Fortza Steaua !
N-am gresit..e subiect de bucatarie :)
Fratele meu e stelist,ieri a fost ziua lui asa ca a primit cadou de la mine tortul asta
Deci pt doritoare,reteta:
Blat
9 oua
9 linguri de zahar
9 linguri de faina
esenta rom
o lingura ulei
200 gr piscot sampanie
Se bat albusurile spuma ,se adauga zaharul,se bate pana se topeste,galbenusurile se bat usor cu uleiul si esenta.peste albusurile spuma se toarna galbenusurile si se cerne faina.Se amesteca,se pune compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt pe fund,se da la cuptorul preincalzit ,la foc mic .
Crema:
1 l frisca lichida Dorna rosie 32 % grasimi
600 gr ciocolata amaruie
Oprim aprox 200 gr din frisca lichida si punem la rece.
Restul se pune intr-un ceaunel(craticioara) se incalzeste se da deoparte si se pune in ea ciocolata maruntita,se amesteca pana se topeste ciocolata.Se da la rece pt minim 2 ore.
(eu fac seara blatul si amestec frisca cu cioc. iar dimineata termin tortul)
Sirop:
Se fierb 300 gr de zahar cu doua cani de apa pana se topeste zaharul,se adauga doua linguri de cacao,se fierbe pana se umfla,amestecand continuu.Se raceste si se pune esenta-rom sau ce doriti.
Ansamblare
Blatul se taie in doua,pe platou punem prima parte de blat,insiropam,intindem o treime din crema,trecem fiecare piscot cu o parte prin sirop(numai pe o parte sa nu se moaie prea tare)le asezam peste crema unul langa altul pe toata suprafata,intindem deasupra o treime din crema,asezam a doua parte de blat,insiropam imbracam cu ultima parte de crema(din care lasam o lingura pt ornat pe margine)
Se da la rece.
Cele aprox 200 gr de frisca se bat cu 1 plic zahar vanilat si 1 intaritor frisca.Se Imparte in trei,o parte se coloreaza in albastru ,una in rosu .
Dupa ce s-a racit tortul,se scoate ,se deseneaza cu o scobitoare conturul stemei,se umplu cu frisca colorata ,se scrie cu cea alba.
Eu am folosit pt scris si pt stelute Crem Ole de la dr Oetker dar mi-a ramas multa crema si frisca colorata nefolosita..de aia ziceam sa impartiti in trei frisca si sa folositi si la scris...
Este un tort usor,insiropat si bun..
Sa aveti pofta si
Fortza Steaua!
PS:mentionez ca nu sant microbista...
data viitoare daca am sa-l mai fac,am sa pun peste piscoturi crema de vanilie...
Adriana
papa-bun
Raspunsuri
Androix spune:
Arata extraordinar! Felicitari!
Andreea mamica lui Filip Stefan
Cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia.
Dana_ch spune:
ce bine arata super si mi-ai facut o pofta
si am vazut si celelalte prajituri,fursecuri....
edit;tortul casuta tot tu l-ai facut? dar oul de paste,masina?
sunt mortale cum le-ai modelat?
Poze cu Lucas
poze noi
Catalin spune:
Pe noi ne primesti?
Dincolo de mniaaaaaaaam , felicitari pentru idee! Ai oricand un loc de onoare pe lista noastra! Si "la multi ani" fratelui tau!
Catalin
Think pink!
Balbina spune:
Adi, ai avut o rabdare extraordinara, jos palaria, bravo! Imi inchipui ce fericit a fost fratele tau, la multi ani ii doresc!
------------------
Numai bine,
Natalia
Poze
CRISMIR spune:
ADI pt inca un tort exceptional...,arata minunat...abia astept sa-l fac...si eu sunt si stelista
Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Poze cu noi avem la casuta de sus
doinabita spune:
Arata super tortul!La multi ani fratelui tau!Cu acest tort sper sa fac impresie buna unui mare stelist!Mi-ai dai o idee de milioane!
bita doina
adi69 spune:
Catalin,multumesc,multumesc...ma simt onorata!
Natalia,multumesc in numele lui,emotionat a fost sigur,mai ales ca dupa Multi ani traiasca i-am cantat si imnul Stelei...si apoi a strigat fetita lui de 3 ani "Hai Steluta!" cool!
Mirela , stiu ca esti stelista...am mai bagat si eu un oki din cand in cand pe la voi pe la "suporteri"
Doina,multumesc.Sa ne pui poza si noua dupa ce-l faci..
Adriana
papa-bun
nemary spune:
oauu! super tortul! abia astept sa-l fac si eu.
cat timp a durat sa-l faci?
o zi minunata,
Mari
adi69 spune:
Dupa cum spuneam..poti face seara blatul si prima parte de la crema ,iti ia mai putin de o ora cu tot cu copt,si dimineata tot cam pe acolo ,putin mai mult ca trebuie sa stea si la rece.
Adriana
papa-bun