Cutie toracica nedezvoltata?!
Vlad are 2 ani si 7 luni; si circumferinta toracica de 52 de cm...
dr de familie mi-a dat trimitere la gimnastica medicala si mi-a spus sa-l duc la inot dupa ce implineste 3 ani.
cat au copiii vostrii cutia toracica?!
Eu
stau pe tarm si-sufletul mi-e dus de-acasa.
S-a pierdut pe-o cararuire-n nesfârsit si nu-si gaseste
drumul înapoi. (Lucian Blaga, „La Mare”, 1919)
Raspunsuri
gabriela 1969 spune:
Nu stiu daca ceea ce spui tu este unul si acelasi lucru cu rahitismul.
Daca da, atunci pot sa-ti spun ca doctorul ne-a recomandat sa-l ducem la mare de la 1 an pentru a fi expus la soare, ceea ce am si facut si a facut si inot de pe la 5 ani.Era foarte slab si pieptul lui arata de parca era din Somalia.Acum e un baiat robust,inalt, cu un piept frumos nu seamana nicidecum cu cel care era cand s-a nascut.
De masurat nu i-am masurat cutia toracica ca si daca o faceam tot nu stiam cat e normal sa aiba si nici gimnastica medicala nu am facut.
Eu cred ca problema se va rezolva in timp numai voi trebuie sa actionati in directia asta.
aissa spune:
Herra am masurat-o acum pe Ale peste piept (nu stiu unde se masoara cutia toracica) si are cam 54 de cm si nu mi-a zis nimeni niciodata de asa ceva. Ba chiar medicul mi-a zis acum 2 zile cand a vazut-o dupa mai multa vreme ca ce bine s-a dezvoltat. Nu stiu ce sa zic.
Poze
claujro spune:
Nici eu nu l-am mai masurat pe Matei in ultima vreme...desi e destul de slabutz..stiu ca acum 1 an, cand avea si el tot cam 2 ani si jumatate, doctorita, la un control, a observat o scobitura mai accentuata in stern, deasupra somacului care arata o predispozitie la rahitism si mi-a recomanfdat sa reincep cu Vigantolul. Asta a fost tot...
Claudia, mamica de Matei (15.12.2003) si Mara (30.08.2005)
herra spune:
nu stiu cum o sa impac inotul cu problemele de piele ale lui Vlad...of-of...
altfel, mi-ar place sa faca inot.
nici nu stiu - ce specialitate trebuie sa aiba medicul la care sa merg?
ca pana mai creste l-as duce la niste gimnastica medicala...
Eu
Darria spune:
Oare la prof. Gotia ar fi bine? Este adevarat ca e ortoped dar tot de dezvoltarea osoasa este vb., printre altele si nu cred ca nu s-ar pricepe.
Multa sanatate lui Vladut.
aime spune:
Cristina, l-am masurat si eu pe Vlad al meu, are 55 cm si 2 ani jumate. Exista vreun grafic ceva in care trebuie sa se incadreze, ca si la inaltime/greutate?
aime
herra spune:
da, e clar, trebuie sa-i fac o programare cat mai repede! as prefera sa ma duc la un cabinet particular - are prof Gotia?
Eu
aime spune:
Cristina are cab particular, undeva pe Independentei, o colega de birou are si nr tel, ti-l trimit diseara, il are acasa in agenda.
Sanatate multa!
PS: dr. S ce spune?
Darria spune:
Cabinetul prof. Gotia:
- de pe independentei: cu o straduta inaintea parcarii de la Golia(este pe sens interzis). Pe partea stanga este cabinetul.
- de la filarmonica: straduta din partea dr., pe sensul de urcare spre independentei. Spre capatul strazii, pe partea dr. este o cladire alba - acolo ai afisat nr. de mobil si fixul.
Imi pare rau ca nu mai am nr. de tel.
herra spune:
multumesc mult fetelor!!
am inceput sa ma interesez si la spitalul Sf. Maria - au sectie de balneologie si recuperare medicala.
ps: cu dr S inca nu am vb; am intrat asa in panica in urma vizitei la medicul de familie.
Eu