muntii siriului - 14 scaune
vrem sa mergem la sf.lui aprilie undeva la munte.nu foarte departe de Bucuresti, dar nu in Bucegi, ca am tot fost. si ma gandisem la muntii din zona Buzaului. am vazut cateva imagini pe net din acea zona dar as fi vrut sa aflu pareri de la persoanele care au fost pe acolo.
este o zona frumoasa? ai ce sa faci, pe unde sa te plimbi?
Mari
Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza.
Raspunsuri
nemary spune:
chiar nu a fost nimeni in zona aceasta?!
Mari
Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza.
Mini spune:
Am strabatut valea Siriului de cateva ori, intre Siriu si Brasov (pe DN10, parca). Este o zona superba, salbatica, urmeaza cursul raului, sunt si niste viaducte, e superb...
Din pacate, este o zona neexploatata turistic mai deloc... nu iti pot oferi informatii despre cazare. Stiu ca exista cabana "14 scaune" si parca si "Siriu", apoi ar mai fi ceva pensiuni in zona Intorsura Buzaului, cred, dar nu stiu nimic sigur.
nemary spune:
m-am intors dintr-un mini concediu. am fost in zona Siriu, pensiunea 14 scaune -Cashoca.
zona destul de frumoasa, salbatica dar lipsita totusi de trasee marcate (pt.doritorii de drumetii).
pentru doritorii de odihna este un loc aproape ideal. departe de drumul forestier, o pensiune construita intre un rau si padure, cu o curte mare si plina de verdeata. daca ai copii, acestia au unde alerga si juca in voie, fara teama ca ii va calca vreo masina.
preturile la cazare sunt destul de mari fata de conditiile date: 75 ron camera cu baie proprie si 60 ron camera cu baie comuna. fara masa(gazda ne-a spus ca nu mai are timp sa gateasca). in schimb aproape fiecare camera are o minibucatarie, care include aragaz, frigider si vesela.
una peste alta, am petrecut 5 zile in care am respirat aer curat, am facut plimbari f.scurte si ne-am odihnit creierul.
in zona aceea Vodafone nu are semnal.
cam atat
Mari
papadie spune:
http://www.lezeu.rdsbz.ro/foto.html
asta e pensiunea de la "Tata Lice".
aici ai si interior din camere: http://www.lezeu.rdsbz.ro/foto.html
Mai multe despre zona Chiojdului aici: http://www.chiojdu.ro/
intre cele doua pensiuni (singurele doua din sat) as alege pe Tata Lice.
am si eu cateva foto in album
Papadie, mama Mielului turbat si-a delikatului Pescarush
papadie spune:
La "14 scaune" nu m-as duce din cauza alunecarilor de teren si ami ales a stancilor alea care stau sa cada pe sosea.
dulcetica spune:
Papadie,merci pentru poza cu barajul.Eu am luat repartitie pe timpul lui Ceausescu,la barajul Siriu Buzau.Dupa revolutie imediat am plecat si n-am mai fost niciodata in aceasta zona.Ma bucur ca s-a finalizat barajul.Nu mai auzisem nimc despre acest santier.Zona e frumoasa,dar din cauza faptului ca am fost fortata sa stau acolo, nu pot spune ca-s chiar fan.Probabil acum e schimbata,avind in vedere ca au trecut de atunci 18 ani si-mi amintesc cu nostalgie de canalul colector. Drumul cu masina de la Siriu la Brasov ,pe linga lac ,mi s-a parut absolut superb toamna.
papadie spune:
dulciuroaso,
probabil ca n-ai mai recunoaste zona. Barajul e gatat. Zona e curata -pe acolo sunt niste programe finantate de UE si oamenii arunca tot la niste tomberoane albastre plasate prin sate. NU mai e copan de gaina moarta pe garla, nici hartii, nici conserve, nici masini la spalat in rauri etc.