Doua randuri de nasi la botez???

Doua randuri de nasi la botez??? | Autor: danat

Link direct la acest mesaj

Peste 3 saptamani ar trebui sa botezam un baietel, al celei mai bune prietene, am stabilit asta inca de cand s-a nascut baietelul, caci stiau ca ne dorim mult asta. Aseara, prietena mea mi-a spus ca asociatul de la firma al sotului ei, un roman stabilit in Danemarca, care ii este sotului ei destul de bun prieten, ar vrea si el sa fie nas...acum le-a zis si nu stiu nici ei cum s-o dea, ca se inteleg bine cu ala, si nu vor sa-l supere. I-au spus ca au vorbit cu noi, dar ala nu si nu ca vrea si el...
Asociatu' e de religie protestanta, noi ortodocsi, ca si parintii copilului. Este posibil ca daca esti de alta religie sa botezi ortodox un copil? Si este posibil asa, cu nshpe randuri de nasi? Nu de alta, dar mie mi se pare ca ne indepartam cam mult de la partea religioasa si transformam obiceiul in ceva comercial, sau nu stiu cum sa-i zic...Nu as vrea sa supar pe nimeni, dar eu stiu ca Ioan Botezatorul l-a botezat pe Isus Hristos si atit, nu si fratele lu' Ioan Botezatorul, nici Sf petru, nici nimeni altcineva! Doamne iarta-ma ca incep sa bat campii!
Lamuriti-ma si pe mine pliiiz, ca ma enervez acuma...imi doream atit de mult sa botezam acest copilas...

Dana mama lu'Radu Stefan (Fecioras de 2003)

Radu cel bun si blind si dulce si frumusel

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Catalin spune:

Dana, uite ce-am gasit in arhiva, poate iti folosesc:
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=26159" target="_blank">Botez cu doua perechi de nasi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=31437" target="_blank">Doua nase????
www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?numeX=Catalin" target="_blank">Catalin


Think pink!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madadum spune:

si eu sint exact in aceeasi situatie ca si tine. sapt viitoare trebuie sa botezam fetita finilor nostri si ieri brusc am aflat ca vom fi 2 perechi de nasi, chestie care m-a infuriat serios. la noi insa si la nunta lor tot 2 perechi de nasi au avut (noi si ceilalti) idee care nici atunci nu mi-a placut dar nu am comentat-o. acum insa chiar ma deranjeaza. de fapt nas este cel care tine copilul... eu le-am propus sa boteze ceilalti fetita si urmatorul copil sa-l botezam noi. bineinteles ca mi-au spus ca ei doresc foarte mult sa fim si noi si ceilalti. daca chiar insista pana la urma o vom face in 4...
pe de alta parte eu deja i-am luat de toate (hainute), am comandat lumanare...

mada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Mercic Catalin, am citit, dar tot sunt in cumpana....chiar ma streseaza ideea! La ce or folosi atitea rinduri de nasi, zau daca inteleg....asa o fi "la moda" si nu m-am prins eu...

Dana mama lu'Radu Stefan (Fecioras de 2003)

Radu cel bun si blind si dulce si frumusel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Camelia spune:

Danuta, sunt zone la noi ,in Ardeal, unde obiceiul e ca si la botez si la nunta sa fie cati mai multi nasi. Mama mea a fost si ea de curand nasa unei fetite alaturi de alte 6 nase. Nu-mi place nici mie obiceiul, si 7 perechi de nasi e exagerat de mult , dar uite ca se poate!
In ceea ce priveste religia nasilor,catehismul spune ca la un botez ortodox nasul musai sa fie si el ortodox.
Pupam pe Raducu si mamica lui.

Tinteste catre stele si poate ca vei atinge cerul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Danke Camelia draga! Asa stiam si eu, si despre Ardeal 9da' nu-i cazul) si despre religie, ca-i musai sa fie aceeasi! Sper ca asta sa fie rezolvarea astfel incat nimeni sa nu se bosumfle, ca nu-i frumos, mai ales din asemenea motiv...
Pupam Teodora mumoasa!

Dana mama lu'Radu Stefan (Fecioras de 2003)

Radu cel bun si blind si dulce si frumusel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalin spune:

Subiect initial: "2 NASHI DE BOTEZ"
postat de iilavinia, 11/07/2005, 08:29:30


Buna! Am nevoie de sfatul vostru. Intentionez ca la botez sa pun doua perechi de nasi pentru bb-ul meu. Nu pot renunta la nici una din ele. Stiti cumva dk preotii au ceva impotriva? Voi ati avut sau ati auzit de mai multi nasi de botez? Cum si-au impartit atributiile la botez?
Multumesc de ajutor!
Laviniaraspuns postat de Darria, 11/07/2005, 09:28:17

Sa va fie sanatos bebelul
Da, eu am avut 4: parintii(nasii batrani) si copii lor(nasii tineri).
M-au tinut pe rand in brate in timpul slujbei(cu lumanarea de rigoare ) - asa ca toti 4 imi sunt nasi. La impartasit iar au mers cu mine toti 4, la scosul din mir, etcc. De ce au dorit asta nu stiu ca nu i-am intrebat.
Se poate, am mai auzit - ca si nasii de cununie - pot fi mai multi.
Partea financiara: se inteleg intre ei.raspuns postat de delsim, 11/07/2005, 12:43:54

Uite , noi sambata botezam o fetita si o sa fim doua perechi de nasi. Deci se poate ,preotul de la respectiva biserica nu a comentat nimic.
Numai ca ...aveti grija , daca vreti doua perechi de nasi daca lucrurile nu sunt bine stabilite de la inceput pot iesi discutii si neintelegeri intre cele 2 perechi, asa cum ni s-a intamplat noua.


Delia

Mergi la inceput