Terapia in cazul talasemiei si grupuri de suport

Terapia in cazul talasemiei si grupuri de suport | Autor: desprecopii

Link direct la acest mesaj

Tratamentul talasemiei poate preveni deteriorarea ficatului si a inimii din cauza excesului de fier. Pentru a reduce depozitele de fier din corp, oamenii afectati de boala trebuie sa faca o terapie de chelatie (chelation), ceea ce inseamna indepartarea fierului timp de pana la 12 ore pe zi cu doze subcutane (aplicate sub piele) de agenti chimici care se combina cu fierul. CITITI: www.desprecopii.com/info-id-2962-nm-Terapia-in-cazul-talasemiei-si-grupuri-de-suport-ale-parintilor.htm" target="_blank">Terapia in cazul talasemiei si grupuri de suport ale parintilor

[DC]

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Ar trebui modificat in titlu : Talasemie MAJORA.


Nu de alta dar la talasemie minora ( cea mai frecventa) nu este necesar nici un tratament, se traieste cu ea si fara sa faci nimic, este o anemie ce din cand in cand, la efort , eventual, se "trateaza" cu acid folic si B complex.
Singura interdictie la talasemicii minori este sa nu faca copii cu un partener talasemic minor, avand sanse ca in 50% sa aiba un bebelus talasemic major.

Un talasemic minor cunoscut in randul sportivilor de performanta este Andre Agassi.

Asa cum este conceput titlul in momentul acesta ...induce panica.
PS: si sunt mama de copil talasemic ( minor).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

lala, si tratarea cu acid folic si b complex este o terapie :)

Multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

aici despre www.desprecopii.com/info-id-1444-nm-Talasemia-la-copil.htm" target="_blank">talasemia la copil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Pai daca se pune semn de egalitate intre 3 pastile de acid folic luate o data pe an de talasemicii minori, poate nici atunci, si obligativitatea transfuziilor lunare de sange ale talasemicilor majori ( fara de care nu supravietuiesc) atunci...da...putem considera si acidul folic o terapie.



Talasemicii minori pot afla de aceasta boala de care sufera uneori si la varsta a treia ( socrul meu a "depistat-o" doar la 65 de ani cand i-am diagnosticat nepotul, fiind transmisa genetic)alteori niciodata, deoarece nu este nimic grav, nu are semne, nu impiedica o viata absolut normala, sunt depistati conjunctural nu datorita faptului ca sunt "bolnavi", nu necesita medicatie sustinuta sau alte interventii medicale ori grupuri de suport.

Pe de alta parte insa, talasemicii majori sunt dependenti de transfuzii, de acea terapie mentionata in articolul din link ( nu se va face niciodata transfuzie sau terapie cheleatoare de fier unui talasemic minor, niciodata! ).

Asa incat in opinia medicala nu se pune niciodata semn de egalitate intre talasemie minora si talasemie majora.
Sunt 2 afectiuni care desi incep cu acelasi cuvant sunt total diferite iar articolul publicat se refera strict la cea majora ( asa cum este mentionat si in el, dar abia pe la paragraful 3 : http://www.desprecopii.com/info-id-2962-nm-Terapia-in-cazul-talasemiei-si-grupuri-de-suport-ale-parintilor.htm ).

Acestea fiind spuse, scuzati intruziunea, a fost facuta doar in scopul unei informari mai corecte si nu ca o critica.

Edit: typo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Citat:
citat din mesajul lui desprecopii

aici despre www.desprecopii.com/info-id-1444-nm-Talasemia-la-copil.htm" target="_blank">talasemia la copil.




Acesta insa este un articol foarte frumos structurat si plin de informatii utile

Mergi la inceput