Ateliere practice de stiinta pentru copii

Ateliere practice de stiinta pentru copii | Autor: anca_tm

Link direct la acest mesaj

Foarte interesant pentru parintii copiilor intre 5 si 12 ani! :)javascript:insertsmilie('');

Atelierele practice de stiinta sunt dedicate copiilor intre 5 si 12 ani si dureaza 1 h si 30 min. Tematica abordeaza fenomene stiintifice din jurul nostru (chimie, fizica, biologie, anatomie si fiziologie, astronomie, matematica distractiva etc) adaptate intelegerii copiilor in functie de interesele si abilitatile lor, prin experimente practice care dezvolta capacitatea lor de gandire critica, analiza si in final conceptualizare.
Copiii cunosc legile nescrise ale lumii in care traiesc, cum ar fi faptul ca merele cad din pom sau ca un obiect ascutit sparge un balon. In cadrul atelierelor vor investiga principiile stiintifice de baza cum ar fi : electricitatea, fortele, magnetismul, proprietatile substantelor, proprietatile luminii etc.
Atelierele se bazeaza pe principiul invatarii experientiale si pe faptul ca a combina invatarea cu distractia este cel mai bun mod de a ne largi orizontul de cunoastere si creativitate. Semnificatia invatarii experientiale este sa furnizeze instrumentele si mediul care il pot ajuta in intelegerea informatiilor si a proceselor cognitive, prin crearea interactiunii dintre elev, trainer si grup.
Invatarea experientiala ii ajuta pe copii in:
• asumarea initiativelor, luarea deciziilor si constientizarea rezultatelor acestora
• dezvoltarea intelectuala, creativa, emotionala si sociala
• observarea rezultatelor experimentelor si a consecintelor propriilor actiuni
• intelegerea succesului si depasirea obstacolelor
• dezvoltarea capacitatatii de reflectie, sinteza si analiza.
Atelierele se vor desfasura intr-un « laborator » special amenajat si utilat pentru copii, astfel incat sa constituie un mediu sigur si placut pentru a descoperi si a experimenta. Atelierele se vor organiza pe categorii de varsta : 5-6 ani, 7-9 ani, 10- 12 ani.

Completati aici chestionarul pentru o participare gratuita la atelier! https://docs.google.com/forms/d/1qq4tRm70cV0_EKE3_VaqfqG8FOixDVLzlmWZWDtTRTI/viewform



Tanasescu