mesaje 'umanitare' pe messenger
Ati primit vreodata mesaje de genul '
CITESTE TOT PLS! 0745298206 Buna, numele meu este Ionut, sunt insurat cu o fata numita Alina si avem un copil nou nascut, numit Raresh . El inseamna tot ptr. noi, si recent doctorii au descoperit ca are cancer la creier. Din pacate eu si sotia mea nu avem bani nici macar sa platim facturile lunare, dar am facut o intelegere cu YAHOO si AOL si am cazut de acord ca ptr fiecare persoana care primeste acest mesaj sa primim 5 centi in schimb. Deci te rog trimite acest mesaj tuturor persoanelor din lista si ajuta-ne! Da-l mai departe te rugam HAIDETI SA AJUTAM, ITI IA MAI PUTIN DE 60 SECUNDE. Merita fiecare cate o sansa! E doar un copil. Ajutati-l! Cine are inima il da mai departe, cine nu .........
Acuma..eu-s om de marketing, adica sa zicem mai precauta in fatza 'minunilor'. Nu cred ca yahoo da bani pt asa ceva, mi se pare o farsa cu scopul de a 'colecta' adrese de net, a incarca diverse cartele de mobil sau pur si simplu pentru amuzament etc.
Voi ce ziceti?Nu de alta, dar fenomenul ia amploare...
Mama lui Nic cel Mic
"Omnia mea mecum porto"
Nic cel Mic
Raspunsuri
clayhanger spune:
Este o farsa. Astfel de mesaje trebuie ignorate. Pentru mine nu sunt altceva decat spam.
Fashion is a form of ugliness so intolerable that we have to alter it every six months. - Moda este o forma de uratenie atat de greu de tolerat incat trebuie schimbata la fiecare sase luni.
Oscar Wilde
lulu77 spune:
Aoleu ....si eu am primit acest mesaj ,de fapt toata compania l-a primit !
"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"
ymcar spune:
Este o forma de sabotaj, la fel ca si virusii. Ideea este simpla: daca 100 de oameni primesc mesajul si 20% se lasa pacaliti si trimit mai departe la inca 10 insi fiecare la a doua tura vor fi 200 de measje, la a treia 400 ..... la a 20-a aproximativ 100000000 s.a.m.d. Rezultatul? Daca e un mesaj cat de cat credibil si morisca prinde in scurt timp o gramada de servere si retele vor fi sufocate de sute de milioane de copii ale unui mesaj idiot. Fiti siguri ca nici AOL si nici Yahoo nu au interesul sa se intample asta si cu atat mai putin vor da bani pentru asta. La fel functioneaza si e-mail-urile cu "trimite in 5 minute la 7 prieteni si o sa ti se intantample etc, altfel o sa ai parte de nenorociri etc.
Si a'propos de chestie: s-a gandit inteligentul autor al acestui mesaj cretin cum a luat amaratul de Rares legatura cu AOL si Yahoo si a convins ambii mamuti sa faca afaceri cu el? Ca as pune si eu de o afacere cu IBM si Microsoft si imi tot storc creierii cum sa fac sa le captez atentia asupra persoanei mele la fel de semnificative pentru ei ca furnica ce mi se plimba acum pe coltul biroului! Haida de!
My life stinks