Obiceiuri botez catolic

Obiceiuri botez catolic | Autor: ruxandra_sb

Link direct la acest mesaj

In primele zile ale noului an suntem invitati la un botez catolic.

O intrebare: ce se obisnuieste a se darui ?
Cadouri (si anume ce) sau/si bani ?

De mentionat ca ceremonia va fi urmata de un bufet. Nici acasa, dar nici la un restaurant, n-am inteles inca exact unde.

Multumesc.

Ruxandra & Matei (ianuarie 2002) & sotul drag

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns codritu spune:

Botezul catolic este la fel ca botezul ortodox, doar ceremonia mai scurta. In ceea ce priveste cadoul, nu se obisnuieste nimic special, depinde in ce relatii sunteti, poti sa iei ce vrei tu sau sa dai bani, nu este cu nimic mai deosebit decat un alt botez.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Noi ne-am botezat copilul catolic, la ceremonie si la masa de dupa au venit si invitati ortodocsi si nu au facut nimic special pentru ca nici nu trebuie.

Cristina
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Albinutza21 spune:

Buna...in primul rand bine v-am gasit...as avea si eu o intrebare...m-am tot uitat pe la subiectele deja discutate si nu am gasit numic care sa ma ajute prea mult...saptamana viitoare eu si prietenul meu -amandoi de religie ortodoxa - vom boteza o fetita catolic...am vazut ca asta s-a mai discutat...cu problemele dintre religii...asa ca am fost si am intrebat preotul catolic, si el a zis ca nu e nici o problema..asa ca ne-am mai linistit...dar acum problema este ca nu stiu absolut nimic ce trebuie sa cumparam si ce trebuie sa facem...mentionez ca nu se da petrecere dupa botez...si la botez va participa doar familia apropiata - adica max 10 persoane...dar la biserica...ce trebuie cumparat pentru o slujba catolica?? care sunt obiceiurile? eu am mai fost la un botez dar era ortodox....
poate puteti sa ma ajutati si pe mine...va multumescMergi la inceput