Intrebarea stresanta:"Voi cand faceti un bebe?"

Intrebarea stresanta:"Voi cand faceti un bebe?" | Autor: mcrissa

Link direct la acest mesaj

Mi-a venit ideea acestui subiect dupa acest week-end.
Am plecat cu sotul la socri ca sa ne plimbam si sa ne mai relaxam.Ne vedem destul de rar ca stau la 200 km de noi(ah ce bine!).Speram ca vom avea multe de discutat ca nu ne-am mai vazut de la Pasti si poate nu ma voi mai gandi si eu asa de intenes la proiectul bebe, dar se pare ca a fost total invers.Soacra mea de cate ori vorbeste cu sotul la telefon il intreaba cand facem si noi un copil.Ma gandeam ca pe mine nu ma va intreba nimic, dar m-a stresat tot week-end-ul cu intrebari si detalii:"da' cand faceti?da' de ce nu faceti?da' puteti sa faceti?da' care dintre voi are probleme?"socrul meu ii spunea lui fiso si ce sa faca ca sa fie baiat copilul ca el nu concepe sa nu fie baiat copilul.asta m-a enervat cel mai tare.eu imi doresc un copil sanatos si nu am absolut nicio preferinta in privinta sexului copilului.dupa ce am crezut ca subiectul e incheiat au venit matusi si unchi , care erau si ei foarte interesati de ce nu facem noi bebe.
si intrebarea asta ma streseaza de cate ori vine de la o persoana care stie ca incercam de mai mult timp sa facem un bebe si ei ne intreaba de cate ori ne intalnim cand o sa facm un bebe.

Mcrissa

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danyalo spune:

mcrissa
Draga mea....
Din experienta iti spun sa tratezi cu diplomatie...vei gasi n-spe mii de scuze!!sau chiar adevarul desi cred ca nu e prea indicat ca lumea e rea!! Eu am tratat totul si cu putina nesimtire...adica pe unii i-am repezit ( chiar nu mai aveau pe cine barfi si m-au gasit taman' pe mine??!!)...eee...ideea e ca pe moment merge sa spui una -doua -trei minciunele insa pe urma..sunt 2 variante: ori vor continua sa va agaseze... ori se vor lasa pagubasi!!! Asta e...trebuie sa te detasezi ca altfel nu e bine!!! Stiu ca e greu dar nu e imposibil!! Trebuie sa ai rabdare insa , sa nu pui la suflet si sa nu-i mai bagi in seama!! Stiu ...m-am cam repetat!!
Dany

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amely spune:

Offf, iubita, bine ai venit in club! Ai mei (nu parintii, ca ei stiu saracii, ci vorbesc alte cunostinte, rude, inclusiv soacra-mea) nu prea mai au curaj sa inceapa discutia, ca in ultima vreme am devenit nevricoasa si isterica si le-o retez cat se poate de scurt si de nevinovat: "deocamdata vrem sa ne mai distram!" N-au decat sa spuna ca am luat-o razna, dar simt nevoia sa-mi mai protejez si eu nervii uneori. De cele mai multe ori (adica 99% din cazuri) eram de o diplomatie iesita din comun cand le explicam politicos "de ce nu facem noi bebe". Dar iti spun sincer ca m-am cam saturat de intrebari gen "da' ce-ti trebuie tie maica laparo...cum? auzi la ea, fata tanara, sa se taie ca sa faca copii..." si alte "perle din popor". Cine e in stare sa priceapa, bine, cine nu, stii cum se zice: popa nu predica de 2 ori pt. babe surde... la fel si noi, nu suntem obligate sa le explicam la nesfarsit si sa ne justificam de ce nu avem inca bebe. Si in fond, ce se intampla in dormitorul nostru personal nu e treaba lor, nu?

Mai bine de barbata-miu care raspunde invariabil "bineinteles ca o sa facem, ce atata graba, ca doar nu arde?"(deh, ardelean adevarat) doar ca putini sesizeaza ironia subtil-amara din spatele acestui raspuns... doar cine cunoaste

Asa ca... jos cu soacrele prea bagacioase! (glumesc, dar numai in proportie de 99%)

"Mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."

Pozici cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyalo spune:

Amely
cata dreptate ai!!! Ma rog in general...Caci eu ma inscriu in categoria nurorilor putine cei drept care au o soacra suuper..tanara...desteapta...care stie situatia si care ne mai scoate din raspunsuri la liman ...asta vis-a- vis de rubedenii///vecini si alte babe curioase!!! caci timpul din pacate trece in defavoarea noastra!!
EEEE....jos cu babele curioase si cu socrii///soacrele carcotase!!!..am glumit!! Trebuie sa aiba si ele/ ei o ocupatie nu???
Dany

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcrissa spune:

banuiam ca suntem multe care trecem prin asta.cum spui si tu danyalo uneori am impresia ca am devenit un subiect de barfa.stiu si parerea cumnatei mele despre un cuplu care inceraca de ceva vreme sa faca bebe si nu reusesc si au devenit subiectul ei preferat de barfa.uneori ma gandesc sa le spun ca o sa-i anunt eu cand o sa raman insarcinata, dar cred ca daca nu tratez subiectul cu diplomatie cum spui tu voi intra si mai rau in gura lor.
amely m-ai facut sa rad cu raspunsul sotului taula mine tot sotul e cel care salveaza situatia de cele mai multe ori si le raspunde "o sa facem si noi la anul".

Mcrissa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxygeo spune:

buna ziua!
Chiar daca la noi nu se trateaza prea des acest subiect... primul care ma intreaba de cele mai multe ori este chiar propriul meu tata...io ii raspund invariabil...da` tu cind iesi la pensie??? ca sa te ocupi...ca daca vrei nepoti, trebuie sa-ti iei si responsabilitati...si uite cum totul brusc se transforma intr-o gluma...celorlalti cu care sa zicem ca nu-mi arde de glume le raspund invariabil ca la un moment dat...
Ce vreau sa va spun este altceva, pe bine ma agasa toata lumea de la nunta - care a avut loc acum un an - de zici ca trebuia sa semnam condica...gata ne-am casatorit trebuie imediat sa facem un copil..da` pe noi ne-a intrebat cineva daca vrem??? Uite acum o luna ne-am hotarit ca vrem, dar am decis (mai mult io) ca nu vom spune la nimeni decit in momentul in care vom fi siguri de, ca sa nu stea calare pe mine, ca oricum vom avea dupa timp destul sa ne termine de nervii capului...stiu ca o sa zica lumea ca sunt rea...ca e si bucuria lor...dar la un moment dat e sufocant.

Sper ca nu v-am zapacit prea tare..pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubuleana spune:

ooooooooooooffffffffff, si noi avem problema asta: si parintii, si rudele, si prietenii ne intreaba constant: "ei, vreo veste buna???"
cu totii stiu ca ne dorim un bebe de multishor asa ca le raspundem de fiecare data ca inca asteptam
ooofff, aseara chiar le-am spus unor prieteni sa nu ne mai intrebe de fiecare data cand ne intalnim pt ca atunci cand se va intampla minunea vom trambitza noi vestea in lung si-n lat

bubuleana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Ioana spune:

Si pe noi ne-au stresat multi cu intrebarea asta ani de zile Acum, dupa nenorocirea noastra, nu mai intreaba nimeni nimic, ar fi si culmea, cred ca le-as da cu ceva in cap

Nu inteleg de ce se pun intrebarile astea (mai ales in mod repetat), ca nu e treaba nimanui, decat a potentialilor viitori parinti.

http://pg.photos.yahoo.com/ph/lauricisolomon/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcrissa spune:

bubuleana la acelasi raspuns ma gandesc sa-l dau si eu mai ales soacrei mele care ne suna de doua ori pe saptamana si ne intreaba de fiecare data daca avem vreo veste despre bebelus.de multe ori imi statea pe limba sa-i spun ca o s-o anunt cu surle si trambitze cand va fi cazul.
laura ioana optimista noastra draga te inteleg perfect.mie imi vine acum sa dau unora cu ceva in cap, dar pe tine te inteleg ca ai vrea sa-i .si mai ales pe cei care intreaba asta doar ca sa faca conversatie si sunt convinsa ca unora dintre ei putin le pasa cand o sa avem noi bebe.

Mcrissa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kitty_nic spune:

Cata dreptate aveti! Este atat de des pusa intrebarea asta incat am ajus sa fac instantaneu alergie si sa-mi vina sa pe toti care ma intreaba. Am ajuns sa ne intrebe cunoscuti pe care nu i-am mai vazut de ceva vreme si ne intalnim pe strada.
De parca daca ne intreaba ei tot timpul ne mobilizeaza mai tare sau ne rezolva problemele.

Poze
Viata nu se masoara cu numarul de respiratii pe care le aveti, ci in
momente care iti taie rasuflarea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina78 spune:

Ce subiect cald si actual... cel putin ptr. mine (noi) de cca 1 an ...

Eu sint cea agresiva... "o sa facem cind o sa vrem noi" (ptr. cei care intreaba des), "urmeaza, mai craierim putin" (ptr. cei care intreaba mai rarut) si ptr. cei care chiar comenteaza ... noi am face, sau trec anii ",mi-l cresti tu?" ... gluma sau tonul agresiv vad ca prind bine ca nu insista prea tare.

"O viata fara dragoste este asemenea unui an fara primavara."

Mergi la inceput