avort sau nu?
cred ca toate imi veti spune sa nu fac avort!e normal nu?si eu sunt contra si totusi de ce ma gandesc la aceasta optiune?
am doi baietei ,unul de 3ani si8luni si al 2-lea 1an sioluna ;
sunt mama ,am trait toate emotiile a ceea ce ce inseamna sa ai un copil;
incerc sa le ofer de toate dar situatia noastra financiara "e prea mult" spus modesta si un copil necesita f multe...
cresc repede e adevarat ,o gura de mancare si o hainuta am de unde sa-i dau dar cu ceilalti doi am avut multe probleme de sanatate ,practic as spune ca toti banii nostri s au dus pe doctori si medicamente si ma gandesc daca o sa am iar probleme ce ma fac?nu stiu cat pot sa mai rezist psihic dar nici avort nu as vrea sa fac;
stiu ar fi trebuit sa ma gandesc inaine la consecinte mai ales ca, cu al doilea copil am ramas insarcinata la primul contact neprotejat ,iar acum la fel ...si nu stiu daca D-zeu ma pedepseszte sau imi mai da o bucurie
am incredere ca totul va fi bine dar si de un sfat
Raspunsuri
pogonici1977 spune:
daca crezi ca nul poti creste mai bine dal spre adoptie
DAR NUL OMORIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII
citeste sa vezi cate cupluri se chinuie sa aiba copiiiiiiiiiiiii si nu reusesc nici cu miii de tratamnete....si adopta in cele din ur,a
iar daca tie ti la dat DD crestel
http://www.avort.ro/
anul 2010 va fi anul meu de reusita.... caci doamne doamne ne va ajuta si vom fi si noi parinti
cryss_oana spune:
Din punctul meu de vedere sa faci avort inseamna sa te impotrivesti lui Dumnezeu.Daca ti l-a dat este pentru ca te iubeste si asta e cea mai mare binecuvantare.Cum a spus si Pogonici,mai bine da-l spre adoptie decat sa-l omori.Cum iti vei mai putea privi copii,stiind ca pe el l-ai omorat,nu l-ai lasat sa vada lumina zilei.Arunca o privire pe net,sa vezi ce se intampla in timpul unui avort,cum fuge mititelul,cum il rupe in bucatele.Matusa mea s-a chinuit sa faca un copil ani de zile,deabia la 39 de ani si-a implinit visul si tu vrei sa-l omori
Este greu,dar cum ai zis si tu,strictul necesar il poti asigura!Dumnezeu sa fie cu tine si sa te lumineze!
balanta_tm spune:
oana, ai postat la sectiunea "Asteptand o minune in viata noastra"...Aici fetele se straduiesc sa aibe copii...Majoritatea nu ii poate avea natural, ci trebuie sa apeleze la tratamente, reproducere asistata, etc.
Aici scriu si fete care au trecut prin drama unei pierderi de sarcina si au nevoie de suport...
E dureros sa vedem ca tu vorbesti de intrerupere de sarcina, in vreme ce noi tanjim sa aducem pe lume un suflet de copil.
Te rog sa ma scuzi daca iti par rea, dar nu te astepta sa te sustinem sa avortezi.
16+
mutatia MTHFR C677T heterozigota + mutatia protrombinica (G20210A) heterozigota + mutatia PAI 4G/4G homozigota
insuficienta venoasa cronica bilaterala
cos_minutza spune:
Eu spun un mare NU AVORTULUI!!!!!Daca DD ti l-a dat inseamna ca te iubeste si nu te pedepseste!Citeste numai topicurile de la aceasta sectiune sa vezi cate fac unele cupluri si cati ani sa chinuie sa aiba si ei un copilas...
Cosmi,aspiranta optimista viitoare
Doamne,pustii sunt casele fara copii si triste sunt inimile sotilor care n-au urmasi. Chiar daca nu avem credinta dreptilor care pentru rugaciunile lor s-au invrednicit sa aiba copii, pentru mila Ta nemasurata, nu ne lasa, Atotputernice Doamne, ci vezi suspinul inimii noastre. Umple-ne casa de bucuria pe care o aduc copiii, iar pe noi ne intareste ca sa-I crestem cu dragoste si intelepciune, spre slava numelui tau.Amin
oana_26 spune:
SUNT FOARTE TRISTA SA CITESC ASA CEVA!
EU MA CHINUI DE 2 ANI SA FAC UN COPIL ,TIMP IN CARE AM PIERDUT 3 SARCINI SI TU VREI SA AVORTEZI.
CRED CA SOLUTIA MAI SUS PROPUSA (DE ADOPTIE) ESTE CEA MAI POTRIVITA DACA NU IL POTI CRESTE SI SPER CA PE VIITOR SA FI MAI ATENTA PT CA NE NE PUTEM JUCA ASA CUM VREM NOI CU O VIATA.
nu vreau sa fiu rea si sunt constienta ca in fiecare zi se fac multe avorturi dar sper sa iei cea mai buna decizie.
tinuta78 spune:
De ce dati fetelor cu pietre!!! Dupa cum cititi..., nici ea nu este pentru avort, insa in mintea omului incoltesc si ganduri rele influentate de . Este de laudat faptul ca a cerut ajutor si sfaturi inainte de a face O CRIMA. Pentru faptul ca ne-a scris, inseamna ca ea are nevoie de incurajari sa dea nastere unui nou copil (indiferent ca-l va creste ea sau il va da altei familii care-i poate oferi mai multe dpdv financiar).
Oana, daca consideri ca este chiar foarte greu sa-l cresti..., da-ti acordul pentru a fi infiat ( vei face de doua ori bine: unul copilului caruia nu-i va lipsi nimic, iar a doua oara unei familii care si-l doreste si va face tot ce este mai bine pentru el)
" Bunul Dumnezeu sa-ti dea gandul cel bun"
CorinaDani spune:
oana, ce este in sufletul tau, numai tu stii cu adevarat
orice decizie vei lua, probabil ca intotdeauna vei avea un semn de intrebare : "ce s-ar fi intamplat daca, in loc sa fac asta, as fi ales sa...?"
poate ca nu vei trai impacata nici cu ideea ca l-ai avortat, nici cu ideea ca l-ai dat spre adoptie, nici cu ideea ca ai un copil cu probleme de sanatate...
e normal sa ai indoieli si ganduri negre, pentru ca situatia in care te afli nu este deloc usoara...inteleg din cele scrise ca accepti folosirea metodelor contraceptive...acum este tardiv sa ai regrete, trebuie sa gasiti impreuna, tu si sotul tau, o cale de iesire...
oricare ar fi decizia voastra, este doar a voastra si o veti lua in cunostinta de cauza, deplin constienti de urmari...
multa intelepciune si putere iti doresc !
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
Darria spune:
Oana: nu gandi doar negativ. Dumnezeu ti-a mai daruit o bucurie si o sa aiba grija de voi. Mai bine gasesti o familie adoptiva decat sa omori micutul sufletel.
mgabi spune:
Sa faci avort si da si nu. Nu, pentru ca este un sufletel, dar da pentru ca este al 3 lea si deja ti se pare suficient si greu deja cu doi. Si mai ales ca nu l-ai mai vrea si pe al treilea. Imi dau seama ce este in sufletul prin ce framantari treci. Dar mai da-ti cateva zile de ragaz, incearca sa mai treci prin filtrul mintii toate scenariile: daca vrea si sotul, daca mai ai puterea sa o iei de la capat, daca poti face inca un efort material si cate si mai cate. Eu cred ca daca as fi in situatia ta cu toata durerea cred ca as avorta. Apoi trqage linie si ia o hotarare rapida. Am puterea sa-mi imaginez prin cata suferinta trec cei care se chinuie sa faca copii, dar la fel de greu este sa-i cresti chinuiti. Asa cum parintii nostrii isi amintesc cu tristete cand traia o puzderie de copii intr-o amarata de casuta. Poate gresesc dar vremurile s-au schimbat oamenii au devenit mai constienti privind inmultirea.
Iti doresc tot binele din lume si multa multa putere sa treci cu bine peste acest moment.
Leditia spune:
Lucrurile astea sunt asa de intime incat eu nu le-as discuta pe un forum,chiar si in spatele unui nick.
Si eu am pierdut 3 sarcini si m-am chinuit al naibii de tare sa duc sarcina la capat si am un copil minunat acum,dar care e bolnav grav..si totusi sunt impotriva avortului,insa pt mine,personal.Nu judec pe nimeni,caci nu sunt in papucii nimanui,nu stiu ce simte,cum simte,ce gandeste,cum gandeste,ce principii are si daca-si permite sa creasca un copil,caci un copil nu creste singur,fara nimic.
Lucrurile astea si-i le stie fiecare pt el si fiecare ia deciziile in functie de toate aceste lucruri.
Repet,lucrurile astea sunt atat de intime,tin de camin,de cei doi implicati...Consider ca doar voi doi puteti lua o decizie dupa ce va ganditi bine ce si cum,evident suportand si consecintele propriilor decizii si fapte.
Sanatate si numai bine.
POZE CU NOI
de David Christian
Speranta si incredere pentru David
Bazar general