Gravidute cu trombofilie -cap3-

Gravidute cu trombofilie -cap3- | Autor: trombofilia

Link direct la acest mesaj

Multumim pt voturi
Ruxandrada felix76 tamaryllis
Sub vechi:
Trombofilia- o problema ignorata de multe mamici Cap1, Cap2

Gravidute cu trombofilie: cap1 cap2_________________________________________
Gravidutele noastre
_________________________________________


Anna_Chris DPN.... 35ani, MTHFR mutatia C677T genotip heterozigot si mutatia A1298C genotip heterozigot. Nu a pierdut nici o sarcina, a facut anal din proprie initiativa. Operata de endometrioza la 26 ani, sotul are anticorpi antispermatici, 5IA Tratament in sarcina: clexane, acid folic, omega 3, elevit, 2magneB6, duphastonAna_PerianuDPN.... ...ani 1 sarcina oprita in evolutie, proteina C - 52% (v. n: 70-130%)/MTHFR : mutatia C 677T heterozigot/ factor XIII - V 34 L homozigotSarcina 18+, tratament Clexane 0,6 + 0.8 (2 ori/sapt), aspenter, omega 3 + complex B, vit.C, Magneziu


Balanta_tm DPN 2 dec 2010, 34 ani, MTHFR C677T heterozigot, protrombinica (G20210A) heterozigot si PAI 4G/4G homozigot, insuficienta venoasa cronica bilaterala, FIV1 reusit la Clinica Wunschbaby Viena, Prof. Feichtinger.


Claudia79 30ani Pai-1 si MTHFR(genotipul nu-l stie), o sg trompa. FIV 2 reusit!


Creatza11DPN.... ...ani MTHFR A1298C genotip homozigot, 2 sarc oprite din ev(7s,9s). Acum insarcinata cu


DalvDPN.... ...anipovestea ei APCR, LA pozitiv, o sarcina pierduta la 23 sapt sub tratam cu clexan (doza gresita)


Danny1DPN.... 34ani MTHFR C677T heterozigot, A1298C homozigot si Tiroida Hashimoto Are o fetita, pe per sarcinii nu a facut nici un tratament, mutatiile s-au activat mai tarziu; 2 sarcini oprite din ev la 5 si 6 s. Acum e graviduta, sarcina obtinuta natural.


Didiloo DPN 18 august 2010, 26ani. Sarcina obtinuta prin FIV+ICSI la Debrecen. Mutatia MTHFR C677T genotip heterozigot si mutatia MTHFR A1298C genotip heterozigot. Tratament: Clexane, ThromboAss, Elevit, Acid folic, Utrogestan.


GoggyDPN.... 32ani MTHFR A1298C hetero si mutatia protrombinica hetero, 2 Fiv-uri nereusite la Giulesti,1FIV Byogenesis reusit


Letzy81DPN.... ... ani, FVL heterozigot+MTHFR C677T heterozigot+ MTHFR A1298C heterozigot; 2 sarcini oprite din ev la 8/9 sap. Tratament....


Rosca DPN.... 38ani BHCG 72 in zi 12 de la ET.(FIV nr 2 la Szeged), Clexane de 0,4 din zi 1 de stimulare povestea ei, MTHFR mutatia C677T genotip heterozigot si mutatia A1298C genotip heterozigot, o sarcina oprila din ev la .... saptamani.


Tamaryllis DPN 10 ian. 2011, 30 ani - MTHFR C677T heterozigot, proteina S 51%, PAI I 4G/5G genotip heterozigot, FIV 1 fara clexane - sarcina biochimica, FIV 2 reusit- tratament clexane din prima zi de stimulare


_________________________________________
Mamici fericite
_________________________________________


Avalon 39ani de , sarcina obtinuta prin FIV, povestea ei: episodul 1 episodul2 episodul3 Antecedente
Mutatia Factor V Leiden genotip heterozigot, MTHFR mutatia A1298C genotip heterozigot
- avort spontan la 6 saptamani in 2004 - sarcina obtinuta natural;
- avort menstrual in 2004 (tot natural) - dovedit cu 3 analize succesive hcg;
- sarcina oprita in evolutie la dimensiunea ce corespundea la 8 sapt dupa ce s-a vizualizat ecografic activitatea cardiaca e embrionului in 2008 - sarcina obtinuta la cel de-al 2-lea FIV.
Tratam pe per sarcinii:.............


Idaira 37ani de Carla povestea Carlei Mutatiei protrombinica G20210A genotip heterozigot, 3 sarcini pierdute: 8s, 5s si un avort menstrual, 2 IA, prima nereusita, a II-a cu succes(stimulare cu Puregon si Ovitrell).
Tratament in sarcina: clexan40 (de la 5s), Adiro100mg (aspirina micronizata doar pana la 35s), multivitamine(... +omega3+iod+vitC)


Alexuta1181 28ani de Eliza Teodora(2700 g,46 cm, cezariana la 36s) povestea ei Sticky Platelets Sindrom(SPS)=hiperagregabilitate plachetara4 sarcini oprite din ev la 13,9,5,7s .
Tratament: clexane40 .


Mcrissa 30anide Vladut MTHFR- mutatia A1298C genotip homozigot (2 sarcini oprite la 13s si 15s) Sarcina supravegheata de dr Uscatescu si dr Rotaru Octavian.


Andrutzac 33ani de Mutatia factorului XIII(G102T)mutatia V34L genotip heterozigot si Gena MTHFR Mutatia A1298C -genotip heterozigot, 1 sarcina obtinuta natural in 2007 si oprita din ev la 8s, in 2009 fiv 1 reusit cu dr Zadori-Szeged


_________________________________________
Prietene dragi
_________________________________________

Rocris75 34 ani diagnostic higroma chistica la ... saptamani. MTHFR 1298-heterozigot, PAI-1-4G/5G-homozigot 2 sarcini oprite din evolutie la 6, resp. 8 s; graviduta a treia oara . Tratament Clexane 0.4, Aspenter 75, Acid folic 5 mg 2/zi, Medyn forte 1/zi, Cetebe 1/zi, Utrogestan


PaulaPor 26 ani de ingeras Gabriela Catalina, DN 27.04.2010 Fetita s-a nascut la 28 de saptamani cu greutatea de 900 de grame dar a plecat dintre noi dupa 13 zile - MTHFR mutatia A1298C genotip homozigot, prima sarcina, tratament in sarcina TromboAss, Clexane, Acid folic, Cetebe, Zn, ElevitInstructiuni pt semnatura:
Copiati (ctrl C) urmatoarea formula, stergeti spatiul pus de mine in paranteze si in loc de puncte scrieti mutatiile si varsta sarcinilor oprite din evolutie.
[ hr][ font=Tahoma][ size=1][ teal]................[ /size=1][ /teal][ /font=Tahoma]

Apoi, te duci pe: Profil personal-> Editeaza profil-> Optiuni profil-> Semnatura; acolo Paste (ctrl P). Tot acolo ai si un butonas 'Vizualizeaza semnatura', ca sa vezi cum arata dupa ce scrii.


Pt modificari pe prima pagina va rog sa scrieti cu rosu in cadrul subiectului.


Cine doreste sa se ocupe de prima pag o rog sa trimita PM trombofiliei

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns trombofilia spune:

Am nevoie de ajutor pt moderarea subiectului, nu ma mai pot ocupa singura de el !!!!!!!!!!!Pt modificari pe prima pagina va rog sa scrieti cu rosu in cadrul subiectului.


Cine doreste sa se ocupe de prima pag o rog sa trimita PM trombofiliei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisidenii spune:

Buna ziua, spuneti-mi va rog se face clexane pe sarcina cu sangerare? Ca unii dr spun ca s-ar face altii ca nu s-ar face? Voi ce stiti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antoemma spune:

Surorii mele i-a interzis hematologul din Brasov sa faca injectiile cu Clexane cat timp a avut sangerare si pana s-a confirmat ecografic faptul ca sarcina e OK. I-a zis sa nu mai ia un timp nici aspenter dar ea a luat 1 pastila la doua zile. Zicea ca risca sa se formeze un hematom dar asta nu prea am inteles-o. Dupa ce s-a oprit complet sangerarea si dupa o ecografie i-a prescris Clexane dar i-au zis atat hematologul cat si ginecologul sa nu mai ia aspenter.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns draghiluiza spune:

Citat:
citat din mesajul lui crisidenii

Buna ziua, spuneti-mi va rog se face clexane pe sarcina cu sangerare? Ca unii dr spun ca s-ar face altii ca nu s-ar face? Voi ce stiti?


eu am sangerat si mi-a zis de la fundeni sa-l opresc. a doua zi am fost la medic si sarcina era bine,ginecologul a zis sa-l reiau, doctorul hematolog mi-a dat voie sa-l reiau dupa cateva zile. eu am avut un hematom si de la el sangeram,in prima zi a curs mult, apoi cate putin, cam 1 saptamana. eu l-am oprit doar o zi si l-am facut pentru ca multe fete pe forum au zis ca sa-l fac si din ce stiam si eu riscam sa-mi fac mai mult rau daca il opream. de atunci am oprit aspenterul si nu mi l-a mai dat, si vitamina c; in schimb iau tarosin.
eu ti-am spus cum am procedat eu, dar te rog sa te interesezi bine daca este bina si in cazul tau sa-l faci. in cate saptamani esri?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns p@ulici spune:

crisidenii Ginecologa mea de cate ori am sangerat imi zicea sa nu opresc Clexanul si de multe ori am sangerat tocmai pt ca se curata de hematoame.


Gena MTHFR Mutatia A1298C Genotip HOMOZIGOT Tratament: Clexane 0.4, Utrogestan 2/zi, O fetita nascuta prematur si decedata la 12 zile, Supravegheata de dr. Heim Manuela Satu Mare
Avem un ingeras care ne vegheaza de sus... Este fetita noastra Gabriela Catalina 27.04-09.05.2010
Povestea ta printesa...povestea noastra http://www.organizatiaemma.ro/node/590

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruxandrada spune:

Buna, fetelor!
Ma primiti si pe mine?
Am mai scris si la capitolul destinat trombofiliei; sunt o gravida "complicata", cu tiroidita autoimuna, PCOS si MTHFR C677T si A1298C, genotip heterozigot, si , pe deasupra, mai am si aproape 38 de ani... Am pierdut doua sarcini ( oprite in evolutie, ambele), acum sunt insarcinata din nou, am 6 saptamani si 2 zile ( dupa UM- 24.05.2010), dar, fiindca ovulatia s-a produs in z21, sarcina e ceva mai mica. Am fost astazi la medic, la Dragos Albu de la Medlife, care mi-a spus ca se vizualizeaza sacul gestational si vezicula vitelina, dar ca trebuie sa revin saptamana viitoare, pentru ecoul embrionar. A descoperit insa un hematom decidual, de 3 mm, mi-a marit doza de Duphaston, trebuie sa iau 2 la 6 ore, insa nu mi-am dat seama sa-l intreb daca hematomul asta are de-a face cu problemele mele de coagulare si daca trebuie schimbat ceva in tratamentul specific...
Voi ce credeti? Sa astept pana la urmatorul control, sa vedem daca se resoarbe sau se elimina? Sa-i scriu doamnei Uscatescu ? Dimensiunea mi se pare mica, e drept, dar mi-e teama sa nu genereze cine stie ce complicatii( stiti cum e cand te arzi cu ciorba- sufli si-n iaurt!).
Va multumesc anticipat si va pup pe toate.

R

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

eu am sangerat cam toata sarcina,dar am continuat sa fac clexane.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felix76 spune:

Ruxi, nu astepta, scrie-i sau suna la spital direct si intreaba cand vine d-na dr. Du-te fara sa stai o secunda, cu antecedentele tale si cu hematom, mai mult ca sigur vei primi clexane. Succes!

Grety, ce faci???? Nu mai zici nimic? Sper ca esti bine si tu si bebe!!!


Felix 8+


mutatie A1298C homozigota


If you smile,through your fear and sorrow
Smile and maybe tomorrow, you'll find that life is still worthwhile, if you'll just Smile...
That's the time you must keep on trying, smile, what's the use of crying?
You'll find that life is still worthwhile, if you'll just Smile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns p@ulici spune:

Ruxi felicitari pt sarcina. Parerea mea este sa nu mai astepti deloc. Si eu initial am facut doar un mic hematom (sarcina era inca mica si oricat de mic e hematomul poate producec probleme) tratat cu Utrogestan (cam acelasi cu Duphastonul) si tromboass (cam acelasi cu Aspenterul) si cu toate astea apoi s-a facut unul mare. Nu trebuie sa te sperie asta, dar cu 2 mutatii nu amana momentul in care sa incepi tratament cu Clexane si sa nu uiti de acid folic, f important.


Gena MTHFR Mutatia A1298C Genotip HOMOZIGOT Tratament: Clexane 0.4, Utrogestan 2/zi, O fetita nascuta prematur si decedata la 12 zile, Supravegheata de dr. Heim Manuela Satu Mare
Avem un ingeras care ne vegheaza de sus... Este fetita noastra Gabriela Catalina 27.04-09.05.2010
Povestea ta printesa...povestea noastra http://www.organizatiaemma.ro/node/590

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruxandrada spune:

Dragele mele,
Multumesc mult de tot pentru raspunsurile prompte. Eu am facut Clexane de 0,2 imediat dupa ovulatie, apoi, dupa ce s-a pozitivat testul de sarcina, am fost la doamna Uscatescu si m-a trecut pe alternativ 0,2 cu 0,4 ( deci media ar fi 0,3/zi), schema pe care o urmez si acum. Dar am intrat in panica din cauza hematomului si m-am gandit ca poate trebuie crescuta doza( desi medicul nu s-a aratat impacientat, fiind de parere ca s-a format de la implantare si ca se resoarbe dupa tratamentul cu Duphaston, eu stiu ca problemele noastre dau batai de cap in asemenea cazuri, asa ca vroiam sa ma pun la adapost de orice pericol). I-am scris doamnei Uscatescu, aseara, acum astept un raspuns, dar mm citit la capitolul celalalt alt nostru ("Trombofilia") ca ar fi plecata pana pe 19- stiti ceva de chestia asta?
Va pup pe toate.


R

Mergi la inceput