MARSUPIUL - util?

MARSUPIUL - util? | Autor: Roxana Claudia

Link direct la acest mesaj

Mai am doar un pic si termin trusoul piciului meu. La capitolul "marsupiu" sau "port-bebe" m-am blocat...Nu stiu cat este de util. Daca da, atunci de cand il pot plimba in marsupiu? Are contraindicatii pentru coloana bebelusului?? Ce marci sunt indicate/bune??

Roxana 34sapt si Catalin
POZE CU MAMI SI BEBE

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pisi-si-boscu spune:

Daca esti o persoana plimbareata si mai ales vei imbina si utilul cu placutul ( in sensul ca vei pleca sa rezolvi si probleme, piata, etc cu bbul in brate ) e foarte util. Cam rupe de spate daca nu stii sa il pozitionezi ( multe mamici ii pun X-ul celor 2 bretele pe spate in dreptul umerilor si greutate sta pe ei, in loc sa il traga mai jos, astfel incat greutatea lui bb sa fie suportata de toti muschii spatelui ), dar e extrem de usor de folosit fata de carucior care e voluminos si uneori nu poate fi folosit.
Eu am folosit intens port bebeul, am avut un model interesant de la BabyBjorn, dar sunt si multe alte modele comode; trebuie cumparat insa cu grija, sunt unele modele chiar impracticabile, am vazut parinti care tin copilul ca si cum ar fi intr-un ham, atarnat ciudat de gat sau desi il tin in port bebe trebuie sa il sustina si cu mana. Util inseamna sa fie copilul sustinut 100% de portbebe, nu?
Atentie si la modelele care se pot folosi indelungat; al meu a avut 3 masuri, se mutau niste nasturi/capse, si l-am folosit de la 2 luni, pana pe la 2 ani.

Nu cred ca are contraindicatii pt coloana. In principiu medicii au gasit contraindicatii pt orice. Doctoritza mea mi-a spus sa il folosesc dar sa am grija ca bb sa stea confortabil in el.

Pisi mamica lui Boscu' mic de 5 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mary_ary spune:

Eu nu mi-am luat marsupiu, mi se pare ca sta copilul foarte chinuit in el, dar specialisti spun tocmai contrariul. Am cautat pe net, dar nu am gasit nici o contraindicatie, cu toate astea mi-a fost frica sa nu aiba probleme bb cu coloana mai tarziu.
Noi am crescut si fara marsupiu! Daca ai parte de un grasunel sau o grasunica, nu ti-o fi greu la carat?

Pupici,

Mama lu' Ary

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alondra25.2006 spune:

Am cumparat bebitei mele marsupiu,dar nu l-am folosit deloc...de fapt o singura data,mi s-a parut mai simplu s-o plimb in carucior.Asa ca, daca vrei ti-l vand la un pret rezonabil.Asta e adresa mea alondra25.2006@yahoo.com Nastere usoara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Da, pentru noi a fost foarte util. Am putut merge peste tot, cand ploua sau ningea, la cumparaturi si plimbari. L-am folosit pana la 5 luni Imi era mai usor sa o car pe fi`mea in marsupiu decat sa handralesc caruciorul.
Parere personala


Daria & Giulia (2004 08 16)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madalinad spune:

la noi a fost foarte util, de la 3 la 7 luni, cand fiu-meu nu a suportat sub nici o forma carutul...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi-si-boscu spune:

quote:
Originally posted by mary_ary


Noi am crescut si fara marsupiu! Daca ai parte de un grasunel sau o grasunica, nu ti-o fi greu la carat?




Mai, eu chestia asta cu am crescut NOI fara, nu o cumpar! Noi am crescut si fara calculator, fara televizor, fara jocuri video, fara multe. Ce o sa faci, nu o sa ii lasi copilului accesul al ele?! Eu am 30 de ani si consider ca in acesti 30 de ani au aparut exact chestiile de care ai nostrii parinti au fost privati...

P.S. Al meu copilas a fost chiar obezel... Dar tot era mai usor de carat cu marsupiul decat in brate. Iar cu caruciorul decat sa intru in supermarket/piata/posta mai bine nu ma mai duceam deloc !

Pisi mamica lui Boscu' mic de 5 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

eu am avut parte de un grasunel asa ca l-am putut cara in marsupiu doar pana pe la 4,5 luni. dar e de ajutor si iti e comod....ai mainile libere si el poate face nani fara probleme.

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

Noua ne-a fost util. Fata mea are 9 kg, si tot o mai luam in marsupiu (rar, e drept) cind vrem sa ne miscam repede pina in piata, sau intr-un magazin (de cele mai multe ori mergem cu caruciorul in magazin). Eu nu am cumparat marsupiu, l-am imprumutat. Iti sugerez si tie sa-l imprumuti de la niste prieteni, pentru ca mai mult de 9-10 luni nu cred ca o sa-l folosesti.

Ioana, mama Mirunei (25.08.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flaflo spune:

La noi a fost tare util, l-am folosit pina la aproape 11 luni (cind a inceput sa mearga si nu a mai stat nici in carut nici in marsupiu)!
Ai mare grija sa cumperi unul de calitate, chiar daca e mai scump, ca cele ieftine nu sint bune, zicea cineva mai devreme ca bb sta chinuit in ele. Eu am fost anul trecut in Romania (Bianca avea 8 luni) si nu am putut merge niciunde cu caruciorul (nu incapea in lift, trepte peste tot, trotuare proaste si inguste, la magazine usi care nu se deschid automat....) si as fi fost moarta fara marsupiu.
Il recomand cu caldura!

Flavia si Bianca

http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/fersedif/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonia Antonia spune:

Este foarte util si bebelusii adora sa stea in el! Mai ales cu fata catre "public"...E foarte practic! Recomand cu tot sufletul. Noi am avut Baby Bjorn.

Mergi la inceput