Totul despre Vaccinuri

Raspunsuri - Pagina 27

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns creem spune:

Citat:
citat din mesajul lui ali

Avem un baiatel de 4 luni si 2 sapt.
Miercuri am luat vaccinul de 4 luni.Am cumparat Pentaxim pentru a fi siguri ca nu facem febra.Problema e ca de cand a luat vaccinul mananca foarte rau.Nu stiu ce sa mai fac.Imi vine sa plang cand vad ce putin mananca.
E normal ce se intampla?Ati mai patit si voi asa ceva?


ali


Noi am patit-o dupa vaccinul de 2 luni 9am facut infanrix tot pentru a preveni efectele adverse, dar degeaba). Nu mai vroia sa suga deloc, o alaptam doar in somn. Si-a revenit cat de cat abia dupa vreo doua luni, dar si acum mananca foarte putin comparativ cu ceilalti copii. Tare ciudate reactii ...

Ecaterina o mamica fericita de MARIA SOFIA (7.11.2007) cu (26.05.2008)

Poze Maria Sofia

www.youtube.com/watch?v=UDawnIQuTRU" target="_blank">uite ce fac eu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

Citat:
citat din mesajul lui ancadragoman

Citat:
citat din mesajul lui SIMONABB

Ati auzit de vaccin antipneumococi ?
Am inteles ca se face la 7 luni. A facut cineva ?
Multumesc

Simona
http://community.webshots.com/user/simonabb


Prevenar am facut si noi la 9 luni prima doza si urmatoarea o facem la 1 an si o luna ,in total se fac trei dozenoi am facut 4 doze de Prevenar: la 3,4 5, si 12 luni, concomitent cu infarix-ul hexa...

se pare ca nu-i regula

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns torna spune:


Cine imi poate spune daca la momentul asta se gaseste pe piata Infanrix trivalent (doar DTP)?

Voi ce vaccin ati facut copiilor la 2,5 ani?


Copilul meu a facut pana acum vaccinurile din gama Infanrix, iar acum urmeaza rapelul de la 2,5 ani.
Medicul de familie mi-a zis ca nu se gaseste Infanrix doar cu DTP, si ca fie vom face vaccinul de la stat, fie nu-l facem deloc.
Daca totusi se gaseste pe piata varianta Infanrix, parca as prefera-o.

Va multumesc anticipat pt. raspunsuri.
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikolett2445 spune:

torna deja a intrat noua schema de vaccinare ,se va mai face vaccinul de la 2,5 ani?? eu am inteles ca o sa-l facem la 4 ani?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RAMONELLA spune:

Fetelor,cand se face ROR-ul trebuie sa treaca o luna de la cel precedent???Acum 2 saptamani am facut Pentaximul,la un an,si ne-a chemat la 2 saptamani dupa sa facem ROR-ul.O alta doctorita de familie mi-a zis ca trebuie sa treaca o luna pana se poate face.Acuma eu pe cine sa cred???

Ali si noi dupa ce am facut Pentaxim la 2 luni am inceput sa papam rau.De atunci tot asa suntem.

Ramonel,mami de Bea(08.11.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns toniri4 spune:

Si fetita mea a facut vaccinul de 2 luni din schema de vaccinare nationala + Act Hib (vaccin optional, cumparat de mine din farmacie) iar reactiile dupa ele au fost:
- febra timp de 1.5 zile
- lipsa poftei de mincare
- apatie
- diaree timp de 3 zile.

Sper sa fie bine dupa celelalate vaccinuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tomason spune:

Citat:
citat din mesajul lui toniri4

Si fetita mea a facut vaccinul de 2 luni din schema de vaccinare nationala + Act Hib (vaccin optional, cumparat de mine din farmacie) iar reactiile dupa ele au fost:
- febra timp de 1.5 zile
- lipsa poftei de mincare
- apatie
- diaree timp de 3 zile.

Sper sa fie bine dupa celelalate vaccinuri.


De la ce farmacie ai luat Act Hib si cat a costat?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns toniri4 spune:

Vaccinul Act Hib l-am luat de la farmacia Dona si a costat cam 600.000- nu mai tin minte exact.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

citat din mesajul lui ritah


Asa cum am promis, o sa incerc sa lamuresc unele explicatii din cartea doctorului Bob Sears, The Vaccine Book.Cartea nu este nici complet pro nici complet contra vaccinurilor, si prezinta o alternativa la schema de vaccinare propusa de Asociatia Pediatrilor Americani.
As propune sa nu teoretizam pe marginea mercurului din vaccinuri, in afara de cel antigripal, in US si Canada vaccinurile pentru copii nu mai contin mercur ci aluminiu. Interesati-va la medicul care va administra vaccinurile copilului dvoastra si in caz ca vaccinul contine inca mercur, refuzati-l si cereti varianta fara mercur. O alta polemica pe care o consider inutila este despre vechiul vaccin DTP, varianta actuala este DTaP. Va rog sa nu veniti cu statistici de la '48, cu care sa confuzati mamele de pe forum, actualul subiect se vrea pur si simplu o discutie despre boala respectiva si continutul vaccinului respectiv. Cum nu sunt de specialitate, ma voi rezuma l-a a sumariza doar din aceasta carte, invit doctorii de pe forum sa-si spuna parerea in cazul in care nu sunt de acord.
Pentru inceput Pc-pneumococus.
Boala
Pneumococus- este o bacterie(Steptococus pneumonia) care cauzeaza o varietate de boli, unele usoare (otita) spre infectii severe ca pneumonia si meningita.
Se transmite ca o gripa. De obicei infectiile sunt localizate la gat,nas si urechi.Ocazional se muta la plamani si cauzeaza pneumonie. Foarte rar se transforma in bloodstream infection sau meningita.(infectii grave) Nu exista procente care sa arate de cate ori se transforma in meningita, dar aceasta se intampla mai ales la sugari, copii pana in 5 ani si batrani.
Se diagnosticheaza cu un test al sangelui de obicei in cazurile grave.
Pc este extrem de comun, este una din cauzele importante ale racelilor si una din cauzele majore de meningita la copii.
In US se estimeaza ca existau 60000 cazuri de imbolnaviri cu pc severe anual inainte de vaccin dintre care 17000 la copii mai mici de 5 ani.Inca o data, testele de depistare a bolii se fac doar in cazurile severe de infectii, pneumonia necomplicata nefacand parte din acestea.
Acum anual sunt in jur de 10000 cazuri severe la copii si in jur de 20000 la adulti. Vaccinul este destul de recent, 2001. Vaccinul NU acopera toate variantele de pneumoccoccus, se lucreaza la vaccinuri care vor acoperi mai multe variante.
Bloodstream infections cu pc are 20% fatalitate in general, la batrani are 60%.Meningita cu pc are 30% fatalitate in general si 80% la batrani si cei care supravietuiesc pot sa aiba brain damage sau pierderea auzului.
In US 2000-3000 de cazuri grave pe an sunt rezistente la marea majoritate a antibioticelor.
In US si Canada, vaccinul folosit se numeste Prevnar.De obicei este administrat copiilor pana in 2 ani pentru a-i proteja de infectii pe acesta perioada.Din cate am inteles eu nu da protectie pe toata viata, scopul lui fiind protectia exclusiva a sugarilor.
Contine 125 micrograme de aluminiu.Este produs dintr-un zahar care inconjura bacteria de pc anexat pe un toxoid(toxina rafinata) de bacterie de difterie care este combinat cu aluminiu.Toxina de bacterie de difterie si aluminiul ajuta ca vaccinul sa functioneze mai bine, deocamdata nu s-a descoperit o alta modalitate(fara aluminiu).Nu va puteti imbolnavi de pc de la vaccin, bacteria per se nu exista in vaccin. Nu va puteti imbolnavi de difterie, in vaccin e prezent numai un produs al bacteriei de difterie.
In primii 2 ani de utilizare au fost administrate 32 milioane de doze de vaccin.Au foat raportate 4100 cazuri de efecte secundare.
Efectele secundare sunt cele obisnuite: febra, durere la locul vaccinului, etc. In plus unul in 80000 de doze are un episod de seizures. Oricare vaccin poate sa aiba ca efect secundar aceasta, dar s-ar parea ca acest vaccin da mai multe episoade de acest gen. Din fericire, marea maroritate au fost episoade singulare, nu s-au repetat.
Bacteria Pc este extrem de comuna in gradinite, scoli. Un alt loc unde a fost descoperita in mod frecvent este in jurul caselor de la supermarket-uri.
Dr Sears considera vaccinul a fi unul dintre cele mai importante vaccinuri administrate copiilor iar efectele secundare grave sunt destul de rar intalnite.
Se administreaza la 2 luni, 4 luni, 6 luni si 15 luni.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

continuarea la capitolul 2: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=131857

Roxana

Mergi la inceput