week-end la Roma!ce sa vizitez??

week-end la Roma!ce sa vizitez?? | Autor: carrie

Link direct la acest mesaj

am mai scris aici, si ma mai laud odata-sotul meu ma duce la Roma in aprilie intr-un week-end romantic pe care abia il astept

ne-am gasit cazare rezonabila dar vreau sa va intreb dat fiind ca stau doar 3 zile ce sa vizitez, si care sunt orarele muzeelor din Roma.

multumesc

Cristiana si gagalicea Theodora Alexia (2 anisori si 8 luni)

http://photos.yahoo.com/thea_alexia

la mare 2005 http://www.kodakgallery.com/BrowsePhotos.jsp?&collid=52286767308&page=1&sort_order=0
nasterea papusii :http://www.desprecopii.com/info.asp?id=531

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

Carrie uite aici o paginuta ( in engleza , dar poti alege si alte limbi straine: franceza, spaniola, germana, rusa ... ) http://www.romaturismo.it/v2/en/main.asp
cu itinerarii prin Roma - iti spun ei si in cite ore poti sa le faci, apoi monumente si muzee cu preturi si orar, ceva harti si explicatii cum sa ajungi in deverse locuri, restaurante, legende ale unor locuri importante ...
Sper sa iti fie de folos, mie mi-a placut mult paginuta...
Distractie placuta !

Cristina

Noi doi... si nu numai


"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carrie spune:

multumesc mult de raspuns Cristina, e f interesanta.
m-ar interesa si parerrile voatre personale despre ce nu trebuie sub nici o forma sa ratez.
voi sta la acest hotel http://www.tibullo.com/ destul de central.cum sunt preturile la mancare?

pupici

Cristiana si gagalicea Theodora Alexia (2 anisori si 8 luni)

http://photos.yahoo.com/thea_alexia

la mare 2005 http://www.kodakgallery.com/BrowsePhotos.jsp?&collid=52286767308&page=1&sort_order=0
nasterea papusii :http://www.desprecopii.com/info.asp?id=531

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

Eu cred ca nu ar trebui sa ratati Vaticanul. Mie mi-a placut foarte mult. Orarul de vizita este pana la ora 12, parca. Nu sunt sigura.
Mancarea in supermarket este poate mai rezonabila ca pret decat la noi. Scumpe mi se par inghetata, apa si sucul pe care le poti cumpara de la diferite tonete aflate in apropierea punctelor de interes turistic.
Fontana di Trevi mi se pare un punct deosebit, si romantic, daca faci abstractie de aglomeratie...

Ioana si Rebeca

http://community.webshots.com/user/bebebeca

http://community.webshots.com/user/bebeca2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

Carrie iti mai zic eu din "experiente personale" la capitolul "ce nu am apucat sa vad inca si imi pare rau". Deci TREBUIE sa vezi obligatoriu .. eu le am trecute pe lista pentru data viitoare.
Am vazut ca esti la 2 pasi de Vatican, asta e foarte important dimineata la prima ora dupa ce bei cafeluta fugi sa stai la coada ca sa intri in Musei Vaticani ( eu din pacate am vizitat Roma doar in zilele cind stateam la coada la ambasada noastra deci citeva ore de fiecare data, asa incit la coada nu am avut cum sa stau). Deci Musei vaticani cu muzeul egiptean, cel etrusc si evident Cappella Sistina. Cind intri in San Pietro la intrare in partea stinga este intrarea ca sa urci pe cupola de unde poti admira tot orasul.
Apoi din experiente personale capitolul ce am vazut si merita efortul :
- Colosseo ( vezi ca si aici era coada nu chiar foarte lunga ca la Vatican dar era ceva ) si Arcul lui Costantin
- Via dei Fori Imperiali ( intre Colosseo si Piata Venezia) pe stinga si apoi pe dreapta ultimul e forul lui Traian ( cel mai mare si Mercati Traianei sunt pe 2 etaje) si columna chiar in fata lor.
- In piata Venezia e Il Vittoriano monumentul ridicat cu ocazia unificarii Italiei, monumentul soldatului necunoscut ...
- de la statia de metrou Colosseo poti lua metroul 1 statie pina la statia Cico Massimo aici in Parco di Pta Capena sunt Termele lui Caracalla iar in partea opusa mregind pe Via dei Cerchi ajungi in piata Bocca della Verita.
- de la Vittoriano pe stradute ajungi la Piaza di Trevi ( unde este minunata fintana ... sa nu uiti sa arunci banutul cu mina stinga si stind cu spatele la fintina).
- de la Vatican traversezi Tevere si ajungi in Piaza Navona, de aici tot pe jos pe stradute la Pantheon ( in piaza della Rotonda)

Am vazut hotelul tau ( link-ul) foarte elegant. Micul dejun cum probabil stii deja nu e foarte bogat la italieni ( in general o cafea si un croaisant) insa daca in hotel sunt multi turisti straini s-ar putea sa va ofere mai mult. Cind te asezi pe strazi la un bar sa bei o cafea sau o inghetata ... vezi ca daca esti asezat la masa cind comanzi platesti in plus ( cica serviciul) ... daca iti aduci singur de la bar atunci platesti doar pretul "normal"... chiar si la restaurant se plateste ceva in plus pt masa . Oricum mincarea e si ieftina si scumpa .. insa in trattorii de obicei nu e chiar sa nu te apropii ... iar in jurul Vaticanului sunt multe . In general la acest gen de restaurante un fel de mincare e intre 5-10 euroi. Nu stiu exact cum e al Roma dar in general aici poti minca numai la prinz ( 12-14) si apoi dupa 18-19 .. daca ai pierdut ora asta iti ami poti cumpara ceva doar de la fast food pt ca restaurantele sunt in general inchise.
Biletul de autobuz sau de metrou ( e unul si acelasi ) se cumpara de la vinzatorii de ziare ( asta ca sa nu fii obligata sa iei de la automat unde risti sa iti prinzi urechile ...) si costa anul trecut 1 euro o calatorie.


Cristina

Noi doi... si nu numai


"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinai spune:

Hai ca iti povestesc eu , ca tocmai m-am intors duminica de acolo.
Am fost tot intr-un week-end prelungit...
Ce ar fi bine sa vizitezi:
Vaticanul, cu Muzeul Vatican - intrarea este de la 09-12:30. Odata intrat, muzeul se poate vizita pana pe la 16:00.
Sfatul meu este sa te duci pe la ora 11:45-12:000, cand nu mai este nimeni la coada la bilete. Altfel vei sta la coada. Noi, pentru ca acum nu este inca sezon turistic, am stat cam 20 de minute,(pe la ora 11) ca sa intram. Sau poti cumpara bilete astazi si sa vizitezi in alta zi (biletul este valabil 7 zile)si coata 14 euro (parca, nu mai imi aduc aminte exact, stiu doar ca a fost cel mai scump dintre toate)
Piata San Pietro si catedrala San Pietro - sa te duci dimineata. Noi am ajuns la ora 8:30 si nu am stat la coada de la intrare decat 2 minute. La ora 12:00 coada era deja de circa 2 ore. In aprilie cand vei merge tu este deja sezon turistic si s-ar putea sa stai mai mult.
La fel, ca sa urci in cupola de la San Pietro, trebuie sa o faci dimineata. Sunt 320 de trepte, iar pentru circa 120 dintre ele exista lift. restul sunt insa criminale. Eu nu as mai repeta experienta. Biletul costa 7 euro cu lift si 4 euro fara lift.
Colosseumul si Palatino - au acelasi bilet de intrare, cred ca 10 euro. Du-te intai la Palatino (care este vis-a-vis de Colossuem), cumpara bilet de acolo si apoi viziteaza Colosseum. Ambele merita vizitate. La Palatino nu era nimeni iar la Colosseum era o coada de 2 ore. Program la ambele - de la 09:00 pana la o ora inainte de apusul soarelui, ceea ce acum insemna pana la ora 16:00.Poate in aprilie este ceva mai mult.
Forumul roman, columna lui Traian, termele lui Caracalla, Circul Maximus -sunt cam toate in aceiasi zona, le vizitezi intr-o zi. Mie mi-a placut la termele lui Caracalla. Biletul cred ca era 6 euro.

Apoi Vila Borgese - eu am ramas fermecata - biletul 10 sau 12 euro, program de vizitare ciudat, pana in ora 13:00. Dar absolut minunat, ti se face pielea de gaina cand stai fata in fata cu picturile lui Rafael si sclupturile lui Michelangelo, tu singur si numeni altcineva in jur. Noi am fost la ora 09:00 si nu mai erau decat 3 rataciti, asa ca am admirat in voie.
La Vatican este foarte mare aglomeratie. Eu nu am inteles nimic din Capela Sixtina.era o aglomeratie de nu puteai sa respiri si niste gardieni care te puneai sa circuli, sa nu stai pe loc.
Fontana di Trevi - eu am fost dezamagita. O ingesuiala in care nu aveai loc sa vezi nimic. La Spanish steps, la fel. Plus ca erau in renovare si nu am inteles nimc, totul era acoperit cu plasa.
Pantheonul - frumos, deschis pana la ora 19:00, intrarea libera.
Monumentul Victor Emanuel - frumos, intrarea libera, pana in oara 14:00 (cred, nu mai tin minte exact.
Apoi urmeaza o serie de biserici, absolut superbe toate. Mi mi-au placut in mod deosebit - 2 - Santa Maria Maggiore si inca una pe care nu mai tin minte cum o cheama.
Sa nu ratezi Via del Corso, un fel de Magheru al lor. Acum erau reduceri de pana la 80% si am cumparat o serie de lucruri foarte frumoase.
Vremea este calda, mult mai calda decat la noi. Trebuie sa iti iei pantofi comozi, in general pe jos este piatra cubica.
De la hotel o sa iti dea o harta a strazilor, foarte buna si utila. Nu te speria cand vezi harta, centru de vizitat este relativ mic, noi toate distantele le-am facut pe jos, nu am mers deloc cu metroul, intr-o singura zi am luat autobuzul 3 statii.
Micul dejun a fost o surpriza foarte placuta pentru noi. Am stat la un hotel de 4 stele si ma asteptam, asa cum zice toata lumea, la un croisant si o cafea.
Am avut urmatoarele:3 feluri de compot, 4 feluri de cereale, 4 feluri de croissant-uri, 4 feluri de panie, 2 feluri branza topita, 2 feluri unt, sunca, cascaval, 5 feluri de gem, miere, 4 feluri de placinte sau torturi,lapte, cafea, capucino, ceai, sucuri naturale. Toate astea erau bufet.
Pe strada am mancat in pizzeriile lor sau in restaurante. Pizza era la kg, in general intre 15 si 17 euro/kg. Iti servea cate vroiai tu. In resturante un fel de mancare era intre 8-10 euro. O portie de friptura cu cartofi prajiti costa cam 12-14 euro. Apoi exista o groaza de McDonald's-uri si altele asemenea, foarte ieftine, la 6 euor/meniu.
Nu am incercat sanddvich-urile si pizza de la tonetele de pe strada, asa ca nu pot sa imi dau cu parerea. Cele din retsurante insa erau excelente.
daca mai vrei amanunte concrete, iti spun cu mafre placere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura T spune:

Crista, iti multumesc mult pt link-ul spre romaturismo.it, imi este de foarte mare ajutor, caci la sfarsitul lunii mai facem si noi o escala de o noapte si o zi la Roma, in drumul catre Sicilia. Eu am mai fost in Roma, dar acum multi ani, iar sotul meu nu, deci am vrea sa vizitam tot ce e mai important. Cu ajutorul acelui site ne-am facut deja planul pt cele 12 ore de umblat prin Roma, abia astept!
Noi vom innopta intr-un hotel langa aeroportul Ciampino, urmand ca a doua zi, de fapt seara la 21.30 sa luam trenul catre Catania, de la Roma Termini. Bineinteles ca nu putem umbla toata Roma cu valiza dupa noi, deci ar trebui sa lasam bagajele chiar de dimineata, in gara. M-ar interesa daca stii sa imi spui, cum am putea ajunge din Gara Termini la San Pietro, iar seara de la Colosseo la Gara Termini. Cu metroul, oare?

Irina, multumesc si tie pentru detaliile foarte interesante.

Laura si bebitele: Bianca (6 ani si 11 luni) si Ramona (3 ani si 10 luni)
poze_cu_fetele_mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pet.cost2005 spune:

In primul rand, crista (cri-cri) esti tare! Si, ca de obicei, nu te dezminti in ceea ce priveste turismul!

In al doilea rand, sa va spun ce imi place mie cel mai mult in Roma ; Fontana di Trevi si Piazza di Spagna (acolo unde se fac celebrele parade de moda in perioada estiva), scara aceea plina cu flori. Sunt superbe!



Petro



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanicea spune:

carrie
ti-am raspunsul pe cluj rulz. ...dar cama celeasi puncte ca si fetele de mai sus....numai ca mult mai rezumat.

calatorie cu bine! va fi un weekend romantic , cu sigurantza, la cat e de fermecatoare si molipsitoare, roma. eu am fost in vara trecuta si acum in februarie am mai tras o tura. mi-a placut mult si as mai revedea-o ori de cate ori as avea ocazia.

asteptam impresii.

pupici

roxi http://photos.yahoo.com/roxanicea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carrie spune:

multumesc mult de informatiile pertinente, sunteti ca intotdeauna f dragutze.

am sa le "compilez" si analizez si va mai intreb.

cum e vremea la inceputul lui aprilie de obicei?ca sa stiu ce haine sa imi duc, si asa am tendinta sa-mi car tot dulapul indiferent de numarul de zile de concediu

va pup

Cristiana si gagalicea Theodora Alexia (2 anisori si 8 luni)

http://photos.yahoo.com/thea_alexia

la mare 2005 http://www.kodakgallery.com/BrowsePhotos.jsp?&collid=52286767308&page=1&sort_order=0
nasterea papusii :http://www.desprecopii.com/info.asp?id=531

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

Laura nu stiu cum stai cu italiana dar am asa o mare banuiala ca stai bine ... uite aici pagina metroului din Roma ...
http://www.villadilivia.it/metropolitana_di_roma.htm
de la termini la vatican ai metroul linia A , iar la colosseo la termini linia B ... iti iei bilet de la vinzatorii de ziare ca e mai usor si apoi stai linistita toata ziua . Ca sa lasi bagajele la gara costa cam mult, la Bologna era vreo 7-10 euroi o valiza .... si sa le lasi incuiate ca nu se stie niciodata .... cu ce zbori ca daca e charter ( eu tocmai ce am venit plina de nervi din Romania - My air-ul accepta numai 15 kg stiam asta dar nu stiam ca fiecare tb sa fie cu valiza lui si era cit pe ce sa trebuiasca sa mai cumparam o valiza la venetia... ca aveam toate 20 kg pt 2 persoane intr-o unica valiza... !!!). Distractie placuta in frumoasa si insorita Sicilie ... saluta marea si din partea mea .

carrie vremea tb sa fie frumoasa .. deja sunt pomii infloriti pe acolo ... eu am stat si in februarie in pulover la miezul zilei .. deci in aprilie e cam ca in cintecul lui Julio Iglesias ( avril in portugal .... )... acum lasind gluma la o parte ... tb sa fie racoare dimineata si seara si cald la prinz asta daca nu ai ghinionul sa ploua ... oricum o umbrela mica nu strica sa ai la tine. O geaca subtirica si un pulover in plus pe care sa il scoti daca iti va fii cald e ok ... si voua un week end romantic si insorit ....





Cristina

Noi doi... si nu numai


"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."

Mergi la inceput