Povesti, poezioare, cantecele

Povesti, poezioare, cantecele | Autor: leeloo2004

Link direct la acest mesaj

Baietelul meu are aproape 18 luni si inca nu pare foarte interesat de carticelele pentru copii. I-am cumparat din cele cu foile groase, mari si mici, in principal cu animale. Citeva secunde sta atent cind ii arat una-alta, dupa care ii scade interesul - vrea sa roada cartea sau sa o dea deoparte - oricum nu e interesat sa dea paginile sau sa priveasca prea mult in ea.
Pe de alta parte, fetita unei prietene, mai mica cu 3 luni ca Stefan, se uita cu atentie in carti in timp ce mama ei ii arata animalele, da paginile una cite una...
Copiii vostri cum se comporta vizavi de carti?

Gabriela si Stefan David (08.07.2004)
33 ani, zodia: gemeni

Pozutze cu Stefanutz mai vechi si mai noi
Albumul comun!!!

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Klaus29 spune:

depinde de fiecare copil... de exemplu andrei e innebunit dupa tot ce inseamna carti... pana acum ii placea doar sa le rasfoiasca si sa le rupa foile iar acum e foarte atent la tot ce ii arat eu prin ele;
seara, inainte de culcare trebuie neaparat sa rasfoim carticelele si sa povestim fiecare imagine..
nu te speria poate pe el il atrage altceva mai mult.... masinute, cuburi ... incearca cu diverse... pana afli ce ii place... si nu il sacai prea mult cu carticelele... cand o sa ii placa o sa te sacaie el pe tine si vezi tu atunci.....

Claudia si bebe Andrei (13martie2004)
http://community.webshots.com/user/klaus29100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniella4 spune:

Alexis (1an si 1 luna) le mananca, dar asta la modul cel mai propriu cu putinta. Prima a devorat-o pe la 6 luni cand nici nu-mi trecea prin cap ca se va autoservi din sertarul noptierei!
I-am cumparat una plasticata (carte de baie) care nu l-a interesat prea tare pana intr-o noapte cand s-a trezit si m-a vazut citind. Dupa ce a incercat sa-mi ia cartea i-am adus-o pe a lui si a inceput s-o studieze. Treaba s-a mai repetat si in alte nopti, acum tinem cartea in pat. Nu stiu daca il va tine, sper doar!

Cred ca daca va vedea oameni in jur citind va deveni mai interesat, lor le place sa imite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Babisa spune:

Mie nu mi-a trecut prin cap pana acum sa ii cupar carticele de genul asta pt ca are numai un an si o luna,cu siguranta nu stie ce vreau eu sa ii arat.Dar am citit la acest subiect http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65491 si o mamica povesteste cum ii arata in carticele animalele si le si imita cu voce tare,m-a distrat teribil pt ca mi-am imaginat-o...a mea fetita adora cand ma prostesc eu sau tusi sau buni si facem ca toate animalele prin casa,deci o sa dau fuga sa ii cumpar.Poate trebuie sa faci si tu asa in caz ca nu o faci...unii copii sunt mai activi(asa este a mea) si nu au rabdare doar sa le povestesti cu calma ce e acea imagine.
Distractie placuta

http://pg.photos.yahoo.com/ph/erin_rux/album?.dir=/37ca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Da, asa fac si eu - ii arat animalele si le imit - asta evident il distreaza! I-am luat si carticica pentru baie (tot cu animale) - si si acolo este atent pentru ceva timp, dar nu mult. Iar de vazut ne vede pe noi (pe mine si pe tata-sau) citind mai tot timpul - atunci vine peste noi si ne trage de carti ca sa-l bagam si pe el in seama...
Dar presupun ca aveti dreptate - probabil mai trebuie sa astept si o sa vina si etapa cind o sa fie mai interesat de carti - abia astept sa-i citesc povesti la culcare asa cum facea tata cu mine cind eram mica!

Gabriela si Stefan David (08.07.2004)
33 ani, zodia: gemeni

Pozutze cu Stefanutz mai vechi si mai noi
Albumul comun!!!

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roller025 spune:

Gabitzu, cu Vicu si cartile istoria e asa: ziarele sunt pasiunea lui. sa le rupa si sa nu te lase sa citesti. Cartile lui: cea cartonata, cu foi groase a rezistat 2 luni. Acum copertile nu mai exista.
Apoi i-am luat carticele gen revista cu o pagina de colorat si una gata colorata. Alea sunt OK pentru ca ii place sa "coloreze" si asa este acum atras de carticele. Vezi daca nu cumva il pasioneaza mazgaleala.
Apropo, Vicu are o juma de perete in camera lui la dispozitie (adica e deja pictata ).

Dana si Victor Mihai (10.07.2004)pozici mai vechi si mai noi
altele, daca nu v-ati saturat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madalinad spune:

eu am un exemplu din alt domeniu; serban a primit la 1 an si 2 luni o caseta video (baby mozart) pe care bebele prietenei mele o viziona la 6-7 luni cu maxim interes; pe serban nu l-a interesat pana acum 2 saptamani (la 1 an si 11 luni), insa acuma ne-o comanda zilnic, e in mare extaz!
ideea e, ca toate la timpul lor. pe la 18 luni am inceput si noi cu cartile, iar la inceput se uita f putin, si il pasionau zgomotele scoase de noi (ce gradina zoologica era la noi...). nu-l mai compara cu ceilalti! vine ea si vremea aia cand o sa va saturati de aceeasi carticica citita de zeci de ori pe zi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns g_ioana spune:

Gabi, ma bag si eu in vorba, eu i-am luat carti cu povesti Mariei(din alea in care scrisul este foarte mic si importanta este imaginea)si este foarte interesata de ele, in fiecare seara citim, adica eu ii explic poza,cel mai tare ii place "cufitza osie" iar la culcare nu adoarme daca nu-i spun povestea. Mai nou a inceput sa-i placa si "Capra cu trei iezi" dar abia asteapta sa o termin ca sa ceara imperativ,"cufitza osie".In schimb nu o intereseaza deloc pixul si hartia!
pupici

http://photos.yahoo.com/gorodeii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aurelia1278 spune:

Fetita mea a primit o carticica de carton gros (tip pliant, de fapt) cu animalutze la varsta de 3 luni. Cateva luni mai tarziu am inceput sa-i arat animalele din ea, sa i le denumesc si sa-i spun cum fac. Foarte repede mi-a luat carticica din maini, o intorcea pe toate partile, imi arata cu degetelul cate un animal si eu ii spuneam ce e, cum face.
Incet-incet "zestrea" de carticele a crescut, tot din astea de carton gros si a devenit interesata si de revistele pe care le citesc eu. Le rasfoieste, o atrag mai ales animalele si copilasii, acum zice si ea miau sau ham-ham sau ce mai recunoaste din poze, sau zice "iiiii" cand vede bebelusi, "nenea", "tanti", "mai-mai" (cand vede ceva imbracaminte care i se pare ei mai fatzoasa ).
Mie imi pare rau ca nu am obisnuit-o sa asculte povesti, cand era mica de tot ii citeam, pentru ca asa se linistea si adormea repede, dar in timp nu a mai fost nevoie si m-am oprit. Acum nu are rabdare de asa ceva.


Haideti la bazar! Puteti achizitiona lucruri frumoase si ieftine sau puteti face ordine in casa, ajutand in acelasi timp copilasi in suferinta.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65041" target="_blank"> Bazar pentru Alex, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62868" target="_blank"> un baietel diabetic de 1 an

LA MULTI ANI!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andora spune:

Hihi, si noi rasfoim carti cu animale imitandu-le in fel si chip... La 8 luni a inceput sa dea paginile cum trebuie si sa fie interesata de cartile pe care pe la 5 luni le manca. Nu sta f mult la o carte decat seara cand e obosita si nu vrea sa se culce (acum are aproape 1 an si 3 luni). Ii plac mult copiii si animalutele, dr si cate-un nene muschiulos... le face "mai-mai" si-i denumeste cum poate, dar nu e o regula, trebuie sa aiba d=soara chef.
Fiecare are alt ritm de dezvoltare si alte interese. Un bebe ar putea fi interesat mai mult de explorari si "actiune" decat de carti... asa ca sa fie sanatosi si sa ne traiasca!

www.andora.bravehost.com/" target="_blank">Andreea & Gogo site (DN 10.10.2004)
www.123greetings.com/events/new_year/fireworks/fire12.html" target="_blank">UN AN NOU PERFECT!
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=51645" target="_blank">Povestea Gogosicii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Poezii pt copii

Autor: emaaimee

As vrea sa imi maresc repertoriul de poezioare pt copii.Poate vreti si voi sa le scrieti aici.
Incep eu:
"Un pitic atat de mic
Facea baie intr-un ibric
De sapun s-a-mpiedicat
Si piticul s-a-necat
Vai-vai ce pacat
Ca piticul s-a-necat"



Autor: mitub

Batista

Batista mea e mica
Si nasu-i mititel!
Promit sa fiu cuminte,
Sa am grija de el.
Nu vreau sa zica lumea
Uite-l pe murdarel.
(sau "Priviti-l pe Murdarel!")
Batista mea e mica
Si nasu-i mititel!

Degetelele

Degetul cel mititel
Plange suparat
Inelarul nu-ntelege
Ce s-a intamplat?
Mijlociul, dus pe ganduri,
Nu da ascultare
Iar aratatoru-ntreaba:
Poate vrei mancare?
Degetul cel mare vine cu o friptura si spune:
Na, mananca, dar sa taci din gura!


Gogoneata

Sunt cea mai mica
Din gradinita
Si am rochita scurtulita
Si cu parul dezlegat
Am uitat ce-am invatat.
Mie imi plac bomboanele
Jocul cu baloanele
Toata lumea ma rasfata
Si ma striga "GOGONEATA".


Papadia

Papadia nu e floare
Parca e un pui de soare,
Care tot imbland hai-hui...
S-a pierdut de tatal lui.
Asta a fost una din preferatele mele si a sotului cand era Miruna mititica


Autor: Candy

Asta e dintr-o cartulie frumoasa cu poze pe care am avut-o in copilarie, dar e pentru copii mai marisori:

AU MIORLAU

Au Miorlau, motan vestit,
Ieri mi s-a casatorit
Cu Miumila domnisoara,
Delicata si usoara
Ca un fulg plutind in vint
Alintat pin'la pamint.
Si au venit pisici vargate,
Mustatate, coafate,
Cu motani la mina dreapta
Si valeti care le asteapta.
Dar, cind nunta era-n toi,
Chiar pe masa din castel
A sarit un soricel...
Ce mai harmalaie, claie,
Se pornise pe bataie,
Pe potop, pe oase rupte
Sa se-aleaga, sa se-nfrupte
C-o labuta sau c-un fir
Din vestitul musafir.
Cind era in toi macelul,
Profitand si soricelul,
A sarit pe-un geam mai sus
Si se prapadea de ras!

FULGUL DE NEA

Pe obraz, pe nas, pe umar,
Tot cad fulgii fara numar.
S-a oprit in palma unul,
Iute, iute inchid pumnul.
Desfac pumnul
Unde-i fulgul?
S-a topit in palma mea
Ca o lacrima de nea.

CANA

Nelu a spart o cana, plici!
Neatent, ce poti sa-i zici?
Se gandeste, se gandeste,
Cana... nu se mai lipeste!
Vine mama.
Ce-i cu tine? Ce stai suparat copile?
Lacrimi mici apar sub geana,
N-am nimic, am spart o cana!
Rau, dar nu pot sa te cert,
Ai spus drept si eu te iert!


Autor: mitub


Pisicuta

Pisicuta noastra-i hoata
A facut o boroboata
In camara a intrat
Si pe furis a luat
O bucata de friptura
Mama nu stia ca fura
Ca de ar stii ea vreo-data
Vai de coada ei tarcata


Hotul

Catelusule, sa-mi spui
Unde-i laptele, ca nu-i!
Cine mi-a umblat in oala
De-o gasesc acuma goala?!

Care-i hotul, n-ai fi tu?
Dai din coada, zici ca nu?!
Dar esti murdar de lapte tot,
Si pe coada si pe bot!


Autor: Candy

CATELUSII

Intr-un colt, pe-o scandurica,
Multi catei si-a lor mamica,
S-au oprit si din latrat -
Numai buni de numarat:
1 este frumusel,
2 este mai voinicel,
3 parca e un covrig,
4 tremura de frig,
5 este micut, pufos,
6 a cazut pe jos,
7 roade-o ramurica,
8 se-aduna-n paturica,
9 e cuminte tare,
10 spune ce-l doare.
Poate cineva se-ndura
Sa ii duca la caldura,
Sa le faca o casuta
Cu oscioare pe masuta.


Autor: mitub

Toamna tarziu
de Monica Tomescu

Pui-de-vant, n-auzi ce-ti spun?
Da-te jos din pom acum!
Si-apoi cauta-ti de drum!
Zi si noapte ti-e totuna,
Asta-i joaca? Zici ca-i toamna
Si ca numai ea te-ndeamna
Sa imi lasi copacii goi?
Sa pui frunzele-napoi!

Asta este iarasi o poezie cu mare incarcatura emotionala de pe vremea Mirunei...prima oara mi-a spus-o la telefon cand eu eram plecata din tara


Autor: emaaimee

Morcovelul

Morcovelul cu codita,
A crescut in gradinita,
Si mamica l-a luat
Si la ciorba la tocat:
Toc, toc, toc ciorba e pe foc
Pentru-a mea fetita
De la gradinita!


Autor: ancutzathree

acesta este mai mult un cantecel,si gesticulezi cu mainile ceeace se intampla in cantecel...alex e foarte atent cand i-l cant si dau din maini

Bate vantul frunzele
Se-nvartesc moristele
Randunica asa zboara
Iar eu trag zmeul de sfoara

Mama la placinte face
Iar bunica lana toarce
O fetitza da la pui
Iar eu in copac ma sui

Tata taie lemnele
Eu adun surcelele
Tata taie la rindea
Iar eu bat din palme-asa


Autor: emaaimee

Tica-tica
Tica-tica-tica
M-a batut mamica
C-a mancat pisica
Toata mancarica;
Si m-am dus la scoala
Cu burtica goala.
Si-am venit acasa
Cu burtica grasa

Maimutica cu cercei

Maimutica cu cercei,
Joaca noaptea pan'la 3
Si la 3 si jumatate
I-au cazut chilotii-n lapte.

Ursuletul Martinel

Ursuletul Martinel
A-nvatzat un cantecel
Si ii place ca-i usor:
Mor, mor, mor si mor, mor, mor!


Autor: ver@

IEPURASUL

Iepurasul meu iubit,
Ci-n te-ntrece la fugit?
Ai labute mititele,
Ochisori doua margele,
Mustacioare la gurita
Si un petic de codita


Autor: Mironna

A plecat mama la piata
Cu pisica dupa ea
Ca sa i-a intr-o cofita
Lapte carne si cafea.

Dar pe drum pisica noastra
S-a-ntalnit cu-n soricel
Si la apucat de coada
S-apoi s-a jucat cu el.

Si-a iesit dintr-o ograda
Azorica, un catel
Si pisica speriata
A uitat de soricel

Fugi de-aicea Azorica
Ca nu esti civilizat
Esti murdar pe maini, pe fata
Si-n urechi nu te-ai spalat.

Cu codita-ntre picioare
Azorica a plecat
Si de-atuncea inainte
Totdeauna s-a spalat


Autor: emaaimee

Catelus cu parul cret,
Fura rata din cotet
Si se jura ca nu fura
Si l-am prins cu rata-n gura.

Cutu-cutu na Grivei
Mamaliga daca vrei
Ca de nu o pun in cos
Si-o dau maine la cocos.


Autor: otis41

ALBINUTA

Cand m-am dus la gradinita,
M-a muscat o albinita.
Minti, minti,
Ca albina n-are dinti.
Are un ac mititel,
Cand te-nteapa,
Mori de el.

PAPUSICA

Papusica din vitrina,
Iesi afara, la lumina.
Sa te vada trecatorii
Ce frumosi-ti sunt ochisorii.


ARICIUL

Un arici cu ochii mici
Si cu bot catifelat,
Langa gard s-a tupilat
Suparat ca l-a plouat.


RATA

Rata, rata, ratisoara
Ce te plimbi pe ulicioara?
Cu papucii galbiori
Lipa, lipa, pe carari?
Mac, mac, mac,
Vreau sa fac un ousor,
Pentru tine, puisor!


Autor: neliana

Salut dragele mele.
Nici nu stiti cat de mult ma bucur ca ati inceput sa cautati poezii pentru copii.Sotul meu si cu mine lucram impreuna sa lansam un site de poezii,una dintre sectiuni o sa fie cu pezii despre copii.Daca puteti dati-va drumul imaginatie si scrieti si voi poezii pentru ei,eu asa am facut si am scris poezii pentru copiii.


Soricelul Chita Chita

Soricelul Chita Chita
A plecat la gradinita,
Sa invete poezii
De la cei mai mici copii.
Cu catei,fara pisici...
Ca il papa pe furis.

Martinica

Martinica-i obosit,
Toata ziua a muncit...
A papat miere intr-una
Si acum il doare burta.

Vai,vai,vai ma tavalesc,
Vai vai vai ma perpelesc
Rau ma mai doare burtica
Iar ma va certa mamica.


Autor: cristinamh

http://www.nazdravani.ro/poezii.htm

poate va ajuta... ne-am chinuit sa le strangem pt puiutii nostri, colectia e in continua crestere.


Autor: emaaimee

Ce frumoase poezii.Mai vreau!
Cristina-sigur ca ma ajuta,am salvat adr.


Autor: Lorelai

mamicilor dragutelor, la Zona Artelor, cu ceva timp in urma, a demarat qsar un subiect "Versuri mici pentru pitici...". sint acolo adunate sute de poezii, mici si mari. pt qsar.

uite linkul http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=27718


Autor: Anculina

Buna fetelor!
Vroiam si eu sa va spun de subiectul de la " Zona artelor".
Vreau sa spun ca eu am dat copy / paste la toate poezioarele de acolo si am inceput sa ii fac deja fetitei mele ( care are 1 anisor si 8 luni ) o carticica cu poezioare cu poze.Am luat carton lucios ( A 4 ) si ii scot la imprimanta si ii fac eu carticica.Multumesc mamicilor de acolo pentru dragostea cu care au oferit si altor mamici atat minune de material...Uitati, incerc sa dau copy/paste la paginile pe care le-am facut deja pentru fetita mea :
Nu merge.Stie cineva cum sa inserez aici cateva pagini lucrate in Power Point ?


Autor: irina_ina2000

Vin si eu cu cateva poezii:

Maimutica

Maimutica vrea sa-si coasa
O rochita frumoasa
Dar se-ntreaba:
Rochita nu o sa acopere codita?

Maimutica africana
Imi intinde o banana
Piciule te rog s-o iei
Ca la noi sunt cate vrei!

Portocala

Portocala mult un pic
Seamana cu-n soare mic,
Soarele cel drag rasare
O,O ce portocala mare!

Piersica

Fetisoara de roseata
Strai ales de catifea
piersica e o dulceata
Ce-ar fi vara fara ea?

Caisa

O caisa, doua ,trei
spune-mi iute cate vrei?
Cat mai multe de se poate
Ca le mananc eu pe toate.

Ananasul

Ce aroma ananasul
Imi inebuneste nasul!!

Toamna

Draga toamna ,
unde te duci?
doar in fusta si papuci.
Eu ma duc sa scutur nuci,
Sa dau soarelui porunca ,
Colo-n sus si jos in lunca ,
Sa coaca gutuile,
Si sa coaca viile.
Draga toamna spune-mi
Tu nu ostenesti, cand te odihnesti?
Am odihna cu toptanul
De acum pana la anul!


Autor: roxicucu


Va scriu o poezie draguta care ii place foarte tare lui Stefan

Catelusule, sa-mi spui
Unde-i laptele, ca nu-i?
Iar ai cautat in oale
De le-am gasit toate goale?

Cine-i hotul, nu esti tu?
Dai din coada, zici ca nu,
Dar pe labe si pe bot,
Esti stropit cu lapte tot


Autor: 26-kara

lui radu ii place asta

daca plangi vii trei pitici
din beteala si arnici
si te ciup daca nu vrei
sa te joci putin cu ei
si te ciup daca scancesti
in loc sa asculti povesti
daca plangi vin sapte flori
care s-au trezit in zori
drept la tine-n okisori

si ceva din luceafaru

a fost odata ca-n povesti
a fost ca niciodata
din rude mari imparatesti
o preafrumoasa fata

si era una la parinti
si mandra-n toate cele
precum fecioara intre sfinti
si luna intre stele

cobori in jos luceafar bland
alunecand pe-o raza
patrunde-n casa si in gand
norocu-mi lumineaza


Autor: mav

...Versuri de Mihaela Balan, din Prima mea carte de colorat, de la editura Gama:

Buburuza este toata
Cu buline decorata
Si se teme-atunci cand zboara
Ca una o sa-i dispara.

Un elefantel de plus
Singurel isi face dus
Si se mira ca nu poate
Sa se ude si pe spate.

Iepurasul cu fundita
Are-n spate o cheita
Si daca o invartesti
Fara dansul te trezesti!

Purcelusul cel rotund
Se plange ca e prea scund
Si n-ajunge pana sus,
Cum poate puiul de urs!

Mos Martin are un ceas
Si nu face niciun pas
Fara sa anunte-n soapta
Care e ora exacta.

Soricelul Coada-Lunga
Se intreaba cum s-ajunga
Cu pisica sa se joace,
Daca frica nu-i da pace?

Pe oaia cu lana moale
Si cu pasla in picioare
O intreaba lumea toata:
Cum de esti asa motata?

Renul cu coarne de-alun
Se gateste de Craciun
Cu manusi, cizme, fular
Parca-i la Cercul Polar!

Sarpele cu clopotei
Nu e multumit de ei
Ca nu poate s-atipeasca
Nici daca isi pune casca!

Doamna Cangur are-n fata
Un marsupiu prins cu ata
In care s-a strecurat
Puisorul cel speriat.


Autor: kiss

multumesc fetelor care au scris poezii, multe dintre ele mi-am dat seama ca le sistiam, dar erau pe undeva printr-un coltisor, bine ascunse...pt ca si noi ne apropiem vertiginos de virsta in care trebuie sa invatam poezii , au picat la fix... ce va scriu acum, sint tot asa, mai mult cintecele, dar poate va trezesc si voua amintiri din copilarie

Iepuras, coconas,
A fugit de pe imash,
Si s-a dus, colo sus,
Intr-o tufa s-a ascuns

Dar dulau, ciine rau,
Il goni din cuibu sau,
Si fugi speriat
In cel codru-ntunecat.



Sade rata pe butoi
Numarind din doi in doi
1,3,5,7,9
Dimineata mincam oua
Ca sa crestem mari,
Sa fim buni scolari

Sade rata pe butoi,
Numarind din doi in doi,
2 si 4, 7,8
Cozonacu' este copt,
Dar ca sa-l mincam,
Pe miini ne spalam.

Sade rata pe butoi,
Macanind cu drag la noi,
Mac, mac, ma, si iarasi mac,
Pe copii ii vad ce fac,
Si noi invatam,
Cum sa ne purtam.



Degetul mare,
Pleaca la plimbare.
Aratatoru-i aduce paltonu'
Mijlociu cheama taxiu
Inelaru-i aduce geamantanu,
Degetu cel mic, fiindca e pitic,
N-aduce nimic.

Andreea mamica lui Filip Stefan

Mergi la inceput