Oare chiar am facut rau?

Oare chiar am facut rau? | Autor: Delia21

Link direct la acest mesaj

O cunosc de cand avea....7-8 ani si e fiica unor buni prieteni de familie.Acum are 23 de ani si e studenta in ultimul an.Mi s-a confesat pe messenger de nenumarate ori ca prietenul ei cu care e de vreo 5 sau 6 ani,de cand era in liceu...o trateaza cu multa lipsa de respect,mai e si violent,...i lasa mesaje violente in care o face troaca de porci ...nu doar pe celularul ei...ba si pe telefonul casei.Parintii ei...mi-au spus ca din cauza unor astfel de mesaje i-au interzis categoric sa mai vina cu el in casa lor.Bonnn....si cu ceva saptamani in urma...ea mi se confeseaza ca e soca de faptul ca el i-a recunoscut ca pe langa el mai are o relatie stabila de vreo 2-3 ani cu o alta,pe care...a prezentat-o parintilor lui...dar pe ea..fata amicilor mei nu a dus-o vreodata la el acasa,el locuind inca tot cu parintii...fiind student.Si ...mi-am permis sa-i spun fetei...cum se vede situatia de din afara....ba mai mult am sunat parintii...si am vorbit cu ei.Intentia mea a fot buna...parintii nu stiau ca el mai are o relatie pe care a recunoscut-o...si nici ca el o loveste,e violent cu ea cateodata,cei doi tineri fiind studenti in alt oras decat in cel care locuiesc parintii.Ei...si acum...fata...de vreo luna....de cand am vorbit cu parintii ei....ma uraste de moarte....mi-a trimis niste mesaje tare virulente.Chiar am facut rau ca am prcedat asa?Eu una...sa am o fiica...in situatia asta...as muri sa stiu ca o prietena ar stii toate astea si nu mi-ar spune;chiar nu as mai considera-o prietena mea;eu zic ca am procedat corect...desi sincer...nu stiu de ce...o voce imi spune ca poate nu trebuia sa ma bag exact ca musca in lapte,...dar ce sa fac daca eu nu cred doar in a lua la cunostiinta ceva...si a trece mai departe nepasatoare.Voi ce ziceti,cum ati fi procedat?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Delia, da, ai facut rau. De ce? Pentru ca prietena ta e majora, parintii ei nu pot si nu trebuie sa-i interzica nimic la varsta asta, pot doar s-o sfatuiasca, cu tact, exact ce poti si tu, iar ea ar trebui sa aiba capacitatea de a alege responsabil. N-o are... Are probabil foarte putina incredere in sine si nu da prea multi bani pe propria persoana daca a acceptat ca un barbat s-o trateze asa. Asta a fost alegerea ei, greseala ei, iar daca mereu o ghideaza altii unde , cum, cand si ce sa aleaga, ea nu va fi capabila sa faca asta singura si intr-un mod corect pentru propria persoana, nici mai tarziu..

Pene colorate... cate putin din toate!

album
gradina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris_stef spune:

Faptul ca te uraste este irelevant in situatia data. Este normal.

Eu cred ca este mai mult de atat. O problema mai adanca a fetei. Faptul ca a stat atat de multi ani cu un baiat care se poarta urat cu ea... Ceva este gresit aici. Imaginea ei despre relatii este gresita. 5-6 ani este mult.

El are alta relatie, de ceva timp, cu o fata pe care a prezentat-o parintilor. Pe ea o umileste, cu alta este respectuos. Problema nu cred ca este la el ci la ea.

Relatia ei este dependenta. Cred ca ea stie acest lucru si asta o doare. Faptul ca tu ai desconspirat relatia/dependenta in fata parintilor.

Ea trebuie sa se invete sa se respecte. De fapt ... cred ca intervenind in viata ei nu ai respectat-o. Mmmm, e ca un cerc inchis.

Poate ca nu se respecta pentru ca parintii nu au respectat-o? Poate ca nu are o relatie buna cu mama ei si a ramas in relatie doar pentru a avea o relatie? Poate are nevoie in grupul ei sa demonstreze ca nu este singura, indiferent cu cine va fi? Poate este dependenta sexual de el? Poate ... poate ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delia21 spune:

Olimpia,eu fac parte dintre cei care nu pot sa treaca mai departe pe langa nenorocirea altora...privind doar politicos in alta parte.Da,...si simt ca i-am inselat increderea...dar....daca nu ar fi vrut un ajutor...poate nu ar fi impartasit pe messenger toate rautatile lui...si "faptele de vitejie" gen lovit cu picioare si cu pumnii...de fatuca nu a putut sa mearga o saptamana la faculta caci era mov-albastra.Cum ziceam...daca cineva ar stii ca al meu copil trece prin asa ceva si nu mi-ar spune....nu as mai putea pune persoana aia in categoria "oameni cu care vreau sa am de a face in vreun fel" .Acuma no...fiecare cu valorile lui
Fata asta e singuri la parinti,...si da,el fiind singurul si primul ei prieten toti acesti ani...e tare dependenta de el;mi-a si spus ca nu se poate inchipui siind cu nimeni altcineva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Delia, nu-i vorba de uitat in alta parte, dar pe un adult il ajuti ca pe un adult, nu ca pe un copil caruia-i interzici sa se vada cu X sau Y. Nici n-ar fi posibil. Parintii sigur n-o pot ajuta in directia asta ca doar crescuta de ei si stand cu ei si l-a gasit pe iubi ala care-o abuzeaza si-i mai si spune ca are planuri de familie cu alta.

Pene colorate... cate putin din toate!

album
gradina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Orice scuze ai incerca sa-ti gasesti ai facut foarte rau. Femeia aia are 23 de ani, este o femeie, nu o fata, asa cum in mod gresit si lipsit de respect o numesti si o privesti tu. Vad ca ti s-a raspuns ca ai facut rau si cauti sa te justifici, nu cred ca este un "pacat" de care sa te poti spala aici pe forum in modul in care incerci acum. Ai gresit si nu mai poti sa o dregi dar ai putea pe viitor sa aratai mai mult respect persoanelor din jurul tau.

Mergi la inceput

Accept,am facut asa cum mi-a dictat mie constiinta mea.Tu te comporti asa cum iti dicteaza a ta.Si nu...nu am facut un rau...dupa propriile mele valori.Iar copil nu mai esti cand ai un job si te intreti...dar atata timp cat parintii intretin 100% copilulajuns student...si prin urmare platesc...si vizitele la medicul legist plus medicamente....plus hainele rupte de domnul iubitel...in joaca...,esti adult doar in fata legii...nu si a parintilor.Apropo,...dorm foarte bine noaptea...nu am nevoie de acordul tau...ca sa visez frumos.Iar de respectat...pot respecta doar pe cei care stiu sa respecte...si sa se respecte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Delia si eu cred ca as fi facut ca si tine. Ma enerveaza ca mereu se da sfatul "nu te baga, nu e treaba ta" cand e vorba de batai si vorbe urate pe care le adreseaza un barbat unei femei. Chiar asa?? Sa vezi asa ceva si pe deasupra si inselaciune si sa fii sfatuit sa stai numai sa te uiti fara sa faci nimic? Eventual sa barfesti?...
Unii oameni au nevoie de o scuturare zdravana sa inteleaga ce prosti sunt ca stau langa asa lichele de oameni.Poate te uraste ea acum dar isi va da seama ca nu are rost sa stea suparata pe cineva, o prietena de atatia ani care i-a vrut mereu binele, care a vrut sa ajute o persoana suferinda (chiar daca acea persoana nu isi dadeam seama de viata amara ce o avea) iar daca nu, asta e, macar nu ai stat si ai privit nedreptatea cum se sugereaza mereu.

Adriana 37+ Isabelle Marie si Aidan Alexander - 5 ani
A ticket to hell has never been funnier

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Fata a avut incredere in tine. Mai mult decat in parintii ei. Tu i-ai inselat increderea. Cu buna intentie...

Cand ti-a povestit puteai sa ii spui "Ar trebui sa spui asta parintilor tai." Si daca ea spunea "Nu, nu vreau sa stie." trebuia sa-i respecti dorinta.

Nimeni nu are niciun beneficiu de la faptul ca parintii au aflat tot adevarul. E clar ca fata nu mai asculta de parinti.

Pe de alta parte nici nu cred ca s-au schimbat prea multe in rau. Doar ca fata nu mai are incredere in tine. Poate ii ajuta sa povesteasca si acum nu mai este nimeni in care sa aiba incredere. Poate va gasi pe cineva...Dar, prea mult rau nu ai facut. In sensul ca fata tot nu asculta de tine. Si oricum nu asculta de nimeni asa cum cei mai multi oameni nu asculta de altii atunci cand intra intr-o relatie. Mie mi se pare normal, mi se pare mai rau cand cineva este influentat de altii in relatia cu persoana iubita (vezi subiectul despre soacre...).

Relatia in care este fata asta e o relatie urata. Nu stiu de ce ramane in ea, dar este optiunea ei si nu cred ca cineva poate face ceva. Nu putem decat spera, pentru binele ei, ca "baiatul" o va parasi si se va casatori cu cealalta....

Afirmi ca tu ai vrea sa afli daca fata ta ar fi intr-o asemenea situatie. Faci aceasta afirmatie convinsa fiind ca ai putea face ceva, ai putea interveni. Dar daca nu ai putea schimba nimic, chiar ai vrea sa stii?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Eu cred ca ai facut foarte rau. Erai probabil singura persoana in care avea incredere, acum nu mai are pe nimeni. Ai ales calea cea mai usoara. Daca erai prietena adevarata ai fi respectat dorinta ei de-a nu spune parintilor si ai fi fost alaturi de ea, ai fi insistat sa mearga la un psiholog, sa ia legatura cu un grup pentru femei victime ale violentei domestice, ai fost alaturi de ea sa o ajuti pas cu pas sa se desprinda de relatia asta si sa inteleaga ca merita ceva mai bun. Daca relatia a fost abuziva si inainte si parintii stiau ei ceva (suficient sa ii interzica baiatului sa vina in casa lor) dar nu au reusit sa o faca sa vada ca asta nu este genul de relatie normala, ca ea merita ceva mai bun, atunci parintii nu sunt tocmai utili in situatia asta. Ei vor incerca sa o forteze sa renunte la relatie, sa o santajeze, etc si ii vor critica deciziile, iar asta nu este neaparat ceva folositor, pe termen lung sau scurt.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation

Mergi la inceput

Folmahauti,da as vrea sa stiu.adevarul e mai important decat orice pe lumea asta,cel putin pentru mine.Nu as vrea sa respect un om...pentru ca sunt mintita;as respecta pe cel care imi iubeste copilul...dar daca as afla ca se comporta abuziv ...binenteles ca...asa ca un om care are cap nu doar pentru a nu-i ploua in gat....nu as mai respecta acel om.Si binenteles ca as putea incerca macar sa-mi ajut copilul,sa-mi conving copilul sa plece dintr-o relatie abuziva.Si daca nu as stii....as dormi linistita....crezand intr-o minciuna.Sper sa nu ma incerce cel de sus intr-un asa hal.Copila asta nu a crescut intr-un mediu violent,ba dimpotriva;amandoi parintii ei sunt profesori,unul m-a meditat pentru ceva timp...am fost la ei in casa de multe ori...si am vazut atmosfera destinsa de acolo.De asta nu-mi explic de ce accepta un astfel de tratament din partea lui.

Mergi la inceput