la 5 luni refuza laptele!!!

la 5 luni refuza laptele!!! | Autor: patrisuca

Link direct la acest mesaj

vreau sa gasesc si eu raspuns la aceasta intrebare, daca e cineva care a trecut prin aceasta situatie.
verisoara mea are un baietel de 5 luni, nu mai mananca san de 1,5 luni, dar lapte praf manca ft bine. are 8 kg la 5 luni deci arata ft bine dar de cateva zile refuza complet laptele din biberon. a fost cu el la pediatru si i-a recomandat sa-i dea lapte cu cereale, cu lingurita pt ca numai ceaiul il mai bea cu biberonul. abia a incept si diversificarea si deci nu-i poate da prea multe mese pe zi si totusi ce sa-i dea copilului sa manance daca lapte nu mai vrea?
poate fi de vina laptele si atunci sa-l schimbe? sau pur si simplu e doar o perioada care va trece si va accepta din nou sa papa lapte?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns korina spune:

Si noi am patit la fel cu bebe ,dupa 4 luni refuza lapticul.Pe la 6 luni pediatra m-a intrebat de simptome,...refuza biberonul ,intorcea capul ,imi dadea peste mana,plangea cand vedea biberonul(inainte de a manca)bea apa inainte,si i-a pus diagnosticul de reflux gastric.Tratamentul este o solutie,preparata la farmacie,se numeste prevacid.Inca suntm sub tratament,este mai bine,dar inca nu am scapat de reflux.Sper ca mancand ciorbite,piureuri,etc o sa se regleze si asta,incearca cu introducerea lor treptata.
Am mai auzit alta varianta ,sa schimbi laptele,n-am incecat ,dar din ce am citit pe net,la unii chiar a mers.
Multa sanatate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucajosan spune:

Buna Patrisuca,
si fetita mea, care acum are 2 ani, a avut o perioada, exact in jurul varstei de 4 luni, cand a refuzat laptele. Fiind hranita doar cu lapte praf si nascuta cu doar 2 kg. iti dai seama ca a fost disperare maxima. I/am facut si diverse analize (scaun, urina), toate au iesit ok.
Pediatra ne/a spus ca probabil s/a saturat de lapte, asa ca de la 4 luni si jumatate am inceput sa/i dau cereale. I/au placut foarte mult, dar o perioada lunga de timp (cred ca mai bine de o luna) tot a refuzat laptele simplu. In concluzie, eu ii dadeam laptele cu cereale, iar laptele simplu doar prin somn.
Stiu ca asta nu e o solutie, dar, dupa cum spuneam, noi aveam serioase probleme cu greutatea si nu ne puteam permite sa nu manance lapte (singurul lucru pe care de fapt putea sa il manance la acea varsta).
Oricum cred ca pentru linistea ta sufleteasca trebuie sa consulti un pediatru, dar sa stii ca nu esti singura in aceasta situatie. In afara de mine, mai stiu vreo 3 cazuri in care copiii de 4 luni incep sa refuze laptele. Nu stiu daca schimbarea laptelui e o solutie, noi nu am incercat/o.
In cazul nostru, am preferat sa o hranesc in somn, ca sa stiu ca are ceva in burtica si si/a revenit singura intr/un final (dar oricum nu peste noapte, ci in decurs de o luna - doua).
In speranta ca raspunsul meu ti/a fost de folos, iti doresc sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ali spune:

Si noi am patit cu Andrei acelasi lucru in jurul varstei de 4 luni.Imi aduc aminte ca numai ca nu plangeam langa el.Si Andrei s-a nascut prematur si era o perioada in care ii urmaream greutatea.Atunci a fost perioada in care ma bucuram ca inca mananca noaptea , atunci era mai somnoros si bea mai mult lapte.
Eu am pus pe seama vaccinului de 4 luni. Am citit atunci ca poate sa-i taie pofta de mancare. Am avut noroc ca la 5 luni am inceput cu diversificarea si apoi a inceput sa bea si lapte.
Acum la 2 ani striga dimineata si seara sa-i dau lapte.

ali
Mama fericita de Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kj74 spune:

scoate ceaiurile din alimentatia lui la 5 luni ar trebui sa mance doar lapte si in caz de canicula apa plata
ceaiul nu are nici un beneficiu pt copii inafara ca umfla burta si da senzatie de satietate si aport de calorii goale fara valoare nutritiva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

exista 2-3 posibilitati, pe langa cele enumerate deja :

- incep sa-i creasca primii dintisori, in interiorul gingiei, asadar inca nu se vede mare lucru daca te uiti in gurita lor, dar pe cei mici cu siguranta ii deranjeaza

- e un efect secundar, des intalnit, in urma vaccinului de la 4 luni

- poate are afte in gurita si alimentarea cu biberonul ii da dureri

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patrisuca spune:

multumesc frumos pt variantele voastre. cu siguranta vor fi foarte de folos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns witeflower spune:

Nu strica niste analize temeinic facute si recomandate de un pediatru atent - ca si analizele astea trebuie facute tintit sa aiba vreun folos.
Bebe meu, desi hranit la san, acum cateva zile a inceput sa planga in timp ce papa, se uita la mine parca ma certa, parca voia sa manace si nu putea. Am tot pus vina pe dintisori sau pe alte chestii, pana au aparut scaune moi si modificate. Atunci m-am luminat: cand incepea sa manance, il durea burtica, de aia se oprea.
Si tot de aia lua ceaiul, care este unul anticolici, special pentru sugari (aici vreau sa-mi sustin un pic punctul de vedere: ceaiul la sugari nu e chiar fara rost, depinde ce ceai, in ce situatie si ce cantitate ia. Pt ca daca nu ia lapte destul, daca apa plata nu-l satisface, trebuie sa-l hidratezi. In plus, anumite ceaiuri ajuta stomacelul de bebe cand e deranjat/constipat. Si mie mi se pare foarte util sa fie obisnuit cu putin ceai, pt ca asa ii pot strecura mai usor anumite medicamente daca e cazul - de ex acum trebuie sa-i dau biotics, hydrasec... cu apa plata nu le ia, dar le ia cu ceai).

Mergi la inceput