Campanie de responsabilizare a autoritatilor (7)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LucaLuca spune:

Ioana, sunt pe cale sa refac blogroll-ul, linkul de pe prima pagina cate (raposatul) proiect de lege s-a stricat, duce intre timp spre alta lege: http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck.proiect?idp=3870

Caut eu fostul proiect si dau noul link.

Blogrollul e under construction, nu va speriati, nu ramane asa, acum plec acasa.

---------------------------
http://villaprovence.wordpress.com/english/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_p76 spune:

Citat:
citat din mesajul lui LucaLuca

Fetelor, am "inviat" textul pentru care muncise atat Lucialu (Lucia, ne mai citesti?:). L-am updatat minimal si i l-am bagat pe mail Ioanei, sa il trimita ea (nu-l mai postez aici, are 7 pagini word si exista deja in arhiva). Cautand adresa de mail pe site-ul CNAS, am dat peste un tel verde: 0800.800.950

Cine suna sa ...ii intrebe de sanatate? E moka.

Am trimis azi memoriul pe mail la CNAS
Ref la sunatul la tel verde cred ca trebuie sa facem un text scurt, ca cel care a fost pt tel verde al primului ministru, mai intai sa sune una dintre voi si sa afel in cat timp trebuie spus mesajul.

Nu prea m-am implicat zilele astea ca sunt f suparata, am pierdut-o pisicuta noastra cea mica.
Sunt f afectata si mi-e greu sa ma adun, numai la ea ma gandesc..dar ma voi mobiliza si ma voi apuca de articolul ref la infertilitatea masculina (pt blogul nostru) si voi prelua si informatiile postate de Luca ieri la sub azoospermie.
Psj - ce zici te apuci tu de articolul ref PCOS?

pe toate si mai ales pe proaspata graviduta Elenada, pe care n-am apucat sa o felicit, dar o fac aici -felicitari draga mea, sarcina usoara si la termen iti doresc si apoi sa fii o mamica fericita toata viata!



Ioana Driving in my car
animalutele mele iubite

CAMPANIA NOASTRA *** www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!

http://.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns psj spune:

Buna dimineata,
eu m-am apucat de art. pcos de vreo 2 zile, am scheletul, il mai umplu putin si e gata. Nu prea am avut timp ieri si azi abia pe seara ma mai eliberez.

Mi-a raspuns a 2-a oara Irinel Cristu, pdl, colegiul 3. Ea e cea care spusese ca va contacta colegii dr. din partid si revine cu un raspuns. Asta acum vreo luna. Macar e singura din colegiul 3 care mi-a raspuns. Orban si Marinescu nu m-au bagat in seama. Si sunt toti 3 la mine, chiar ma gandeam aseara ca sunt numai dobitoci si nici n-am pe cine sa votez. Asta in paranteza.

raspunsul ei.

Buna seara

Sa stiti ca nu v-am uitat, dar datorita campaniei electorale care este in plina
desfasurare, nu pot lua legatura cu colegii mei, aflati si ei in campanie si care
ma pot ajuta in ceea ce priveste demersul dumneavoastra.

Cu respect

Irinel Cristu

Bla, bla, parerea mea. Adica hai sa le mai aduc aminte de mine acu' ca e votarea zilele astea. Pare cam neajutorata

La Cotroceni nu am sunat. Nu vreti totusi sa stabilim cine vrea sa se duca si cand ar fi disponibila?

Am rulat o scurta campanie pe google de reclama la blog pe cateva dintre cuvintele cheie. A fost doar un test sa vad cifre exacte cam cat se cauta pe zi anumite cuvinte. Am avut vreo 10 vizite cam asa, din cateva sute de cautari pe infertilitate si fertilizare in vitro in special. Cand o sa avem mai multe informatii pe blog o sa o mai reiau.
Si o sa am nevoie de un text mai "catchy", Luca, tu esti experta noastra! Am limitare de max 25 caractere pe linie.


www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">Sprijina visul unor oameni de a deveni parinti


Implica-te in campania noastra! Avem nevoie de idei si voluntari!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns psj spune:

Am ramas in urma cu stirile de alte subiecte dar inteleg ca Elenada are beta pozitiv!! Bravo, ma bucur, felicitari din inima!!!

www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">Sprijina visul unor oameni de a deveni parinti


Implica-te in campania noastra! Avem nevoie de idei si voluntari!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucaLuca spune:

Ioana, imi pare foarte, foarte rau pentru pisicuta. Din pacate, chiar stiu ce inseamna, am trecut prin asta...

...Multumim pentru trimiterea memoriilor, te asteptam cu articolul. Cand ai tu timp, nu acolo e lupta contra-cronometru.

Ia uitati peste ce am dat pe net: http://www.gandul.info/media/infertilitatea-o-problema-care-afecteaza-tot-mai-multe-cupluri-de-romani.html?3939;3365959 - e un fel de promo pentru emisiune, Gandul fiind ziarul lui Sarbu. Se spune in articol:

Citat:
Statul romān nu sprijina īn nici un fel aceste familii, deoarece nu considera infertilitatea o problema a popu-latiei. Si mai greu de acceptat este faptul ca, desi aceste femei contribuie la fondul de sanatate, ele nu au drepul la compensarea medicamentelor de care au nevoie pentru a putea avea propriul copil.


Eu la 10h am programare la medic, sa reincep sa refac analizele, caci au cam un an si expira.

---------------------------
http://villaprovence.wordpress.com/english/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns psj spune:

Luca, bafta la medic, sa scapi rapid. Ti-ai facut bilantul hematologic? Stiu ca asteptai o programare la un profesor.



www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">Sprijina visul unor oameni de a deveni parinti


Implica-te in campania noastra! Avem nevoie de idei si voluntari!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns impatience spune:

fetelor, am semnat si eu petitia, cu ce pot sa mai ajut in afara de sustienere morala?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucaLuca spune:

Mai intai sa va raspund si apoi sa va zic ce am descoperit facand eu un search mai aprofundat.

Citat:
citat din mesajul lui psj

Luca, bafta la medic, sa scapi rapid. Ti-ai facut bilantul hematologic? Stiu ca asteptai o programare la un profesor.



Multumesc mult. M-a amuzat urarea ta "romaneasca", eu nu mi-am dorit sa scap rapid, intrevederea era prevazuta sa dureze o ora, a durat cu zece minute mai mult. :) Stiu, stiu in ce sens ai zis, dar aici nu prea face sens, din zecile de consultatii o singura data am asteptat mai mult de un sfert de ora fata de ora programata, si atunci nu eu, ci barbat-meu, care a simtit nevoia sa imi raporteze asta la telefon, indignat.:)) Azi eu am intarziat patru minute ca m-am parcat foarte inghesuit, dar am fost primita cu zambete, ma asteptau. Am fost pentru prima data din nou la departamentul fiv (caci pana acum am umblat doar pe la gineco-chirurgie si hematologie), am facut un bilant complet. Premisele sunt mai degraba pozitive, in context. Insa nu voi putea sa fac fiv inainte de aprilie, pentru ca trebuie sa scap de membrana aia separativa (mai am o treime de inlaturat, printr-o noua histeroscopie, peste trei luni). Insa mi s-a intarit convingerea ca asta a fost cauza nenorocirii, medicul de azi nu a ezitat sa se pronunte in acest sens (un uter redus la jumatate care purta o sarcina gemelara). Bilantul hematologic l-am facut, in sensul ca am dat sange (paisprezece eprubete!), astept rezultatele si interpretarile. Sper sa nu se gaseasca nimic acolo, cautam o cauza, o am deja (si din fericire e perfect reparabila), nu imi trebuie doua.

Interesant ce zici tu de campania pe google, eu la SEO sunt nula (am blogul ala cu casa de vanzare de un an si am un pic peste o mie de vizite, mai mult decat sa mi-l pun la semnatura nu prea am facut pentru el, iar pe imobiliare in sudul frantei concurenta e cumplita, banuiesc ca sunt pe la pagina opt mii sase sute paispe in google cu "villa provence for sale":)). dar ala e un moft facut intr-o noapte de insomnie si necompletat cu poze de atunci, nu asa se va vinde casa, pe cand blogul asta chiar conteaza). Nu prea am inteles cum e cu textul ala, dar il fac cu drag. Intre timp, ai parola, poti sa te loghezi pe blog, sa pui google analytics sau sa faci ordine si disciplina prin taguri (sa nu razi cand o sa le citesti!), fa ce simti tu ca e mai bine. Deocamdata, am creat pagina "afectiuni frecvente" si cateva subpagini de test. Daca vezi pagina PCOS structurata altfel sau independenta, spune-mi si refacem.

Impatience, multumim de semnatura, te asteptam cu drag sa ne ajuti. Iacata cum:

- semnand pentru sotul si parintii tai, eventual si socri, in functie de cate adrese de mail valide ai pe constiinta:));
- rugandu-ti prietenii sa faca acelasi lucru;
- dand click zilnic pe blog, chiar daca nu citesti (ne creste ratingul, devenim vizibili);
- comentand acolo cat mai des (idem + interactivitate, atractivitate);
- citind aici in mod constant si trimitand mesaje cand e nevoie (de obicei, furnizam mesaje-tip, trebuie doar adaptate si trimise);
- facandu-ti timp pentru eventuale audiente si intalniri de maximum o ora cu oameni politici (se anunta cateva dupa alegeri; btw, cred ca esti bucuresteanca, ce faci in primul weekend din decembrie? nu vrei sa te duci la intalnirea cu dna eurodeputat Gabriela Cretu? Ia noteaza tu in agenda. :)

- ma mai gandesc cu ce poti sa ne ajuti si-ti spun. a, desigur: venind tu insati cu idei! :)

By the way. Exista cineva care are un program mai flexibil intr-o zi din cursul saptamanii si s-ar putea duce pentru o audienta de cca. 30 de minute cu totul la Cotroceni? Este important, va rugam, multumim!


---------------------------
http://villaprovence.wordpress.com/english/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucaLuca spune:

Ce voiam sa va spun: cautand ieri linkul mi-am dat seama ca, de fapt, celebrul proiect de lege nu este inghetat, suspendat, uitat prafuit prin vreun dosar, ci a fost respins definitiv in februarie 2006.

Scrie negru pe alb aici: http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck.proiect?idp=9290&cam=1

Citat:
proiectul de lege a fost respins; legea nu se mai trimite Presedintelui Romāniei īn vederea promulgarii


Trebuie sa tinem cont de acest lucru in agumentarile noastre si sa avem grija ca la viitoarea lege sa nu picam in capcanele cu neconstitutionalitatea.

Am gasit si Decizia Curtii Constitutionale asupra sesizarii de neconstitutionalitate a Legii privind sanatatea reproducerii si reproducerea umana asistata medical: http://www.ccr.ro/decisions/pdf/ro/2005/D418_05.pdf (n-am citit-o, s-o punem doar la dosar, aici nu si pe blog, caci nu trebuie sa dam apa la moara contestatarilor)

La fel, obiectiile unui ong juridic: http://ro-gateway.ro/node/193598/comnews/item?item_id=285655


Aici, lista invitatilor la dezbaterile in comisii pe marginea legii (printre care Marinescu si Ancar): http://www.cdep.ro/comisii/sanatate/pdf/2005/sz020810.pdf

Si aici un articol de presa despre cum Ministrul Sanatatii le cere specialistilor īn reproducerea asistata sa astepte legiferarea tehnicilor (in contextul scandalului Adriana Iliescu) http://www.evenimentul.ro/articol/ministrul-sanatatii-le-cere.html


De fapt, iar asta e extrem de important, noi ar trebui sa definim mai clar pentru ce luptam in primul rand, pe termen scurt: pentru finantarea procedurilor de RUAM, pentru introducerea procedurilor in programele nationale de santate. Daca se va face un proiect de lege similar, cu principii generale si discutabile care vor suscita multa gargara si multa cerneala si opinia Bisericii and stuff - pierdem. Sa insistam pe langa oamenii politici cu care ne intalnim: da, da, sigur ca si principiile ne intereseaza, dar noi vrem bani pana una-alta, adica repede!

De-aia ma interesa atat de tare ideea ca se poate reglementa in domeniu prin hotarare de guvern, patru-cinci paragrafe prin care se includ procedurile de RUAM in programele nationale de sanatate, in anumite conditii, deci drept de compensare. Apoi pe legea mare, cu principii, sa se certe pe ea pana si-or scoate ochii (nu ca nu vom formula puncte de vedere si acolo, dar e mai putin urgent, consecintele sunt mai putin grave in termeni concreti).

Ce ziceti?

---------------------------
http://villaprovence.wordpress.com/english/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirimir spune:

pentru toate fetele!
Am si eu un raspuns de la d-na candidat independent:

"Buna seara,

Multumesc pentru mesaj si pentru idee. In ceea ce ma priveste, probabil stiti ca sunt autorul unui tratat de drepturile omului, intitulat Drepturi in conflict si a carei lansare a fost facuta prin intermediul unei emisiuni realizate de Ion Cristoiu, acum doua saptamani, carte in care dezbat, din punct de vedere juridic, moral, social, medical si cultural si problema inseminarii artificiale si a reproducerii umane asistate.
Cred ca statul este obligat sa ia in considerare si aceaste situatii, cu marja de prudenta care sa evite transformarea unui lucru sublim, cum e aducerea pe lume a unui copil, intr-o afacere.
Sustin, desigur, orice situatie in care statul este determinat sa isi asume obligatii creatoare de viata. Si ce e mai frumos decat statul sa plateasca pentru producerea vietii!!!

Va stau la dispozitie pentru orice idee care se poate transforma intr-un text de lege, nu numai in campanie, ci si dupa.

Cu stima,
av. Graziela Elena Birla"

Mergi la inceput