Copii amenintati ca vor dormi pe jos in spital

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Maru, nu sunt bani nici sa se angajeze personal de care e nevoe, sunt posturile blocate, de unde angajai tu un specialist in comunicare? :))))
Evident ca nu e asa in Germania pt ca aici sunt bani.
Multi.


Lali, un bolnav nu are ce consecinte negative sa sufere. Un rezident, da.
Eu aveam in medie 4-5 garzi neplatite pe luna, dupa care nu aveam liber. In vara aveam garzi mai multe, ca erau colegii in concediu. UIte asa intr-o luna am avut in 16, 18, 22, 24, 26, 28, 30, 1 samd.
Eram obligata sa fac doar 24 de ore de garda, dar daca spuneam ca vreau sa fac doar atat nu mai intram in sala, nu mai vedeam pacienti, samd.
Un bolnav care face o reclamatie nu are ce sa pateasca. In primul rand ca reclamatiile se pot face si dupa iesirea din spital, si in al doilea rand ca, contrar legendelor, nu se pune nici un medic sa omoare pacientul de-al dracului, ca nu a primit bani.
Doamna care a facut reclamatiile la spital in Ro a fost tratata exact la fel ca celelalte paciente si nu s-a razbunat nimeni pe ea.

Este si logic, pt ca pacientul este cateva zile acolo, dar medicul rezident este cativa ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaRusu spune:

off... Xio ba sunt consecinte asupra bolnavilor! adica tu nu-ti pui pielea, sa o puna ala bolnav....
Plus ca am senzatia ca ai asa un... nu stiu cum sa-i zic, dezgust in ce povestesti de mama aceea de la pediatrie, dezgust din care incet incet se naste atitudinea aia superioara care duce direct la palma psihica sau fizica in obrazul pacientului din clasa Laviniei (mama copilasilor)
Personal cred ca deja o descosideri pt ca e saraca si are copii(de ce i-o fi facut) dar ca medic nu ai dreptul de a judeca pacientul, rolul tau e sa te ocupi de pb medicala si sa oferi sprijin si intelegere pt cel in suferinta.

Daca ma insel, imi cer scuze, dar asta simt in tonul tau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Oana draga mea, degustul este doar in mintea ta din cauza ca eu sunt doctor, ca daca as fi economist nu ai repera nimic special.
Lasand la o parte parerile tare eronate despre mine, cred ca nu ai inteles ideea:
1-Pacientii care se plang de tratamentele in spital TREBUIE SA FACA PLANGERE, nu sfantul Duh sau medicul rezident. Tu faci plangere pt ca ti-a lovit medicul copilul, eu ca rezident fac plangere pt ca medicul nu ma mai lasa sa intru in sala daca nu fac garzi, sau ca mi-a spus ca sunt proasta. 2 chestii total diferite.
2. Ca bolnav nu iti 'pui pielea', si mie mi s-au cerut bani la intrarea in sala de operatie pt ceva care trebuia facut la nivelul fetei, si implica un cauter, si am spus senina ca nu am, si ca e spital, unde nu trebuie sa platesti. Plangerea se poate face si dupa externare, nu trebuie in timpul ei. Exemple cu plangeri care nu au avut ca rezultat razbunari pe pacienti sunt destule chiar si la acest topic.

Daar, din nou e mai usor sa ii spui celui care te indeamna sa faci ceva, ca e dezgustat sau ca are nasul mare, decat sa te mobilizezi sa faci ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaRusu spune:

cool XIO e mult mai simplu pt managementul spitalului sa se ascunda in spate la "dc nu sunt plangeri de la pacienti inseamna ca totul e OK"
Nu-s de acord cu tine noroc ca-i mare lumea si avem loc amandoua
Raman la parerea mea - probleme de functionare din interiorul sistemului trebuie depistate si corectate de administrativul intern - ca de aia exista.
Reclamatiile/plangeri - in orice domeniu - trebuie sa fie exceptia, in nici un caz parghia de aplicare a controlului.
Dar no... eu sunt manager, tu doctor... fiecare cu parerea lui.

Intre timp - suntem amandoua oameni si ar tb sa ne comportam profesional si civilizat.
Eu una imi dau silinta si sper ca si tu
Diferentele de opinii fac parte din varietate - de aia ai putea sa incerci sa vezi lucrurile si din alte puncte de vedere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

idem, nu eu sunt cea care a inceput cu etichetele cu dezgustul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui sanziana27

Suntem vinovati si responsabili pentru tot ceea ce ni se intampla, pentru modul in care suntem tratati pentru ca nu avem demnitatea de a lua atitudine.

Eu sunt tot mai socata de atitudinea noastra de servilism....ultima mostra: o cunostinta vrea sa nasca la un spital privat si....se gandeste sa-si puna in bagaj si cateva ciocolatele, asa pentru asistente Si tragedia e ca nu vede nimic rau in asta....

Dragos Mihai (26 septembrie 2006) si David Gabriel (8 octombrie 2008)
Despre cei doi nazdravani
Sapunuri 100% naturale


Prietena mea, romanca, traieste aici de 10 ani! Si de Sf. Valentin (!) s-a dus la educatoare cu ciocolata si flori! Noi i-am dat o felicitare scrisa de Victoria si un glob de Craciun (glob de $2) si o felicitare de Valentine's (a dat si ea tuturor copiilor).
In alta ordine de idei, ca sa revin la topic: Victoria a facut tratament 2 ani de zile, in fiecare saptamana. La primul Craciun nu am dat absolu nimic nimanui. La al 2-lea Craciun am dat asistentei care avea grija de ea (fiecare asistenta din clinica are un nr. de copii carora le afce tratamentul), deci, i-am dat o cutie de ciocolata. Cand am terminat tratamentul, intr-adevar, i-am luat un lant de argint, cu un medalion cu o bucatica miiiiiiiiiinuscula de diamant. Deci, un gest de multumire, nicidecum ceva dat in fiecare saptamana ca sa aiba grija d enoi cum trebuie. In echipa de la oncologie-hematologie sunt 6 doctori. Nu le-am luat nici macar un capat de ata niciodata. Victoria nu a vrut sa le scrie felicitari de Craciun, asa ca nici macar aia nu au primit.
Asa trebuie mers la dr. si la spital! nu cu sacosa plina de ciocolata/cafea sau geanta plina de plicuri. E datoria medicului sa aiba grija de sanatatea pacientului! Nicidecum datoria pacientului sa aiba grija de finantele doctorului!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Pai cum sa ia??? cand au niste salarii f mari! si benefits la fel de bune.

Aici la spital esti ca si la hotel nu i problema dar sa fereasca Dumnezeu sa nu ai asigurare buna ca ai pus o cand incep sa vina facturile. Mergi la un doctor si faci si analize la sange si te bombardeaza din tot locul facturile, de la doctor, de la spital, de la laborator, de la aia care au umblat cu aparatele din laborator pentru doar o amarata de vizita la doctor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui corinadana

Pai cum sa ia??? cand au niste salarii f mari! si benefits la fel de bune.



Corina



Si iar ajungem la aceeasi discutie; saracii dr cu salarii de rahat. Pai cu ce e vina pacientilor? Ca in final dr. sunt bine mersi, traiesc f bine din ciubucuri, pe cand pacientii dupa ce ca trebuie sa treaca prin cine stie ce tratamente, operatii,e tc., mai trebuie sa se si streseze ptr. plicuri. Lupta asta ar trebui sa se duca intre doctori si... cine-o fi, guvern sau whatever, nicidecum intre dr. si pacienti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Nu, Victoria, lupta ar trebui dusa intre medici si pacienti contra elor din politica.
Pt ca aeasta problema ii afecteaza si pe pacienti, nu doar pe medici.
Bugetul alocat pt sanatate e de 4% din total, a facut o data si Diaconescu ceva bun si a aratat cifrele alocate sanatatii. Era cel mai mic buget.
Desigur ca e mai rentabil ca politicienii si pacientii si restul sa arate spre medici cu degetul. Cand au facut greva medicii din cauza salariilor cati oameni i-au sustinut?

Odata ce cresc salariile un procent din oameni nu vor mai da cadou pt ca vor stii cat castiga medicii.
Eu de multe ori cand refuzam mi se spunea ca 'haideti ca stiu cat castigati'. Am mai spus, cand am intrebat-o pe bunica-mea de ce vrea sa dea bani medicului dupa ce a fost mama mea operata a spus ca are medicul salariu de toata jena.
Este si asta un aspect de luat in seama.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Xio, nu cunosc sistemul medical din Romania, daca spun prostii, corecteaza-ma.
Eu cred in continuare ca lupta ar trebui dusa intre dr. si guvern. Problema pacientului ar trebui sa fie sa se faca bine. Atat! Doctorii ar trebui sa infiinteze o uniune care sa le apere drepturile. Nu pacientii, ci uniunea! Doctorii iesind in greva afecteaza in primul rand pacientii, nu guvernul! Ca oricum o dai, tot pacientul iasa in pierdere: ori da banul, ori dr. intra in greva si nu mai e nimeni sa aiba grija de sanatatea pacientilor. Inteleg ce spui tu ca nimeni nu i-a sustinut pe Doctori in greva. Pai, sincer, depinde. Ca daca stau la usa doctorului cu copilul bolnav, nici eu nu-i sustin greva. Eu vreau sa se intoarca la lucru, sa-mi faca bine copilul.

Mergi la inceput