 4 luni jumatate daca ii dai si lp nu tb sa incepi diversificarea.
Referitor la kg, Maria (e nascuta pe 5 ian) avea la doua luni 5150 (s-a nascut cu 3750) si 58 cm (a pornit cu 52 cm). Eu cred ca nu l-ai masurat bine, masoara-l si asa cum a zis Alexutzza.
mamidepuiuti si mie imi pare tare rau ca nu-i place sa stea pe burtica, este o gimnastica foarte buna pt bebei si dau usor si aerul si gazele. De ieri mi-am propus sa fiu mai perseverenta, o voi pune cand e bine dispusa si ma voi maimutari pe langa ea, doar doar s-o invata.
Cristies ce bine a luat in greutate Alexis. Gata ne-a depasit
Nikole, cristies multumesc pt invitatie, m-am bucurat ca am primit de la voi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyelana spune:

Citat:
citat din mesajul lui mamidepuiuti

spor la forumit,fetele!
azi am zi de umblat prin oras,ca a venit buni

o zi frumoasa sa aveti!va pup pe toate!

cornelia,mami de Radu (30.07.2000) si Alexander (05.01.2010)
www.flickr.com/photos/43575800@N02/" target="_blank">poze




Spor la umblat Cornelia. Profita cat buni la tine.






Mami de bebe Arthur, "printul zapezii" -07 ian 2010

pozele mele


"L'inspiration, c'est de travailler tous les jours."
Charles Baudelaire




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexutzzza spune:

Citat:
citat din mesajul lui decenuela

neatza fetili...ms de cafea...buna tare

io sunt invidioasa...ma roade rau de tot....cand citesc la muuuulte dinre voi ca bb doarme de la..10-11 la 5-6. pai frate asta e nesimtire curata..nedreptate pe fata, discriminareeeee....io fac greva nu se mai poate..de la 3 io-s pe baricade..pai se poate asa?> bine macar ca jiji nu plange.

cristies vroiam sa-ti spun mai de mult ceva. inainte , acu 150 de ani cand eram maj dintre noi cu ghiozadanul plin....o apreciam f mult pe larisel...ziceam k e fff organizata...isi luase de toate, avea timp de forum...era f documentata de park era de 50 de ani si la al 7-lea bb.
se pare ca i-ai luat locul...sa nu se supi fetili...dar pari f stapana pe situatie si super documentata...

incep sa fiu supi pe kg....se apropie botezul si io tot imensa sunt.
ieri am luat-o usor....traseul pe care l-am fc pe jos atata timp cu jiji in ghiozdan....acu i-am aratat ce frumu blocuri avem :D...am mers pe jos 2 km pana la firma



Mihaela, de LUCA ... minunea de la miezul noptii...

Povestea unui...petrecaret

poze



AMR....din cate-au fost, 25, ...mai ramasesera 15....se mai suparara 6....si ne luptam cu 9 ( si-apoi inca vreo -4 ar fi ideal)



Sa stii ca exact ce ai scris tu despre LARISEL SI CRISTIES m-am gandit si io acu ceva zile, nu ca LARISEL ar fi mai prejos, dar na e normal are 2 e mai ocupata , mai obosita, dar CRISTIES denota o siguranta de sine si le stie pe toate, ca un om mare, ea are numa raspunsuru, nu are intrebari

de Yannis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ratusca_mica spune:

Neata si de la noi!

Am facut in sfarsit kk!!! De-abia azi dimineata dupa inca o jumatate de supozitor introdus azi-noapte Oricum, nu a faut foarte mult, sunt sigura ca mai are resurse , insa macar e un inceput.

Am vorbit ieri cu doctorul si mi-a spus ca principala cauza este faptul ca ii dau la aceeasi masa combinat LP si san (ca nu ajunge sanul). Si ca, daca vad ca nu am san suficient (oare cum Doamne iarta-ma as putea sa imi dau seama???), sa nu ii dau masa de san, ci tot LP... pai in stilul asta il intarc misto de tot!

Ieri a dormit Andrei de la 3 dupa-amiaza pana la 12 noaptea (!) deci clar nu am mai putut sa ii facem baita. Recuperam in seara asta. Saracutul, la cat l-am chinuit ieri (vaccin, flamand si prins buric cu leucoplast), cred si eu ca era epuizat si a dormit neintors, am incercat si eu si sotul sa il trezim, insa fara nici un rezultat.

Azi-noapte nu am facut febra, in schimb am facut acum dimineata, avem 37,7. Bine, stiu din maternitate ca pana la 38 nu se considera febra la ei, insa asistenta pediatrului mi-a zis ca peste 37 sa ii dau Panadol baby si peste 38 supozitoare cu paracetamol (asta stiam si eu). Deci, din ora in ora ii iau temperatura, sa vedem ce si cum.

Azi dimineata la 5 cand s-a trezit din nou, evident ca titile mele explodau si el a mancat vreo 6-7 minute si a adormit bustean. Asa ca da-i cu mulsul si dat laptic prin biberon.

S-a trezit peste 2 ore si am zis sa il pun din nou la san, ca pompa sigur nu a golit cum trebuie si oricum s-a mai produs. Evident, nu i-a ajuns si, de unde adormea in 5-10 minute, acum sugea ca disperatul de juma de ora cand la o titi, cand la alta ar mai fi vrut completare, insa acum mi-e frica sa ii dau. Asa ca l-am adormit cu chiu cu vai (cred ca m-a ajutat un pic si febra) si astept sa se trezeasca ca sa ii dau masa de LP...


Asa-i ca v-am innebunit? Nu ne-am mai "distrat" asa bine de cand avea icter si dormea pe rupte fara mancare!

Si noua pediatrul ne-a spus sa ii bagam suc de mere, cate doua lingurite. Ieri i-am dat doar - doar o face kk, insa nu intentionez sa ii mai dau, dar o sa ma pun eu pe mancat mere si portocale in disperare, sa nu mai patim ce am patit acum...

A, si cu dormitul, de la inceput Andrei se trezeste o data noaptea - pe la 1-2 si apoi direct 5-6 dimineata. Deci, sunt o fericita din punctul asta de vedere (si din altele ...)

Ratusca mami de Andrei Ioan (12.01.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyelana spune:

Citat:
citat din mesajul lui cris.dogarel

neatza!

ce conversatii placute in ultimul capitol;bebei care doooorm mult, soti care aduc farfuria la pat, cumparaturi, iesit cu orele afara si dormiit.

eu nu vreau neaparat sa doarma ema ziua, desi ar prinde bine sa fac mancarea, ordinea mai... intr-o ora asa, dar sufar ca nu ii place afara. ieri insa am insistat: iesit in port-bebe, urlat in 5', intrat in casa, , iar afara in carutz, reushit 30', iar casa, papa, iar port-bebe, pana m-a durut spatele, adica inca vreo 30', deci ok per ansamblu, intr-o zi...dar as vrea si eu 1-2 ore afara, treaza sau nu...

cristies, ana e la Cambridge School si ii ia de mici, adica din cls I cu ele...e ok, ca inca ii place si nu are stres ca, vai, final CAT tests, 8 pe saptam, etc. e o rutina care-i va prinde bine. sper

Cris, mami de Ema, my Lucky 13 (13.01.2010), si Ana(2003)
AMR: 5 kile!
poze

povestea noastra



Cris.d, imi pare rau ca Ema nu vrea sa doarma afara. Poate acum cu caldura o sa-i placa mai mult si o sa vrea sa stea Noi pana ieri nu am putut experimenta asta din cauza ca ba a fost frig, ba a plouat dar sapt asta anunta soare
Bafta Anei la examene






Mami de bebe Arthur, "printul zapezii" -07 ian 2010

pozele mele


"L'inspiration, c'est de travailler tous les jours."
Charles Baudelaire




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns larisel spune:

Intru pe fuga... din aceeashi lipsa de timp... nu sunt deloc la curent cu noutatzile de pe aici... sorry

Am fost ieri cu Alena la alergolog si intra-adevar este atopica ... Tratamentul trebuie sa il ducem pe 3 planuri: mediu, medicatzie si cosmetica. Apoi mergem la un control peste 2 saptamani, cand sper sa ne dea vesti mai bune... mai ales ca nici eu nici sotzul si nici altcineva din familie nu suntem alergici ca sa ii fi transims ei chestia asta genetic. Tocmai de aia sper ca atopia asta sa fi pornit de la contactul cu ceva alergic si sa se opreasca aici.

Dr asta ne-a zis ca 80% dn dermatitele de contact pe care le trateaza ea se datoreaza arielului, asha ca aveti grija cele ca il folositi (ca si mine dealtfel... bine, hainutzele si lenjeriile si toate lucrushoarele lor le spal cu dermalin sau cu alt detergent senzitiv, dar ale noastre...cu ariel, ca de... spala bine). O alta chestie pe care nu o stiam: sa nu mai folosesc spray-uri in casa (nu numai odorizante), ci de toate neamurile (pronto, ajax etc) ... particulele mai plutesc in aer inca 24 de ore dupa folosire. Sa nu mai folosesc detergenti cu clor activ (gen domestos)...particulele mai persista 36 de ore .
Este posibil si ca ceva din alimentatzia mea sa fi declanshat urata asta de alergie (deshi eu sper ca nu asta sa fi fost cauza)...deci si restrictii pt mine de la alimentele in general alergizante ...macar pana ii trece Alenei eczema actuala. Alimentele cred ca le stiti: alune & co, oua, peshte (la asta nu renuntz deocamdata ca il iau din surse sigure), miere, roshii si cartofi cruzi, fructe de padure & co, cacao etc. Si cel mai important E-urile trebuie sa dispara pe cat de mult posibil.
Toate astea se refera la masuri privind mediul. Cu cel exterior locuintzei nu prea avem cum sa ne luptam (polen, praf etc) asha ca sa facem cu cel interior tot ce se poate. Eu n-ash vrea nici sa exagerez acum ...s-o tin ca intr-un glob de sticla, dar am sa incerc la modul rezonabil sa elimin pe cat posibil potentzialele cauze. Mai ales pana depistam ce a fost de vina. Eu trag sperantza ca arielul si eliminarea lui + tratamentul sa ne rezolve problema. Asta in cel mai fericit caz... si chiar si asha deja stim ca are cel putzin o sensibilitate!!!

Medicatzia: sirop aerius 5 ml/zi timp de 3 luni (pe prospect scrie ca nu se da la bb-i sub 1 an...off) si crema elidel 1% pe zonele afectate 1 data/zi (asta cica nu se da la varste sub 2 ani ). Decat cortizon, il prefer totushi pe asta... Dupa 2 zile de tratament se vad deja efectele...Doamne-ajuta.

Produsele cosmetice recomandate: gel de curatzare sau shapon mustela si lapte sau lotziune mustela din gama stelatopia. Eu am gasit doar crema stelatopia si am luat si spuma de curatzare din gama stelaprotect. Fiecare a costat cate 80 ron , plus 80 ron consultatzia... macar medicatzia am luat-o cu retzeta gratuita. Apoi pt intretzinere vom folosi produsele exomega aderma pe care eu deja le foloseam (ulei de dush, gel de dush, crema sau lapte de corp). Astea sunt cica un pic mai "ieftine" decat mustela (in jur de vreo 60 ron).

Si inca ceva... taratmentul il urmam 3 luni. Daca in perioada asta apare o alta eruptzie il vom prelungi cu inca 3 luni si tot asha...

Am scris tot pomelnicul asta ca poate mai ajuta pe cineva si poate va feriti daca puteti macar de ariel.




Poate revin diseara... daca o sa ma mai tina balamalele, ca iar am ramas singura cu fetele...si poate atunci recuperez si restantzele. Pana atunci va -acesc pe toate fara exceptzie!


Editez ca sa fie totul aici la un loc. Ne-a trecut si pe lp hipoalergenic, respectiv NAN 1 HA.



din 09.12.2009 mami de Katya Natalia & Sofia Alena

Albume: L0-3; L4

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu_bu spune:

larisel imi pare rau ca a trebuit sa fie asa...de la distanta mititica si ai doresc sa isi revina repede fara prelungiri

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ayanna_xem spune:

'Neata fetele! Hop si noi la forumeala...am citit asa pe diagonala din urma printre ture de aspirat, calcat, bucatarit si plimbat. Ieri am fost la o plimbare luuuuunga...m-am trezit dimineata si era un soare afara (n-am stiut ca e cu dinti!) incat mi-am propus neaparat sa ies. Mi-am luat gagalicea la pachet cu cosuletul ei cu tot, am imbarcat-o in masina si am plecat...la tati la servici (si la mine evident, ca suntem colegi de munca). Nu va spun ca mai legal si mai prudent decat ieri nu am sofat niciodata...iar oglinda mea retrovizoare din interior era focalizata pe bblina, iar cele din exterior pentru condus. Oricum, de la mine de acasa pana la servici sunt 16 km si e un drum foarte fain, neted ca-n palma si foarte putin circulat...mai mare placerea sa iesi la sofat. Si am stat la servici la palavre cu sotul si ai mei colegi vreo 7-8 ore...bebelina a facut turul tuturor birourilor bineinteles si unde credeti ca i-a placut cel mai mult... la mine in cabinet! Pai e si normal, avand in vedere ca toate cele 9 luni cat a stat in burtica la mami acolo le-am petrecut...era ca si acasa fata...imediat cum am intrat acolo s-a si bagat la somn. Dar cel mai important e ca a fost cuminte si chiar m-a impresionat...a papat tzitzi de 2 ori,a dormit in reprize,cand se trezea se uita mirata la colegi, le-a zambit, dar n-a zis nici 'pis'. Pftiu, sa nu cumva sa mi-o deochi!
Iar la drumul de intors feteloooor...s-a pornit un viscol... cumplit!...nu va imaginati cam cum era afara (la mijlocul lui martie! )...nu vedeam la mai mult de 10 m in fata si fara sa exagerez. Am mers cu o fricaaaaa...vreo 10 km din drum sunt inafara localitatii si e numai camp, si viscolea zapada pe sosea ca nu credeam ca scap fara sa raman impotmolita pe acolo, mai ales ca nu e un drum foarte circulat. Barbat-meu statea cu fata in spate si facea 13-14 si mai si cobea: 'vai, patinam...vai, ne impotmolim...vai...vai...'...imi venea sa-l dau jos din masina sa vina pe jos...
Ei, nu va zic ca la 10 minute dupa ce am ajuns acasa a iesit soarele si intr-o ora s-a dus zapada si viscol si tot de ziceai ca am visat...Nush ce baba si-a scuturat cojoacele, dar a fost tare ciudat...suntem noi mai la munte, dar chiar asa?!! Oricum, mi s-a parut o aventura drumul de intoarcere...ma intreb ce ma faceam daca eram numai eu cu fata ...acuma nu am avut grija ei ca era cu tat-su si eu m-am concentrat la drum.

Asaaaa...acuma sa schimbam subiectul, sa trecem la intrebari...

1:. ...gagalicea mea face 2 luni vineri si deja noaptea mananca mai rar, cam o data la 4-5 ore, iar pana acum manca o data la 2-3 ore...oare e ok ca s-a rarit programul de masa?
Azi noapte a adormit pe la 11:30 iar la 4 nu dadea nici un semn ca i-ar fi foame...scremete si beshe la greu asa prin somn, dar cand am pus-o la tzitzi a trebuit sa insist destul de mult ca sa pape...dupa ce dadea cate o partziala se zambea cu tzitzi in gura si papa ioc! A trebuit s-o gadil, s-o trag de manute, s-o mangai...ca altfel adormea cu tzitzi in gura. Iar tzitzile mele pocneau...am incercat sa ma storc, dar nu reusesc mai fetele, iar pompa din aia nu am...daca-i scot tzitzi din gura in timp ce suge tzasneste de zici ca-i arteziana, dar cand incerc sa ma storc io nu iese nik si ma si doare tare rau cand incerc 'procedura'.
Mi-e teama ca daca papa mai rar si tzitzile mele se intaresc asa, sa nu cumva sa se obisnuiasca sa produca mai putin lapte si sa-l pierd. Intr-un final s-a trezit pe la 6:30 si a halit ca lupul...de la ambele tzitzi...si venea laptele cu o viteza si inghitea la foc automat...sa vedeti cum se auzea...gogaltz, gogaltz...de abia avea timp sa respire saraka, dar ce sa-i fac daca noaptea doarme ca valiza-n gara si cand o pun la tzitzi mai mult o mangaie decat mananca.
Vad ca la voi se mai trezesc noaptea si maraie...a mea doarme tun...pe la 11-12 seara asa o apuca somnolenta si cand adoarme poti sa tai lemne frate...pana pe la 4 cand are program de scremete si alea tot prin somn...o schimb...si apoi iar somn pana pe la 6-7 cand papa bine, apoi iar somn pana pe la 11 cand iar scremete si tot asa...si ziua doarme dar in reprize mai scurte si mai ales la mine in brate...caruciorul, patutzul etc...dupa cum bine stiti, au spini.

2:... Si inca o intrebare, am vazut ca vorbeati despre vaccin...despre care anume??? cel de la 2 luni? ce vaccin ati facut voi si cum se face? la manuta? la picior? inteapa o data sau de mai multe ori? ce contine vaccinul? ....inteb asta pentru ca de cand m-am fript cu vaccinul ala expirat mi-e cam teama de vaccinurile astea si vreau sa stiu tot...daca vreti sa-mi spuneti si mie va dau un brat de .
Mai sunt dintre voi care au facut la bb vaccinul ala expirat (BCG parca)? Cum ati procedat? L-ati repetat sau cum?...ca la mine nu a avut efect pentru ca nu s-a inrosit locul ala asa cum spuneau ei ca ar trebui sa se intample daca ar fost bun, a ramas doar o vanataie mica acolo. OF!

M-am intins iar ca o zi de post...dar azi e miercuri, am scuza...
Va pe toate si iertati-ma ca nu am raspuns nominalizat cum obisnuiti voi, dar mi-e greu sa reiau tot din urma...ma bucur k m-a lasat gagalicea sa va scriu acum, ca nu stiu cand mai prind...



mami de strumfita scumpa Daria-Ioana

pozicile mele

Mergi la inceput