GRADINITA?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns doralina spune:

Gradinite prietenoase

STEP BY STEP

Este bine sa fie impreuna copiii normali cu cei cu nevoi speciale?

Specialistii ultimilor decenii au constatat ca acei copii care au nevoi speciale progreseaza mult mai rapid atunci cand se afla impreuna cu ceilalti copii.


Celilalti copii inteleg in mod concret existenta diversitatii umane si le dezvolta spiritul de colaborare si toleranta.
Astfel, in viitor ei vor deveni membri ai aceleiasi comunitati care traiesc in acelasi oras/cartier/vecin. De asemenea costurile de educatie si recuperare sunt mult mai reduse in acest sistem. Este si un mijloc de prevenire al institutionalizarii.

Cum se face evaluarea in Step by Step?

In aceste clase evaluarea reprezinta un proces continuu, realizat prin mai multe procedee si fara a avea ca finalitate ierarhizarea copiilor din clasa. Nu se pun calificative.
Este o evaluare care urmareste progresul copilului fata de el insusi.

Sunt mai multe trepte in evaluarea copilului concretizate in "Caietul de evaluare" specific alternativei, care utilizeaza o procedura descriptiva pe competentele curriculare care trebuiesc achizitionate de fiecare copil pina la finalitatea ciclului primar.

http://www.stepbystep.ro/intrebari-frecvente/intrebari-frecvente/

BUCURESTI


GRADINITE DE STAT CU GRUPE STEP BY STEP Buc

1. Gradinita PP nr. 133, sector 2,
Bucuresti Str. Aurel Vlaicu, nr. 30-32
211 67 49 (tel/fax) 1 grupa


2. Gradinita PN nr. 203, sector 1, Bucure#351;ti Str. C.A. Rosetti nr. 32, sector 1,
212 18 04 1 grupa


3 Gradinita PP nr. 252,
sector 1, Str. Aleea Alexandru nr. 34, sector 1, Buc
230 22 96 4 grupe


4. Gradinita PP nr. 284 (Republica), sector 3, B-dul Basarabiei nr. 256, sector 2, Buc
256 34 64 4 grupe

5. Gradinita PP nr. 274,
sector 6, Buc Str. Iuliu Maniu nr. 11 A, sector 6, Buc
410 33 45 2 grupe


6. Gradinita PP nr.209,
sector 6, Str. Pascani nr. 15 bis, sector 6
413 47 31 2 grupe

Gradinita Bambi Step By Step

Gradinita Bambi este singura gradinita particulara al carei program se bazeaza pe principiile educationale Step By Step, promovate de Centrul de Educatie si Dezvoltare Profesionala(CEDP) membru SOROS Open Network.
http://www.gradinite.com/gradinita.php?id=46&tip=2



IN ALTE ORASE gradinite de stat cu grupe step by step

http://www.scoalaparintilor.ro/adrese-gradinite-step-by-step/index.php

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina_t spune:

Zeta, mi se pare ca v-ati miscat extraordinar de repede, felicitari! Te rog daca ai timp sa-mi dai si mie mai multe informatii despre istoria si felul in care "opereaza" asociatia voastra. Eu sunt intr-o situatie oarecum asemanatoare celei de la care ai plecat tu, in sensul ca nu exista la mine in judet specialisti/organizatii/samd in educarea copiilor cu vederea slaba, si deocamdata adun informatii, incerc sa stabilesc contacte, am tot felul de idei, si ma gandesc sa "pornesc" si eu o org. Problema e ca sunt foarte putini copiii cu asemenea probleme. Chiar, la gradinita voastra, aveti si copii cu pb. de vedere ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina_t spune:

quote:
Originally posted by cristianc

exista insa copii care se pot integra si pot evolua foarte potrivit intr-o gradinita normala . Numai ca educatoarea ar trebui sa inteleaga si sa stie cum sa interactioneze si cu ei . De asemeni si parintii celorlalti copii - deci sesiuni de informare, de formare, de comunicare etc.. ceea ce e f greu.



cristianc, am vazut site-ul vostru si initiativele legislative: WOW!

Si, prin comparatie, ma apuca rasu-plansu' citind subtirica "metodologie" referitoare la scolarizarea elevilor cu CES in invatamantul de masa: http://www.edu.ro/index.php/articles/256

Stii cumva vreo organizatie care sa faca ceva in general pentru copiii cu CES, asa cum faceti voi pentru cei supradotati ? Sau, voi aveti si preocupari in sfera asta ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zetapompilia spune:

Pentru Cristina . In cele doua grupe pe care le avem nu avem nici un copil cu deficiente de vedere. Spui ca ne-am miscat foarte repede, dar gindeste-te ca este vorba de 4 ai, perioada in care noi ca parinti am cautat cu infrigurare un drum, un sprijin. Copiii cu care am inceput atunci , acum au intre 13 si 16 ani , gindeste-te citi ani au pierdut.Sansele lor de recuperare sunt mai mici acum , spre deosebire de cei care reusesc sa fie integrati de la o virsta mica (3-4) ani. Daca te hotarasti sa infiintezi un ONG, grabeste-te, pentru ca timpul nu sta in loc pentru copilul tau, dar trebuie sa stii ca este o munca titanica. Nimeni nu o sa rezolve problema integrarii copiilor vostrii mai bine decit o puteti face Voi parintii. La nivelul inspectoratelor scolare este ceata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina_t spune:

zeta, daca dupa 4 ani de la sugestia kinetoterapeutului francez aveti deja aceste doua grupe speciale intr-o gradi normala, si tinand cont ca la momentul respectiv legile,ca si specialistii, erau ...lipsa, eu imi mentin parerea ca ati actionat rapid. Eu de ex am ajuns la ideea de a face o org. de mai mult de un an , dar nu am facut nimic concret in sensul asta. E drept ca situatia noastra e mai ciudata, asa cum am mai scris nu prea am cu cine sa ma asociez:-), ce credibilitate ar avea o "asociatie" care reprezinta un singur copil ?!
In schimb eu incerc sa ma documentez in pb copiilor cu vedere slaba si sa intervin atat cat pot. In afara problemelor de vedere Cristina nu are alte necazuri, si multe din aceste pb. s-ar putea surmonta cu ajutorul unor dispozitive speciale, care bineinteles nu exista in Romania, si care de cele mai multe ori sunt foarte scumpe. Ca sa i le procuram pe astea, trebuie fie sa muncim&castigam f. serios acolo unde lucram, fie sa asteptam sprijin de la ISJ care asa cum zici nu va veni in timp util, fie o cale mixta - asa cum fac eu - muncesc dar incerc si sa sensibilizez si implic si ISJ, fie sa ma dedic unei ONG dar nu am nici o certitudine ca ajung la un rezultata mai bun. De aia ma interesa cum ati procedat cu asociatia voastra, cum ati atras/format specialisti, cum ati atras fonduri . Pe de alta parte imi inchipui ca nu ai timp de privit in urma si de povestit .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Witchie spune:

Ba eu va rog sa povestiti!

Anda, mama Irinei
domnisoara Irina
Am buba!...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zetapompilia spune:

Scuze ca raspund la subiect tirziu. Fondurile de care beneficiez provin din cotizatiile parintilor, 3 urne amplasate in 3 magazine, citiva sponsori care ne spijina ocazional, si din prevederea aceia de 2% din codul fiscal. In luna decembie am cistigat un mic proiect, si vrem sa infiintam si un cabinet de consiliere. Nu am format noi oamenii care lucreaza cu acesti copii "altfel", acest lucru intrind in atributiile ISJ. Pe data de 5 aprilie, atrebuit sa intru in comisie pentru a-i acorda gradul de handicap fetitei mele, si am cunoscut o mamica care are un baietel de 5 ani cu dezlipire de retina. Aceasta chiar vroia sa ia legatura cu ONG nostru, intrucit nu a gasit un judet o alta forma de invatamint. Este adevarat ca in Buzau exista o gradinita speciala pentru nevazatori unde se percepe taxa ,pentru a -ti beneficia copilul de serviciile ei?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zetapompilia spune:

Am intrat sa va urez Paste Fericit, o primavara frumoasa , si multa lumina in suflet.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina_t spune:

Multumim pentru urari, si va doresc si eu numai bine!
Multumesc si pentru raspuns. Nu stiu cum este in Buzau, stiu ca exista gradi&scoala&liceu special, si cum invatamantul e gratuit, nu ma astept sa fie perceputa vreo taxa ... vad ca nu gasesc pe net un nr de telefon, dar cu siguranta ISJ-ul ar trebui sa poata furniza coordonatele gradinitei.
Cu plata exista o gradi particulara pentru nevazatori in Bucuresti,
http://www.essmi-nevazatori.ro/, avem o mamica pe DC care are fetita acolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zetapompilia spune:

o sera buna tuturor. Dupa cum ati observat sunt noua pe acest forum . Am inceput sa intru zilnic si sa citesc mesaje de la parinti. pling si scriu, pentru ca ma identific cu atitea mamici cu sufletul sfisiat. Stiu ce inseamna bucuria primului pas (chiar daca e facut destul de tirziu), bucuria primului cuvint ( oana are 13ani si de-abia pronunta citeva cuvinte). am copiat citeva informatii despre Terapia ABBA, si vreau sa incerc singura deocamdata cu ea . nu stiu daca va merge. o sa dau materialele si altor persoane. lipsa de informatii este foarte mare la noi. Multumesc pentru ca existati!

Mergi la inceput