Aventuri, dileme si dezbateri pe ghetar

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Buna de dimineta la pranz,

Nici nu stiu cu ce sa incep ...

1. A inceput sa ma oboseasca platforma asta care ne tot ameninta si nu ne mai loveste odata ...am primit si eu mesajul ala cum ca ce scriu acum nu se va copia ...

2. Eu, desi sunt de 3 ori mai grea ca voi, nu am nici o durere de spate si nici nu vreau ...

3. Desi tin regimul asta nu slabesc si pace ...m-am cantarit de dimineata aveam minus 1 kg - ce pana mea nene, pai asta e un "nr 2" mai stufos ...

4. La mine e vara - nu ploua, ieri a fost de mance scurta, acum e nor dar nu de ploaie

5. Denisam, nu ma vad cu nimeni pana nu slabesc ... stiu ca e o tampenie, dar este totodata o bariera emotionala

6. Amica asta a mea care a gasit o noua dragoste ma bulverseaza - Doamne, e de varsta mea, are multe evenimente la biografie, nu toate cu happy end, si imi spune niste balarii si niste vise si niste planuri ... chiar ca dragostea asta te orbeste nene, si tampeste zau asa ... si eu cu picioarele pe pamant imi vine sa o temperez, sa o calmez si sa o sfatuiesc sa o ia mai usor, sa respire, sa gandeasca fiecare pas ca are multi de facut, nu e tocmai intr-o situatie prea comoda ... si se supara nene. Ma contrazice la orice spun diferit de ce spune ea, ma contrazice cu o vehementa si mie mi se pare ca spune asa niste tampenii ...

Imi dau seama ca oamenii nu asculta de sfaturile altora si nu inteleg de ce totusi suntem atat de dispusi sa le dam ... omul prefera sa greseasca pe deciziile lui, nu sa fie fericit pe sfaturile altcuiva.

Si mai cred ca atunci cand ne confesam, o facem pentru ca vrem sa auzim numai ce ne convine ... daca reactia confesorului nu ne face bine, ne retragem si consideram ca ala nu intelege ...

Acestea fiind spuse, este foarte usor sa te joci cu emotiile oamenilor ... nu trebuie sa fii sincer, trebuie doar sa le spui ce trebuie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

eu v-am tot intrebat ieri ce e cu platforma asta??? ce se intimpla, ce ni se pune la cale?? nimeni nu s-a obosit sa-mi spuna si mie ...ce familie de pinguini si rinduici unita suntem!!!

sper macar sa imi dati si mie adresa noua...sa nu ramin uitata pe aici.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

-toata noaptea m-a durut gitul(noroc ca am avut langa mine ursuletzul cu miere)
- pe sotz l-a durut spatele (a muncit sambata, in curte, ca eroul) william inca mai trage de nas
- deschid DC-ul...ce vad? dureri si vaitat...si de la cine? de la cele sub 40 de ani! rusinica!

multumesc lui Dumnezeu dar rar ma doare cate ceva. piciorul mi l-am scrintit, de cand am facut 40 de ani de 2X...deci cam 1x/an.

alina eu ma conformez, eu ma duc de 3-4 x/sapt la plimbare cu Pepper,cam 1 ora. e bine , asa?
promit ca o sa incep iar alergarile dar sa-mi gasesc prietena de suferintza pt asta...

astazi, cand mi-am reparat si eu caldura...e cald si afara 25 de grade...mi-e dor de o ploaie de 3 zile!

ieri, la dr oz am auzit "veste de veste", colesterolul ridicat nu duce la boli de inima. era si el uimit de noile studii facute de niste specialisti. hei, doctorii de pe forum stiati de asta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

michelle, nu ai dormit bine azi noapte? eu as putea zice asta ca numai trasnete am in cap, dar tu? sau a visat urat peperica?

e o noua versiune , nu ramane nimeni pe dinafara, dar cred ca mai bine sa citesti la generale topicul deschis acum cateva zile de admin ca sa te lamuresti mai bine!
daca intre timp nu intra vreun moderator cu mai multe informatii despre eveniment.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

In legatura cu maririle de salariu, sa va spun din experienta mea de corportaista :

Maririle de salariu nu se cer "din nimic", doar asa ca vi se pare voua ca ati merita mai multi bani ... De aceea mare atentie la angajare - atunci trebuie sa fii caine, CAINE ... atunci ai toate avantajele si uneltele ca sa negociezi un salariu convenabil. La angajare, daca deja s-a ajuns la discutia despre salariu, inseamna ca compania te vrea, te-a trecut prin toate filtrele, mamagerului i-a placut de tine ... deci atunci si numai atunci vor fi dispusi sa lasa de la ei ca sa "meet your expectations". Primul criteriu dupa care se incepe negocierea, este valoarea acelui post pe piata muncii ... Aqai, nu te duci dupa proba si spui ca uite ce ai gasit tu pe net, ca in medie, jobul tau se plateste mai mult ... nu dupa ce te-ai angajat ci inainte.

Niciodata, dar niciodata sa nu ganditi ca incepi pe mai putin bani si in timp dovedesti tu ca meriti mai mult si compania o sa iti dea mai mult ...niciodata.

In fine, odata angajat si capatat experienta pe job, nu o sa obtineti marire de salariu daca nu ati facut ceva iesit din comun sau nu ati capatat in timp responsabilitati noi. Maririle de salariu se acorda pe sarcini suplimentare si nu pe volum (aceleasi responsabilitati dar munca mai multa) ...cu alte cuvinte, nu te poti duce la manager si spune ca tu ai de 4 ori ma mult de lucru pentru ca compania a crescut in business si 3 persoane au plecat - pentru asta poti cere ajutor, angajati care sa preia din volum ... dar poti cere marire daca spui ca fata de anul trecut, faci in plus X si Y si Z. Daca adaosul asta de responsabilitati este temporar, atunci te poti alege doar cu un bonus ... daca este ceva in care vei fi implicat in permamenta, atunci se preteaza o marire de salariu.

Sigur, marire clara de salariu se obtine atunci cand promovezi pe o noua pozitie ...

Ca strategie, e bine sa te duci documentat la discutia cu seful, cu argumente care sa justifice cererea ...seful mai departe trebuie sa ceara mai sus si sa mareasca bugetul departamentului ... deci argumente solide il vor ajuta si pe el in a va sustine cauza.

Acum ceva ani, la un fost job, fara sa imi proun asta, am fost implicata in dezvoltarea unei aplicatii in Access ... cunostintele mele de programare sunt limitate ... dintr-o banala baza de date pe care am facut-o asa ca sa iasa niste filtre mai usor, am ajuns sa am cateva indexate, sa fac forms si querries, sa predefinesc rapoarte ... doamne cat m-a mai chinuit proiectul ala ...m-a mai ajutat si barbatul pe acasa ...etc. Intr-un final am scos o aplicatie primara dar acceptabila, care a ajutat un alt departament sa tina niste evidente ...la final de an, am cerut marire de salariu pentru acest proiect care nu tinea de responsabilitatile mele zilnice ... pe buna dreptate, mi-au dat un bonus, desi eu l-am contestat cum ca, desi proiectul era terminat, tot mai apareau probleme, mesaje de eroare, mai faceam si o intretinere lunara ... firmituri.

In acelasi job, am dezvoltat niste rapoarte si macros in Excel care ma ajutau pe mine sa reconciliez si inregistrez salariile + beneficiile + taxele a 500 de angajati, in contabilitate ... a fost un instrument care privea strict una din responsabilitatile mele ... am cerut marire de slariu pentru ca am facut ceva inovator ...si spre surprinderea mea nu am obtinut. Pentru ca job description-ul meu ramasese acelasi - nu avea nimic mai mult de facut si ceea ce inventasem eu acolo ma ajuta numai pe mine ...si eventual pe cine venea dupa mine. Am invatat de aici ca ceea ce imbunatatesc in munca mea nu trebuie facut public ... eu inventez, eu ma ajut, eu fac mai usor sau mai repede ... eu sterg la final cand plec.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Citat:
citat din mesajul lui michelle-usa

eu v-am tot intrebat ieri ce e cu platforma asta??? ce se intimpla, ce ni se pune la cale?? nimeni nu s-a obosit sa-mi spuna si mie ...ce familie de pinguini si rinduici unita suntem!!!

sper macar sa imi dati si mie adresa noua...sa nu ramin uitata pe aici.


michelle
"Fear less, hope more; Whine less, breathe more; Talk less, say more; Hate less, love more; And all good things are yours"


Michelita , uite aici lamuriri:

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=178192&nm=Desprecopii-30-aproape-gata

Cica mesajele scrise acum (de cateva ore e asta) nu vor fi copiate automat, doar de catre noi, manual cu copy/paste.

Nici noi nu stim mai multe, speram ca vom ateriza toti cu bine in noua casa !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

buflea,"firimituri"

da, ai dreptate cu marirea, doar daca iti schimba job description poti sa ceri...

alina nu am gasit nimic la generale...si ce vrei sa spui ca nu am dormit bine azi noapte...ai dreptate, cum ai stiut?!...nu am dormit ca m-a durut gitul...ma mai trezeam , mai luam o gura de miere...ma culcam la loc...william se descoperea...ma treazeam , ma luptam cu paturile sa le scot de pe sub el...si tot asa a fost somnul meu.

dimineatza am facut gargara cu sare. apropo asta se face dupa ce maninci sau inainte? stie cineva?

mai stau un pic si plec cu pepper la plimbare, ca e prea frumos afara.

lui vecina i-a sosit soacra din India...cum v-am spus s-au vazut pt prima data (desi sunt casatoriti de vreo 12 ani)...Doamne ce stres era si mai este pe biata mea prietena.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

lali, mersi, mersi...
deci ma trage si pe mine cineva automat de aripa pe noul forum...nu mai treb sa dau eu din aripi...good to know!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Valeu Michelle, ai dreptate cu firimiturile -rusinica, rusinica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aqai spune:


eu sunt de parere ca poti sa ceri revizuirea incadrarii in grila si aici au existat antecedente. si exact asta am cerut eu, nu am cerut sa primesc marire pe ochi frumosi.



Mergi la inceput