Vis de Craciun

Vis de Craciun | Autor: alexxia

Link direct la acest mesaj

Învată-i pe copii (autor necunoscut)

Într-una din serile trecute am avut un vis minunat. Am visat ca tocmai terminasem treburile gospodăresti si mă pregăteam de culcare, când am auzit un zgomot la usa de la intrare. Am deschis si, spre surprinderea mea, in prag era un inger ce avea un sac plin. Si-a dus degetul la buze, făcându-mi semn să nu tip. – Ce faci aici..., am început eu să-l intreb, însă cuvintele mi-au amutit pe buze când am văzut lacrimile din ochii lui. Nici urmă de bucurie nestăvilită în ochii lui, ci doar o tristete blândă si caldă. Si cu glas soptit a început să-mi spună: - Am venit sa te invat străvechea semnificatie a Crăciunului - acea semnificatie profundă, dată uitării în zilele noastre...

- Am venit sa te invat că Steaua a fost semnul ceresc al unei promisiuni făcute cu veacuri în urmă. Dumnezeu promisese un Mântuitor, un Salvator pentru lumea căzută, si unul dintre semnele împlinirii acelei promisiuni era măreata Stea de la Răsărit. Steaua din vârful bradului sau din fereastră ne reaminteste acum de dragostea lui Dumnezeu pentru omenire si de împlinirea acelei promisiuni făcute de Dumnezeu. Nenumăratele stelute ce sclipesc în noapte - una pentru fiecare - vorbesc acum despre speranta arzătoare a întregii omeniri. Si ingerul a asezat cu grijă steluta pe semineu, scotând apoi dintr-un sac o beteală de un rosu strălucitor.
- Am venit sa te invat că rosul este prima culoare a Crăciunului. Crestinii care au folosit-o pentru prima dată au ales-o ca să le amintească de sângele Mântuitorului, sânge care s-a vărsat pentru toti oamenii la Calvar, atunci când Cristos Si-a dat viata pentru noi, astfel ca fiecare să putem avea parte de darul oferit nouă de Dumnezeu - viata eternă. Rosul este o culoare plină, intensă, vie. Este cea mai măreată dintre toate culorile. Ea simbolizează darul lui Dumnezeu pentru noi.

Apoi ingerul m-a privit cu ochi blânzi si a continuat: - Am venit sa te invat (Si între timp a scos din fundul sacului un brădulet pe care l-a asezat cu grijă în fata semineului, aninând în el beteala rosie. Verdele plin al bradului contrasta atât de frumos cu beteala rosie. Cu sigurantă că aceasta era a doua culoare a Crăciunului!) ...Culoarea verde a bradului rămâne aceeasi de-a lungul anului. Ea simbolizează speranta vesnică a omenirii. Verdele este culoarea tineretii, a sperantei neînvinse, culoarea promitătoare de belsug a naturii. Toate acele bradului arată spre cer, simbolizând gândurile omului care se întorc mereu înspre înalturi - si de unde altundeva îi poate veni ajutorul? Bătrânul brad verde, el a fost mereu prietenul omului. L-a adăpostit sub crengile lui plecate, l-a încălzit, i-a oferit frumusete, i-a mobilat locuinta.

Brusc am auzit un clinchet cristalin. Venea parcă din depărtări de veacuri. Am venit sa te invat că la fel cum oitele rătăcite sunt găsite după sunetul clopotelului ce-l poartă la gât, tot asa sunetul clopotelului ar trebui să-i amintească omului că trebuie să se întoarcă în turma din care s-a rătăcit. Clopotelul înseamnă călăuzire si regăsire, el înseamnă întoarcere si ne aminteste că fiecare în parte are o valoare neasemuită în ochii Domnului.

Si în timp ce clinchetul clopotelului s-a stins în noapte, ingerul a scos la iveală o lumânare. A înfipt-o în sfesnicul de pe semineu si a aprins-o. Întunericul încăperii s-a retras parcă speriat de razele pâlpâinde ce se revărsau feeric de la mica luminită, zugrăvind imagini de basm pe peretii încăperii. – Sa nu uiti, a soptit ingerul, că lumânarea arată recunostinta omului pentru Steaua din vechime. Luminita ei firavă este ca o oglindire a sclipirii stelelor în noapte. La început, în bradul împodobit cu beteală, au fost prinse lumânărele, înlocuite acum de beculetele multicolore. Fiecare om trebuie să fie o luminită ce vorbeste despre darul lui Dumnezeu, despre neasemuita Lui lucrare întru salvarea omenirii.

Apoi ingerul a scos din sac un dar. Mi-a arătat panglica ce înfrumuseta darul si mi-a spus: - Darul este împachetat frumos,La fel cum panglica leagă darul, tot asa trebuie să fie legati oamenii între ei prin bunăvointă. Bunăvointă între oameni, acesta este mesajul panglicii.

Asteptam să văd ce mai are ingerul in sac. Dar el s-a intins spre crengile bradului si a desprins de acolo o acadea în formă de bastonas. Mi-a întins-o cu grijă spunandu-mi : bastonasul-acadea reprezintă toiagul de care se foloseste păstorul pentru a-si aduce înapoi în staul oile rătăcite. Bastonasul-acadea reprezintă mâna întinsă spre fratii nostri de Crăciun - mâna ce le vine în ajutor. Bastonasul-acadea simbolizează faptul că fiecare în parte este păzitorul fratelui său.

Apoi ingerul a făcut o pauză. Mi-am dat seama ca venise vremea sa plece , dar parca sclipirea din ochi imi spunea ca mai are sa-mi arate ceva . Nici nu stiu când a băgat mâna în sac, doar am văzut că-mi întinde o cununită de brad. Văzându-mi ezitarea, a agătat-o el la usa de la intrare si mi-a spus: - Te rog, nu uita că această cununită simbolizează caracterul etern al dragostei - dragostea nu încetează niciodată, nu se sfârseste, nu conteneste. Este un nesfârsit cerc al dragostei, al cărei început adesea nu-l stim si al cărei sfârsit degeaba îl căutăm....si a plecat.
In urma lumânarea continua să îmbrace camera într-o lumină blândă si feerică, iar gândurile mele au poposit îndelung la tot ingerul ma invatase in Ajun de Crăciun: să dăruiesti si să ajuti, să iubesti si să slujesti - despre asta vorbeste Crăciunul, si mai târziu Calvarul. Ce altceva mai măret să faci în viată?

Cu drag
Alexxia

Lumea este plina de frumusete atunci cand inima este plina de dragoste

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oana0204 spune:

Foarte frumos Alexxia, felicitari.

Oana D
Foto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorelai182003 spune:

Si mie mi-a placut!
E bine sa pastram in suflet minunea Craciunului! Vom fi intotdeauna copii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena spune:

Multumim, Alexxia , foarte frumos !

Elena&Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirabela spune:

multumim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexxia spune:

quote:
Originally posted by mirabela

multumim!Cu placere , fetelor
Alexxia

Lumea este plina de frumusete atunci cand inima este plina de dragoste

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arhistefy spune:

Multumim mult de tot


Nu te teme de ziua de maine, Dumnezeu este deja acolo.

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mia_tincu@yahoo.com spune:

Intotdeauna Craciunul a fost ceva special pt. mine.Dar mai ales Craciunul asta va fi, pt. ca il am in burtica pe Cosmin-cel-mic,caruia deja i-am citit povestea cu Mos Nicolae, si povestea ta cu ingerul...
Multumim:Mihaela siCosmin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Salmida spune:

Alexxia
Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

Superb !
Am sa timit si eu prietenilor aceasta poveste de Craciun.

Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=19346" target="_blank">Povestea nasterii !

Paul are nevoie de noi:
http://www.ana-design.ch/paul/paul.htm

Sarbatori fericite !

Mergi la inceput