Rog retete pt diabet!

Rog retete pt diabet! | Autor: anyc79

Link direct la acest mesaj

Tatal meu (50 de ani) a fost depistat de cateva zile cu diabet(240 in loc de 110 maxim). Mama nu stie ce sa-i gateasca pt diabet si ma gandeam ca poate ma ajutati cu retete, va rog!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

RULOURI DE VITEL CU PASTE LATE

300gr frunze de spanac
8 snitele de vitel (cca70gr)
3 linguri ulei de masline
4 lingurite mustar
2 catei usturoi
1 bucata mozzarella (125gr)
2 linguri unt
2 linguri faina
400ml sos pt. friptura din comert
150 gr paste
2 rosii

Frunzele de spanac se pun intr-un vas cu apa fierbinte. Acopera-l si lasa-l sa se opareasca. Apoi lasa-l sa se scurga intr-o sita. (Acuma exista si-n comert spanac la conserve. Poti folosi din acela.)
Unge carnea cu 2 linguri ulei si bate-o, apoi unge fiecare felie ci 1/2 lingurita mustar. Toci usturoiul. Mozzarella taie-o cubulete. Spanacul toaca-l. Si presara-l peste bucatile de carne. Adauga deasupra mozzarella, usturoiul si condimenteaza cu sare si piper. Ruleaza carnea si fixeaz-o cu scobitori. Da-o prin faina, asa rulata si prajeste-o in restul de ulei. Adauga sosul pentru friptura si lasa sa fiarba acoperit, cca 20 min, la foc mic. Daca e nevoie mai adaugi apa.
Fierbi pastele in apa cu sare. Tai rosiile felii. Si servesti rulourile cu sos si paste late peste care presari patrunjel si felii de rosii.


Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

MAR COPT CU FRISCA SI NUCI

100gr nuci
60gr caise confiate
2 portocale
1 lingurita scotisoara
vanilie
indulcitor lichid (cateva picaturi)
4 mere mari
200gr frisca dietetica

Incinge cuptorul.
Macini 50gr nuci si caisele confiate. Storci o portocala si amesteci sucul cu nucile, caisele, scortisoara, 2 picaturi de vanilie si indulcitorul.
Speli merele si el indeparteti cotoarele. Le umplii apoi cu amestecul asta. Le pui intr-o tava unsa si le dai la cuptor 35 min.
Intre timp toci restul de nuci, storci cealalta portocala si amesteci sucul cu nucile. Bati frisca cu vanilie si cu restul de nuci.
Asezi merele pe farfurie si le garnisesti cu frica respectiva.


Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

O sa-ti mai scriu, ca acuma nu mai prea am timp, dar mai am cateva retete.

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anyc79 spune:

multumesc mult de tot! astept si alte retete!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen_Marieta spune:

Gaina/pui pe pat de legume
1,5 gaina/pui
750g cartofi
500g morcovi
300g ceapa
2 ardei iutzi(chili praf)
1 capatzīna de ustroi
1/8 vin alb(nu neaparat)
60 ml ulei de masline


se curata ceapa ,cartofii si se taie īn jumatate ,de a lungul.Morcovii s ecurata si se taie īn felii groase 1-2 cm.Se taie gaina/puiul īn bucati se sareaza dupa gust.Se pune īntr-o tava mare si adīnca cartofii,iar desupra se aranjeaza bucatile de pui si printre ele,ceapa,morcovii,ustroiul tocat,ardeii iutzi taiat marunt, si verdeata.Uleiul de masline se toarna deasupra.
Se īncalzeste cuptorul īn prealabil la 220°C.Se pune tava pe treapta cea mai īnalta posibil īn cuptor se da cuptorul la 250°C si se lasa asa 10 minute sa se rumeneasca.Se scoate afara se toarna si vinul alb peste si se mai lasa 1.45/h.daca se rumeneste prea tare se mai poate acoperi cu folie de aluminiu.

Mama mea are diabet, daca mai aflu retete ti le trimit. Sper sa-ti fie de folos.

Mergi la inceput