Dovlecei 'Gradina Raiului'

Dovlecei 'Gradina Raiului' | Autor: papadie

Link direct la acest mesaj

Am pornit la drum stiind doar ca trebuie sa fac ceva din dovleceii care risau sa moara de batranete. Cum nu am vrut dovlecei umpluti m-am luat si i-am taiat cubulete - vreo 7 bucati gen zucchini da cu pielea mai deschisa- o ceapa solzisori, o rosie coapta bine si am turnat peste toate astea ulei, apa, sare si piper intr-o cratita. Separat am pus la fiert o ceasca de orez si dupa ce a fiert l-am lasat in apa sa 'infloreasca' (asta pt ca am uitat de el...teoretic l-as fi vrut asa neinflorit da a dat bine in 'gradina de legume'). Am lasat sa clocoteasca dovlecelul & co si apoi am adaugat pentru gust o lingura de ulei de masline. Apoi am pus orezul la care merge foarte bine lamaie (doua feliute mai groase taiate in cubulete). Pentru ca devenise putin mediteraneana mincarea asta i-am aruncat in ochi si cinci masline negre fara samburi si putin oregano (de obicei folosesc busuioc da mi-a picat oregano in mana). (AM UITAT da voi sa n-o faceti sa puneti-daca aveti prin bucatarie- si un praz.)
Dupa ce-au fiert impreuna astea -dar nu prea mult ca sa ramana bucatelele de dovlecel intregi si nu f moi- trantim doua linguri de sos de rosii, un usturoi tocat marunt si o mana de patrunjel proaspat.

Numa maru' lu' Adam lipseste:)) insa tot i-am zis Gradina raiului la cate vietuitore verzi pusai in ea:))
Alaturi am pus friptura. Ceafa de porc pusa la cuptor asa calup-adica nefeliata- stropita cu ulei, sare piper si apa pin la brau. in jurul carnii am plantat rosii din alea mici si ciuperci.
Voila Gradina Raiului brat la brat cu ceafa pacatosului

__________________________

Papadie, mama Mielului turbat si-a delikatului Pescarush