Campanie de responsabilizare a autoritatilor (4)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ioana_p76 spune:

CLAUDIA multumim pentru trimiterea mesajului catre presedinte!
FELICIA multumim pentru textul pentru senatori! Mai stam putin sa vedem ce sugestii mai au fetele si spre sfarsitul saptamanii sa incepem sa-l trimitem. (modifica, insa te rog, nr de semnaturi, intre timp avem peste 1600)
Si daca poti, asteptam si un text scurt, asa cum ziceai, pt siteul cnas.ro

Pentru articolul din Cotidianul, avem nevoie de niste povesti de la persoane care au trecut prin fiv-uri si mamici care au reusit prin fiv.
INTERNET, ma gandeam la tine, daca poti sa ne spui povestea ta, stiu ca ai reusit la al cincilea fiv, deci cred ca ai avea foarte multe de povestit. Si multumim pentru interesul acordat petitiei! Insa povestea ta (daca vrei, bineinteles) te rog sa mi-o trimiti prin pm sau mail.

Cine mai vrea sa contribuie cu povesti pt articol, asteptam.(tot prin pm sau mail)
Si rog si fetele care au incercat sa obtina ceva tratament compensat, sa spuna si ele povestea lor, cum s-au lovit de atatea obstacole incat au renuntat.(stiu ca erau cateva dintre voi, ati si scris la acest subiect)

Cred ca am putea sa incepem si sa retrimitem mail-urile catre personalitati si sa includem si linkul catre petitie. Deci cele care ati trimis aceste mail-uri (Claudia , Marrina, Felicia si cu mine - am gasit pe pag 1 ca doar noi am trimis la diverse pers influente) dati forward la acel mesaj (daca il mai aveti in folderul de trimise) si completati in genul asta: Pentru ca nu am primit un raspuns de la dvs, va retrimit acest mail si in plus, vreau sa va instiintez ca a fost initiata si o petitie on line (acesta este link-ul : http://www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html)si va rog sa o accesati.
Daca ne puteti ajuta cu ceva, asteptam raspunsul dvs.!
Va multumim!
Eu voi retrimite azi la Silvia Olteanu (reprez UE),Laviniei Sandru, lui Ovidiu Branzan si Mihaelei Radulescu.

Revin pe seara. (la servici in ultimele zile a mers f prost net-ul)


Ioana
animalutele mele iubite pisicutii nostri

CAMPANIA NOASTRA *** www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!
www.petitiononline.com/legemame/petition.html" target="_blank">SEMNEAZA SI TU petitia pentru legea mamelor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marrina spune:

Citat:
citat din mesajul lui felicia_

Text pentru senatori:

Pe aceasta cale solicitam ajutorul dvs. pentru unui proiect legislativ care sa reglementeze si in Romania sanatatea reproducerii si reproducerea umana asistata medical.
...
Avem deja peste 1600 semnaturi in doua saptamani de la postarea petitiei, ceea ce arata ca sunt foarte multi tineri care se confrunta cu aceasta problema si au nevoie de sustinerea statului.
...
Din partea unui grup de cupluri de tineri care au nevoie de fertilizare in vitro,
Nume, prenume, adresa
....
Astea sunt modificarile pe care le-as face eu. In rest mi se pare foarte bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marrina spune:

Am retrimis mesajul Ralucai Turcan. Am incheiat cu: "Asteptam raspunsul dumneavoastra si speram sa ne ajutati!". Sper sa ne auda!

Este foarte buna ideea lui lucialu. Ar trebui ca in textul catre senatori sa completam umva propozitia referitoare la ultimul praf in ochi, compensarea tratamentului 3 luni pentru infertilitatea feminina de cauza hormonala.

estrelita Multumim.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marrina spune:

Eu monitorizez toata ziua semnaturile. Ii verific pe cei la care le-am trimis mesajul cu petitia si i-am batut la cap sa o semneze pana au facut-o. Nu ii impiedica altceva decat timpul. Si-au propus de la inceput sa o semneze dar nu au facut-o chiar atunci si apoi a trecut timpul peste ei. Am gasit cu placere pe lista aceea si numele unei colege de serviciu care nu de la mine aflase de petitie. Asa ca eu perseverez. M-am hotarat sa mai trimit e-mail-ul o data celor care l-au primit deja de la mine. De data asta atasez si pps-ul Elenei si le si multumesc celor care au semnat deja petitia. Urmeaza lista numarul doi de adrisanti, care n-au fost deranjati pana acum, dragii nostri parlamentari, atunci cand vom vota textul final.

Multumesc inca o data tuturor celor care au votat petitia. Sa o trimiteti mai departe pentru alte semnaturi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elenada spune:

Fetelor eu am trimis un mail fostei prefecte a Bucurestiului dna Mioara Mantale si am rugat-o sa ne ajute.
Eu am lucrat pt ea mai demult si e o femeie super.
Sper sa ajunga sa citeasca mailul si sa primim un raspuns.
Va pup

elena***CAMPANIA NOASTRA *** www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia_ spune:

Am facut modificarile pe pagina anterioara, verificati daca mai e ceva de corectat.
O sa acut si eu azi, sa retrimit mailul d-nei Vasilescu.
Am formulat si un text pt CNAS, nu stiu daca e bun:
Suntem un grup de cupluri tinere care se confrunta cu o problema ignorata aproape total de Ministerul Sanatatii Publice: infertilitatea. Cei care au inclus in compensarea medicamentelor prin Sistemul National de Sanatate doar infertilitatea de natura hormonala, fara a lua in calcul celelate cauze, multiple, ale infertilitatii feminine sau infertilitatea masculina (tot mai frecventa) sau ignora complexitatea si amploarea fenomenului, sau fac discriminari in randul contribuabililor. Sa nu mai vorbim de intreaga procedura birocratica, extrem de greoaie, prin care s-ar obtine acel ajutor din partea statului, total neindestulator, de altfel.
Intrucat Ministerul Sanatatii nu s-a aratat receptiv la zecile de petitii prin care se solicita sustinerea financiara de catre stat a cuplurilor care au nevoie de proceduri de reproducere asistata medical, am initiat o petitie publica. http://www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html
Avem deja peste 1600 semnaturi la mai putin de o luna de la postarea petitiei, ceea ce arata ca sunt foarte multi tineri care se confrunta cu aceasta problema si au nevoie de sustinerea statului.Este drepul nostru, in calitate de cetateni platitori de taxe ai unei tari care a intrat de mult in Uniunea Europeana…
Solicitam pe aceasta cale introducerea tratamentului medicamentos necesar tratamentului infertilitatii (masculine si femi nine), precum si a procedurilor inseminare artificiala si fertilizare in vitro in programele nationale de sanatate.



poze www.slide.com/r/dCBFcIkWyT8qTm6zqmE3_Z0Uzm4PEDxK?view=original" target="_blank">noi2
www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank"> campania noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Feli super!
Iubitele, eu oi fi mai tuta,nu dati cu rosii...dar de ce trebuie sa fie scurt mesajul catre cei care au pita si cutitul-casa de asigurari-plus ca ei tiu legatura cu toata clasa medicala...pai ei trebuie sa primeasca un mesaj claaaaaar si complet!cu problemitele noastre.Sa-i aducem in secolul 21 si prin ei pe medicii care nu au auzit in viata lor de endometrioza sau PCOS sau alte complicareli de gen.Sa vada ca suntem lovite dar si stim de ce suntem lovite,adica noi suntem in pas cu secolul in care ne aflam si multumim pe aceasta cale din nou strainatatii si netului!ca altfel era vai de sanatatea noastra luam leacuri de fracturi pt ovare...
Avem medici specializati numarati pe degetele de la maini in tara si pe aceea ii inghesuim si-i strangem cu usa,facem codalau si mai aruncam si cu rosii ca n-au timp sa ne corcoleasca/lamureasca.Ca deh' problema mea e cea mai urgenta si mai grea...De inteles si noi dar si dansii...multumim ministerului pe aceasta cale si multilor nechemati cu drept de practica si juratori pe Hipocrat.Si multumim si pentru senzatia de abator,de banda rulanta...pe care problemele de mai sus o creaza.
Nu inteleg cum vine treaba din moment ce ni se da analize/tratamente ca pt bolnavii de cancer-vb de ceea ce stiu concret-nu avem si dreptul acelora la compensare-gratuitate.Ca e evident ca nu primim tratament de genu pt dureri de cap.
Si cam toate stam cu sabia deasupra capului...endometrioza(din nou vb pe ceea ce cunosc,nu ca ma doare pe mine mai tare,sa ne intelegem) implica risc crescut de cancerino pe mai tarziu...deci pt ca nu mor in urmatorii 20 ani de endometrioza nu inseamna ca am trecut apa...si spun ca toate stam cu sabiuta pentru ca stimularile facute multe si prost...stiti ce riscuri implica,chiar si daca femeia este sanatoasa initial...si era vb doar de infertilitate masculina.
Sunt doctori care habar nu au ca PCOSul are domle legatura cu glicemia/diabetul si uite asa...mai merem pe la usi si vb limbi straine pt giencologi/endocrinologi-laboratoare de analize-si sunt multi de asemenea fel...si scoti banu' de la tascalie,ca te arde tare si n-ai ce-i face si de multe ori chiar si cu banu' in mana nu se fac analizele respective ori deloc,ori se fac incorect,ori cu conditia sa vii cu trimitere de la specialistii care din start nu-ti vor da pt ca n-au servit sa fie in pas cu progresele medicinei...si se ofusca pentru ca ai tupeul sa-i corectezi tu pacient nenorocit pe dictai conferentiar si alte trese...Dar ia sa se indoape ei cu hormoni,ca asa usor se dau pilule par exemplu...pt ce s-a infiintat Planningul Fam.?
Stiu ca vreau multe.Sunt ca tiganu' si ridic pretentii totla oamenii cu suflet care au dispozitia si...n-am cuvinte cat imi sunteti de dragi pt tot ce faceti!Poate cumva in timp...se vor rezolva tate cele dureroase pt toti...pana la felul de a vorbi si de a ne trata aceea in care ar trebui sa gasim siguranta si mangaiere,in mainile carora ne punem sanatatea si increderea...Noi macar mai stim de forum si vorbim/schimbam informatii,dar ceilalti?Cati or fi oare?
De-asta spun,ca asigurarile ar cam trebui zgaltaite mai bine sa se informeze cum trebuie si sa informeze...ca au daca chiar vor posiblitati majore.
PS:ca sa fiu suie pana la capat...vb din nou de ceea ce cunosc...noi astea cu endo unde ne-am incadra?Ca daca merg pe firulet...cauzele nu se cunosc concret si negru pe alb...unii zic hormonale-atunci ar trebui sa primim ajutor!-altii zic imunitare-nu mai primim ajutor...intelegeti?Si cum eu din nou stiu ca legile la noi sunt facute ca sa lase portite nu in favoarea victimei...se interpreteaza tot...voi ce ziceti?Sau ii cer compensare mamei(care n-a avut treaba cu endo)dar cf teroriilor despre cauze pot fi genetice/ereditare?sau numai cele care au mame cu endo diagnosticata au drept de compensare?

www.flickr.com/photos/14052028@N08/" target="_blank">
nu mor caii cand vor cainii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia_ spune:

Lucialu sper sa inti mai des pe subiectul asta, ca tare aven nevoie si de idei, si de energia pe care o transmit mesajele tale. Daca crezi ca e bine sa mai adaugam ceva, spune si modific cu cea mai mare placere.
Marrina asa am patit si eu cu cunostintele mele... unele au semnat, dar n-au confirmat, altele au zis ca semneaza mai tarziu, apoi au uitat...


poze www.slide.com/r/dCBFcIkWyT8qTm6zqmE3_Z0Uzm4PEDxK?view=original" target="_blank">noi2
www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank"> campania noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Feli o sa ma gandesc concret si cat mai repede pe treaba mea.Ca sa fiu concisa si la obect...poate Gudinde ar trebui sa apara si ea cu ce le doare pe ele...poate si fetele de la fibroame...cam toate care avem probleme si experiente ar trebui cumva sa completam scrisorica catre asigurari...pentru ca mai sunt si fetele care au pierdut sarcini.Ele cui apartin?Si multe au pierdut pe cauze inexplicabile...Si cate sarcini tre sa piarda ca sa aibe drept la analize complexe...Si eu inteleg ca este o stare de saracie in tara si stiu si din vina cui!dar macar sa beneficiem de ceea ce se poate face.Si daca nu se poate face in pas cu modernul sa ne lase sa plecam la altii mai buni sau mai dotati.Ca de-aia suntem cetateni UE.Avem si drepturi,nu suntem pe plantatie...Chiar sunt curioasa...multi apar la TV ca florile cu Ministrul sanatatii in frunte si ne zice filosofic si mustrator de PREVENTIE...care unde naiba e in practica?Ca nu se fac banale analize pentru fiecare sa se individualizeze tratamentul/controlul sarcinilor nedorite cu ACO.Ca sa nu mai vb ca pt endo.ar trebui sa astept sa avem alt diagnostic,ala fatalu'ca sa iau tratament cu cost suportat de stat.Pai si preventia?Daca nu esti informat...se duce tot in branza si nu stii sa ceri efectiv ce iti trebuie...facem medicina si noi?Un nou exemplu...ca numai ce am avut treaba si a trebuit sa ma informez pentru cineva...mamele cu RH negativ pot face din saptamana 26 sau 28,egal,preventiv vaccinul Rogham pentru anticorpii anti rh.Pai nu le face domle si nici macar nu informeaza ca sa faca omu' pe banii lui daca altfel nu se poate.De ce?Pt ca e scump.Si asa,farmaciile se iau in gura cu omu'nevoias de vaccin,chiar si dupa nastere asteptand analiza de RH la BB...ca nu vrea muschiul asigurarilor sa suporte costurile prevazute legal...si nici fetele cu sarcini pierdute dupa 7 saptamani nu stiu ca ar trebui sa faca imediat acel vaccin,nici cele care fac avort,iar mai tarziu se trezesc cu complicatii extreme BB pentru ca n-au facut un banal vaccin.Si normal se face in acea saptamana preventiv si mai o data dupa nastere daca BB a avut RH pozitiv....Asta era un simplu exemplu ca sa vedeti cum functioneaza mintea lor.Ca nu crez ca se gandea la riscurile vaccinului pentru pielea romanului.I-ati vazut la tv cum arunca pisica unul altuia asigurarile cu ministerul,ca nu au legatura,ca sunt 2 lucruri diferite...si fac ping pong cu pacientii patiti?Deci dansii nici macar nu informeaza sa plateasca prostul daca vrea si poate...
In fine...m-am lungit nepermis de mult.Hai sa vedem ce ziceti la ideea mea si sa ne miscam in consecinta de e cazul repede si eficient.

www.flickr.com/photos/14052028@N08/" target="_blank">
nu mor caii cand vor cainii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Feli stii la ce ma gandeam?Ca sa nu fie incarcat...va mai zic o alternativa...sa fie introdusa in cererea aia si treaba cu costurile nesuportate de stat la ora actuala,dar sprijinul sa nu se rezume doar la asta si basta.Stiu...macar un ceva,macar atat...dar nu asa functionam nici noi-ca avem nevoi si nici ei-ca nu le pasa.Mi-as dori sa se faca statistici exacte(le pot obtine de la medici de vor) cu procentul celor care au probleme in concepere/cauze...sa fim luate in seama ca paciente-pacienti platitori de taxe si respectati in consecinta,nu vrem sa ne indeplinim un moft,nu vrem casa in Primaverii si vacante in Tenerife,nu mergem la frizer si nici la restaurant...deci cauzele indiferent care sa fie enumerate ca exemplificari si luate in calcul de dansii si actualizate problemele ridicate de aceste afectiuni...din nou cu medicii de baza,care stiu exact ce nevoi au si ei in spitale cand sunt pusi pe treaba si nu prea au cu ce si vb tot de acei medici care stiu si cum suntem noi si ne sunt aproape si ce nevoi avem...investigatiile sa fie clar cunoscute de ei si asigurate...macar partial,dar sa fie...alea cate se pot face aici in tara ai caror cetateni suntem...si daca nu sa ne lase sa beneficiem de dreptul de a alege,de a merge acolo unde credem ca ne e bine sa facem investigatii si proceduri mai ample si mai moderne...si sa informeze!!!sa faca ce stiu,campanii,orice...asa cum se fac la tv pt cancerul mamar si altele...sa informeze cu ce avem dreptul,unde putem merge si la cine...macar ceva de genu' am putea cere.Poate niste date mai concrete cu motivul pentru care consideram praf in ochi si alea aproabte pe hartie sa se dea.Cat costa exact o injectie de eu stiu ce...costuri costuri...exemplificate de noi.
Sa recicleze doctorii de trebuie...sa se faca cursuri...sa nu mai avem de-a face cu medici precum cel de la Iasi,de care ati fost oripilate,personal care vb din punga despre durerea noastra.Sa mai verifice cine e insarcinat cu asta cu ce fac unii si altii pe cobaii de cetateni ai patriei.Pentru ca daca noi vom fi obligate ca pentru a beneficia de orice drept cat de mic sa ne facem dosare stufoase si altii ar trebui sa deie socoteala de ce fac si cum fac,nu?
Bate campii Lucica intr-o veselie...stiu,dar mai bine zic eu sa nu ne multumim cu putin...ati vazut cum cer altii la procese daune...si negociaza de la o instanta la alta...Daca ceri putin si ti se da si mai putin,pe un sfert sau jumatate?Din putin-putin...

www.flickr.com/photos/14052028@N08/" target="_blank">
nu mor caii cand vor cainii...

Mergi la inceput