Credit auto

Credit auto | Autor: sirimie

Link direct la acest mesaj

Buna!

As vrea sa fac un credit pentru o masina Matiz noua. A mai facut cineva asa ceva? Unde, cu ce conditii, cit a fost suma depusa la inceput. Puteti sa imi impartasiti din experientele pe care le-ati avut?

Multumesc frumos!

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://pg.photos.yahoo.com/ph/seirimie/my_photos

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

Eu mi-am luat masina cu credit. Mi s-a parut foarte complicat sa-mi fac credit auto, asa ca am facut un credit de nevoi personale, mi-am ales un dealer de pe net si pentru ca m-am dus cu banii jos am avut alarma, covorasele si inca ceva care nu-mi aduc aminte gratis. Joi la pranz am dat telefon, ne-au chemat vineri la 10.00 si la 12.00 am plecat cu ea! A durat pentru ca am asteptat sa-i puna alarma.

6 ani -14 februarie 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica gen spune:

Noi tot printr-un credit de nevoi personale, la BCR, fara avans, pe 5 ani dobanda variabila (era in EUR) de 10,..% care in 3 luni crescuse la 13,..%. Si iar crescuse dupa inca 12 luni, chiar in momentul in care ne-am dus cu banii toti; cand am incheiat contractul comisionul de rambursare anticipare era 0, acum e 2% din suma rambursata.
Acum iar vrem sa luam un credit nevoi si culmea tot la BCR ne gandim, ajungand la concluzia ca e mai avantajos dupa calcule pe hartie.
La BRD e dob. cea mai mica, in lei fixa, (12%) insa cu niste comisioooane!!! (avand in vedere ca ma intereseaza si pentru rambursare anticipata)La fel si B. Transilvania (nu au insa comision de rambursare). Merge Raiffeisen-ul si BCR-ul. Mai trebuie investigat!
Cat priveste conditiile gasesti pe situ-rile lor. Nu mi se par prea aspre, doar alergatura!
Daca mai afli ceva, da de stire!

Gen si Robert 2 noiembrie 2001

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bibyrox spune:

Si eu te sfatuiesc sa nu faci credit auto! Tot un credit pentru nevoi personale e mai avantajos. Iar ca banci eu recomand: Banca Romaneasca, AlphaBank si Transilvania. Nasul meu este jurist la BCR si mi-a spus foarte clar: NU BCR! Stie el ce stie!

Bafta!!

Bucuria vietii e zambetul copilului, al omului drag si al sperantei ca totul va fi bine...
Biby

Cununia civila
Biserica
Restaurant

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Am cautat informatii si ce am gasit eu este ca un credit de nevoi personala este mai scump decit un credit auto. Dobinda este mai mare In plus unii vor garantii pe care nu mi le pot permite.

Nu a facut nimeni vreun credit auto pentru Matiz? La un credit auto garantia este masina, si ma astept sa fie mai simplu (cel putin eu stiu ca in alte tari este) Cred ca e mai avantajos in rate si nu leasing - dar nu stiu sigur. Ce dealer sa aleg? Nu are nimeni nici o experienta placuta sau neplacuta despre asta?

Multumesc frumos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mica-mica spune:

Si eu vreau sa-mi iau un Matiz cu credit.
M-am interesat la BRD si mi s-a parut mai avantajos un credit de nevoi personale spre deosebire de cel auto.Diferenta per total nu e ff mare dar creditul auto se ia mai greu, cer o gramada de acte..avans min.10%.....te obliga sa faci casco....adeverinte+factura, depinde de dealer samd...si o sa ma orientez spre cel de nevoi personale, unde nu trebuie sa dau avans si pot sa-l achit si mai repede daca vreau fara sa fiu penalizata.
CristinaT, la ce dealer te-ai dus, sau ti-ai luat alt tip e masina ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Din cite am vazut pe Internet la BRD dobinda pentru credit personal este de 22% iar la credit auto e 13.5 % - am folsit acel calculator pe care il au ei pe site. Eu cred ca e foarte mare diferenta, si ca un credit pentru nevoi personale este mult mai scump decit un credit auto. Am calculat pentru 16000 lei noi de restituit in 5 ani.

La banca transilvania dobinzile sint mai mici dar se respecta proportia, un credit de nevoi personale (fara garantii imobiliare) e mult mai scump decit un credit auto.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mica-mica spune:

Simona, parerea mea este sa incerci sa vorbesti cu ofiterii de credite de la mai multe banci si sa compari creditele in lei cu cele in valuta. Eu o sa ma orientez la unul in valuta, aici ma refeream ca nu e prea mare diferenta, 2 % parca intre cele doua credite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

quote:
Originally posted by Mica-mica

Si eu vreau sa-mi iau un Matiz cu credit.
M-am interesat la BRD si mi s-a parut mai avantajos un credit de nevoi personale spre deosebire de cel auto.Diferenta per total nu e ff mare dar creditul auto se ia mai greu, cer o gramada de acte..avans min.10%.....te obliga sa faci casco....adeverinte+factura, depinde de dealer samd...si o sa ma orientez spre cel de nevoi personale, unde nu trebuie sa dau avans si pot sa-l achit si mai repede daca vreau fara sa fiu penalizata.
CristinaT, la ce dealer te-ai dus, sau ti-ai luat alt tip e masina ?

"Cauta si pastreaza mereu o bucata de cer deasupra vietii tale."

Mica-mica, mi-am luat Matiz ( e prima mea masina) si-l tot iau la intrebari de cateva luni incoace... Abia am facut 1.000 km

Cum am facut: am dat cautare pe net dealer daewoo, am scos o lista, din lista i-am scos pe cei mai cunoscuti si i-am luat la intrebari: daca vin cu banii jos ce imi dati in plus? L-am ales pe unul prin Otopeni. Avea si culoarea dorita, asa ca miercuri mi-au dat creditul, am sunat joi, si vineri am luat-o. E draguta foc!!!

www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank">6 ani - 14 februarie 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex1971 spune:

Eu intentionez sa cumpar un cielo.Cel mai avantajos credit l-am gasit la volskbank.Credit auto pe 7 ani ,fara avans si cu dobinda de 8.25 pe an.Este mai avantajos decit un credit pt nevoi personale de la bcr.Saptamina viitoare duc actele la banca,sper ca intr-o saptamina sa i-au masina.Succes.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kateryna spune:

Are cineva idee care trebuie sa fie salariul minim ptr a putea lua un credit ptr matiz?

Nunta noastra

Mergi la inceput