CERVICITA

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns libelula spune:

Nemessis, HPV poate fi depistat prin analiza de sange? Cum se numeste si unde se face?

Multumesc mult, si tare de ajutor mi-ati fost cu toate informatiile pe care le-ati furnizat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns indora spune:

Tocmai am fost si mi-am luat sange pentru analize (in curand voi afla rezultatele si sper sa nu fie nimic foarte grav). Intre timp, am inceput sa iau echinaceea de 3/zi, fac spalaturi vaginale (seara) cu PlantIntim solutie - exista si gel dar cu gelul nu se pot face spalaturi (solutia se dilueaza in apa calda si are in compozitie galbenele, musetel, coada soricelului si cimbru) si uneori cu ceai de pelin, dupa spalaturi ma ung cu Propoderm (atat cat pot inainta eu in vagin)apoi imi introduc un supozitor Miprosept( am auzit ca sunt foarte bune). In timpul zilei ma mai ung cu crema de galbenele chiar si in interior. De asemenea, am inceput sa beau macar 1l de ceai pe zi. Ceaiul il fac din: musetel, sunatoare si galbenele.
O sa merg sa imi fac si o colposcopie insa mai intai astept rezultatele de la sange ca sunt prea stresata si speriata. Oricum iti multumesc foarte mult Nemessis. Sper sa nu fie grav.


ela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinaxeni spune:

Libelula,HPV se depisteaza prin tipaj viral,adica o analiza mai speciala.Se face la cabinete private si costa cam 2,5 mil.

alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns libelula spune:

Alina, multumesc mult pentru raspuns!

Banuiesc ca aceasta analiza iti este recomandata daca PAP iese prost, nu? De la ce rezultat incolo ti se recomanda analiza? De la PAP II?

Multumesc inca o data!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alionushca spune:

Fetelor se poate si eu cu intrebare

Mi-a facut azi dr. colposcopie - si am vazut la monitor o rana rosie, mai intunecata decit suprafata colului -dr. mi-a spus ca asta este o eroziune si imiva face data viitoare o cauterizare /crioterapie/

Pina aici intelesesem eu, dar vad la voi ca vorbiti despre testul PAP, la noi nu am auzit de asa ceva, poate din cauza influientei ruse ii spune la noi altfel,in fine, mi-a luat inainte de colposcopie un frotiu pentru a vedea flora microbiana a vaginului - rezultatul a fost ca trebuie sa tratez flora pentru ca dupa un tratament cu sumamed am primit in dar o candidoza.

Doamne ce incilcit vorbesc.

Am tratat-o, acum e bine, si dupa ce trec rushii merg la cauterizare.

Voi cum credeti, frotiul ala a fost un fel de PAP , sau medicul a trecut la cauterizare fara sa vada ce zice cervicita mea

Am sa-l intreb eu pe el, dar pina atunci va trece cam o saptamina si chiar nu stiu ce sa cred.

Aliona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alionushca spune:

Fetelor am dat mai intii intrebarea, dar apoi am citit fiecare mesaj pentru a ma lamuri cu toata treaba asta.

Este o informatie pretioasa - care m-a facut sa inteleg, de ce se face biopsia cind se face, de ce nu se face in unele cazuri si altele.
Cu vreo trei ani in urma dupa diagnoza aceasta , pe care nu am luat-o in serios - dr. mi-a dat pastile contraceptive, am luat vreo opt luni, de atunci am facut pauza - acum inteleg ca nu trebuia sa le fi luat - Doamne dar e imposibil sa fim specialisti in toate domeniile, ma bucur ca exista acest forum prin intermediul caruia putem comunica si sa ajungem sa intelegem lucruri care pina la urma ne pot salva viata.

Multumesc mult si numai bine


Aliona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns indora spune:

Fetelor, am aflat rezultatul analizelor la sange: nici un fel de modificare, totul este in regula. Totusi, HPV am aflat ca nu se constata prin analizele generale la sange, nu?
Oricum sunt mai linistita putin si in curand o sa ma programez si la ginecologie. Mai ciudat este ca in interiorul vaginului simt ca as avea ca niste bobite mici pe toata mucoasa. Stiu ca interiorul este striat insa eu nu simt ca niste striatii. Tratamentul naturist pe care v-am spus ca il urmez sper sa nu agraveze situatia pentru ca am auzit nenumarate pareri: cum ca spalaturile vaginale distrug flora si ca fac mai mult rau decat bine. Ma gandesc ca nu este asa pentru ca nu ma spal decat cu extraxte din plante. Voi ce stiti?
Daca era cancer ma gandesc ca s-ar fi vazut in sange. Oricum mai am inca emotii, dar macar am trecut de analizele la sange.

ela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crinutz spune:

indora stai linistita ca nu ai cancer. s-ar fi vazut la analiza de sange. Spalaturile si tratamentul naturist nu iti fac rau, doar ca spalaturile facute frecvent iti distrug flora vaginala ceea ce inseamna ca microbii si infectiile vor fi la ele acasa, ca sa zic asa. Flora vaginala te apara de infectii, de-asta trebuie sa fie si putin abundenta.

Crinutz codita de maimutz


"What a piece of work is a man! How noble in reason, how infinite in faculties, in form and moving, how express and admirable in action...the beauty of the world" (W. Shakespeare)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinaxeni spune:

Indora,spalaturile vaginale sunt foarte bune daca le faci cum trebuie si cu ce trebuie.In primul rand nu le faci zilnic.Mie mi-a recomndat de 2 ori pe saptamana cu musetel si bicarbonat(o lingura bicarbonat la un litru de ceai).Initial am zis ca e o prostie si ca nu are nici un efect,dupa care s-a intamplat sa fac o taietura adanca in gura care nu se mai vindeca.Am stat asa 2 sapt. de nu puteam nici sa mananc si aveam dureri cumplite.Un dr. mi-a recomandat spalaturi cu acelasi bicarbonat si musetel.A doua zi nu mai aveam nimic.Atunci mi-am dat seama ca si in gura avem tot mucoasa si daca acolo a avut efect asa de rapid trebuie sa aiba acelasi efect si dincolo.Incearca si ai sa vezi.Nu e scoasa de la mine.

alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns indora spune:

Multumesc fetelor! Imi sunteti de mare ajutor si ma simt mult mai bine acum dupa ce am vorbit cu voi. O sa incerc sa vad cum sunt spalaturile cu musetel si bicarbonat. Imi mai spusese o prietena de ele ca i le-a recomandat medicul ginecolog, insa pentru a lupta cu candida. Nu stiu daca ele sunt foarte indicate si pentru HPV, insa o sa incerc. Nu fac spalaturile zilnic. De regula le fac o zi da si una nu (sau chiar la intervale mai mari) si pe langa Plant Intim mai fac din cand in cand si cu ceai de pelin.
M-am gandit si eu ca daca as fi avut cancer ar fi fost vazut acest lucru la analize. Ma gandeam la o situatie atat de tragica pentru ca prima data cand am avut o manifestare a acestui virus a fost acum vreo 6 ani in urma si am inteles ca acesta evolueaza spre cancer si pana acum vreo cateva luni nu am stat deloc sa imi analizez interiorul vaginului. Abia acum am facut acest lucru si din cauza aceasta spun ca ma tem pentru ca simt la palpare aceste ridicatiri mici ( poate totusi asa trebuie sa fie, insa din cate am citit striatiile din interior nu se simt asa, ci sunt circulare). O sa ma conving abia dupa ce voi avea timp sa ajung si la un ginecolog. Totusi nu am scurgeri sau, cum am mai auzit, eliminari de sange intre menstruatii sau dureri. Poate ca nu e ceva foarte grav. Mentionez ca nu am copii si nici nu am facut avorturi care ar fi putut agrava situatia.
Paste fericit si ne ,,vedem" dupa tot aici.

ela

Mergi la inceput