Piocianic
Nu stiu daca ati citit mai demult de racirile dese ale lui Bogdan (3 ani si 9 luni). Desi toata iarna n-am avut probleme cu el, in vara, dupa ce l-am dat la gradinita a facut rosu in git cu tuse urita si fara alta solutie decit antibiotic. Pediatra nu este un fan al antibioticelor, dar in 2 luni am reusit sa-i dam de 3 ori antibiotic. Si pt. ca facea des rosu in git i-am facut un exudat inainte de a pleca in concediu, la mijlocul lui august. A iesit piocianic si bineinteles ca am repetat analiza cind ne-am intors din concediu si a iesit acelasi lucru, a doua analiza fiind facuta la Institutul Cantacuzino. Bogdan acum e bine, nu are nimic, gitul e curat si dupa ultima tura de antibiotice, care a fost la mijlocul lui august, n-a mai facut nimic. Si doctora de la Cantacuzino si pediatra au zis ca s-ar putea sa fie de la antibiotice, ca luind atit de multe antibiotice s-a distrus flora si a favorizat dezvoltarea acestui bacil. Doctora de la Cantacuzino a zis sa vorbim cu pediatra daca ne da sau nu tratament. Pediatra a zis ca din antibiograma nu prea are ce sa-i dea, decit gentamicina injectabil si ca nu i l-ar da, mai ales ca n-are nici un simptom. A zis sa-i dam cu Bioparox in git de 2 ori pe zi si sa-i cumparam niste picaturi de ochi cu gentamicina, pe care sa i le punem in nas tot de 2 ori pe zi. Azi se duce sotul la Spitalul V. Gomoiu unde am mai fost cu Bogdan la o doctorita pediatra cu spec. ORL, f. buna, sa vedem ce ne sfatuieste si ea.
Sincer eu sint cam speriata, fiindca nu stiu exact despre ce e vorba.
Am dat o cautare pe net, dar n-am prea gasit multe informatii referitoare la acest bacil in cazul in care apare la exudat. Am gasit in schimb articolele referitoare la decesele cauzate de acest bacil, e drept la bebelusi sau la cei cu sistemul imunitar deficitar.
Am citit si ca ar exista un vaccin, dar nu-l voi face dupa ureche, ci doar la recomandarea unui medic.
V-as ruga daca aveti ceva informatii, sau cunoasteti cazuri asemanatoare, sa-mi scrieti.
PS Inainte de a-l inscrie la gradinita, i-am facut exudat si n-a iesit nimic.
Asta e parerea mea, dar tu faci cum crezi ca e mai bine
Raspunsuri
OrbuGabi spune:
Sincera sa gfiu nu am auzit inca despre piocianic,dar am aflat de Biotics Baby care este un adjuvant in tratamentul cu antibiotice si reface flora intestinala si puiul meu a luat mult timp antibiotice si am aflat abia acum de el .Este un praf care se dizolva in lapte ce contine culturi vii de lactobacillus acidophilus si lactobacollus bifidus,este bun si pt.scaune prea dese sau prea rare imunitate scazuta si necesar intratamentul cu antibiotice.
Gabriela
mamica de printesa
Alice-Cristiana(20.12.2002)
si nazdravan
Martin-Tudor(22.09.2005)
Poze si filmulete:
http://www.dropshots.com/OrbuGabi
Karina spune:
Multumesc Gabi, am sa ma interesez despre Biotics Baby.
Edit: se pare ca acest produs e totusi pt. boala diareica a nou nascutului sau a copilului mic, in timpul sau dupa terapia cu antibiotice. Intradevar reface flora intestinala, dar Bogdan are probleme cu cea bucala, nu cu cea intestinala.
Asta e parerea mea, dar tu faci cum crezi ca e mai bine ![]()
lavi02 spune:
Pioceanic-ul e microb de spital, din ala rezistent cam la orice.
A avut vreo interventie chirurgicala, ceva, prin spital?
Am auzit de un ORL-ist pediatru f bun, dr Gheorghe, la Budimex si Medicover. Asta daca mai vreti o parere.
Karina spune:
quote:
Originally posted by lavi02
Pioceanic-ul e microb de spital, din ala rezistent cam la orice.
A avut vreo interventie chirurgicala, ceva, prin spital?
Am auzit de un ORL-ist pediatru f bun, dr Gheorghe, la Budimex si Medicover. Asta daca mai vreti o parere.
Nu, n-a fost in spital.
Am fost azi la dr. Popitiu la Sp. V. Gomoiu si i-a dat tratament cu ciprofloxacin, B complex si trebuie sa refacem dupa circa o saptamina de la terminarea tratamentului exudatul. Si aceasta doctorita a zis la fel ca se pare ca a aparut in urma tratamentului prelungit cu antibiotice. Important e ca acum e sanatos si acest bacil n-are unde sa actioneze.
Multumesc Lavi02, dar am incredere in d-na dr. Popitiu, ca l-a mai rezolvat pe Bogdan acum 1,5 ani cind nu reuseam sa-i dam de capat cu o raceala.
NinaR spune:
Stiam ca bacilul piocianic se localizeaza la rinichi nu in sfera ORL, de regula acest bacil se ia din spital nu cred ca il capeti din cauza antibioticelor. Repeta analiza la 3 laboratoare diferite.
Nina
Karina spune:
quote:
Originally posted by NinaR
Stiam ca bacilul piocianic se localizeaza la rinichi nu in sfera ORL, de regula acest bacil se ia din spital nu cred ca il capeti din cauza antibioticelor. Repeta analiza la 3 laboratoare diferite.
NinaR, am repetat analiza la 2 lab. diferite, una dintre ele fiind Institutul Cantacuzino, care se pare ca ar fi cel mai bun in aceasta privinta.
Nu l-a capatat din cauza antibioticelor, ci datorita antibioticelor s-a distrus flora microbiana, ceea ce a favorizat dezvoltarea acestui bacil. Cel putin asa mi-au explicat 3 medici diferiti.
Doctorita de la V. Gomoiu, mi-a spus ca au avut un caz cu infectie cu Pioceanic la ureche, iar mamicaluitheo (o membra mai veche a DC-ului) a avut unul din baieti cu infectie intestinala cu Pioceanic. Intr-adevar cel mai des infectia se localizeaza la nivelul rinichilor, dar iti dai seama ca in timp toti bacilii astia devin mai rezistenti si se "deplaseaza" unde nu te astepti.
Multumesc de raspuns.
lz_cecilia spune:
Ai dreptate Karina, bacilul piocianic il iau usor copiii care iau antibiotice des...odata cu vaccinul de 4 luni(facut la 4,5 luni)baietelului meu i-au iesit si primii incisivi si ce sa vezi o diaree de toata frumusetea...am fost atenta sa nu-si bage prin guritza tot felul de jucarii, dar..Analizele de lab. au scos in evidenta E. coli enteropatogen si b. piocianic, sensibile la augmentin (eu nu i-am dat copilului meu niciodata vreun medicament);i-am facut tratament 10 zile si dupa 6 sapt. trebuie repetate analizele...sper ca s-a sterilizat.In timpul tratam. i-am dat Biotics baby...
sanatate multa si aveti grija de voi!
Karina spune:
Multumesc lz_cecilia. Am inceput tratamentul cu ciprinol si gentamicina picaturi, sper sa-l biruim cit mai repede.
Daca mai aveti informatii, va rog sa mi le scrieti.
Asta e parerea mea, dar tu faci cum crezi ca e mai bine ![]()
kristinutza spune:
multa sanatate!
si eu stiu ca este un microb f rezistent, cel mai des se face intraspitalicesc, in urma unor manevre chirurgicale...
se poate localiza practic pe orice organ si poate duce la boli destul de serioase.
succes cu tratamentul si sa ne spui cum a evoluat.
cristina, mama de radu (09.10.2005)
poze si www.dropshots.com/new.php?userid=128437&cdate=20060625&cimg=0" target="_blank">video