aluat pizza
buna fetele!
stiti cumva o reteta de aluat de pizza ...daca se face si repede si usor si iese si pufos si gustos ar fi super...
multzam fain!
congelat si ditamai vlajganu' David (1 dec. 04)
GALA PURADEILOR NOSTRI
Raspunsuri
miria_cristina spune:
500gr.faina
1 cub drojdie
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
5 linguri ulei
250ml apa sau lapte
Se pune faina intr-un vas, se adauga drojdia dizolvata in lapte cu zahar, se adauga sarea si se framanta totul.
Restul cred ca-l stii. Adica intinzi foaia de aluat se pune sosul pt. pizza in strat f. subtire si de-asupra lui pui tot ce vrei si ce-ti place si...ce ai.
Din acest aluat eu fac minipizze! O nebunie!
Tu, depinde cat de mare vrei pizza, poti sa injumatatesti cantitatile.
Fac in felul urmator, asta in caz ca vrei sa incerci si ca mine:
ung masa cu ulei, si intind aluatul, il pregatesc asa cum ti-am explicat mai sus, dupa care il rulez. Il ung pe de-asupra cu lapte, il tai in felii groase de 1-2cm, le pun pe o tava unsa si le dau la cuptor.
Ce iese ar trebui sa...gusti!
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
fulguletz spune:
multumesc miria, pare f simplu de facut...o sa-ti zic cum a iesit...
cred ca am as fac din jumate de cantitati...
dar nu se mai lasa aluatul la crescut?
miria_cristina spune:
Nu.
Daca vrei o pizza rotunda si mai medie. atunci poti face din 1/2 cantitati.
Dar mult mai interesant si mai comod (pentru mine) este sa fac mini pizze, adica sa le rulez si sa le tai inainte de-a le pune la copt. Cand ai chef sau mai multe persoane fa asa sa vezi ce surpriza o sa ai!
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
corinadana spune:
Miria, cat trebuie sa framanti aluatul? Si ziceai de mici pizza. Eu uite ce am inteles rulezi aluatul il tai felii, sub forma asta le poti pastra in congelator, si cand vrei sa le faci le incarci si le bagi la cuptor. E bine ce am inteles?
corinadana mama Ralucai www.ralucaostoia1.exploretalent.com
Iubika spune:
Chiar acum 2 zile am facut pizza si m`am jucat putin cu aluatul.
- faina
- sare
- apa calduta amestecata cu ulei
- si am pus un plic de praf de copt in loc de drojdie
A iesit foarte pufos si gustos
SevdiklErim arasiNda en Sevdigim kim bilIyor musuN?
miria_cristina spune:
CORINADANA - "framantat bine" inseamna sa amesteci toate ingredientele ca sa devina o coca moale si buna de intins. Nu se framanta ca painea sau cozonacul in nici un caz! E mult mai usor! Si nu trebuie lasat la dospit.
Hai, ma fetelor, ca nu m-am exprimat asa prost! Este o reteta simpla si tare buna si foarte estetica!
Nu se lasa nimic la congelator!
Repet metoda de preparare:
dupa ce ai amestecat toate ingredientele si se face o coca buna de intins, ungi masa cu ulei si cu sucitorul faci o foaie ca de placinta. O stropesti cu putin sos de piza si, apoi o umpli cu tot ce vrei tu: ciuperci, cascaval, sunca, masline...Incepi sa o rulezi de la un capat pana o faci un sul (umplut, fireste). O tai in felii groase de 1-2cm si o ungi cu apa sau lapte pe deasupra. In tava unsa pui aceste felii ca pe niste "farfuriutze" si le dai la cuptor pana se rumenesc.
Gata!
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
gegea spune:
Eu fac aluatul de pizza din
2/3 oua (de preferinta, se bat mai intai albusurile),
2 cani lapte,
2 cani faina,
cateva linguri smantana,
1 lingurita bicarbonat stins cu zeama de lamaie/otet,
sare, piper, alte condimente, dupa gust.
Aluatul trebuie sa aiba consitenta unei smantane mai groase si, evident, se mesteca cu lingura, nu se framanta.
Noua ne place mult cum iese asa.
roxanaz spune:
Aluat de pizza italian www.mangiarebene.com/accademia/primi/polenta_pizza.html" target="_blank">sursa si o carte de retete "100 migliori ricette di pizza":
500 g faina
30g drojdie proaspata (sau un pliculet drojdie uscata)
250ml apa calduta
o lingura ulei de masline
o lingurita de sare
se amesteca drojdia cu o lingura de faina in putina apa calda pentru a obtine un amestec omogen care se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.
puneti restul de faina intr-un vas (sau in robot) si in mijloc turnati amestecul de drojdie, sarea, uleiul si framantati pana devine un aluat elastic si fin. se pune la crescut intr-un vas presarat cu faina, acoperit cu un servet umed. dupa 2 ore aveti un aluat crescut care se intinde pe planseta cu mainile presarata cu faina sau direct in tava.
Roxana
fulguletz spune:
multzam fetele entru raspunsuri!
sper sa iasa ceva...
miria, de data asta intentionez sa fac pizza normala dar o sa incerc si minipizza dupa reteta ta la un moment dat...nu de alta, dar sunt curioasa cum o sa arate...din ce zic tu, mie mi se pare ceva gen rulada
dar cand pui rulourile in tava, nu se scurge umplutura?
Balbina spune:
Fulguletz, prinde si de la mine o reteta de aluat pentru pizza, am facut de 3 ori dupa ea, iese tare bun.
Se numeste Aluatul fals dospit al lui Dr. Oetker
150 g brinza de vaci
6 linguri lapte
6 linguri ulei
1 lingurita sare
300 g faina
1 pliculet (10 g) praf de copt
Se amesteca intr-un vas brinza, laptele, uleiul, sarea/zaharul. In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in pasta de brinza si se framinta, dar nu prea mult, efectiv citeva minute, cit nu se mai lipeste aluatul de miini.
Observatia mea: daca brinza e mai mult uscata decit cremoasa, merge mai putina faina.
In afara de pizza, am facut cu acest aluat placinta cu brinza, uite niste poze, ca sa vezi cum creste la copt: inainte de cuptor si dupa.
------------------
Numai bine,
Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)
P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!