Clasa a I-a...2012-2013 (4)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mmmaria spune:

Am intrat sa va urez vacanta placuta tuturor.
Nu stiu cand a trecut semestrul asta, imi vine sa ma ciupesc.
La noi e bine, ne-am acomodat. Marti am avut serbarea si a fost frumos, am avut sentimentul ca doamna a reusit pana in acest moment sa ii “sudeze”, interactionau toti foarte bine, nu era nici unul stingher. Au fost frumosi cu totii, parca mai frumosi decat la gradinita.
Suntem obositi dar veseli, asteptam vacanta si pe Mos Craciun.
Maine avem o mica petrecere de final. Nu mai stiu unde suntem cu literele si cu mathematica, o sa ma dumiresc in vacanta si o sa scriu si detalii tehnice.
Vacanta frumoasa, mamici si copii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oramona spune:

Am avut si noi serbare miercuri, cred ca au mers asa , cu litera mare si mica in aceeasi zi, la vreo 3 litere, numai ca sa aiba timp de repetitii. Oficial de azi suntem in vacanta, ieri ne-a spus ca azi sa nu vina copilasii azi la scoala.Serbarea a fost frumoasa, cam scurta , dar copilasii superbi.Le-a dat si tema pentru vacanta, 3 fise la matematica, e ok, avand in vere cat au avut in prima sapt de vacanta. Si sa ne laudam...am primit si carnetul de note, nu cu note ce-i drept ci numai cu mediile, numai FB

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oramona spune:

Sa aveti parte de o vacanta placuta si sarbatori de vis alaturi de comorile voastre!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza2005 spune:

Se pare ca vacanta asta lunga i-a bagat in amorteala si pe copii (dupa cum zice doamna) dar si pe noi mamicile cu activitatea pe forum.
Vacanta a fost frumoasa ne-am obisnuit cu lenevitul si nu reusim sa intram in ritmul asta cu trezit asa de dimineata.
Noi nu am avut teme pe vacanta doar am citit asa ca am fost relaxati.
Nu am avut teme in ideea ca incepe un semestru foarte greu si foarte lung.
Astazi la scoala se face vaccinul si dupa cum povesteau parintii cred ca o sa fie scandal mare pa acolo. Sper ca totul sa fie OK si oricum pana luni sa uite de experienta asta din scoala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Bine ati revenit din vacanta! Sper ca v-ati relaxat si incarcat bateriile.
Noi am avut o vacanta activa. In Decembrie baietii (Calin si fratele mai mare) au fost la Busteni, la bunici si au continuat lectiile de schi incepute sezonul trecut. In ianuarie am plecat cu totii in Bulgaria si au schiat zilnic, de dimineata pana se intuneca. Primele 3 zile au avut monitor, ultimele 3 insotiti de adulti din grup. Erau 5 baieti cu varste apropiate asa ca s-au distrat pe cinste. Dupa schiat, la hotel, tusti in bazin si cel putin o ora se jucau in apa. Dupa masa de seara - distractie in camera (jocuri, concursuri, tablete...).
Luni dimineata, pe 14, i-a apucat plansul ca ei nu mai vor la scoala. Acum le-a trecut jalea si vad ca a intrat deja in ritm. L-au facut pe T si au trecut la numerele mari, pana la 100.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza2005 spune:

Anya dar sunteti foarte inaintati in materie, noi suntem abia la L si acum am terminat operatiile in spectru 1-10.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Buna tuturor

Aseara am avut sedinta cu parintii, asa de trimestrul doi, doamna ne-a zis ca are copii din toate categoriile, de la cei care citesc pe litere la cei care citesc fluent si inteleg ce citesc, la mate la fel unii care au nevoie de ajutor sa inteleaga cerintele altii care fac calcule avansate. Sunt 35 de copii, va dati seama. La disciplina la fel, unii cuminti altii mai putin.

Au aparut si la noi voci care spun ca le da prea putine teme, acesti parinti au primit recomandari de culegeri, le-a zis doamna ca exista material de lucru pentru toate ambitiile :).

Noi stam bine, la citit si scris e de FB, la mate sa zic -FB dar eu sunt foarte multumita de cum a progresat, mai ales avand in vedere ca au exercitii destul de grele, de ma gandesc si eu cateva secunde la cum se rezolva. Din fericire le explica foarte bine la clasa, pana acum n-a fost nevoie sa reiau eu acasa ceva ce n-a inteles.

La romana suntel la ce, Ce si la mate la operatii 0-30. De azi avanseaza cu materia spre 100.

Voi ce mai faceti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Noi suntem la v si probabil ca azi il fac pe V. La mate fac adunari si scaderi pana in 100.
Sedinta n-am avut inca dar l-am intrebat pe el ce nota si-ar da. Mi-a zis ca la engleza FB cu felicitari (ca e plictisitor ce face la scoala si nu a invatat nici-un cuvant nou de cand a inceput scoala). La romana si-a dat FB (scrie frumos, face dictarile bine dar nu ii place sa citeasca). La mate sia dat FB ++++++ multe felicitari (la asta chiar ii merge bine mintea - a furat de la fratele mai mare si stie inmultirile, face adunari cu numere mari, treceri peste ordin si chiar adunari cu numere mici negative). Exceptand scrisul si cititul clasa 1 nu e o provocare pt el. Il deranjeaza ca doamna taie ora de muzica si o inlocuieste cu mate, din doua ore de abilitati+desen ramane una si cealalta devine iar..mate. El vrea sa cante, sa picteze... si are dreptate. La prima sedinta voi aborda respectarea orarului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mmmaria spune:

Buna, a fost cam liniste pe aici…ce bine ca ati mai dezmortit topicul. Si noi l-am facut pe V, insa la matematica m-ati siderat: la noi nu au trecut de operatiile pana la 10 ! Au terminat trimestrul trecut cifrele, adunarea si scaderea pana la 10 insa trimestrul asta, de la inceput si pana acum, nu au facut decat tot felul de exercitii. Foarte multe, este adevarat, dar abia de aici incolo se pare ca se vor muta la operatiile cu numere peste 10. Au o carte la matematica din care au lucrat exercitiile astea de care va povestesc. Sunt si exercitii cu necunoscute pe acolo.
Fie-mea mi-a dat impresia la sfarsitul trimestrului trecut ca “se trezeste” insa nu a fost tocmai asa. Se pare ca la scoala se concentreaza si face ce i se cere (cateodata cu exceptii) insa acasa nu viseaza decat papusi, desene, povesti, joaca.
Ai vostri merg la concursuri ? Duminica este Euclid si in februarie Cangurasul mathematician.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana71 spune:

Buna,

Ma bucur ca s-a mai activat un pic topicul nostru. Dupa o vacanta deloc reusita (am fost la ski si am facut cu totii, pe rand, o gastroenterita f urata, la Eva cel putin cu spital, perfuzii...toata nebunia) am reinceput scoala. Ei sunt la litera s si la mate la scaderea nr intre 10-30. Lucreaza mult, in fiecare zi in afara de caietul special mai au si fise sau din culegeri, au aparut si temele suplimentare. Ea le priveste ca provocari si le face cu placere (pe frate-sau il ca deprima temele multe ). Sper s-o tina. Dna ne-a dat o lista cu 7 potentiale concursuri la care pot participa pe sem asta...sa alegem. Eva isi doreste sa mearga la toate (auzise la Victor de concursurile astea si de la gradi le tot astepta). Sper sa nu fie dezamagita, ca e genul care daca se va demoraliza cu greu o mai scoti la capat. Primul va fi evaluarea la rom, pe 16 februarie. Dna le-a dat vinerea trecuta subiectele publicate pe net (ca simulare ptr ca e prima oara cd se da concursul asta la cls 1). Cand i le-am printat eu de pe net, dna tocmai le daduse subiectele. Asa ca au fost la prima vedere. Mi-a zis ca nu i-a ajutat ptr ca si la concurs vor fi singuri. A luat 99 de pct din 100, eu am fost super fericita, dar ea cam dezamagita. Au luat 2 copii 100 pcte si mi-a zis ca nu tb s-o felicit....daca ar fi luat 100 pct atunci ar fi meritat felicitarile (s-a grabit si la ultimul subiect a inceput propozitia cu litera mica). Nu mi-a picat deloc bine, trebuie sa mai lucram la partea asta cu tintele astea autoimpuse....prea inalte. Dna ne-a zis ca cei care au luat peste 90 de pct pot merge fara pb la concurs, ptr ceilalti a individualizat la ce tb sa mai lucreze suplimentar. La mate deja au inceput compuneri de probleme pornind de la operatii, pb cu mai multe operatii de genul adauga la suma dintre 2 nr diferenta altor nr. In fiecare joi au dictare.

Mult succes in noul semestru!

Mergi la inceput