mama rea
acum doua zile bebelina mea de 14 saptamani m-a enervat asa de tare ca tot urla ca vrea in brate si tot nu tacea,ca i-am dat doua la fund ca sa simta prin pampers si am tras-o de o ureche,nu tare,cat sa simta.s-a uitat o clipa asa de ciudat la mine si apoi a inceput sa urle mai tare.i-am facut baita si apoi a adormit in secunda 2.era foarte obosita.mi-a parut asa de rau ca am dat in ea si am necajit-o.cred ca sunt o mama foarte rea.saraca are doar 3 luni jumate.ce mama sunt eu,ca nu vroiam sa o mai tin in brate si am batut-o.eu trebuia sa o ocrotesc.merit
,
si
nusica,mama lui ely
Raspunsuri
Eliza5 spune:
Daca vrei sa ti se spuna ca nu e adevarat, nu esti o mama rea, fiecare mama se mai enerveaza bla bla bla, ei bine eu nu o sa-ti spun asta. Pentru ca mi se pare de neacceptat agresiunea impotriva bebelusilor si pentru ca daca palma peste pampers este tolerabila, sa o tragi de urechi la varsta asta este chiar peste puterile mele de intelegere. Bineinteles ca s-a uitat ciudat la tine, probabil a fost socata de agresiune. Ea cere afectiune si caldura si primeste durere.
Daca esti prea obosita si stresata, mai bine angajeaza o bona sau cheam-o pe mama ta sa te ajute.
papadie spune:
quote:
Initial creeata de nusicasiely
acum doua zile bebelina mea de 14 saptamani m-a enervat asa de tare ca tot urla ca vrea in brate si tot nu tacea,ca i-am dat doua la fund ca sa simta prin pampers si am tras-o de o ureche,nu tare,cat sa simta.s-a uitat o clipa asa de ciudat la mine si apoi a inceput sa urle mai tare.i-am facut baita si apoi a adormit in secunda 2.era foarte obosita.mi-a parut asa de rau ca am dat in ea si am necajit-o.cred ca sunt o mama foarte rea.saraca are doar 3 luni jumate.ce mama sunt eu,ca nu vroiam sa o mai tin in brate si am batut-o.eu trebuia sa o ocrotesc.merit,
si
nusica,mama lui ely
Ia o pauza! Serios! Las-o cu cineva cu mama, tata, o bona, o vecina etc. Odihneste-te. O sa fii alt om dupa ce dormi doua ore. Este INACCEPTABIL sa dai intr-un bebelus. Nu uita bebelusul simte dar nu poate spune daca are colici, daca-i e sete, daca il strange pampersul etc. Nu uita ca tu esti centrul universului si esti SINGURA PERSOANA (in acest moment) cu care se simte in siguranta. Esti singurul om pe care se bazeaza la ora asta si tu il rasplatesti cu palme pt ca incearca sa-ti comunice ceva. NU UITA ca bebelusul plange de NEVOIE. despre vrut in brate, alint etc. vorbim mai peste cateva luni.
aprilie1976 spune:
Nu te mai chinui atata, esti doar obosita, far ajutor din partea altcuiva si mai cedam....atata doar sa inveti ca TREBUIE de dragul ei sa te abtii si sa te controlezi cand vine vorba de copilul tau. El nu are nici o vina ca plange de foame, de oboseala sau orice altceva....el nu se poate abtine si controla pentru ca nu stie cum, pe cand TU POTI! Mult succes in continuare ca vor mai fi situatii de genul acesta in care tu o vei lua in brate si ii vei oferi afectiune in loc de palme si atunci si tu si ea va veti simti mult mai bine.
Alina spune:
quote:
Originally posted by papadiequote:
Initial creeata de nusicasiely
acum doua zile bebelina mea de 14 saptamani m-a enervat asa de tare ca tot urla ca vrea in brate si tot nu tacea,ca i-am dat doua la fund ca sa simta prin pampers si am tras-o de o ureche,nu tare,cat sa simta.s-a uitat o clipa asa de ciudat la mine si apoi a inceput sa urle mai tare.i-am facut baita si apoi a adormit in secunda 2.era foarte obosita.mi-a parut asa de rau ca am dat in ea si am necajit-o.cred ca sunt o mama foarte rea.saraca are doar 3 luni jumate.ce mama sunt eu,ca nu vroiam sa o mai tin in brate si am batut-o.eu trebuia sa o ocrotesc.merit,
si
nusica,mama lui ely
Ia o pauza! Serios! Las-o cu cineva cu mama, tata, o bona, o vecina etc. Odihneste-te. O sa fii alt om dupa ce dormi doua ore. Este INACCEPTABIL sa dai intr-un bebelus. Nu uita bebelusul simte dar nu poate spune daca are colici, daca-i e sete, daca il strange pampersul etc. Nu uita ca tu esti centrul universului si esti SINGURA PERSOANA (in acest moment) cu care se simte in siguranta. Esti singurul om pe care se bazeaza la ora asta si tu il rasplatesti cu palme pt ca incearca sa-ti comunice ceva. NU UITA ca bebelusul plange de NEVOIE. despre vrut in brate, alint etc. vorbim mai peste cateva luni.
Are dreptate papadie.
Sincera sa fiu,ma gindesc cu maaaare groaza cum o sa reactionezi la crizele de 2 ani,de ex sau mai departe...copii mici=probleme mici,copii mari=probleme mari.
Alina
clauditzadennis spune:
Nu sunt genul care catalogheaza. Dar trebuie sa-ti evaluezi rapid situatia si sa iei masuri. Daca esti prea obosita, vorba fetelor, ia o pauza. Dar sub nici o forma nu repeta ceea ce ai facut. NU ESTE OMENESTE sa lovesti o fiinta care nu se poate apara. DUMNEZEULE, in ce secol traim? Nu sta acum si te invinovati pana cazi in depresie. Fara indoiala ca a fost o reactie de moment, cand ai simtit ca nu mai poti. Asa ca fa in asa fel incat sa ai capul cu tine in toate situatiile si, sub nici o forma, sa nu mai repeti chestia asta in viitor...Si, cand o sa treci peste faza asta, imagineaza-ti pentru o secunda ca te doare ceva, vine sotul tau acasa si-ti trage o palma la fund si te trage de ureche...Nu te gandi la durerea fizica pe care fara indoiala ai simti-o, gandeste-te la cat de socata ai fi de reactia lui, cu toata experienta ta de adult! Sanatate si putere!
papadie spune:
Si ca sa revin NU esti o mama rea. Esti o mama ingrozitor de obosita, bantuita de hormoni etc. Ma uit cu cateva luni in urma cum eram eu si jur ca nu ma recunosc. Odihneste-te si controleaza-te ca un shaolin! Este copilul pe care-l iubesti, pe care ti l-ai dorit. Varsa-ti nervii pe altcineva daca nu se poate altfel. Sau mergi la sala. Fa sport, plimbari,mergi la aer curat, ODIHNA, maninca bine si sanatos (ai voie si cate-o ciocolatica).
liliana27 spune:
Si eu am un bebe de 16 saptamani si cateodata plange de imi vine sa ma urc pe pereti dar incerc sa-mi pastrez calmul. Ba cateodata imi vine sa plang pentru ca nu pot sa-l ajut, ca nu stiu ce are. Tu crezi ca bebelina ta a inteles de ce tu i-ai dat doua palme si ai tras-o de urechi. Scuza-ma dar asta mi se pare barbar. Si daca vrea in brate, vrea pentru ca simte nevoie de caldura si de protectie nu ca sa te enerveze pe tine. La 14 saptamani nu stie ea ce e ala rasfat sau ca vezi doamne e "smechera, s-a invatat in brate" cum se mai aude. Oricat de obosita ai fi, comportamentul tau nu se justifica.
nusicasiely spune:
sa rectific,nu am dat in ea sa o doara si nici nu am tras-o de urechi sa planga,eliza5,care esti asa de marcata de "agresiune".mie mi-a parut rau de gestul meu,nu ca am facut-o sa o doara ca va spun cu mana pe inima ca nu a durut-o.
nusica,mama lui ely
acina spune:
Nu cred ca esti o mama rea dar incerca sa-ti controlezi nervii , poti sa fii convinsa ca ea nu a inteles de ce a luat 2 palme peste pampers si nici de ce a fost urecheata.
Sunt de acord cu papadie ca ai nevoie de cineva care sa te ajute cu copilul .
Anca si
Andrei(13.02.2006)
Pozele Noastre
Buburuzul Mic
Povestea Nasterii
Anuska spune:
Ia o pauza!
Daca i-ai dat palma ai rezolvat ceva? Nimic! E prea mica si apoi cum sa dai intr-un bb? Cand mai ai astfel de impulsuri, pune-l in patut de unde nu poate cadea si iesi din camera, du-te in alta si calmeaza-te (chiar daca o auzi plangand), daca tot nu-ti trece da mai bine niste palme unei perne.... Si sub nici-o forma n-o mai trage de ureche, i-o poti dezlipi de cap, pe bune!
Esti o mamica obosita si se poate intelege pana la o limita.... las-o cu altcineva din cand in cand si iesi la o plimbare in jurul blocului; sigur te vei simti altfel. Eu asa procedam, lasam bb2 cu tati si fetita cea mare (sau o mai luam cu mine) si mergeam afara, fara scop, fara tinta, doar mergeam si atat, apoi imi reluam atributiile de mamica....
*********************************![]()
Poze la intoarcerea cu Teo(bb2) acasa
De la botezul Teodorei
Din parcul Tineretului, dar si cu altii
Povestea nasterii Anei
Povestea nasterii Teodorei(bb2)