Diagnostic talus-valus

Diagnostic talus-valus | Autor: caterina71

Link direct la acest mesaj

Fetita mea a fost diagnosticata cu talus-valus.
Este o problema la picioruse: laba piciorului se flexeaza astfel incat poate atinge cu degetele partea din fata de la pulpa piciorului. Medicul ortoped la care am fost ne-a facut atele gipsate pe care trebuie sa le poarte cat mai mult, ca sa se intareasca ligamentele. Ca altel va avea mers de ratusca...

S-a mai confruntat cineva cu asa ceva?

Problema e ca ea nu asimileaza prea bine calciu, desi ia vigantol 1500 UI/zi de 4 luni, iar de 1 luna si cate 1 ml de vitamina C, ambele pentru fixarea calciului. Peste 1 luna vom face analize de sange complete, sa vedem exact ce valori au calciul si fierul.

Din cauza neasimilarii calciului exista riscul ca imobilizarea in atele sa nu-si faca efectul? Si atunci ce variante ar mai fi?

Bine, eu incerc sa fiu optimista in acest moment. Dar n-am gasit informatii pe net despre acesta afectiune, sa pot intelege mai bine.

Ma puteti ajuta, va rog.

Cati si Alexia (24.07.2005)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns eve44 spune:

Si noi am purtat atele de la 5 luni pina la 7 luni .Le puneam doar noaptea ,pentru ca baietelul meu dormea numai pe burtica si atunci piciorusele erau mai mult solicitate .Dupa 2 luni nu a mai fost cazul si vreau sa-ti spun ca a mers f bine in picioare .Are piciorusele drepte ,chiar s-au mirat si doctorii cit de bine a evoluat .Cit despre calciu nu stiu ce sa-ti spun noi am luat de la 2 luni dupa schema facuta de medic .
Doar medicul iti poate spune mai multe .
Eve44


Cu penele altuia te poti impodobi ,dar nu poti zbura.L Blaga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniella4 spune:

E foarte bine ca veti face analize ale sangelui..dupa asta va veti putea orienta mai bine.



Daniella, mama lu'Alexis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cloreta spune:

Fetita varului meu a purtat atele - erau ca niste jumatati de cizmulite cu niste cureluse - si avea rahitism proununtat. I-au facut D3 injectabil ca nu facea fata cu Vigantotul. Acum fetita este foarte bine, arata grozav si tine picioarele drepte.

Pozele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitz spune:

Si fetita mea a avut talus - valus dar din fericire a fost diagnosticata inca din maternitate asa ca am inceput tratamentul de la 2 saptamani. A fost nevoie doar de 10 sedinte de kinetoterapie (inclusiv masaj) si a purtat vreo 2 saptamani o fasa elastica pe piciorusul cu probleme. Acum, in cazul tau nu stiu ce sa zic. Daca vrei pot sa-ti dau adresa cabinetului si nr telefon al doctoritei, care mie mi s-a parut extrem de draguta, macar s-o suni poate iti da vreun sfat profesionist.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilach spune:

Si baiatul meu s-a nascut cu laba unui picior asa, insa aici medicii mi-au recomandat sa nu fac nimic ca isi va reveni. L-am dus la citiva medici ortopezi si toti au avut aceeasi parere. Singurul lucru recomandat a fost sa-i fac masaj pina cind se va ridica singur in picioare. Asta a fost tot ce am facut si pe la sapte luni s-a ridicat in picioare in patut ...se vedea ingrozitor...dar avea sperante ca totul va fi bine...si credeti-ma ca totul e ok...incet incet se observa cum laba piciorului se indreapta la pozitia normala. Astazi are 14 ani si ...si nici macar o urma din ceea ce a fost.

"Un sfirsit e un inceput..."

ella&com.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aprilie1976 spune:

Si fetitza mea a avut asa ceva la ambele picioruse. Cica de la pozitia in burtica.(ca nu a avut loc) bang]Am facut de la 2 saptamani masaj la un kinetoterapeut si dupa o luna juma a fost bine. Am fost si la control la ortoped, a zis ca nu e perfect dar ca nu ii pune nimic la picioruse ca are curba (imi scapa cum ii zice) la talpa f dezvoltata (probabil de la masaj) si nu e nevoie ca cica se compenseaza. Asteptam sa mearga sa vedem. Speram sa fie bine. Noi cu calciul nu am avut probleme.
Eu zic sa nu iti faci probleme ca asta se rezolva. Sanatate.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caterina71 spune:

Va multumesc pentru raspunsuri. Peste 2 saptamani mergem iar la control si-l voi intreba pe dr. sa ne recomande un kinetoterapeut. Eu ii fac masaj de aproape 3 luni, dar probabil ca nu are efect.

Sanatate maxima voua si puiutilor!
Cati si Alexia (24.07.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanielaAB spune:

Buna Cati,am cautat subiectul postat de tine, pentru ca si eu ma confrunt cu aceiasi problema.In primul rand vreau sa te intreb ce mai face fetita ta, este mai bine?Cum te-ai descurcat cu atelele si cat timp le-ai tinut?
Fetita mea are 6 luni jumatate si a fost diagnosticata cu talus valus.Eu nu prea stiu ce inseamna(dar voi cauta pe net), dar am observat ca isi tine piciorusele indreptate inspre interior.Nu inteleg insa, de ce dr i-a facut atele care sa-i tina piciorusele tot asa, adica inauntru!!Nu mai stiu ce sa cred.
Daniela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadina spune:

quote:
Originally posted by caterina71

Va multumesc pentru raspunsuri. Peste 2 saptamani mergem iar la control si-l voi intreba pe dr. sa ne recomande un kinetoterapeut. Eu ii fac masaj de aproape 3 luni, dar probabil ca nu are efect.

Sanatate maxima voua si puiutilor!
Cati si Alexia (24.07.2005)


Si noi am facut aproape doua luni de masaj. La inceput mergeam zilnic la Kinetoterapeut, apoi de cateva ori pe sapatamana. Intre timp ne invatase pe noi sa-i facem masajul. Nu e f. greu, dar trebuie sa-ti arate specialistul si trebuie sa ii faci exact cate ore iti spune. Apoi copilul trebuie prezentat periodic la ortoped pentru a evalua riscul de displazie. Noi am avut si risc de displazie, motiv pentru care 2 luni a purtat Ham Pawlick. Acum e bine sanatoasa si fuge de abia putem tine pasul.
Sanatate multa!
Nadina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanielaAB spune:

Am mai fost la un dr, si acesta mi-a spus ca nu are nici un talus varus.Acum nu stiu ce sa fac, sa-i pun atelele date de primul dr sau nu?Voi ce ati face?
Daniela

Mergi la inceput