America (221)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tilia spune:

Da, ma gandeam ca-i un bun inceput. Teoretic, cam stiu de ce-am nevoie, fiecare stat are un examen de licentiere ca prof, in rest sper ca sunt ok, am facut Litere si am si modulul pedagogic.

Ma intrebam cat e de greu sa iti gasesti un serviciu in domeniu si cat de greu e profesoratul acolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns msl1 spune:

Tilia,
din cite am inteles eu e destul de greu; nu poti fi profesoara fara sa ai licenta; ma refer la stat de la k la facultate; ai putea sa te angajezi ca ajutor de profesoara cred fara licenta; cunostinta mea, ea a facut masterul aici si de abia dupa a reusit sa se angajeze prfesoara si dupa ce a dat nu stiu ce examene; la inceput a lucrat ca ajutor de profesoara pe un salar mic;din ce mi-a povestit este destul de greu ea preda la gimnaziu, si copii sint obraznici ii greu de stapinit, nu au interes sa invete unii, se "lupta" cu ei sa ii aduca pe linia de plutire, etc.
Ai putea sa incerci sa te angajezi sa predai ESL la particulari adica engleza ca a 2 a limba daca ai facut engleza la litere pt aia nu trebe licenta.In orice caz daca asta e traseul care vrei sa il urmezi in cariera te sfatuiesc sa incepi sa iti faci actele pt ca dureaza f mult la mine a durat 2 ani pina mi le-a recunoscut si am putut sa imi iau licenta aici( altceva nu profesoara).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

poti sa cistigi bine si doar daca esti tutore=meditator particular pana iti recunosc studiile si iti iei credentialel neccesare.

mai ales la clasele mici, e f. usor...iar parintii platesc, ca nu au timp sa faca lectii cu copiii.

poti sa pui anunt pe Craiglist.


michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns -_Criss_- spune:

ce idee mi-ai dat tilia. am terminat si eu pedagogicul invatator-educatoare cu modul pedagogic in engleza. acuma ma gandeam ca pot preda engleza, la cati hispanici sunt aici cu a doua limba parca suna bine ceva bani in plus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tilia spune:

Multumesc pentru raspunsuri.

Licenta mi se par usor de luat, m-am uitat peste teste si sunt banale (cu exceptia metodicii/pedagogiei, acolo am de studiat) - dar ni.u mi se pare insurmontabila si costa sub 200 de dolari.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tilia spune:

Citat:
citat din mesajul lui Tilia

Multumesc pentru raspunsuri.

Licenta mi se par usor de luat, m-am uitat peste teste si sunt banale (cu exceptia metodicii/pedagogiei, acolo am de studiat) - dar nu mi se pare insurmontabila si costa sub 200 de dolari.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns msl1 spune:

Tilia,
orice intentionezi sa faci te sfatuiesc sa incepi prin a contacta din timp departamentul de care apartine ce ai studiat tu aici, si sa te indrume exact unde sa iti trimiti actele; ai nevoie sa iti evaluezi cu o firma toate actele; dupa care le trimiti la "board" nu stiu daca exista aprofesorilor sau a ce; am mai spus mie mi-a luat 2 ani pina mi-au recunoscut acetele ca sa fiu ok sa pot da examenul de licenta; dupa care a mai trecut 1 an ca nu l-am luat din prima si nu este numai o data pe an; cu cit stai mai mult pe "tusa" cu atit scad sansele de a te angaja; pt ca ei nu te mai considera de "actualitate daca ai stat 2-3 4ani acasa si nu ai lucrat.Dupa 4 ani de "stat" adica de nelucrat in domeniu nu am absolut nici o sansa sa ma angajez in domeniul meu trebuie sa ma duc inapoi la scoala si ori sa "refac" programul in care doresc sa profesez ori sa fac altceva.
in alta ordine de idei, azi m-am dus la colegiul de stat aici sa iau niste clase; vreau sa intru intr-un program la colegiu de stat ca nu mai am incredere in particulari aici; deci eu am facut ise-ul in ro, si scoala postliceala si mi s-au recunoscut aici ca fiind bachelor degree si diploma si mi-au dat credite pt fiecare materie studiata; deci acesti 7 ani nu conteaza, nu conteaza ce note am avut ce credite am primit, ca sa intru in program trebuie sa le iau de la zero sa incep cu math 000 si english 1a adica am muncit 7 ani degeaba in Ro ca sa imi iau diplomele; este fixul pixul scoala facuta in ro ii doare-n fund ce am facut eu acolo; este de necrezut si de neimaginat; si nici nu stiu daca am sa pot pt ca se cere sa invat trogonometrie in math 000 ca sa pot lua algebra care imi trebuie de fapt ca sa ca sa pot lua fizica ca sa intru in program; eu trigonometrie n-am facut in veci la scoala am sarit-o. Nu cred ca am vreo sansa.

De asta zic ca, intereseaza-te din timp pt ca ia timp mult si nu se stie ce le mai da prin cap sa iti ceara clase sa faci si sa iei la colegiu. Pe de alta parte pe un alt forum mai multa lume revoltata cum eu mi-am recunoscut actele aici fara sa iau nici o ora pt scoala postliceala pt ca la majoritatea li se cer sa faca ore in plus pt ca sa isi poata recunoaste studiile; ca sa faci ore in plus nu se mai poate decit sa intri intr-un program sint liste de asteptare pt programele de nursing de ex. de astepti ani de zile sa intri in vreun program de-a lor. Nu vreau sa te descurajez doar sa te previn ca poate lua mai mult timp/efort/energie toata povestea cu examenul de licenta decit crezi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arminad spune:

msl, ba conteaza mai anii de scoala din Ro daca te duci la un master. Un bachelor din Ro se echivaleaza asa cum ai facut tu si te inscrii direct la master nu o mai iei de la inceput, scutesti 4 ani de scoala care costa aici de rup. Un master in USA iti ofera mai multe sanse decat un AS la Community College doar ca e scump si solicitant pe cand la Community College e mai usurel si e ieftin.

Tu ce vrei sa faci, nursing? Nu te descuraja asa repede, ia-o incetisor. Aici se da un placement test si in functie de ala te pune pe un anumit level la math si english. Incepi si tu cu altceva nu din prima cu math, mai ceri ajutor, hai ca poti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns msl1 spune:

Arminad,
pai nu a contat ca am facut ore de mate in ISE; nu a contat ca am facut engleza comerciala si engleza medicala in ambele scoli, ca sa nu mai zic ca nursingul a fost predata de o Nurse americanca in engleza; tot trebuie sa incep cu engleza 1a nivelul cel mai jos posibil; si cu matematica la fel;
nu vreau sa fac nursing, sint deja RN cu licenta; fara folos; vreau sa intru intr-un program tot in domeniul medical in care am vazut ca se angajeaza entry level; ca sa intru in program imi trebuie o "bucata" de fizica, cea moleculara si termodinamica si electricitate este un "quarter" nici macar un semestru; ca sa intru la fizica trebuie sa iau algebra; ca sa iau algebra trebuie sa iau math 000 care este trigonometrie din cite am inteles;
degeaba dau placement test ca tot trebuie sa iau math 000 si engleza 1a; totusi engleza daca trec de placement test s-ar putea sa ma scuteasca de 1a; dupa care pot merge la terminologie medicala....nu mai scriu si de restu ca ma enerveaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arminad spune:

Nu stiu daca e valabil in toate statele dar eu unde am intrebat pe la scolile de aici acceptau transfer credit( chiar si international) doar daca erau sub 10 ani vechime.

Ce am aflat eu si sa stii ca nu mi-a zis nimeni este ca poti, contra unei sume de bani, $70 parca, sa dai examen la unele din clase ( CLEP se cheama) si daca il iei nu mai faci clasa aia. Ti se recunoaste dar nu se in calcul la GPA. De asemenea se mai accepta niste credite pe baza de portofoliu.

Inteleg ca esti suparata. Cei mai multi au valorificat facultatea din Ro margand la un master doar ca nu e tocmai accesibil/potrivit pentru oricine.

Ai zis de trigonometrie ca n-ai facut si ti-e greu. Eu n-am facut engleza deloc in Ro si cand am venit aici acum 8 ani stiam 5 cuvinte. Anul trecut cand am dat placement test ( la 45 de ani) m-am plasat la college level english 101 in timp ce copiii astia care au facut 12 ani de engleza aici se plaseaza in proportie de 40% sub college level.

Eu zic sa nu te descurajezi si nu te mai enerva si tu pentru orice Macar incepi si vezi cum e.
>>>Continuare


Mergi la inceput