Retete sanatoase pentru copii sanatosi (concurs)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Anda08 spune:

kiki78 - “Prajitura cu morcov”

www.desprecopii.com/Images/Upload/kip.jpg" border="0">

kiki78 - “Ciorba de curcan”

www.desprecopii.com/Images/Upload/kic.jpg" border="0">



Va doresc o zi buna !

Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anda08 spune:

marumiha - “Tarta cu lamaie”

www.desprecopii.com/Images/Upload/mat.jpg" border="0">




Va doresc o zi buna !

Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cassady spune:

Si ultima reteta pentru ca n-am voie decat la 3 :)

Salata beouf din legume

1 kg cartofi
500 g ciuperci
4 morcovi
500 g soia cubulete
250 g castraveti murati
250 g gogosari murati
2 pungi pufuleti
2 cesti apa
mustar dupa gust
zeama de lamaie dupa gust
ulei
sare dupa gust
piper dupa gust

Se curata cartofii si morcovii si se fierb. Se fierbe soia. Ciupercile se dau la cuptor dupa ce se ung cu ulei pana se inmoaie. Se toaca cartofii, ciupercile, morcovul si se pun intr-un vas alaturi de soia. Se toaca castravetii si gogosarii si se pun peste. Separat se face maioneza din pufuleti. Se pun pufuletii intr-un vas, se toarna apa peste pana se inmoaie. Se incorporeaza ulei si apoi se pune mustarul, zeama de lamaie, sare si piper dupa gust. Se pune maioneza in vas peste legume. Se aseaza in vas si se decoreaza dupa plac.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dankutza spune:

In primul rand multumim de concurs!

Va trimit o reteta care este foarte usor de facut si foarte sanatoasa si pentru cei mici, dar si cei mari.

Mancare de spanac cu lapte si usturoi.

Se incing in cratita vreo 3 linguri de ulei. Se adauga 3 linguri de faina si se face un rantas care se subtiaza cu lapte (de tara sau sa aibe minim 3,5% grasime). Cand e de consistenta unei supe creme, se adauga spanacul. Eu folosesc spanac Dujardin. Se pune cam 500g de spanac. Se lasa sa fiarba amestecand din cand cam 20 de minute. Inspre final se adauga 3-4 catei de usturoi tocati marunt, sare si piper dupa gust. Este foarte bun!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dankutza spune:

Chec cu banane

Se paseaza cu furculita 3 banane coapte bine. Apoi se pun 2 oua, 1/2 cana de zahar si 1/2 cana de ulei. Se mixeaza bine. Dupa, se pun 2 cani de faina, o lingurita de bicarbonat, un plic cu praf de copt, un praf de sare. Iar se mixeaza bine. LA final se pune 2 plicuri de zahar vanilat si stafide. Se toarna intr-o forma unsa cu lei si tapetata cu faina. Cuptorul trebuie sa fie preincalzit si se tine in functie de tava de la 30 minute pana la 45 minute.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamamia1 spune:

Aceste briose sunt preferatele baietelului meu, le prefera ca si gustare la gradi.
Briose cu telemea
Ingrediente: 100 gr unt, 1 ceapa, 3 linguri busuioc proaspat tocat, 400 gr faina grau, 1 plic praf de copt, sare, 300 ml lapte, 2 oua mari, 100 gr telemea, 2 rosii, 1 fir de cabanos.

Preparare:

Toaca ceapa marunt si caleste-o in 50 gr unt topit, adauga busuiocul si mai lasa pentru 2 minute pe foc. Bate ouale cu laptele pana la omogenizare apoi adauga faina amestecata cu praful de copt,sarea si ceapa cu busuiocul calite. Amesteca bine toate ingredientele. Unge formele de briose cu restul de unt, apoi umplele pana la jumatate. Telemeaua imparte-o in zece portii egale, modeleaz-o in forma sferica si pune-o in centrul briosei impreuna cu o felie de rosie si o rondea de cabanos. Toarna si restul de aluat. Da la cuptor pentru aproximativ 20 minute. Preferabil este sa se serveasca calde dar sunt bune si reci. Pofta Buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamamia1 spune:

Pentru ca baietelului meu nu-i place ficatul dar adora clatitele!!!

Clatite cu ficat

Ingrediente:

450 gr faina, 600 ml lapte;6 oua;10 lg ulei floarea soarelui Unisol;sare.
400 gr ficat porc;o ceapa;piper;cimbru.
Facem aluatul de clatite din 400 gr faina, lapte, 3 oua, 3 lg ulei, sare, apoi il lasam sa se odihneasca 20 minute. Apoi prajim clatitele.
Oparim ficatul, apoi il taiem cubulete mici. Tocam ceapa, o calim in ulei, adaugam ficatul, sarea, piper. Cand este gata ficatul, trecem compozitia prin masina de tocat, adaugam cimbru si il mai calim cateva minute. Umplem clatitele pe jumatate cu aceasta compozitie, apoi le impaturim in patru.
Din 3 oua, faina si sare facem o compozitie prin care dam clatitele impaturite. Le prajim in uleiul incins. Pofta Buna!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamamia1 spune:

Perfecti cu o canad de lapte cald...
Biscuiti cu migdale
Ingrediente: Pentru aluat: 200 gr faina, 150 gr unt, 150 gr zahat, 100 gr migdale macinate fin, esenta de migdale.
Pentru glazura: 200 gr zahar pudra, 2 linguri lapte, esenta de migdale, migdale feliate pentru decor.
Mod de preparare: Se freaca bine untul cu zaharul, se adaug faina, migdalele si esenta. Aluatul se da la rece pentru aproximativ 30 minute. Se intinde o foaie din aluat si se decupeaza forme rotunde cu ajutorul unui pahar ale carui margini au fost bagate in faina . Se pun intr-o tava tapetata cu hartie speciala de copt si se dau la cuptorul incins pentru 10-15 minute.Cand sunt fierbinti se ung cu glazura: zaharul pudra amestecat bine cu laptele si estenta de migdale. Se orneaza cu migdale feliate si se servesc reci.
Pofta Buna!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Angie.C spune:

Si cea din urma reteta, a 3-a, este o supa foarte gustoasa si cu proteine usor asimilabile, numai buna pentru bebelusi, copii,parinti si bunici

SUPA DE CONOPIDA CU QUINOA SAU MEI:
un morcov potrivit;
o radacina de patunjel;
o ceapa;
un ardei gras rosu, galben sau portocaliu;
o rosie;
4 buchete mai maricele de conopida;
3 linguri de quinoa sau mei;
ulei presat la rece (orice tip de ulei doriti)
patrunjel verde
Se curata legumele, se spala si se taie cubulete, apoi se pun la fiert (fara rosie si conopida) pentru 15-20 de min. in apa care deja fierbe.
Intre timp, fierbeti separat quinoa sau meiul pentru 15 min. Iar rosia o crestati usor si o opariti, apoi indepartati coaja. Daca doriti, puteti sa-i scoateti si samburii.
Dupa ce legumele au fiert se adauga rosia taita cubulete si conopida desfacuta in bughetele mai mici si se lasa pe foc pana se inmoaie conopida. Quinoa sau mieul fiert se paseaza in blender si se adauga peste supa, se mai da intr-un clocot. Se da de pe foc oala, se pune sare dupa gust, cateva picaturi de ulei si se presara patrunjel tocat.
Pentru cei care agreaza smantana in mancare, pot servi supa si cu o lingura de smantana, dar noua ne place fara.
Despre quiona si mei si continutul nutritiv al lor, va invit sa dati o cautare pe net si veti vedea ce beneficii va pot aduce.
Pofta buna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marumiha spune:

Baietelului meu ii place tare mult panacota ,de fiecare data incerc sa-i pun un sirop diferit pt.a-i schimba putin aspectul si gustul ,cum ar fi sirop de menta,zmeura ,de muguri de brad ,dulceata de trandafiri ,de nuci .

PANACOTA

lapte-500ml
smintina 32(35% grasime)-500ml
zahar-80g
esenta (dupa gust)
gelatina-8g
Gelatina se dizolva 1/2 ora inainte intr-un pahar cu apa rece.
Se amesteca toate ingredientele ,se pun la fiert pt. 3 min. ,se lasa sa se raceasca , se pune lichidul obtinut in cupe de plastic , apoi se pun in frigider citeva ore( 5-6)
Pofta buna!

Mergi la inceput