PROTEST, 26 MAI, ORELE 11, LA GUVERN - cap (5)
![](images/user_woman.png)
0,003% DIN PIB
MAREATA ECONOMIE DE LA SUGARI
DOAR 0,02% DIN PIB S-A PLATIT PE INDEMNIZATII LUNA TRECUTA
DIN ACEASTA SUMA DOAR 15% PRIMESC SUME CE DEPASESC PLAFONUL DE 600 RON
CAPITOLUL 1 , CAPITOLUL 2 CAPITOLUL 3 si
CAPITOLUL 4
www.hotnews.ro/stiri-esential-7276793-organizatia-femei-pdl-cere-guvernului-nu-atinga-indemnizatia-pentru-mame.htm" target="_blank">Organizatia de femei a PDL cere guvernului sa nu se atinga de indemnizatia pentru mame
www.mediafax.ro/politic/unpr-propune-mentinerea-valorilor-pensiei-minime-si-indemnizatiei-de-crestere-a-copilului-6131850/" target="_blank">UNPR propune mentinerea indemnizatiei CIC la valoarea actuala
Fiind pe un forum despre copii cu siguranta se afla aici multi parinti (mamici sau tatici) aflati in CIC si femei gravide nemultumite de intentiile guvernului Boc in ce ne priveste.
Acesta e CADOUL DE 1 IUNIE ce il pregateste guvernul copiilor nostri.
DAR IATA SI CE FACEM NOI:
APARITII IN PRESA
www.realitatea.net/mamele-au-protestat-cu-scutece-murdare-in-capitala--vezi-video_713906.html" target="_blank">Realitatea TV - Mamele au protestat cu scutece murdare in capitala
www.kanald.ro/dstiri/social/2010-05-17-Mai-aveti-curajul-sa-faceti-copii/2010-05-17-Mai-aveti-curajul-sa-faceti-copii.html#]Mai-aveti-curajul-sa-faceti-copii" target="_blank">Kanad D - Mai aveti curajul sa faceti copii
www.click.ro/actualitate/bucuresti/luati-banii-biberoane_0_958104322.html" target="_blank">Click - Nu ne luati banii de biberoane
R.TV - Realitatea Zilei 17.05.2010 - min 3.30, 9.50, 14, si 26,30
www.antena3.ro/stiri/romania/mamele-protesteaza-luni-cu-pampersi-la-ministerul-muncii_99333.html" target="_blank">Antena 3 - Mamele protesteaza cu pampersi la Ministerul Muncii
Stirile Pro Tv - Protest inedit: mame cu bebelusi in fata Ministerului Muncii
www.adevarul.ro/locale/bucuresti/Bucuresti-_Protest_cu_scutece_folosite_0_263373939.html" target="_blank">Adevarul -Protest cu scutece folosite
www.cotidianul.ro/114740-Protest_cu_jucarii_si_pampersi_folositi_la_Ministerul_Muncii" target="_blank">Cotidianul - Protest cu jucarii si pampersi folositi, la Ministerul Muncii
www.evz.ro/detalii/stiri/ziua-in-care-bebelusii-ies-in-strada-895102.html" target="_blank">E.Z. - Ziua in care bebelusii ies in strada
www.euronews.net/2010/05/18/romania-s-mums-protest-against-benefit-cuts/" target="_blank">EURONEWS - Romania's mums protest against benefit cuts
Va invitam sa va alaturati noua.
DEMERSURILE VOR CONTINUA!
VA RUGAM CA SA AVETI IN VEDERE CA ESTE ABSOLUT NECESAR SA FIE MANIFESTATII PASNICE DEOARECE ACOLO VOR FI FEMEI INSARCINATE SI BEBELUSI SI E FOARTE IMPORTANT SA NU SE ISTE BUSCULADE.
Urmatorul protest va avea loc LA GUVERN
26 MAI, ORELE 11 - in fata muzeului Antipa.
DE RETINUT:
- Ne cerem drepturile! NU este in prioritatile noastre sa strigam jos x sau jos y . Asa cum am stabilit: nu vrem sa politizam demersul
- NU prezentam cazuri personale!
- NU ne referim la cheltuielile necesare pentru copii, intrucat acestea pot diferi de la familie la familie (unii copii au nevoi speciale sau sunt poate bolnavi).
................................
S-a facut propunerea sa ne imbracam in negru pentru un impact afectiv mai mare! Cei care nu agreeaza ideea au propus sa purtam doar alb (eventual cu o banderola neagra). S-a renuntat la ideea de a aduce portavoci dat fiind ca e mai bine ca manifestatia sa fie cat mai putin galagioasa pentru a proteja copii si mamicile insarcinate.
Pentru aceia dintre dumneavoastra care doriti sau aveti posibilitatea de a printa flyere care sa mediatizeze desfasurarea acestui eveniment, va rugam sa va adresati pe e-mail la adresa raluca.ghinea@gmail.com.
Pentru aceia dintre dvs care nu sunteti din Bucuresti dar care totusi doriti sa va alaturati noua, va invitam sa va organizati in grupuri cu ajutorul subforumurilor de la "Prieteni dintotdeauna" si poate inchiriati autocare.
COMUNICAT DE PRESA COMUN (COMUNITATILE MIRESICI.RO SI DESPRECOPII.COM)
Adresa noastra comuna de email este comunitateamamicilor@gmail.com
Am trecut-o aici doar pentru a o valida in fata presei. Va rugam sa nu trimiteti mesaje acolo, ci va invitam in continuare sa postati aici. Va multumim frumos pentru intelegere.
Este foarte important ca, in discutiile ce le vom avea cu presa sa ne mentinem un punct de vedere UNITAR si desi cu toate avem fiecare povestea noastra persoanala, cu greutatile si lipsurile noastre iar unle dintre noi ne aflam chiar in cazuri sociale, tragice, sa insistam pe cateva idei de baza pentru a ne face cu adevarat auzite.
- ECONOMIA CE SE FACE LA BUGET ESTE INFIMA : DE DOAR O PATRIME DIN 0,02% DIN PIB (ADICA DOAR 0,005% DIN PIB)
- AICI NU E VORBA DOAR DE INDEMNIZATIILE MAMELOR CI SI DE ALOCATIILE COPIILOR, DE TRUSOUL NOU-NASCUTILOR SI DE AJUTORUL PENTRU FAMILIILE MONOPARENTALE
- CEREM MENTINEREA POLITICII DE SPRIJINIRE A CRESTERII NATALITATII.
- CEREM SA GASEASCA ALTE SURSE PENTRU SCOATEREA TARII DIN CRIZA. UNELE SUSTENABILE
- VREM IMPIEDICAREA REVENIRII LA UN SISTEM DISCRIMINATORIU
- SUNTEM SOLIDARE CU TOATE CATEGORIILE SOCIALE AFECTATE DE ACESTE MASURI
MESAJE PE CARE LE SUSTINEM LA PROTEST:
1. Solicitam mentinerea indemnizatiei la nivelul actual, de 85% din media veniturilor nete pe ultimele 12 luni. Nu acceptam niciun compromis, nu negociem acest cuantum stabilit prin lege, intrucat copiii sunt viitorul acestei tari si trebuie sa avem o politica coerenta si constanta in domeniul cresterii natalitatii, protectiei si promovarii drepturilor copilului. De asemenea, facem apel la guvernanti sa nu elimine trusoul pentru nou-nascuti (in valoare de 150 de lei) si sa nu reduca alocatia pentru acestia (de 230 de lei in prezent) si cea pentru copii cu varste pana in doi ani, de la nivelul de 200 de lei.
2. Dorim sa fie foarte bine inteles de toata lumea faptul ca indemnizatia pentru cresterea si ingrijirea copilului NU ESTE UN AJUTOR SOCIAL! Este un drept al parintilor castigat prin munca, dupa ce au contribuit la bugetul de stat si al asigurarilor sociale cu sume substantiale pe parcursul anilor de munca.
Reamintim ca, potrivit Legii 257/2008, beneficiaza de aceasta indemnizatie DOAR mamele/tatii care in ultimul an anterior nasterii copilului au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit.
(Spre exemplu, pentru un salariu net de 2.500 de lei, contributia la stat (angajat + angajator) reprezinta aproape 85% din acest salariu, respectiv 2.088 de lei).
Este normal ca statul sa-si respecte “contractul” si sa returneze parintilor aflati in CIC o parte din sumele cu care au contribuit la buget.
3. Nu acceptam sub nicio forma plafonarea indemnizatie la suma fixa , intrucat incalca principiul egalitatii in drepturi si cel al nediscriminarii, prevazut de Constitutia Romaniei prin art.16 alin.1.
Pe de alta parte, indemnizatia in suma fixa are caracterul unui ajutor social acordat de stat, in vreme ce indemnizatia ce se acorda cu procent din salariu este un drept de asigurare sociala, urmand ca beneficiarul sa opteze pentru suma care il avantajeaza.
4. Economia care s-ar realiza prin reducerea indemnizatiei de la nivelul de 85% este infima, avand in vedere ca din totalul de circa 193.000 de beneficiari ai indemnizatiei in luna martie 2010, doar 2.400 primeau valoarea maxima de 4.000 lei, iar cei mai multi (124.500 persoane) primeau 600 de lei.
Deci contributia la buget este de sub 0,02%, insa masura constituie un sacrificiu considerabil pentru viitorul copiilor.Astfel, prin diminuarea indemnizatiei, guvernantii lovesc in clasa de mijloc a societatii, care contribuie substantial la bugetul de stat. Masura ar determina descurajarea persoanelor din aceasta categorie sa aiba copii, ducand la scaderea natalitatii.
Pe de alta parte, reducerea indemnizatiei ar avea ca efect direct cresterea numarului abandonurilor copiilor, dar si al avorturilor, in contextul crizei economice care afecteaza categoriile sociale vulnerabile, asa cum atrage atentia organizatia Salvati Copiii Romania.
5. Solicitam autoritatilor sa respecte Strategia Nationala in domeniul protectiei si promovarii drepturilor copilului 2008-2013, în care unul dintre obiectivele prioritare este "întarireairea capacitatilorilor parentale prin asumarea responsabilitilor fata de cresterea, îngrijirea si educarea propriilor copii".
Statul trebuie sa sprijine in continuare natalitatea, care a crescut in ultimii doi ani (in 2009 numarul nou-nascutilor a sporit cu 176 fata de 2008, la 222.925, potrivit Institutului National de Statistica), tocmai datorita stimularii familiilor prin acordarea indemnizatiei de 85% din media veniturilor pe ultimele 12 luni.
Reamintim Guvernului ca problema scaderii demografice este alarmanta in Romania si ca trebuie sa incurajeze sporirea natalitatii prin politici sustenabile, in conformitate cu directivele europene in acest domeniu, asa cum procedeaza toate statele membre UE.
6. Banii proveniti din indemnizatie sunt atat pentru intretinerea copilului, cat si a mamei. Deja 85% din venitul mamei sau al tatalui reprezinta o diminuare a standardului de viata cu care familia era obisnuita, intrucat veniturile scad de la 2 salarii pentru 2 persoane, la 1 salariu + indemnizatia din care sa vor intretine 3 persoane, nu 2.
Familia si-a facut in prealabil un calcul daca poate sustine aceste cheltuieli in cazul aparitiei unui copil, bazandu-se pe legea care prevede o indemnizatie de 85%.
7. Vrem sa atragem atentia autoritatilor ca, in cazul diminuarii indemnizatiei, mamele vor merge mai departe si vor continua actiunile de combatere a acestei masuri, actionand statul in instanta, chiar pana la forurile superioare europene, intrucat reprezinta o incalcare a directivelor UE, dar si a drepturilor pentru protectia copilului, asa cum prevad Constitutia Romaniei si Hotararea 302/2008 a Consiliului pentru Combaterea Discriminarii.
8. Suntem solidari cu toate categoriile afectate de aceste masuri ale Guvernului. Credem cu tarie ca autoritatile pot gasi alte resurse pentru bugetul de stat, mult mai substantiale decat sumele atrase prin reduceri de indemnizatii pentru copii, alocatii, pensii sau salarii ale bugetarilor.Spre exemplu, numai economia subterana cumuleaza peste 40 de miliarde euro, in timp ce contrabanda cu tigari se ridica la circa un milliard de euro.
9. Protestul a fost organizat la initiativa mamicilor de pe forumurile Miresici.ro si Despre copii.com, la care s-au alaturat asociatii, organizatii si persoane politice, sprijinind demersul nostru.
Mentionam ca acest protest nu poarta nicio culoare politica, ci este o actiune a PARINTILOR.
Raspunsuri la intrebari delicate/capcana:
1. In unele tari europene indemnizatia este stabilita la o suma fixa si pe o durata mai mica. De ce sunteti nemultumite?
Statul roman si-a asumat o politica de incurajare a sporirii natalitatii prin legea care prevede o indemnizatie de 85% din media veniturilor nete pe ultimele 12 luni pentru cresterea copilului cu varsta pana la doi ani.
In Romania nu exista conditii pentru cresterea copilului asa cum ofera alte state membre UE. Cresele sunt aproape inexistente, parintii fiind nevoiti sa angajeze bone pentru a sta cu copiii daca se intorc la munca inainte de 2 ani de la nasterea acestora, servicii pentru care platesc sume substantiale si pe care unii nu si le permit.
[u]2. De ce nu acceptati reducerea indemnizatiei si solidaritatea cu categoria pensionarilor, care au cotizat si ei, iar acum li se reduc pensiile?
Aceasta "solidaritate" pe care o propune guvernul e una de tip "sa moara si capra vecinului" si ne repugna.
Noi nu suntem de acord nici cu reducerea pensiilor, suntem solidari cu toate categoriile afectate de aceste masuri ale Guvernului.
Este meschin sa lovesti in doua categorii sociale foarte vulnerabile, precum copiii si batranii.
Autoritatile pot gasi alte resurse pentru bugetul de stat, prin combaterea evaziunii fiscale si a economiei subterane, prin reducerea cheltuielilor in institutiile si companiile de stat, precum si in administratiile locale.
[u]3. Cat va costa lunar intretinerea copilului? De cati bani ati avea nevoie?
Nu este relevant cat cheltuim cu intretinerea copilului, intrucat aceasta suma variaza de la o familie la alta.
Nu este corect sa ne justificam in fata cuiva cum cheltuim acesti bani, cum nu trebuie sa te justifici in fata angajatorului cum iti cheltuiesti salariul. Trebuie sa intelegem ca indemnizatia reprezinta un drept castigat prin munca, suma primita de la stat fiind corelata cu veniturile obtinute, supuse impozitarii.Felicitarile si multumirile noastre calde acelora care au reusit sa adune semnaturile si sa depuna cerea.
--- Multumiri speciale pentru Desprecopii (Mirela), pt Rallu de pe miresici, pt Alinuk, Luna9, Mteleleu, Maiestrita, Fulgutza, Ade24, Summertime, Annablue, Camy_pus si celor din grupul de pe miresici.ro. datorita eforturilor carora avem centralizarea aparitiilor in presa. Imi cer scuze tuturor acelora carora nu am reusit sa le retin nikurile dar care au contribuit cu solutii, idei, opinii si propuneri de texte pt sloganuri. Tuturor va multumim foarte frumos si va trimitem cele mai dulci bezele: de la puisorii nostri.
Iata si fotografii de la demersul pentru depunerea uneia dintre cereri. http://www.flickr.com/photos/23251288@N07/4601486184/in/set-72157623922185399/
Datorita sprijinului si generozitatii administratorilor Desprecopii [/b] vom avea pancarte tiparite. Donatia a fost in valoare de 50 euro. De asemenea vor pune un baner pe site. Sloganurile de pe pancartele platite de DC sunt cele de la 1la 8, mai jos. Pentru toti doritorii de a veni cu pancarte proprii, iata si propunerile noastre :
LASATI 85%
PENTRU O GENERATIE MAI CULTA
PUSCA SI CUREAUA LATA
CE PAMPERSI AVEAM ODATA
ROMANIA NU SE NASTE, ROMANIA MOARE !!!
BANI DE BIBEROANE ARUNCATI PE VUITOANE
STOP DISCRIMINARII
AM COTIZAT DIFERIT
MASURA DE EGALIZARE E DISCRIMINATORIE
NU VREM POMANA, VREM DREPTUL CASTIGAT
BEBELUSII IN RAHAT,
PAMPERSII NI I-AU TAIAT,
IAR ACUM,IN BIBEROANE,
NI SE DAU LACRIMI SI FOAME!!!
CU BORDURI SI SALI DE SPORT
VOM CRESTE COPIII-N CORT!
SA PLATEASCA SPAGARII, NU SUGARII
COPIII DIN ROMANIA
CUNOSC AZI MITOCANIA !
COPIII DE ASTAZI CERSETORII DE MAINE
BASESCU SI BOC-MANIA
NE FURA COPILARIA
DE FURATI DE LA COPII
IMPOZIT N-OM MAI PLATI!
EU SUNT MIC SI VREAU LAPTIC
INSA BOC, NU-MI DA NIMIC
VOR SA NU MA FI NASCUT DELOC
CA SA LE DEA EI PE LOC
CASE, FIRME SI MULTI BANI
COPIILOR DE BASTANI
Va adresez rugamintea ca, pentru tot ce veti considera important a fi publicat/modificat aici, pentru toate deciziile, ideile si propunerile pertinenete si importante, pentru manifestatia de luni, luate in cadrul discutiilor din topic cu majoritate de opinii, sa imi trimiteti mesaje private. Din pacate, de ieri, de cand am facut acest anunt nu am primit nici macar un PM. Toate noutatile introduse se datoreaza legaturii stranse ce o am cu cateva din fetele initiatoare. Insa si parerea voastra CONTEAZA. Va rog, nu lasasti ideile pretioase sa se piarda!!! HAIDETI SA NE UNIM FORTELE!
"Ataseaza-te de cei care te pot face mai bun, primeste pe cei pe care, la randul tau, ii poti face mai buni." Seneca[/red][/i]
Raspunsuri
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/alinuk/alinuk.jpg)
alinuk spune:
eu cred asa...
1. intentionat amesteca lucrurile: alocatii, indemnizatii
2. ca afirma ca nu se ating de ele... de fapt daca ii pui sa detalieze, vor afirma ca nu vor taia din alocatii ..... oamenii, opinia publica (numa bine abramburita cu notiunile de alocatie sau indemnizatie) va zize: "deci nu le taie! la ce s-or mai plange?"
vor sa se strecoare printre cuvinte...
numai ca nu-i lasam!!! Nu ne lasam!!!
trebuie sa explicam clar:
alocatiile sunt 200ron pana la 2 ani si apoi pana la 18 doar 43ron!
multumesc...poa sa-i pastreze pt lumanari ei
Alinuk
www.youtube.com/watch?v=k0TSNlh-ZpE" target="_blank">cantecul de leagan al copilariei /
Andu mik si Teo voinik
............................................................................
Nimic nu-i intamplator!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
alinuk spune:
ACUM LA REALITATEA TV
(la intalnirea cu l sandru mi-am schimbat tel cu alina gorghiu care se afla acum la REALITATEA TV)
I-am dat acum SMS sa zica TARE de protestul nostru de MIERCURI!!!
Alinuk
www.youtube.com/watch?v=k0TSNlh-ZpE" target="_blank">cantecul de leagan al copilariei /
Andu mik si Teo voinik
Nimic nu-i intamplator!
alinuk spune:
mi-am amintit ca m-au pus sa=mi inchid tel cand am fost in platou
...poate citeste in pauza
Alinuk
Andu mik si Teo voinik
Nimic nu-i intamplator!
![](images/user_man.png)
T_A_T_A spune:
Oameni buni,
Sa inteleg ca totusi disperarea nu e mare? Adica cei care se lamenteaza ca sunt afectati de reducerea indemnizatiei de fapt au resurse si solutii sa faca fata si cu bani mai putini sau sunt deja resemnati? Mie mi se pare o nesimtire uriasa ca sa te "spargi in figuri" ca nas de "os domnesc" la un eveniment monden si luxos in timp ce zeci de mii de bebelusi sunt lasati fara resurse financiare chiar de guvernarea ta.
Tupeul cuplului prezidential trebuie amendat public, iar guvernantii trebuie sa inteleaga ca parintii apeleaza la orice tip de protest civilizat pentru a-si proteja drepturile cuvenite.
Deja vad o parte din parintii de pe forum speriati de asemenea protest si gandind "WOW! DACA SE SUPARA PRESEDINTELE PE MINE?! CE POT FACE EU?! SUNT ASA DE MITITEL!". Demnitarii au senzatia ca ne-am transformat in slugile lor! Am cotizat toti constiincios si marea majoritate este inalt calificata profesional si ocupa functii manageriale! Acum suntem anuntati ca am fost fraierii lor si ca banii nostri au fost tocati de clientela de partid si pe extravagantele unor parveniti! Si ce facem? Avem curajul sa ne strigam dezgustul si dezaprobarea? Acceptam sa fim sfidati de nasul prezidential, care ne spune ca trebuie sa procream responsabil si sa nu mai consumam atatia pampersi? Si ne spune tocmai noua, celor care au calculat de regula pana la centima si au asteptat ani de zile pana ne-am hotarat sa ne marim familia si am fost siguri ca oferim copiilor nostri nu doar bunastare materiala ci si prezenta noastra cantitativa si calitativa macar in primii doi ani de viata ai micutilor nostri.
Inteleg ca nu suntem suficient de revoltati? Ca ne limitam la versificatii care fac haz de necaz? Ca doar ne lamentam pe forumuri si ne jenam sa protestam ferm si vocal? Ca asteptam sa rezolve altii si problema noastra?
Vorbeam cu unul dintre parlamentarii de calitate mai devreme si-mi spunea ca vor fi afectati tocmai cei care etaleaza un bun-simt in exces, care nu stiu sa bata cu pumnul in masa si care mizeaza pe bunavointa si pe respectul etalate de guvernanti. Adica vor fi afectati marii masochisti si - din pacate - clasa mijlocie din care facem parte cei mai multi dintre noi este in top la capitolul asta. VAIII...CUM SA IES EU IN STRADA? CUM SA-I BAT OBRAZUL DEMNITARULUI X? E SUB DEMNITATEA MEA SA SCANDEZ SI SA PROTESTEZ!
Chiar sunt curios cati parinti vor veni la miting pe vreme faina. Incep sa am mari dubii ca ne strangem macar 400, incluzand aici si prichindeii. Si suntem cca 60 000 direct afectati de reducerea indemnizatiei!
La botezul "princiar" de sambata suntem pur si simplu sfidati! Iar multi spun celor care isi bat joc de noi "SA LE FIE DE BINE! PETRECERE FRUMOASA! PLATIM FACTURA CU PLACERE!" .
V-am propus un protest pasnic, decent, silentios chiar! E suficient sa fie parinti si bebelusi in carucioare, aliniati ca la miting! Eventual cu pampersi ca brasarde. Mesajul este transmis, iar scatoalca noastra este incasata pe merit de Presedinte. Pentru ca o merita!
Probabil pana miercuri o sa fie deja asumata raspunderea in Parlament si singura solutie o sa fie caderea Guvernului. Asa ca e bine sa facem presiuni sustinute si multiple pentru ca REDUCEREA INDEMNIZATIEI sa nu apara in legea cu pricina. Pentru ca altfel ne putem trezi ca Opozitia nu doreste sa pice Cabinetul Boc. Exista si varianta asta! Solutia optima pentru noi este sa determinam scoaterea reducerii din textul legii.
Bogdan Draghici
fkt_eva spune:
Desi am mai scris deja ce solutie am gasit eu pe la pagina 2 cred (oricum la inceput), vad ca nimeni nu a luat-o in calcul . Poate ar fi bine ca fetele care se ocupa de meeting sa citeasca ce am scris si eventual sa expuna solutia la tv sau guvern. Ma gandesc ca motivul pentru care nimeni nu a luat in considerare propunerea mea este pt ca sunt noua pe forum
In ce priveste procesul in cazul in care intra in vigoare ordonanta prin care se va taia indemnizatiile, parerea mea este ca va cele care au deja o decizie in mana vor avea sanse sigure de castig, a se vedea Constitutia si principiul neretroactivitatii legii, pentru celelalte e un pic mai complicat zic eu dar nu imposibil.
Si da consider ca fac intentionat confuzie intre alocatie vs indemnizatie si tot intentionat ne baga in oala cu asistatii social.
Incercati care mai ajungeti la tv sa le explicati ca asistenta sociala nu necesita o contributie luandu-se in calcul starea de fapt a asistatului si nerealizarea veniturior sau realizarea acestora sub un anumit plafon, in timp ce indemnizatia de crestere a copilului necesita sa fi realizat venituri in cele 12 luni anterioare nasterii acest venit dovedindu-se prin adeverinta de la angajator sau de la Finante!!! Ajutor social este: alocatia 200 lei/43 lei, venitul minim garanat, ajutorul de incalzire, trusoul, alocatia de nastere etc. insa nu si: PENSIA, SOMAJUL, INDEMNIZATIA DE CRESTERE A COPILULUI pt ca acestea le primeste numai cine a cotizat. Daca aveti intrebari juridice cre ca pot sa va ajut, sunt avocat.
nilufera spune:
Domnule T_A_T_A, vad ca dai copy paste de pe miresici pe DC si viceversa; ti s-a comunicat acolo ca nu dorim sa participam la protestul de la botez, nu inteleg ce doresti de fapt; sunt f multe persoane care activeaza pe ambele forumuri si chiar daca nu, ce se hotaraste se respecta d ecatre ambele forumuri, actiunile de protest sunt pornite in tamdem.
lenyi79 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui T_A_T_A Oameni buni, Sa inteleg ca totusi disperarea nu e mare? Adica cei care se lamenteaza ca sunt afectati de reducerea indemnizatiei de fapt au resurse si solutii sa faca fata si cu bani mai putini sau sunt deja resemnati? Mie mi se pare o nesimtire uriasa ca sa te "spargi in figuri" ca nas de "os domnesc" la un eveniment monden si luxos in timp ce zeci de mii de bebelusi sunt lasati fara resurse financiare chiar de guvernarea ta. |
Dl. TATA bag eu de seama ca va plaece sa instigati, sa culegeti reactii si atat. Din pacate nu aveti idei inteligente asa cum spuneam si mai devreme. Incercati sa deveniti un lider pentru niste actiuni total incoerente si negandite. Ma tem ca genul acesta de gandire pe care il aboradti nu e unul care sa onoreze niste mamici care prin natura lor se ocupa de EDUCATIE, de TRANSMITEREA UNOR VALORI, de ETICA si chiar MORALA. Ceea ce propuneti tine de o latura a societatii cu care nu mi-ar pace nicidecum sa ma identific: penibilii. Daca vreti sa participati, mai bine o faceti in numele TATILOR si nu al mamicilor, in numele asociatiei pe care o aveti. In conditiile in care considerati ca puteti baga in genul acesta de manifestare si numele mamicilor, eu una prefer sa ma retrag din orice protest. Nu mi-as dori sa fim luate noi toate, dar si toti parintii, drept needucate si expuse la stiri in acest fel. Nu multumesc!!Si ma tem pt dvs. ca nu as fi singura care se dezice de genul acesta de instigari necontrolate.
Voi participa la protestul de miercuri 26 MAI in mod cert si doar atat.
alinuk spune:
fkt_eva
sincer am citit de vreo doua ori postul tau de la pg doi
ori eram eu prea obosita ori nu ma duce capul la cifre
am inteles bine?
propui ca in acelasi timp sa ne intoarcem la serviciu (sa avem salar!?) si sa primim in continuare indemnizatia (asta pana implineste copilul 2 ani)?
pt ca acel cuantum al cotizatiilor e aprx egal cu indemnizatia de 85%
....adica o mama si-ar plati singura indemnizatia???
daca da, nu stiu in ce baza legala s-ar putea pune in practica asta
daca nu, te rog mai explica o data ...ca la babe (ma refer la mine) pls
d TATA
mi-am exprimat optiunea vis a vis de propunerea dvs si nu ma mai repet
mi-as dori sa acceptam fiecare ca, ceea ce pt dvs poate parea perfect rezonabil sau justificat pt altul se poate intampla sa nu fie la fel
personal, multumesc de intelegere
Va multumim daca ne veti fi alaturi, in limitele stabilite de noi, la protestul din 26 mai.
Si deasemenea va mai multumim pt ideile frumoase propuse pt ziua de 1 iunie, atunci cand ne vom alatura marshului initiat de Asociatia TATA.
Alinuk
Andu mik si Teo voinik
Nimic nu-i intamplator!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ariadna33/ariadna33.jpg)
ariadna33 spune:
fkt_eva, eu am citit postarile tale din primele pagini... nu am raspuns pentru ca sincer, este utopic ceea ce propui... in primul rand ca legea este foarte clara: cine beneficiaza de indemnizatie de crestere a copilului nu poate avea alte surse de venit. in momentul in care obtii venituri -din salarii, ca intreprinzator, etc- trebuie sa anunti la directia de protectie sociala sa ti se sisteze indemnizatia... daca te descopera ei, trebuie sa restitui banutii.
***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************
mamy de gemenasi dragalasi