metodele Montessori

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Prietenia e o floare rara, Magnolia. Cine nu vrea s-o primeasca, mai ales cand este atat de sincer oferita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Multumesc frumos Simali pt adresa web-site-ului. Uite ce am mai gasit eu - daca va intereseaza: http://www.michaelolaf.net/.
Multa sanatate si numai bine va doresc,
Lorelai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns scarmanus spune:

quote:
Originally posted by simali

Cartea citita de mine este aici.

http://digital.library.upenn.edu/women/montessori/method/method.html



Multumesc frumos, simali

pisici, flori si jucarele


When the heart is full of love, the world is full of beauty

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aaalina spune:

BUNA la toata lumea de pe acest forum. Azi am intrat pentru prima oara aici. Am dat la cautare Google la Montessori si asa am aflat despre voi.
Am citit f mult despre Montessori in limba rusa. In Rusia sunt foarte multe gradinite Montessori. DAca imi permiteti am sa va dau si eu unele exemple de exercitii Montessori.
Am sa incerc sa postez si poze.
Am gasit pe net si poze cu materialele Montessori, dar unele din ele se pot face si acasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aaalina spune:

am incercat sa atasez poze , dar nu stiu cum, poate ma ajuta cineva. Dar puteti intra aici http://www.center-sozvezdie.ru/about7.html si veti vedea activitatile in centrul Montessori la rusi. DAca imi spune cineva cum pot atasa si o poza voi fi foarte fericita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magnolia spune:

Draga Aaalina , bine ai venit! Asteptam cu nerabdare sfaturile tale , chiar si carti ( ma rog , fragmente) traduse din limba rusa .]Eu primesc si sfaturi traduse din chineza , daca se ofera cineva , oricum site-ul pe care l-ai recomandat pare sa fie exceptional!Din pacate , nici eu nu stiu sa pun poze , desi am reusit cateva exercitii cu Mihai , dar o sa mai incerc , ca sunt incapatanata!Si nu ma dau eu batuta asa de usor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

aalina. Am intrat pe site. Sunt impresionata de bogatia materialului didactic. Nu ma asteptam ca montessori sa aiba atat de mult succes in Rusia. Iar la noi...
Daca vrei sa faci linkuri de pe poze, poti sa le copiezi una cate una in computerul tau, apoi sa le postezi pe un site care te lasa sa pui poze (gen webshots.com) si comentezi langa ele.
Tu ai idee cum se folosesc urmatoarele:
Aceste bilute:

http://www.alisonsmontessori.com/Introduction_to_Decimal_System_p/m31.htm

Aceste table:

http://www.alisonsmontessori.com/Addition_Strip_Board_p/m14.htm
http://www.alisonsmontessori.com/Multiplication_Board_p/m16.htm
http://www.alisonsmontessori.com/Multiplication_Board_p/m16.htm
http://www.alisonsmontessori.com/Montessori_Division_Board_p/m17.htm

alice simon

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ianusca spune:

Ce interesant e totul.
Sunt noua pe forum si deja ma ustura ochii de cat timp citesc totul poate ma regasesc si eu pe undeva.
Am atatea sa va spun.Nici nu stiu cu ce sa incep.Acuma am aflat de Anne bacus,de metoda Hanen,de metodele Montessori,

Mai bine cu inceputul.Nascut cezariana APGAR 6, Nimeni nu mi-a zis nimic de ce si cum,am inteles ca a fost vina medicilor. La 9 luni am fost cu baiatul la un neuropsihiatru cu o problema de fontanela inchisa timpuriu, si dupa o consultatie sumara ccred eu mai ales acuma dupa ce am citit atatea, am iesit cu diagnosticul discret retard psiho-motor. tratament Glicerol 50 si Encefabol.Cand a implinit baiatul un an am fost la control, si la fel dupa 10 minute dr a zis .e bine, ramane numai discret retard de limbaj.tratament:glicerol,tanakan.tonotil-n,sargenor,acid folic.
Gisella ce parere ai, ca parca tu ziceai ceva de tanakan?

Acuma sa va zic ce face si ce nu face baietelul meu de 1 an si doua luni:Nu vorbeste, zice doar dai cand vrea ceva.Intelege sensul unor cuvinte,dar numai cand vrea el.De ex.intreb unde e delfinul si el se duce la el(o jucarie) In schimb daca intreb unde e tata nici nu se uita la el, sau la mine ,mama.E foarte vesel,stie de joaca, fuge cand face vreo prostie.De curand a inceput sa faca pa.Nu reusesc sa-i captez atentie la carti.vreau sa-i arat catelul,pisica. a inceput sa se invarta in jurul axei proprii. Poate fi considerata stereotipie?Nici nu stiu ce sa va mai scriu, ca sa nu va plictisiti cand cititi.

Sa-mi fac probleme sau e prea mic?Cred ca devin obsedata si mai rau e ca nimeni nu ma aude.Nu am cu cine vorbi.Toata lumea imi zice ca exagerez eu, sa las copilul in pace ca baietii vorbesc mai greu. SI sper din toata inima sa aiba ei dreptate.

Multumesc pentru ca m-ati ""ascultat'






Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Da, sa-ti faci probleme. Ar fi bine sa-l duci la o evaluare si sa vezi daca nu are afectiuni din spectrul autist sau altele. Cu cat descoperi mai repede ca ai o problema cu atat mai ai inca timp sa actionezi. Sunt unele terapii (gen ABA) care nu dau rezultate complete decat la copiii de pana la 5 ani. Sunt foarte bine informate si inmoase mamicile de la topicul "DC... altfel" si sunt convinsa ca ele te pot sfatui mai bine in prima faza.

alice simon

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

Pai Simali nu-i pune nimeni diagnostic de tulburari din spectrul autist la 1 an si ceva...eventual o trimit pe ea la psihiatrie !!!. de-abia la 2 jumate si mai mult stau la discutii.

la 1 an si doua luni,nici nu pre stiu bine ce ar trebui sa vorbeasca un copil...oricum nu prea multe. si iar,repet, la aceasta varsta e ok sa
-fie mult mai activ( a inceput sa mearga si e intr-o continua activitate)
-se invarteasca in jurulu sau, dar nu atat de mult incat sa devina stereotipie.(asta stiu ca facea si fimea,si am intrebat si eu neuro-psihiatrul infantil).deci e ok daca o face de cel mult doua -trei ori pe zi.
-sa se concentreze foarte putin atunci cand lucrezi cu el.

Pe de alta parte eu iti recomand doua drumuri:
- unul, la medicul de ti-a pus diagnosticul de usor reteard in vorbire, si sa il intrebi ce anume ar trebui sa spuna copilul si nu spune. oricum limbajul presupune, la varsta asta mica mult mai mult decat cuvintele(unde apropo sta bine daca pronunta deja unul, multi nu o fac inca la 1,2 ani).trebuie sa sti exact unde anume se situeaza copilul si apoi sa ai urmatoarele repere (achizitiile verbale) ce trebuiesc obtinute.
-al doilea drum, la un alt neuro psihiatru , pt ca de cele mai multe ori e bine sa ai si o a doua opinie.

nu sunt de profesie, dar cred ca e destul de dificil sa pui diagnostic de "intarziere de limbaj" la 1 an si doua luni, oricat de bine instruit si informat ai fi, tot poti sa te inseli datorita varstei fragede.


ALEXIA,2 ANI ,7 LUNI
http://s127.photobucket.com/albums/p127/alexis1980_photo/

Mergi la inceput