Motive de fugit din RO cu 10 picioare(3)

Motive de fugit din RO cu 10 picioare(3) | Autor: ch_dana

Link direct la acest mesaj

<<<Topic precedent

Din cate tin eu minte, maidanezii sunt un "produs" destul de recent, inainte de '89 nu existau (probabil erau luati urgent de pe strazi).

N-am scris sa te impresionez, asta este parerea mea. Inainte de a avea copil, vedeam si eu lucrurile exact ca tine, e ciudat cat de mult se schimba perspectiva.

Numai bine de la o barbara.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Citat:
citat din mesajul lui ch_dana

Din cate tin eu minte, maidanezii sunt un "produs" destul de recent, inainte de '89 nu existau

Dana & Amelia (21.06.2011)

Paaardoon?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

si mie imi este frica sa merg printre aurolaci, dar nu m-am gandit inca sa ii omor.Povestea cu copilul nu ma impresioneaza, ca si parintii mei ma aveau pe mine si nu s-au gandit cum sa casapeasca maidanezii.
Ma rog, nu asta este discutia, ca deja s-au scris tone, norocul nostru ca sunt altii civilizati si dau peste degete romanilor care au idei crete.
In Romania lipseste aplicarea legii corect, din pacate.

**Fur is for petting***

http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts
http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts#!/profile.php?id=100001793812916

Dar sa-i ajuti te-ai gandit? Sau doar maidanezii merita adoptati?

Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ch_dana spune:

Ilinca, cel putin eu in Bucuresti nu tin minte sa fi fost. Poate tu stii altfel.

Mergi la inceput

Nuuuu, probabil in Bucuresti umblau cainii cu covrigi in coada, dar toti de rasa pura si cu proprietari de vaza. Cum naiba sa nu fie maidanezi inainte de '89 daca transmutarea taranilor la orase, in cutii de chibrite, a fost principala cauza a aparitiei lor?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_ce spune:

Nu erau maidanezi inainte de 89.Eu m-am nascut in Crangasi, unde s-a demolat la greu.Aveam 10 ani cand ne-am mutat de acolo si nu tin minte sa fi vazut vreun caine fara stapan.Si toata zia ma jucam pe strada ...tin minte perfect .
Dar imi amintesc si masinile de hingheri care circulau destul de des.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns strunfita spune:

Din pacate, "vise" cu cainii maidanezi am si eu. Stam intr-un cartier de case la periferia Timisoarei si de cand stam, de doi ani, s-au inmultit vazand cu ochii.
N telefoane date la primarie, raspunsul lor scris a fost ca de fiecare data cand vin hingherii prin zona, nu gasesc, culmea, nici un caine vagabond. Sunt convinsa 100% ca nici nu se deranjeaza sa se deplaseze, dau un raspuns pentru ca legea ii obliga sa dea in 30 de zile.
Mare parte din ei nu sunt agresivi, in schimb este unul agresiv rau, nu poti trece pe unde isi are el locul, cand mergem cu bicicleta ocolim si mergem pe alte strazi, acum vreo doua luni m-am panicat si am picat de pe bicicleta, cu fata de 3 ani in scaunel in spate, noroc ca nu am patit niciuna nimic.
Si de vreo saptamana latra unii toata noaptea in fata casei ... ma mir ca reusesc sa dorm cate ceva ... nu stiu ce sa fac cu ei ... sperante in hingheri nu am :(

In rest, nu as pleca din tara ... ma simt bine aici, copiii sunt foarte apropiati de bunicii paterni, ii vad aproape zilnic, ar fi prea mare durerea lor.
Traim decent, ne permitem 2-3 concedii pe an in tara si in afara tarii (da, probabil daca am pleca, ne-am permite destinatii mai exotice), avem casa si inca multe altele si absolut tot ce am realizat a fost prin fortele proprii. Nu am dat spaga ca sa ne angajam, nu am dat spaga ca sa avansam. Deci se poate si asa.
Intamplarea a facut ca dupa ce am terminat facultatea, sa ne angajam si eu si sotul meu la aceeasi firma (multinationala), in departamente diferite, la distanta de doua saptamani. Matusa mea era convinsa ca nu am fi putut intra daca nu dadeam bani ... cred ca e convinsa si in ziua de azi.

Da, imi pare rau de sistemul de invatamant si de sistemul medical. Si nu inteleg de ce tara noastra parca incearca sa reinventeze roata in loc sa copieze niste modele deja functionale si testate in alte tari ...
Ce se intampla acum in politica e intr-adevar tragic :(
Nu mi-as fi imaginat ca as putea sa il votez din nou pe Basescu ... dar din pacate sunt nevoita in conditiile actuale.

Una peste alta, n-as pleca de aici, eu nu vad rahatii de pe strazi (jur ca n-am calcat in vreunul decat la sat), poate o fi Timisoara mai curata. Si din fericire, cel putin in infrastructura, se vad imbunatatiri de la an la an, mici, dar sunt.
Nu as pleca pentru ca emotional si psihic sunt aproape convinsa ca nu as putea suporta, daca am fi facut pasul acesta imediat dupa facultate, cand nu aveam copiii, nu aveam bani ... ar fi fost altceva.
Copiii vor fi liberi sa plece daca isi vor dori si vor putea, i-as incuraja in acest sens.
Pentru mine este prea tarziu, sunt prea atasata acum de tot ce am in jurul meu (familie, prieteni, vecini) ca sa ma pot desprinde.

Mergi la inceput

Doamne sfinte, una e sa afirmi:"NU ERAU maidanezi inainte de 89" si alta e sa afirmi:"EU NU AM VAZUT/ nu tin minte sa fi existat maidanezi inainte de '89".
Uite ca eu tin minte foarte clar ca in copilarie, intre '86 si '88 am avut (noi, copiii din micul nostru cartier) 3 tovarasi de joaca patrupezi si anume "caini vagabonzi"(ca asa le spuneam atunci, nu exista termenul de "maidanez", desigur; in plus, noi cei din MM nici nu foloseam termenul "maidan"). Vreti sa va zic si cum ii chema, sa nu ziceti ca am avut halucinatii? :)) (Leo, Cutzi, Rex).
Ca sa nu ziceti ca numai in BM erau caini vagabonzi o sa va zic ca si cand mergeam in concedii cu parintii cam in fiecare parcare unde opream sa mancam, de-a lungul tarii, aparea macar cate un caine hamesit caruia eu si taica-meu ii dadeam snitele spre disperarea si indignarea mamei mele. Amu ziceti ca de fapt cainii aia aveau stapani dar erau iesiti la o plimbare pe marginea drumului/ la marginea padurii!
Sa nu mai spun pe litoral, unde eu si taica-meu iar adoptam provizoriu alti maidanezi care se tineau tantosi dupa noi de cum ieseam din hotel, din nou spre oroarea maica-mii
Dar nuuuuu, nuuu, nu existau, ei s-au inventat dupa '89, is un produs al democratiei!:)))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

imi aduc aminte clar de cel putin 2 maidanezi pe care i-am haranit in copilarie, inainte de 89, in Bucuresti si de cainii din parcul Humulesti,tot din Bucuresti.e drept ca circulau hingherii si nu erau babe isterice care sa creada ca viata unui maidanez e mai presus decat cea a unui copil.
babe de astea zic, nu am intalnit inainte de 89.sunt un produs nou.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana1177 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ilinca_M.
Uite ca eu tin minte foarte clar ca in copilarie, intre '86 si '88 am avut (noi, copiii din micul nostru cartier) 3 tovarasi de joaca patrupezi si anume "caini vagabonzi"(ca asa le spuneam atunci, nu exista termenul de "maidanez", desigur; in plus, noi cei din MM nici nu foloseam termenul "maidan"). Vreti sa va zic si cum ii chema, sa nu ziceti ca am avut halucinatii? :)) (Leo, Cutzi, Rex).

ce vremuri... mi-aduc aminte c'aveam si noi 2: Fetitza si Tzucki Iarna vecinii erau f "incantati" ca le dispareau presurile de la usa - iar noi f fericiti si mandri de noi ca am reusit sa le fabricam culcusuri prietenilor nostri

nu-mi amintesc de caini pe strada/ parcuri insa, stiu f bine ca nu puteai trece (cu bicicleta, pe jos) pe langa o fabrica, depozit, parc de masini caci era plin de caini fff suparati mai ales daca paznicul/ portarul nu era prin zona...

dupa '89 nu pot sa uit cainii din Regie :(( si agresivitatea lor incepand cu sesiunea de vara; cat stateam in camin pt practica de vara nu ieseam niciodata singura dimineata caci era jale :((

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ch_dana spune:

Ilinca, la tine era probabil secretarul de partid mai lenes. In Bucuresti ar fi facut Ceasca infarct sa vada caini pe strazi, ala nu suporta nici oamenii, dara-mi-te cainii...

E drept ca eu nu am stat in cartiere "demolate", dar banuiesc ca si de pe acolo ii adunau, de vreme ce nu "migrau" dupa mancare in alte parti.

Later edit: eu am avut fox-terrier din '77 pana in '88, dupa care mi-am luat Airedale Terrier. In '78 ne-am mutat de la casa la bloc, deci eram obligata sa ies cu cainii in parc. Nu am avut pana in '89 probleme cu maidanezi, dupa aia au inceput sa apara. Si n-as considera Colentina un cartier central.

Mergi la inceput