Dulciuri fel de fel...(3)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MayanMistica spune:

Tort sah:

http://i305.photobucket.com/albums/nn225/MayanMistica/100_2418.jpg

si sectiune :

http://i305.photobucket.com/albums/nn225/MayanMistica/100_2421.jpg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANITA75 spune:

Mai fetelor felicitari pt prajituri,eclerele cum le face-ti le lasa-ti mai mult in cuptor de nu dau inapoi? prajituri cum sunt la cofetarie stie cineva sa faca ,daca da pune-ti retetele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MayanMistica spune:

Eclerele se tin 40 min la copt si NU se deschide usa cuptoruului in primele 30 minute!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRISMIR spune:

MAYAN foarte frumoase torturi,felicitari...pune te rog si retetele,sa ne inspiram si noi...si bine ai venit pe forum si la Bucatarie!





Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Pozele noastre aici... http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001
...sau aici...
http://community.webshots.com/user/CRISMIR100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flo1980 spune:

Mayan te pricepi nu gluma! Felicitari!

_

Mamy for 2 boys: un fulguletz si un pepenash!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MayanMistica spune:

Va multumesc si pupici multi.Am mai pus retete sunt pe acolo , pe la bucatarie.
Azi m-a palit vrednicia si am facut cookies cu alune si cozonac cu nutela si nuci.Cozonacul e inca in cuptor...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

Helau!

Mayan,felicitari pentru bunataturile tale!
Vrem si retete!

Anita,ar fi bine de stiut cum faci tu eclerele,poate te putem ajuta cu un sfat.


Miha si comorile
Vreau sa nu mai fiu diferit
De la lume adunate si-napoi la lume date...

Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MayanMistica spune:

Fetele am pus cateva retete , le gasiti la " La bucatarie ".
Pupici multi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

Spirale insiropate

3 galbenusuri
50 g zahar
10 linguri unt topit
250 ml lapte
25 g drojdie proaspata
esenta vanilie si rom
500 g faina

Galbenusurile se amesteca intr-un vas cu un praf de sare si cu untul topit,ca pentru maioneza.
Zaharul se topeste in laptele caldut si se adauga peste crema de galbenusuri.Dupa omogenizare se adauga drojdia si se amesteca pana se topeste.
Tot acest amestec il punem in cuva masinii de paine,adaugam faina treptat si framantam un aluat elastic,ce nu se mai lipeste de vas.Se lasa la crescut 1 ora.
Dupa ce si-a dublat volumul,se intinde aluatul pe masa unsa cu ulei,in foaie subtire,se unge cu unt topit,dupa care se impacheteaza si se intinde din nou.
Se taie fasii care se rasucesc.
Din aceste fasii rasucite se formeaza spiralele.
Se ung cu galbenus amestecat cu putin lapte si se dau la cuptorul incins la 190 de grade,pana se rumenesc.

In tot acest timp se prepara siropul din:

5 linguri miere
1 cana apa
3 linguri zahar
coaja de lamaie

Se pune apa la fiert impreuna cu zaharul,mierea si coaja de lamaie.

In acest sirop se scufunda spiralele inca fierbinti.Dupa insiropare se glazureaza cu serbet sau pasta de zahar.Eu am folosit fondant.





Miha si comorile
Vreau sa nu mai fiu diferit
De la lume adunate si-napoi la lume date...

Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

Cheescake cu ciocolata

Pentru blat:

200 g biscuiti obisnuiti
50 g nuca
150 g unt
3 linguri cacao
2 linguri zahar

Pesmetul de biscuiti se amesteca impreuna cu zaharul,cacaoa si nuca macinata.Se adauga untul topit si racit si se omogenizeaza.
Compozitia rezultata se pune intr-o forma de tort detasabila si se formeaza baza.

Pentru crema de branza:

500 g branza de vaci
200 ml frisca lichida
100 g zahar
3 oua
50 g ciocolata rasa
esenta de rom

Toate ingredientele le-am pus la robot si le-am mixat pana au devenit o crema fina si pufoasa.

Am turnat crema peste blatul de biscuiti,am uniformizat si dat la cuptor la foc mic,pana a inceput sa se rumenesca.

Cat era inca fierbinte am turnat deasupra glazura de ciocolata,preparata din 100 g ciocolata topita impreuna cu 100 ml frisca lichida.

Am dat la rece pentru cca 2 ore,apoi am taiat in portii cat mai generoase.


Miha si comorile
Vreau sa nu mai fiu diferit
De la lume adunate si-napoi la lume date...

Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...

Mergi la inceput