Campanie de responsabilizare a autoritatilor (4)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns RalMar spune:

Din pacate asta este singurul raspuns pe care l-am primit, desi am trimis textul catre toate ziarele. Parca ma descurajeaza faptul ca din sute de mailuri trimise, nu am reusit sa primesc decat un singur raspuns.Totusi, decat nimic, e bine si asa, dar daca citesti comentariile la acel articol te sochezi.Multa lume crede ca problemele de fertilitate sunt din cauza varstei, se asteapta ca toate cuplurile infertile sa aiba in jur de 60 de ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_p76 spune:

Buna fetelor!
Foarte pe scurt va scriu, pt ca sunt pe fuga
Claudia textul pt presedinte avea mici sugestii de la fete, din pacate n-am apucat sa il actualizez, incerc acum. Si il poti trimite deja, adresa este pe prima pagina.

M-a contactat d-na redactor sef de la ziarul Cotidianul pentru a face un articol ref la petitia noastra si i-am dat un link catre subiectul nostru, unde sunt o gramada de informatii. In plus, daca vreuna din voi care sta in Bucuresti ar dori sa se intalneasca cu ea, va rog sa spuneti si va dau adresa ei de mail. Eu nu pot, pt ca sunt din Constanta si oricum plec pt circa 2 saptamani in concediu.
I-am sugerat ca ar putea sa ia legatura cu unul din medicii mai renumiti de la Giulesti, de ex, ca sa ii spuna ei in cnuostiinta de cauza ce probleme de fertilitate se intalnesc, cate cupluri vin anual pt tratamente si fertilizari etc (ideea aceasta a fost a unei fete de aici si este f buna)

In textul catre senatori cred ca putem trece ca un paragraf si faptul ca asa -zisul ajutor aprobat acum nu este suficient.


Ioana
animalutele mele iubite pisicutii nostri

CAMPANIA NOASTRA *** www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!
www.petitiononline.com/legemame/petition.html" target="_blank">SEMNEAZA SI TU petitia pentru legea mamelor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia_ spune:

Am tot cautat, nu e niciun ordin al ministrului pe nicaieri... Sunt de aceeasi parere cu Claudia, nu s-a modificat nimic, pur si simplu abia acum (adica aproape de sfarsitul anului) au reusit sa faca acele comisii care sa aprobe compensarea unor medicamente care, teoretic era posibila din martie...iar ziaristul care a scris articulul de zilele trecute a fost dezinformat, su prost informat...
O sa incerc sa adaptez eu mesajul catre senatori, dupa modelul celui catre presedinte, si eu zic sa punem petitia si pe senat.ro. A, si am vazut ca se poate trimite petitie si pe site-ul casei de asigurari (http://www.cnas.ro/?id=9) n-am inteles exact unde se trimite. Ma gandeam sa trimitem un mesaj scurt in care sa cerem inculderea fiv-ului si inseminarilir in protocoalele alea, insotit de linkul catre petitie.


poze www.slide.com/r/dCBFcIkWyT8qTm6zqmE3_Z0Uzm4PEDxK?view=original" target="_blank">noi2
www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank"> campania noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_p76 spune:

Am modificat textul pt presedinte, daca nu mai sunt alte sugestii poti sa il trimiti Claudia.
Maine sper sa pot face textul pt senatori si daca aveti sugestii, le astept. Va fi pe modelul textului pt presedinte.
EDIT: Felicia acum am vazut mesajul tau si daca poti tu sa adaptezi textul pt senatori, asteptam. Si ideile tale sunt f bune, sa facem un text mai scurt si sa-l trimitem.

Ioana
animalutele mele iubite pisicutii nostri

CAMPANIA NOASTRA *** www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!
www.petitiononline.com/legemame/petition.html" target="_blank">SEMNEAZA SI TU petitia pentru legea mamelor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia_prea spune:

Ioana, am trimis textul catre presedinte.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns internet spune:

Ioana La multi ani! scuze pt intarziere
La multi ani la toate Mariile, multa sanatate si fericire
Fetelor am impresia ca astia fac legile dupa ureche, ei chiar nu cer parerea unui specialist in FIV, daca am avea trompe nu am cere FIV, cate dintre noi au doar probleme hormonale? suntem f multe care nu avem trompe sau le avem infundate, la alte cupluri au probleme sotii.
Am citit si eu articolul care a aparut in ziarul de Iasi ( si comentariile) , cred ca inainte sa scrie comentarii ar trebuii sa gandeasca, eu nu sunt impotriva adoptiei dar nu cred ca se compara copilul tau cu unul adoptat.
Eu nu cred ca voi cereti prea mult, si voi contribuiti la sanatate, cred ca si infertilitatea este o boala ca oricare alta, de ce sa nu beneficiati si voi de reduceri la tratamente.
Am semnat petitia pt toti membrii fam , incerc sa conving si prietenii.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia_ spune:

Text pentru senatori:

Stimate Domnule Senator …. ,
Suntem un grup de cupluri de tineri care nu pot concepe in mod natural un copil si dorim sa va facem cunoscuta aceasta problema a tineretului din Romania.
In ultimul deceniu, in toata lumea, inclusiv la nivelul tarii noastre, numarul cuplurilor infertile este in crestere. In majoritatea tarilor europene (Ungaria, Franta, Belgia, Grecia, Italia etc.) exista legi referitoare la sanatatea reproducerii si reproducerea umana asistata, iar costurile acestor proceduri sunt incluse in programele de sanatate publica (pana la 5 incercari de fertilizare in vitro si 6 inseminari artificiale per cuplu).
La noi nu exista in prezent nici macar cadrul legal pentru reglementarea procedurilor de reproducere asistata (a existat o propunere legislativa - nr. 217 / 2003 , dar a fost abandonata, dupa ce anumite aricole au fost declarate neconstitutionale). Pe aceasta cale solicitam ajutorul dvs. pentru initierea unui proiect legislativ care sa reglementeze si in Romania sanatatea reproducerii si reproducerea umana asistata medical.

Deja am trimis petitii in acest sens Ministerului Sanatatii si va redam concluzia din raspunsul pe care l-am primit:
"Procedura de fertilizare in vitro nu este inclusa in programele nationale de sanatate deoarece, potrivit Art. 45, Titlul II din Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, acestea reprezinta un ansamblu de actiuni organizate în scopul evaluarii, prevenirii, tratamentului si controlului bolilor cu impact major asupra starii de sanatate a populatiei, iar infertilitatea nu reprezinta o afectiune cu o raspandire larga in populatie."

Eronat se considera ca infertilitatea afecteaza o mica parte a populatiei: nu exista interesul pentru efectuarea de statistici, insa numai daca se ia in calcul numarul clinicilor care efectueaza fertilizare in vitro (numai in Bucuresti sunt minim 10) se poate deduce ca numarul persoanelor care au nevoie de aceasta procedura medicala este destul de ridicat si afecteaza populatia tanara, implicit afectand si rata natalitatii la nivel national.
Infertilitatea de natura hormonala este singura cuprinsa in programele pentru sanatatea populatiei. Nu se iau deloc in considerare celelalte cauze (multiple) ale infertlitatii feminine, sau infertilitatea masculina. In plus, chiar si cele care ar avea dreptul la aceasta compensare, se lovesc de barierele aproape de netrecut ale birocratiei.
Intrucat Ministerul Sanatatii nu s-a aratat receptiv la zecile de petitii prin care se solicita sustinerea financiara de catre stat a cuplurilor care au nevoie de proceduri de reproducere asistata medical, am initiat o petitie publica.
Acesta este link-ul si va rugam sa il accesati:
http://www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html
Avem deja peste 1600 semnaturi la mai putin de o luna de la postarea petitiei, ceea ce arata ca sunt foarte multi tineri care se confrunta cu aceasta problema si au nevoie de sustinerea statului.Este drepul nostru, in calitate de cetateni platitori de taxe ai unei tari care a intrat de mult in Uniunea Europeana…

Apelam la dumneavastra in speranta ca ne puteti sustine si contribui la reglementarea legala a reproducerii umane asistate medical si la introducerea procedurilor inseminare artificiala si fertilizare in vitro in programele nationale de sanatate.

Va multumim!
Din partea unui grup de cupluri de tineri care au nevoie de fertilizare in vitro,
Nume, prenume, adresa

Astept pareri!


poze www.slide.com/r/dCBFcIkWyT8qTm6zqmE3_Z0Uzm4PEDxK?view=original" target="_blank">noi2
www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank"> campania noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns estrelita spune:

ioana_p76,
Pe pagina 9 ti-am scris un mesaj care a fost moderat dupa cel putin 12 ore, probabil nu l-ai mai vazut...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Felicia excelenta formularea finala!
Poate ar trebui mentionat ca si la acele cauze-anovulatorii- luate in calcul de catre stat e cam superficial si fara rost,neconturat,neconcludent...neindestulator si cu proceduri birocratice greoaie.Asta ca sa dreaga busuioaca si eventual sa se obtina in mod just si complet ajutorul statului de la inceput de are trecere petitia,fara sa se mai loveasca de aceleasi probleme ca si la chestia vizata de ei cu prob hormonale...sau ceva de genu'...cumva o analogie...


www.flickr.com/photos/14052028@N08/" target="_blank">
nu mor caii cand vor cainii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_p76 spune:

Citat:
citat din mesajul lui estrelita

ioana_p76,
Cred ca as putea sa ajut si eu (am semnat petitia, bineinteles).
Firma noastra are cateva site-uri, si am putea insera petitia pe cel mai vizitat (conform statisticilor trafic.ro avand in ultima luna in jur de 60,000 vizitatori unici).
De asemenea, avem 5,000 clienti inregistrati.
Daca crezi ca putem ajuta, astept raspuns, eventual pe PM.
SUCCES!!!


Estrelita, daca ne poti ajuta, bineinteles ca vrem sa treci link-ul petitiei, ar fi inca o reclama pentru petitie. Iti multumim!

Ioana
animalutele mele iubite pisicutii nostri

CAMPANIA NOASTRA *** www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!
www.petitiononline.com/legemame/petition.html" target="_blank">SEMNEAZA SI TU petitia pentru legea mamelor!

Mergi la inceput