Editare video (compresii, decupari...)

Editare video (compresii, decupari...) | Autor: daniella4

Link direct la acest mesaj

Link-uri despre editarea video:
Discutie la SoftPedia

Am cateva filmulete (facute de mine cu fiu-miu in rolul principal)facute cu un ap foto digi si as vrea sa le prelucrez putin (sa le leg intre ele, sa mai scot niste cadre etc).

Stiti niste programe pt asa ceva..mai pt incepatori?

..si a doua intrebare, ap. foto face doar filmulete fara sunet, exista posibilitatea sa adaug eu ceva efecte sonore?

Multumesc

Daniella, mama lu'Alexis

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maria2mami spune:

Aparatul meu foto digital Ben-Q...face filmulete de 10 minute, destul de clare, au si sunet.....si mai o folosesc si pe post de web cam.

Nu stiu sa existe posibilitatea sa adaugi vocile voastre pe filmulet pt ca nu suntem profesioniste(ma gandesc ca nu lucrezi la radio sau tv sau ai acasa studio ) dar cu efectele sonore s-ar putea sa te descurci.....
Mai asteptam pareri...........

Sanatate multa

[INGERASA MEA]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingerash spune:

cauta pe google informatii despre asa ceve intai, si daca vezi mentionat vreun program incerci sa-l downloadezi, desi nu stiu cu s-ar putea prelucra filmuletele (cu ce program)

Nu înceta niciodata sa zâmbesti, nici chiar atunci când esti trist, pentru că nu se stie cine se poate îndragosti de zâmbetul tău!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laureta spune:

http://www.ulead.com/vs/(e cu plata da poti sa te joci la free trial)

http://www.flaskmpeg.net/

http://www.chip.ro/revista/martie_2001/60/fascinatia_filmului/8496

Bafta

Laureta si galusca Inisa(10 iunie 2004)www.babiesonline.com/babies/i/inisa/" target="_blank">
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxi23 spune:

incearca programul nero 7, sectiunea edit movie, doar ca nu prea e de incepatori... Si oricum o camera difera de alta, in functie de model, marca si tu nu prea dai detalii

http://community.Webshots.com/user/roxi_vasi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniella4 spune:

Nu cred ca are mare imporanta aparatul cu care sunt facute filmuletele, e o Canon PowerShot A 410.

Daniella, mama lu'Alexis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kateryna spune:

Incearca cu adobe premiere. E mai greu de folosit la inceput, dar te prinzi destul de repede despre ce e vorba. E interesant mai ales pentru ca te lasa sa adaugi destule efecte.

Nunta noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

daniella ... trebuie sa ai Cd-ul aparatului prin care descarci pozele sau filmele pe calculator. Pe cd-ul asta din cite stiu eu (am si eu un Canon ) exista un program numit Quick Time cu ajutorul caruia poti lipi filmuletele si adauga muzica sau orice fisier mp3.

Cristina

Noi doi... si nu numai

"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalin spune:

Subiect initial: "Editare video"
postat de Oana, 28/01/2006, 11:58:00

Cum se comprima niste fisiere avi capturate de pe o camera video? Adica ce fel de programe se folosesc pentru a le comprima de la marime mare la una mai mica?

Oana

raspuns postat de roxi23, 28/01/2006, 22:41:05

cauta pe google sau in reteaua ta mpeg to avi sau formatul filmului tau to avi. Instaleaza prograMul si urmeaza pasii programului reespectiv. Unul dintre programe e cucusoft avi to dvd

raspuns postat de radu300, 08/02/2006, 06:18:55

Impreuna cu camera ta sau cu DVD playerul ai primit si un programel care face acest lucru. Sigur poti incerca cu Ulead sau Pinnacle dintre cele mai facile. Ulead Movie maker sau ceva de genul asta vine frecvent impreuna cu DVD - RWul

raspuns postat de Oana, 08/02/2006, 07:13:36

Nu stiu daca am primit impreuna cu dvd-ul un astfel de program dar o sa caut. Eu m-am chinuit cu o versiune de Ulead (7 parca) pana acum dar merge foarte greu treaba. Mi le captureaza dar uneori filmul iese cu intreruperi de imagine. Sau am mai patit ca mi-a ciopartit filmul adica in loc sa imi scoata un singur fisier avi mi-a scos mai multe filmulete mai mici desi eu nu cerusem asa ceva, o eroare in orice caz... O sa mai studiez problema sa vad poate imi instalez o alta versiune mai noua de Ulead. Pinnacle se poate downloada free sau trebe platit?

Daca tot s-a mai editat topicul si a aparut iar, sa zic ce am mai facut. Am reusit pana la urma sa imi prelucrez toate filmuletele de pe camera video cu ajutorul programelor Pinnacle si Ulead, iar cu Virtual Dub le-am comprimat, adica le-am adus la o marime mai mica sa nu imi ocupe prea mult spatiu pe hard. Toate mi-au iesit bine in afara de unul care are intreruperi de imagine. Ma rog asta cred ca este din cauza procesorului meu care e AMD si am inteles ca imi trebuie un procesor Intel mult mai bun pt. astfel de activitati.

Oana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalin spune:

Subiect initial: "Program de taiat filmulete cu extensie avi!"
postat de patriciaRO, 09/04/2006, 23:27:48

Stiti de unde se pot lua? Aveti idee?
multumesc mult de tot!

Beatrice

raspuns postat de Veve, 10/04/2006, 04:28:34

Incearca www.virtualdub.org/" target="_blank">Virtualdub-ul.Eu l-am folosit in trecut si mi s-a parut destul de simplut.(deschizi programul/file/open video file;alegi filmuletul pe care vrei sa-l ciopartesti si pe scala aia de sub imagine alegi fragmentul pe care vrei sa-l decupezi(misti butonasul ala la secventa unde vrei sa-nceapa filmul si apesi penultimul butonas de jos,apoi muti la secventa unde vrei sa se termine si apesi ultimul buton-trebuie sa-ti apara selectat fragmentul pe care vrei sa-l separi de rest);apesi sus video/direct stream copy/audio/direct stream copy/file/save as avi,alegi locul unde vrei sa-l salvezi si apesi "save").Simplu,nu?)

Irina

raspuns postat de patriciaRO, 10/04/2006, 09:43:53

A multumesc mult. Vad ca are si alte optiuni care ma mai interesau si anume sa salevezi din mpg in avi. Ceea ce este superrr!

Multumesc inca odata!

Beatrice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Taty spune:

Am o camera video Sony DVD 202E si vreau sa va intreb cum pot copia filmele de pe DVD in calculator. Mi s-a recomandat programul SONY VEGAS, dar am gasit doar varianta trial, care insa nu este completa si nu imi serveste mai deloc.

Stie cineva un alt program de editare video?

Multumesc anticipat!

Mergi la inceput