Poate un om intelept sa fie RAU?

Poate un om intelept sa fie RAU? | Autor: michelle7

Link direct la acest mesaj

Am avut norocul sa cunosc destui oameni cu adevarat intelepti ( nu spun inteligenti ca inteligenta e altceva) . ce aveau in comun era o incredibila intelegere a celor din jur . Eu zic ca rautatile se nasc din frustrari , necunostinta , ignoranta si adeseori prostie.
Un om intelept e un om rational , un om care cunoaste si care SE cunoaste ,un om cu frustrari minime si toleranta maxima. Poate un om intelept sa fie in acelasi timp si rau? Eu zic ca nu ,dar poate ma insel.
Care credeti ca sunt caracteristicile omului RAU? si care sunt cauzele care duc la rautati de cele mai multe ori gratuite.

( eu cand vad rautate nascuta din prostie compar comportamentul cu cel al unui animal incoltit care atunci cand da de necunoscut se sperie si musca)

Michelle

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Akuma spune:

ce legatura are intelepciunea cu latura negativa a sufletului??
ca sa dezbatem acest subiect trebuie sa exploram doua domenii:
intelepciunea din punct de vedere psihologic..
sufletul care este o notiune abstracta, filozofind sau din punct de vedere religios..
dupa tine , un om intelept nu poate face rau??ba da, poate dar isi infraneaza iesirile negative..asta e autocontrol, care-l poate avea orcine, indiferent daca-i destept sau prost..
un prost nu poate asa ceva, dar nu te-ai gindit ca acel prost poate avea suflet bun si sa nu faca rau???
rautatea nu are nici o legatura cu intelepciunea sau prostia, este specifica fiecaruia, toti aveam rautate-n suflet intr-un fel sau altul, daor ca aceasta este imponderata de principii morale, religioase, educative si sociale..

........................
dulce, finuta, romantica ca si greata care-ti trece prin stomac...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle7 spune:

N-am spus ca un om mai putin inteligent nu poate fi bun. am intrebat doar daca un om intelept poate fi rau.
un om putin inteligent poate fi intelept la fel cum un om inteligent poate fi total lipsit de intelepciune.
discutam de intelepciune versus rautate. intelectul /studiile nu au mare importanta aici,doar cei 7 ani de-acasa si bunul simt

Michelle

ce legatura are intelepciunea cu latura negativa a sufletului??

exact asta era intrebarea . Prima o exclude pe cealalta?

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by michelle7

N-am spus ca un om prost nu poate fi bun. am intrebat doar daca un om intelept poate fi rau.

Michelle

quote:
( eu cand vad rautate nascuta din prostie compar comportamentul cu cel al unui animal incoltit care atunci cand da de necunoscut se sperie si musca)

ba da, ai spus aici ...

da, poate fi rau, chiar foarte rau..

........................

Mergi la inceput

pai n-ai inteles. Evident ca exista " rautate nascuta din prostie " dar asta nu inseamna ca TOTI oamenii mai putin inteligenti sunt rai.

Michelle

Mergi la inceput

quote:
discutam de intelepciune versus rautate. intelectul /studiile nu au mare importanta aici,doar cei 7 ani de-acasa si bunul simt

( vezi ca ti-am raspuns mai sus)..

ce inseamna un om rau in imaginea ta, dezvolta..

........................

Mergi la inceput

quote:

pai n-ai inteles. Evident ca exista " rautate nascuta din prostie " dar asta nu inseamna ca TOTI oamenii mai putin inteligenti sunt rai.

Michelle

michelle, eu am inteles foarte bine, problema e ca tu nu prea te intelegi pe tine..

reciteste-ti postul de la inceput..

........................

Mergi la inceput

n-am chef sa dezvolt. vroiam sa vad care e acceptiunea generala fata de intelepciune versus rautate. Eu mi-am exprimat parerea in mesajul initial. cred ca rautatea e "calitatea" omului frustrat , lipsit de informatie. cu cat citesti mai mult, traiesti mai mult, inveti mai mult cu atat esti mai intelegator / mai bun cu cei din jur- cred eu.

Michelle

Mergi la inceput

quote:

n-am chef sa dezvolt. vroiam sa vad care e acceptiunea generala fata de intelepciune versus rautate. Eu mi-am exprimat parerea in mesajul initial. cred ca rautatea e "calitatea" omului frustrat , lipsit de informatie. cu cat citesti mai mult, traiesti mai mult, inveti mai mult cu atat esti mai intelegator / mai bun cu cei din jur- cred eu.

Michelle

pleonasm absolut..

........................

Mergi la inceput

cine e pleonasm ,cine e de ras si de cand pleonasmul poate fi absolut. despre ce vorbim???

Michelle

Mergi la inceput

quote:
Initial creeata de michelle7

Am avut norocul sa cunosc destui oameni cu adevarat intelepti ( nu spun inteligenti ca inteligenta e altceva) . ce aveau in comun era o incredibila intelegere a celor din jur . Eu zic ca rautatile se nasc din frustrari , necunostinta , ignoranta si adeseori prostie.
Un om intelept e un om rational , un om care cunoaste si care SE cunoaste ,un om cu frustrari minime si toleranta maxima. Poate un om intelept sa fie in acelasi timp si rau? Eu zic ca nu ,dar poate ma insel.
Care credeti ca sunt caracteristicile omului RAU? si care sunt cauzele care duc la rautati de cele mai multe ori gratuite.

Michelle

fara sa fi dezvoltat, intitulai asa:

De ce unii sint atat da rai, oare haosul vietii i-a facut sa devina asa??

iar acum sa-ti spun ceva..

imperfectiunea vietii este perfectiunea ei, tocami de aceea omul e o specie interesanta, pentru ca nu sintem toti la fel, daca toti am fi buni exact ca-n raiul lui Dumnezeu, viata nu ar mai avea sens..

........................

Mergi la inceput