Constipatia, cum scapam de ea?

Constipatia, cum scapam de ea? | Autor: cristina_p76

Link direct la acest mesaj

Buna ziua, am cca 14 sapt si de cateva zile m-am captusit cu constipatie. Care sunt efectele nocive ale constipatiei asupra fatului si cum scapam de ea?
Cine a mai trecut prin astfel de episoade v-as ruga sa imi spuneti cum ati scapat.
Mentionez ca de mic copil am suferit de constipatie.Nu ieseam afara cate o saptamana desi incercat toate metodele: lapte cu mar si rosii, compoturi si alte combinatii periculoase. Ieseam in final cu purgative.
In ultimul timp insa reglasem problema cu tigara si cafea, dar cum acum m-am lasat si de una si de alta problema a revenit.
Please help!


Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Constipatia e foarte frecventa in sarcina si din pacate nu prea ai ce face, medicamente nu prea ai voie sa iei. Incearca metodele naturiste si ceea ce ai prin casa: pere, prune, lapte cu miere si tarte de grau,iaurt,multe lichide, o gura mica de cafea dimineta (daca ajuta)> Si eu am fost la fel si m-am ales cu niste hemoroizi... Bebele NU e afectat de constipatia ta, el isi vede linistit de treaba.

Claudia, Matei (15.12.2003) si Mara (30.08.2005)
Poze Mara si Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doublemom spune:

In toate farmaciile se gaseste un laxativ vegetal numit Herbolax. Nu provoaca contractii. Eu am vazut initial reclama in revistele pt mamici si mi-am intrebat medicul care a zis ca e ok folosit max o data pe sapt. constipatia ta nu il afecteaza direct pe bb dar tu te incarci cu toxine si nu cred ca e foarte sanatos.

Miha 32+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

la mine functioneaza laptele cald +mierea contra constipatiei.

sau cafeaua cu lapte dar la asta am renuntat acum.




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ama_kaly spune:

Miere sau apa plata dimineata pe stomacul gol,lapte cu miere, grau fiert cu miere,activia cu germeni de grau,fructe uscate iar daca toate astea nu au rezultat,poti incerca un laxativ cu glicerina sau Dufalac sirop-laxativ(mie astea doua din urma mi le-a recomandat dr ca nici eu nu iesisem afara de cateva zile) in cazul in care constipatia dureaza de mai mult timp si metodele de mai sus nu dau "randament" Bafta!io 26+ cu Seby
Poze cununie
Poze mami si bebe
Poze Craciun,Revelion si cu burtica Bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mandyksch spune:

La mine au functionat f. bine prunele uscate sau confiate cum li se mai zice.

Mandy si Krisztián (23.10.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Valenka spune:

Mie mi-a recomandat dr sa incerc cu taritze sau cu lactoza...sau poti lua seminte de in maruntite...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Eu, care am o constipatie f.f.f. rebela, adica nu prea se lasa la nimic, de muuuuulti ani de zile (cam de... 35 de ani!), am rezolvat mai nou problema cu prune uscate. Eu mor de pofta lor si sufeream ca aic nu gasesc. Pina cind... am dat de ele, la punga, si destul de ieftine. Si de atunci nu ma mai opresc! Si mi s-a "rezolvat" constipatia, in sexul ca cam de 2-3 ori pe saptamina! Pentru mine e maaaare realizare!

Succes!



Simina & Andrei (Deiutzu) & Raluca

Virsta bebe2
Virsta Deiu


Home, wherever you are...

Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities
Noi 3, cu Raluca in burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

Pe moment poti rezolva(tinand cont ca ai probleme de mica) cu multe fructe: mere(papa cam 1-2 kg seara iar dimineata te eliberezi), portocale(la fel), kiwwi si muuulta apa plata.

Apoi incearca sa eviti ac. problema consumand zilnic apa plata(cel putin 2,5 iarna dar pt. ca esti cu bebe la purtator cantitate tb. sa fie mai mare), consum de fructe(0,5 kg zilnic sau mai mult) si legume, supe. Evita mancarea uscata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina_p76 spune:

Fetelor multumesc din suflet.O sa-mi fac stoc de miere ca nu am in casa, prune, mere si celelalte ingridiente. Surprinzator pentru mine care nu prea reuseam cu remediile naturiste , am mancat un mar aseara si azi dim am iesit din baie victorioasa.
Multumesc, sarcini usoare si bebei sanatosi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bibi spune:

dau si eu o parere, destul de avizata avand in vedere antecedentele mele, plus ca acum sunt insarcinata din nou in 8 saptamani.
postez aici informatii culese de pe net, dar inainte cateva concluzii cu caracter de reguli ferme:
- minim 2 litri de apa/lichide pe zi, dar obligatoriu in fiecare zi
- scaun obligatoriu in fiecare zi, de preferat dimineata - orice zi in care nu aveti scaun e o batalie pierduta. cu cat materiile fecale stau mai mult in colon cu atat mai mult se deshidrateaza(pierd apa) si scaunul are consistenta prea mare;
- miscare in fiecare zi(mers pe jos, putin pe bicicleta, ma rog orice fel de miscare)
- dimineata pe stomacul gol se bea un pahar de apa in care de seara s-a pus o lingura de tarate( se gasesc la plafar, e cca. 15.000 lei o punga de cca. 500 grame) si se ia o lingurita de miere;
- dimineata si seara se bea un pahar de suc de portocale, proaspat stoarse;
- seara se bea un pahar de lapte foerbinte in care se pun doua linguri de tarate de grau si o lingurita de miere;
- se consuma numai paine graham sau de tarate/neagra
- nu se consuma mezeluri
- nu se consuma- mustar, usturoi, piper, maioneza
- se mananca fructe cat mai multe( mai putin banane, si atentie si perele se digera destul de greu)
- dimineata luati o pastila de concentrat de otet de mere ce mai contine vitamina C si E( ambele recomandata in sarcina) de la firma Harmony line- otetul de mere ajuta digestia;
- igiena intima e foarte importanta- dupa scaun nu folositi hartia igienica, ci spalati-va cu apa calduta cu sapun lichid cu PH neutru

Una peste alta asta e regimul meu in fiecare zi, dimineata ma scol cu cel putin o ora si jumatate ianinte sa plec de acasa si ma asigur intotdeauna ca am timp suficient sa stau si pe buda.

Aici, informatii de pe net:
Digestia dificila - luati, inainte si dupa masa, cate un sfert de pahar de apa, in care a fost diluata o lingurita de otet. Otetul stimuleaza salivatia, secretia de sucuri gastrice si mareste peristaltismul tubului digestiv. De asemenea, imbunatateste metabolismul lipidelor, substante care sunt cel mai dificil de digerat si asimilat.



Stimate domn, schimbarea mediului de viata si lipsa scaunului zilnic au dus in timp la aparitia hemoroizilor. Era bine ca, printr-un regim igienico-dietetic stabilit in urma cu doi ani, sa nu se fi ajuns la hemoroizi, fiindca este mai usor sa previi decat sa tratezi. Faptul ca a suferit o interventie chirurgicala si este propusa pentru a doua nu trebuie sa va ingrijoreze foarte mult. Sotia dvs. trebuie sa aiba incredere si sa urmeze cateva sfaturi.
• Confort psihic: gandire pozitiva, ca totul va fi bine, ca Dumnezeu va alege calea cea buna, intregul organism fiind guvernat de sistemul nervos. Factorul psihic in vindecare are rol primordial.
• In fiecare dimineata, pe stomacul gol, va lua 1 lingurita de miere naturala si un pahar cu apa la temperatura camerei.
• Sa consume cel putin 2 litri de lichide zilnic, sub forma de apa, supe, ciorbe cu bors natural, compoturi naturale.
• Alimentatia pe care o prefera, dar cu evitarea alimentelor afumate (potential cancerigene), grase, condimentate, cafea in exces. Trebuie sa-si testeze singura organismul, pentru a observa ce aliment ii face bine si ce ii face rau, pentru a-l evita.
• Legume si fructe proaspete, dar si prune uscate, stafide, smochine, curmale, banane (se pot combina cu lapte dulce).
• Gimnastica zilnica pentru musculatura perineala (se contracta cel putin 5 minute muschii fesieri).
• O baie calduta la sezut, cu ceai de coada-calului, pelin si busuioc inainte de culcare, in fiecare seara, dupa dus. Daca hemoroizii nu sunt iritati, se poate face o spalatura usoara si interior (in functie de starea locala: inflamatie, durere).

Un nou raspuns pentru DOBRINA ANGELICA - Craiova, F. AS nr. 313)
Se amesteca 2 linguri de tarate de grau cu 1 lingura de miere de albine si o ceasca de lapte fierbinte. Se administreaza pe stomacul gol. Vindeca chiar si scaunul cu sange. Pentru inceput, ar fi bine sa se consume si seara, dupa masa. Vindeca sigur.


Constipatia
Constipatia este o afectiune digestiva dintre cele mai frecvente, constand in evacuarea intarziata, la mai mult de 24-48 ore, uneori cu mare dificultate, a continutului intestinal.
Cauzele constipatiei functionale
¥ Alimentatia cu exces de carne, saraca in cruditati, legume si fructe, care asigura evacuarea ritmica a colonului. Lungimea intestinelor la om este structurata pentru hrana vegetala; homo-erectus a fost exclusiv culegator de plante, legume si fructe.
¥ Neglijarea actului fiziologic al golirii intestinului (act reflex-controlat) din jena exagerata, pudoare, comoditate, nerespectarea unei ore fixe s.a.
¥ Lipsa activitatii fizice zilnice, a unui program de educatie fizica.
¥ Obiceiul de a consuma apa putina, din prejudecata ca excesul de apa duce la hipertensiune, sau din lipsa senzatiei de sete.
La fel de gresit este ca in curele de slabire sa nu se consume apa, desi se stie ca fara apa suficienta nu pot fi formate fecalele definitive, mai ales la cei cu un colon "vorace", ce absoarbe aproape tot.
¥ Excesul de laxative sau purgative pe care bolnavii le consuma zilnic perpetueaza o constipatie in cadrul "bolii laxativelor".
¥ Administrarea medicamentelor antispastice, a celor contra tensiunii arteriale marite, antiastmatice, scad mobilitatea intestinelor, ingreunand tranzitarea bolului fecal.

Pacientii constipati, indiferent de cauza, pot acuza dureri vagi abdominale, balonare, flatulenta suparatoare, dureri de cap mergand pana la migrene chinuitoare, greturi, scaderea poftei de mancare, au limba incarcata cu depozit albicios, gust amar, respiratie urat mirositoare, insomnie, astenie fizica, depresie, chiar anxietate. Materiile fecale, cand sunt evacuate la peste 3-4 zile, sunt in cantitate mare - uneori peste 5 kg (!) - sunt dure, cu aspect de masline, uneori de forma plata sau creion (in cancerul de colon), uneori cu urme de sange si urat mirositoare, datorita putrefactiei. Recomandarea de a privi diferitele aspecte ale fecalelor poate parea un gest dizgratios, dar el este foarte util pentru descoperirea timpurie a unor boli, nu lipsite de gravitate, pentru care trebuie apelat la medic.

¥ Pastrarea reflexului matinal defecator, la ora fixa, pe o durata de 10 sau chiar 30 minute, pentru una sau doua "tentative", efectuate cu rabdare.
¥Combaterea sedentarismului, printr-o activitate fizica zilnica.
¥ Masarea foarte usoara a abdomenului, urmarind tractul colonului, pornind de la stinghia piciorului drept pana in stanga, jos, a abdomenului, se ridica palmele si se reia parcursul timp de 10-15 minute.
¥ Renuntarea la purgative si ceaiuri laxative care produc iritarea mucoasei si a terminatiilor nervoase, precipitand in timp procesul de cancerizare al polipilor.
¥ Consumul de apa, in cantitate sporita, se justifica prin observatia ca la un grup de persoane in varsta medie de 85 de ani, un consum zilnic de 2,5 l apa simpla a inlaturat constipatia la 95% din cazuri. In unele afectiuni decompensate (insuficienta cardiaca, renala, hepatica) trebuie tinut seama de diureza din ziua precedenta si sa nu se adauge mai mult de 500 ml apa fata de cantitatea de urina eliminata in ultimele 24 de ore. In rest, pentru persoanele de 50-60 kg, se recomanda un consum de 1,5-2 l de apa in 24 de ore, in ritm de o cana in 2-3 ore, la temperatura camerei.
¥ Mestecarea suficienta a alimentelor este absolut necesara. Clisma evacuatoare, cu 1-1,5 l de apa la 38¡C, la care se adauga doua lingurite de sare (nimic altceva), trebuie efectuata prudent si numai ocazional, pentru a nu constitui inceputul constipatiei cronice prin "tocirea" reflexului de defecare. La copilul mic, se foloseste para din cauciuc, apa in cantitate redusa, sare in aceeasi proportie (folosirea de laxative este o greseala).
¥ Femeia gravida constipata, neputand elimina toxinele, poate ajunge la sarcina toxica, prezentand: varsaturi, edeme, oboseala, indigestii, migrene, suferinte ce pot fi evitate prin prevenirea constipatiei. ¥ Evitarea alimentelor constipante (orez, morcov fiert, carne in exces, paine alba, lactate, alimente fara fibre dietetice) mai ales de catre persoanele care stiu ca intampina dificultati cu scaunul zilnic. Tratamentul igieno-dietetic. Regimul alimentar are rol important in tratarea bolii. Acesta trebuie sa cuprinda in special alimente ce contin fibre, legume, fructe, prune uscate oparite, salata, putina varza acra, paine intermediara. Alimentele trebuie introduse in cantitati mici, progresiv, pentru a obtine tolerarea lor, iar la cei care nu le suporta ca atare, sa le consume o perioada fierte, fara a renunta insa definitiv la cruditati, la tarate si grau incoltit. Hipocrate, parintele medicinii, scria cu doua milenii in urma: "hrana ta va fi medicamentul tau".
Nu se recomanda dovleac, conopida, tomate; laptele de vaca sa fie acidulat; se va asigura un volum mare de alimente ingerate, dar in mai multe mese. Suferintele anale provocate de constipatie se trateaza cu bai calde de sezut (musetel, bicarbonat, galbenele), respectand o igiena locala riguroasa si reducerea prolapsului rectal, daca este cazul.



Succes!!!


Bibi si David (08.07.2003)
http://community.webshots.com/user/bgoran

Mergi la inceput