mobilier pentru baieti si fete
Buna tuturor.Va rog , dati-mi si mie niste site-uri cu mobilier pentru camere de bateti si de fete, sa ma pot orienta pentru cei mici ai mei (care nu mai sunt asa de mici si ar cam trebui sa stea in camere diferite).
De asemenea, daca este vreo mamica in camera careia sa trebuiasca sa stea si fetita, poate-mi da vreo sugestie despre cum sa fac loc si fetitei cu mobilier separat-ce anume ar merge sa pun pentru ea-un birou si un pat sau cum?
Raspunsuri
daniela_b spune:
Crisseis, incerc sa-ti raspund dar nu stiu daca este ceea ce tu astepti.
Pe vremea cind aveam o firmulita de executie mobilier la comanda ( oh! bine ca s-a terminat cu ea) aveam mintea plina de tot felul de aranjamente si mobile pentru toate functiile si gusturile, la moda. Acum ca am mai "crescut" si cu ajutorul experientei din trecut am ajuns la urmatoarele concluzii:
Cel mai bun mobilier intr-o camera de copil este unul simplu ca model si de calitate ca material. Cred ca merita sa investesti in calitate in favoarea modelului.
Cei mai multi dintre parintii care comandau mobila o faceau cind copilul intra la scoala si se impunea prezenta unui birou de scolar ( dar pentru ca nu se potrivea cu restul camerei, unii schimbau toata mobila desi in multe cazuri era vorba de mobila inca in buna stare comandata pe vremea cind copiii erau mici si se impuneau niste brizbrizuri specifice, materiale colorate etc).
Iti recomand sa alegi materiale din lemn natur sau pal cu furnir ce imita fibra lemnului. Acestea se demodeaza mai greu si arata bine si-n camera unui copil de 3 ani si-n camera unuia de 10 dar si intr-una de adolescent de 17. Asadar iti recomand mobilier cu linii si materiale clasice.
Da-mi mai multe detalii despre spatiile pe care vrei sa le amenajezi si ce mobilier ai deja in dotare (daca ai).
http://www.youtube.com/watch?v=hWzrrwYMQ
crisseis spune:
Daniela, mobilier nu am, iar cele 2 dormitoare au aproximativ 10 mp(nu le-am masurat , dar cam asa).Baiatul are 9,6 ani si are nevoie de birou pt scris si calculator(eventual un model in care sa intre dedesubt si unitatea centrala , plus sertare pt cartile de la scoala).Daca ar fi ceva care sa aiba si deasupra biroului nisre rafturi pt cd-uri si carti din bobioteca lui personala, ar fi si mai bine.Deci, in afara de birou, m-am gandit la un pat de o singura persoana(oare sa-i culc inca in aceeasi camera si doar birou pt cea mica sa pun in celalalt dormitor, unde as vrea sa am patul meu? sau sa-i pun acolo si ei un patut?
Dar, ca sa vorbesc intai despre baiat-in camera lui mi-ar trebui un birou, cum am zis, un pat de o persoana , un dulap cu sertare pt sosete si lenjerie intima, tricouri... un corp nu foarte lat pt geci si alte haine de pus pe umeras si un corp de biblioteca.
Iar in ce priveste bibioteca, ori cartile sa fie puse deasupra biroului pe niste rafturi(dar sunt destule carti), ori deasupra dulapului cu sertare si alaturi sa fie corpul pt haine de pus pe umeras.
Daca imi poti da vreo sugestie legata de amenajarea camerei in functie de aceste necesitati, te rog mult.
Mai e fetita care are 6 ani, la anul merge la scoala si nu stiu daca sa-i stabilesc locul in celalalt dormitor cu mine sau acolo si sa ma mut eu in sufragerie, unde e in acelasi timp si loc de primit oaspeti.
Multumesc anticipat pentru sfaturi, pupici.
crisia76 spune:
Un site cu mobilier este prezent chiar pe desprecopii se numeste baby design si ce mi-a mai placut mie www.neosetgrup.ro. Sper sa fie o sursa buna de inspiratie. Vad ca nu dau camera cu totul ci pe bucatele birou, dulap, comode. Intr-un fel e mai bine ca intr-o camera de 10mp nu incap f multe. Am vazut ca au magazin si in Timisoara
lulu_boches spune:
unde iti vei face mobilierul ti se vor da si sugestii.
Incearca si pe http://www.1001case.ro
Liana&Luana917.09.02)
codruta_grg spune:
quote:
Originally posted by crisia76
Un site cu mobilier este prezent chiar pe desprecopii se numeste baby design si ce mi-a mai placut mie www.neosetgrup.ro. Sper sa fie o sursa buna de inspiratie. Vad ca nu dau camera cu totul ci pe bucatele birou, dulap, comode. Intr-un fel e mai bine ca intr-o camera de 10mp nu incap f multe. Am vazut ca au magazin si in Timisoara
La vita est bella!
adresa e www.neosetgroup.ro
Codruta & Petra Alexandra
asa crestem noi
daniela_b spune:
quote:
Originally posted by crisseis
Baiatul are 9,6 ani si are nevoie de birou pt scris si calculator(eventual un model in care sa intre dedesubt si unitatea centrala , plus sertare pt cartile de la scoala).Daca ar fi ceva care sa aiba si deasupra biroului nisre rafturi pt cd-uri si carti din bobioteca lui personala, ar fi si mai bine.Deci, in afara de birou, m-am gandit la un pat de o singura persoana(oare sa-i culc inca in aceeasi camera si doar birou pt cea mica sa pun in celalalt dormitor, unde as vrea sa am patul meu? sau sa-i pun acolo si ei un patut?
Dar, ca sa vorbesc intai despre baiat-in camera lui mi-ar trebui un birou, cum am zis, un pat de o persoana , un dulap cu sertare pt sosete si lenjerie intima, tricouri... un corp nu foarte lat pt geci si alte haine de pus pe umeras si un corp de biblioteca.
Iar in ce priveste bibioteca, ori cartile sa fie puse deasupra biroului pe niste rafturi(dar sunt destule carti), ori deasupra dulapului cu sertare si alaturi sa fie corpul pt haine de pus pe umeras.
Intr-o camera ce nu foarte generoasa ca suprafata, o solutie este sa folosesti cit mai bine spatiul pe inaltime, asadar un corp suprapus pe birou sau suspendat deasupra lui e binevenit. Nu te teme sa-l duci cit mai sus, e adevarat ca la inaltimea maxima ( sa zicem 2,35 m ) nu e usor accesibil, dar sint destule maruntisuri pe care nu le foloseste frecvent si care puse in alta parte iti ocupa din rafturile utilizate zilnic. De asemenea, cred ca faci bine sa pui un birou "serios" adica nu unul mic, spatiul de lucru pentru un scolar este foarte important si e mult mai comod sa-si faca temele in pozitia corecta chiar daca are si un monitor pe el. Tastatura poate fi pusa sub birou pe un suport mobil. Exista suporturi speciale cu compartimentare si pentru unelte de scris. Pe linga modulul pentru unitatea centrala de sub birou, iti mai recomand sa pui un corp mobil pe rotile (rotilele au opritor) cu sertare si usa, e adevarat ca ridica pretul biroului dar e foarte eficient pentru ca poate fi scos si folosit ca si corp de sine statator pe care sa intinzi stiu eu ce materiale de studiu.
Nu stiu daca sint suficient de explicita, sper sa intelegi ceva. Pe linga unitatea de studiu (birou+ corp suspendat+corp mobil), in mod evident se mai adauga un pat (pentru saltea 2 X 0.9) si citeva corpuri la fel de inalte cu limita de inaltime aleasa la corpul suspendat/suprapus al biroului, e important sa se pastreze o linie, mai ales daca sint linga birou,aceste detaliicreeaza o impresie generala ordonata intr-o incapere). Si aici vin iar sa spun, e mai indicat sa faci corpurile mai degraba inalte decit late, in spatiile greu accesibile poti pune haine care nu sint in sezon, trebuie sa te gindesti si la depozitare.
[/quote]
Mai e fetita care are 6 ani, la anul merge la scoala si nu stiu daca sa-i stabilesc locul in celalalt dormitor cu mine sau acolo si sa ma mut eu in sufragerie, unde e in acelasi timp si loc de primit oaspeti.
[/quote]
Da, ideal ar fi sa aiba si fetita camera ei dar nu stiu cum v-ati descurca in cazul asta, va cam trebui sa te sacrifici. Deci, depinde de felul in care se desfasoara activitatea voastra zilnica, pe de alta parte nici sa imparti camera cu ea nu e rau, totusi un cuplu are nevoie de intimitate si aici ...e delicata treaba. Sa dormiti voi in sufragerie e cam incomod dar se poate rezolva cu o canapea extensibila ( de buna calitate, rezistenta la desfaceri repetate.)
Intr-adevar, firmele ce fac mobilier la comanda au cataloage din care sa te inspiri si in mod normal ar trebui sa te consilieze in legatura cu fiecare aspect, gaseste deci o astfel de firma si explica-le cit mai in amanunt ce utilizari doresti sa dai mobilierului.
Revin la recomandarea initiala: oricit de dragute ti se par corpurile fanteziste in culori interesante ( gen albastru sau verde pentru baiat si oranj/coraille sau rosu pentru fetita) eu tot te sfatuiesc sa alegi CLASIC in culori de lemn. In afara ca nu se demodeaza repede, poti oricind sa le gasesti o alta functie, daca reamenajezi. Si nu uita sa pui utilitatea inaintea accesoriilor ce dau aspectul ( de pilda, picioarele cromate pentru birouri sint aspectuoase dar costa prea mult fata de cit de utile sint cu adevarat)
Sper sa-ti iasa, ce-ti doresti! Bafta!
LE: eu nu am reusit sa deschid linkul cu neoset dar din cite stiu, aceasta firma are mobilier modular foarte bine structurat si bine gindit. Daca-ti permiti sa dai banii ( nu e chiar ieftin), merita investitia, e foarte rezistent si ergonomic.
http://www.youtube.com/watch?v=hWzrrwYMQ
vladis spune:
tot cautand un mod cat mai ingenios de a redecora camera copiilor am gasit site-ul http://www.termoplanet.ro/copii.html sper sa va fie de ajutor.
mami de miruna(27.01.1996) si vlad (20.07.2005)
www.dropshots.com/vladis" target="_blank">POZE
codruta_grg spune:
Sunt frumoase camerele din siteul dat de Vladis. Eu am un fix, sa nu pun nimik (mobilier) deasupra patului si cam la toate am vazut ca patul e prin cu mobilier deasupra.
Codruta & Petra Alexandra
asa crestem noi
ada2021 spune:
Eu i-am cumparat mobila fetitei mele de la neoset si sunt foarte multumita de ea.In functie de spatiu si de dorinta ta iti vor face un plan,nu trebuie sa iei neaparat de la ei.Succes, sa faci cea mai buna alegere.
laura si ariana(20-o2-2003)
bidiloi spune:
VLADIS,
spune-mi si mie ai idee firma a carei adresa ai dat-o mai sus "TERMOPLANET.RO"unde are sediu?La tine in Constanta?...eu as fi super incintata sa aflu mai multe detalii despre ei!(MAI ALES CA AS AVEA NEVOIE SA IMI MOBILEZ CASA DE LA 'A'...la 'Z"...si preturile sint super ok!Poti sa ma ajuti sa aflu unde anume au sediu central sau daca mai au si alte sucursale?
Multumesc tare mult astept raspuns imediat ce poti sa mi-l dai ti-as ramine iondatorata!