Urgent vreau reteta cu Vinete la cuptor!

Urgent vreau reteta cu Vinete la cuptor! | Autor: Hildegard

Link direct la acest mesaj

buna,

as dori ceva retea cu vinete: musaca sau asa ceva...cu arei, rosii, carne macinata, ceapa,.....ziceti voi care stiti.




Merci frumos

PRAJITURI

Veronica si Stefan Peter (07.11.2005)
Poze la 11 luni

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:

musaca cu vinete:

Ingrediente
Pentru 10 portii: 800 g carne de vita, 200 g carne de porc, 2 legaturi verdeată (marar, patrunjel), 2 oua, 200 g ceapa, 2 kg vinete, 250 ml ulei, 100 g faina, 50 g pesmet, 500 g sos tomat, 500 g sos de smintîna,100 g cașcaval, sare.
Mod de preparare
Carnea se spala, se zvinta, se taie bucati. Ceapa se curata, se spala, se taie felii, vinetele se curata, se spala, se taie rondele. Ceapa se inabusa in ulei cu adaos de apa si se raceste. Carnea si ceapa se tree prin masina de tocat. Compozitia rezultata se condimenteaza, se inabusa in ulei pina scade (se reduce lichidul), se raceste si apoi se trece din nou prin masina de tocat. La pasta rezultata se adauga ouale batute spuma, verdeata taiata marunt si se amesteca compozitia pina devine omogena. Vinetele se prajesc in ulei sau se inabusa.
Intr-o tava unsa cu grasime se asaza un strat de vinete si 1/2 din cantitatea de sos de smintina care se intinde uniform, apoi stratul de carne sj restul de vinete cu sosul de smintina. Se introduce tava la cuptor pentru gratinat, timp de cca 30 minute. Spre sfirsitul gratinarii se presara deasupra cașcavalul ras. Cind este gata rumenita, se scoate din cuptor, se portioneaza si se serveste cu sos tomat pus deasupra
.

Sanatate si numai bine


Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.dotphoto.com/go.asp?l=gabbriela&p=gabbriela" target="_blank">1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato

Pentru Barbye - una dintre noi...ajuta si tu!
Tine aripioara asta, voinice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:

musaca greceasca:
Ingrediente: 1 vânătă mare, sare, 500 g cartofi, 12 linguri ulei de măsline, piper, 2 linguri rozmarin tocat, 400 g roșii, 150 g ceapă, 2 căței de usturoi, 500 g carne tocată de vită, 1 lingură cimbru pisat, 7 ouă, 100 ml lapte.

Mod de preparare: Vânăta se taie în felii rotunde, groase de 1/2 cm, se sărează și se lasă să stea 20 de minute. Cartofii curățați se taie în felii rotunde, groase de 2-3 mm. Se unge o cratiță cu 2 linguri ulei, se tapetează cu feliile de cartofi, care se presară cu sare, piper și 1 lingură de rozmarin și se rumenesc în cuptorul încins, la foc potrivit, cca 25 de minute. Roșiile se opăresc, se decojesc și se taie în rondele groase de 1/2 cm. Ceapa și usturoiul se curăță și se taie mărunt. Se încing 5 linguri de ulei într-o tigaie, se rumenește carnea ușor, amestecând des, se adaugă ceapa și usturoiul și se călesc împreună. Se condimentează cu sare, piper, cimbru, se amestecă și se toarnă compoziția de carne peste cartofi. Vânăta se zvântă bine și se prăjește în restul de ulei. Peste carne, se așază interpuse feliile de vânătă și de roșii. Se presară cu restul de rozmarin, sare și piper. Ouăle se bat cu laptele, se sărează, piperează și se toarnă peste musaca. Se lasă să se rumenească în cuptor, la foc potrivit, 30-35 de minute.


Sanatate si numai bine


Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.dotphoto.com/go.asp?l=gabbriela&p=gabbriela" target="_blank">1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato

Pentru Barbye - una dintre noi...ajuta si tu!
Tine aripioara asta, voinice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Eu tocmai le am in cuptor. Si le-am facut asa: am calit o ceapa, am adaugat carnea tocata, usturoi zdrobit, orezul, condimente si mijlocul vinetelor (scobite si taiate in jumatati). la sfarsit am adaugat si niste bulion. Cu aceasta compozitie am umplut vinetele scobite si deasupra am pus rondele de rosii, le-am dat la cuptor intr-un vas acoperit. Nu uita sa adaugi la fiert apa si suc de rosii (bulion). A! Am pus si foi de dafin in sos.

Merg de minune cu smantana.

Pofta buna!

Claudia, mamica de baietel 2,9 ani si de fetita 1,1 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mazzel spune:

eu fac musacaua de vinete asa:

tai vinetele felii cu tot cu coaja.
intr-o cratitza pun la calit ceapa+usturoi+carne tocata+ ardei gras sau gogosari sau capia sau ce ai+condimente(eu pun si praz taiat rondele), sos de rosii(il poti face cu conserva mica lungita cu apa).
cand e carnea facuta pui intr-un vas de cuptor un strat de vinete(unii prajesc vinetele inainte eu nu fiidca mi se pare ca ies amare prajite) un strat de carne, tot asa, la sf un strat de vinete si bati un ou si-l amestecu cu o supa facuta din putina apa +un kub knorr si il toni deasupra.

dai la cuptor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Hildegard, prinde o reteta proaspata cu vinete, am descoperit-o ieri si imediat mi s-au aprins calciiele dupa ea Inca nu am facut-o, dar intentionez in acest we. O prietena de-a mea a facut azi si mi-a spus ca a iesit absolut delicios, parca era pizza.
Deci,

VINETE CU BACON LA CUPTOR

Pentru una bucata vinata de marime medie (circa 300 g) se iau:
70-100 g bacon (kaiser, sunca, jambon) taiat felii subtiri
100-150 g cascaval ras
2-3 linguri smintina

Vinetele se spala si se taie in doua pe lung. Se cresteaza miezul in citeva linii paralele, fara a strapunge coaja. In adincituri se baga feliutele de bacon. Uitati aici o www.good-cook.ru/foto/vtoroe/157-2.jpg" target="_blank">poza, ca sa va dati seama cum se procedeaza. Vinetele impanate in acest mod se aseaza pe o tava cu coaja in jos (evident). Cascavalul se amesteca cu smintina si se www.good-cook.ru/foto/vtoroe/157-3.jpg" target="_blank">unge suprafata vinetelor cu aceasta compozitie. Se poate adauga si ketchup in ea. Se da tava la cuptor la foc mediu pentru 40-45 minute. www.good-cook.ru/foto/vtoroe/157-1.jpg" target="_blank">Rezultatul se serveste fierbinte. Pofta mare!

Daca se incumeta cineva si incearca reteta pina simbata-duminica, rog sa vina aici cu impresii.

PS: Pozele nu sint ale mele.

------------------
Numai bine,

Natalia si Vlad
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nastea23 spune:

Ce bine ca am dat de asa recete, noua ne place vinata f mult.
Multumesc fetelor pt recete.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

toate retetele sunt complicate, itit trebuie ogramada de ingrediente.
mai ales cele a lui Gabriela.
o fac pe cea a lui Mazel

nu pot face.
sory

PRAJITURI

Veronica si Stefan Peter (07.11.2005)
Poze la 11 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

Eu de obicei fac reteta gabrielei, dar am sa incerc reteta noua.
O zi buna tuturor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

M-am hotarat.
Fac www.culinar.ro/forum/index.php?showtopic=6365&st=0" target="_blank">asa.

incercati si voi.
Sigur veti reusi

Prajituri


Veronica, mama lui Stefan Peter 07.11.05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Hildegard,

quote:
toate retetele sunt complicate, itit trebuie ogramada de ingrediente.


si reteta mea tot complicata ti se pare? Nu are multe ingrediente si se face usor, dupa parerea mea.

------------------
Numai bine,

Natalia si Vlad
Poze

Mergi la inceput